arnyman 1729 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Da nevole ih zato što nemogu da zaljepe glavu oho ljepilom ili da guraju djelove od lade ili bube i slično. Inače po meni među najboljim mašinama, gdje god se nađu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj jer mom/tvom motoru inline twin ili parallel twin? Mislim jel pale neizmenicno ili u isto vreme? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 26, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan GPZ je Inline oposite twin, pale neizmjenično, radilica pod uglom od 180 stepeni. Da pojasnim još nešto, i parelel twin je inline motor, znači inline twin, i on takođe pali neizmjenično, radilica je pod uglom od 360 stepeni. Sva fora kod njega je da dok je prvi klip u 1taktu drugi klip je u 3taktu, i dok je prvi u 2taktu drugi je u 4taktu. Nema gubitke ko jednocilindraš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5357 Napisano Februar 27, 2010 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da, radi kao dvotaktni. Svaki okret radilice ima radni takt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Februar 27, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan kako bre ko dvotaktni ??? Ne moze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Februar 27, 2010 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kao dvotakstni jednocilindras u smislu da ovaj dvocilindras isto na svaki okret radilice ima takt paljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5357 Napisano Februar 27, 2010 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kao dvotakstni jednocilindras u smislu da ovaj dvocilindras isto na svaki okret radilice ima takt paljenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Februar 27, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze cetvorotaktni motor (jednocilindricni) da ima paljenje svaki put kad dodje "gore".Moze da baci varnicu,ali u prazno,tj. nista da ne upali. Da bi se odigrao jedan kompletan ciklus,u dvotaktnom motoru (1 cil.) dovoljan je jedan krug radilice,tj. 360' Kod cetvorotaktnog (1 cil.) za isto to treba dva kruga ili 720' Da sad to prenesemo na dva cilindra. Ako pocnemo rotaciju paljenjem smese u jednom od cilindara kod dvotaktnog motora,posle samo pola kruga radilice (180') drugi ce cilindar vec da bude spreman za paljenje. Kod inline twin cetvorotaktnog motora,onog gde klipovi idu zajedno, paljenje u jednom od cilindara sa desava svakih 360' ili pun krug radilice. Kod ovog drugog gde klipovi idu naizmenicno gore-dole dogadja se ista stvar kao i kod dvotaktnog (obratite sad paznju) tj. dogodi se paljenje i u jednom i u drugom cilindru za samo pola kruga radilice,ali da bi se dogodilo (paljenje) ponovo potrebno je da radilica napravi 540'. Razumete? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5357 Napisano Februar 27, 2010 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi okret radilice na cilindru A sabija smešu i (1. takt), zatim je okida (2. takt). Za to vreme cilindar A izbacuje sagorele gasove (3. takt) i puni cilindar smešom. Drugi okret radilice sabija smešu na cilindru B (1. takt) a zatim ga okida. Zato se i zove paralel. Ne zbog geometrijske paralelnosti cilindara nego zbog paralelnog obavljanja suprotnih taktova koji dovode do toga da pri svakom okretu radilice jedan cilindar odradi radni takt. disclamer: ja u životu nisam rastavio ni matikov motor i sve što znam sam pročitao. Trudio sam se da vodim računa šta čitam. Oću reći uzmite ovo sa rezervom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6798 Napisano Februar 27, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Objasnjenje je sasvim u redu. Greska je u poredjenju sa dvotaktnim,gde se samo u pola kruga radilice dogode dva paljenja.A posle punog kruga prvi je cilindar opet spreman da upali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5357 Napisano Februar 27, 2010 Integrisan, 13048 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Aaaaaa, mislio sam na jednocilindrični 2t. S drugim se nisam ni susretao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Februar 28, 2010 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan pa ja lepo napisao jednocilindricni 2t vs dvocilindricni 4t Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...