grdoje 3 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Trazio sam, ali nikako nisam mogao da nadjem, koje su posledice po vlasnika kradenog motora kada ga saobracajna policija zaustavi i ustanovi da da motor nije legalan, odnosno da je ukraden negde u inostranstvu? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
soony 217 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 493 postova Lokacija: Beli grad Motocikl: strom 650 vs aprilia 650 Prijavi odgovor kao problematičan sad ce paljba..... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Zasto paljba, kulturno pitam koje su posledice. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 27, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Pre par meseci je bila tuzna prica necija... Covek kupio motor i kada je posle par meseci hteo da registruje ispostavilo se da je trazen u Austriji... Da su ga zaustavili u inostranstvu, oduzeli bi mu motor a on bi zaglavio zatvor... Posto je stanje utvrdjeno ovde, cini mi se da je izdat nalog za konfiskovanje ali da njega ne gone Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Februar 27, 2010 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan uzimaju ga,placanje carinskog prekrsaja,,to je od 1 do x 5 od vrednosti motora,,,ima tu jos,,,,nedaj boze da saznas... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 27, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Postoji nekoliko stvari za koje mogu da te terete, a to zavisi sta imas od papira i da li mozes da dokazes da si postupao nesvjestan da si u posjedu ukradene stvari. U nasem zakonu postoji pojam, nesto kao, savjesnog kupca. To znaci da si kupio motor za koji si imao razloga da vjerujes da je prodavac vlasnik, napravio si ugovor, utvrdio da se brojevi na vozilu slazu sa papirima, ... Ukoliko imas sve papire moze i da ne bude nista - samo ti oduzmu motor Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13676 Napisano Februar 27, 2010 Ne silazi, 7612 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan I oprostis se sa parama. Ja bih flipnuo momentalno u tom slucaju :-X Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Februar 27, 2010 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan ovo su posledice ako ga uhvati policija ili prilikom registracije... ukoliko ga uhvati vlasnik motora mislim da je premija da se izvuče sa lakšim telesnim povredama ;D ;D ;D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 27, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan dovoljno je reci ostanes bez motora Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Februar 27, 2010 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Oket, hvala na informacijama :-). Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Februar 28, 2010 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Postoji nekoliko stvari za koje mogu da te terete, a to zavisi sta imas od papira i da li mozes da dokazes da si postupao nesvjestan da si u posjedu ukradene stvari. U nasem zakonu postoji pojam, nesto kao, savjesnog kupca. To znaci da si kupio motor za koji si imao razloga da vjerujes da je prodavac vlasnik, napravio si ugovor, utvrdio da se brojevi na vozilu slazu sa papirima, ... Ukoliko imas sve papire moze i da ne bude nista - samo ti oduzmu motor Zaboravio sam: ukoliko ti nemas nikakve papire, ukoliko se papiri ne slazu sa brojevima koji su na vozilu, ... odgovaras krivicno. Drzanje ukradene stvari, falsifikovanje sluzbene isprave, .... Nakon reforme pravosudja su postali mnogo nervozni tako da racunaj na zatvorsku kaznu Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2807 Napisano Februar 28, 2010 Braveheart, 707 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan na taj fazon sam ostao bez dvoje kola... prvi nam uvalio prijatelj onako svetski... ostali bez kola pare nismo povratili... i prosle god ostanemo bez drugih kola golf 4 kupili preko halo oglasa lik se kunuo kad op ode i taj... sudili se sa njim godinu ipo dana jedva povratli pare nekako... a kad bi mi se desilo to sa motorom mislim da bih se ubio odmah ... :'( a znam ljude koje voze kradene i ponose se sa tim kao oni su pametni ... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Februar 28, 2010 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Veoma ruzno iskustvo. Stekao sam utisak da ljudi koji su mi odgovorili na pitanj (hvala im na tome) misle da je motor koji vozim ukraden - moj motor je savrseno regularan, vec sam pitanje postavio, bas zbog tih koji se hvale i prave pametni, koje su posledice kad im motori budu uzeti na proveru. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aca035 36 Napisano Februar 28, 2010 Svrati ponekad, 423 postova Lokacija: Cuprija Prijavi odgovor kao problematičan A sta za one nepametne koji su uzeli motor verovajuci da je legalan imaju sve papire brojevi ok....Ostane bez motora cudi me da zakonom ne moze da povrati svoj novac...?Da li se goni taj sto je prodao motor??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Februar 28, 2010 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Veoma ruzno iskustvo. Stekao sam utisak da ljudi koji su mi odgovorili na pitanj (hvala im na tome) misle da je motor koji vozim ukraden - moj motor je savrseno regularan, vec sam pitanje postavio, bas zbog tih koji se hvale i prave pametni, koje su posledice kad im motori budu uzeti na proveru. Xaxaxa kako je tebi dobro :D Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
u2020bullet 122 Napisano Februar 28, 2010 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: otisao... Prijavi odgovor kao problematičan A sta za one nepametne koji su uzeli motor verovajuci da je legalan imaju sve papire brojevi ok....Ostane bez motora cudi me da zakonom ne moze da povrati svoj novac...?Da li se goni taj sto je prodao motor??? e a stvarno je to jako glupo, ti das normalno novac a oni dodju i samo ti pokupe motor. malo je bezveze, jer gde je tu onda zastita kupca? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 5112 Napisano Februar 28, 2010 Drug član, 1899 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Moze da povrati pare ali samo posle podugog jebavanja po sudovima i tako... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Februar 28, 2010 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan @SSnupi nisam bas razumeo tvoj post. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Februar 28, 2010 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan @SSnupi nisam bas razumeo tvoj post. Razumes, razumes.... nego se pravis Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grdoje 3 Napisano Februar 28, 2010 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan I dalje ne razumem ali nema veze, svima hvala na informaciji. Tema se moze zakljucati. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...