Kopljas 408 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Poz, Hocu da na dva motora napravim uticnicu za 12V (Africa RD07 i BMW F650 GS Dakar). Imate li nekih iskustava i sta mislite gde je najjednostavnije/najpametnije uticnicu staviti/zakaciti na instalaciju? Poz, Kopljas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 24, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam prosle godine montirao na TA, obicnu uticnicu za automobile. Stavio sam je sa leve strane instrument table u onu plastiku. Montirao sam i 0/1 prekidac iz napajanja za racunar, da bih mogao da prekinem struju u slucaju neke havarije (pokazalo se korisnim vec jednom kada su zice nekako uspele da mi spadnu na cilindre pa je doslo do kratkog spoja pa je zadimilo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 408 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan A gde si kacio napajanje za uticnicu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matijak 265 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vancouver Motocikl: CB125 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Ja kacim direkt na akumulator, s tim sto sam na kabl stavio osigurac 10 A. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 24, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan direktno na akumulator... za osigurac se vec ne secam (skreno)... secam se da sam ga vezivao preko 0/1 prekidaca iz chieftec napajanja za racunar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 408 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Super... Ima li neko informaciju koju snagu moze da izdrzi ta uticnica u W-atima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 24, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Hmmm, mislim da je najbolje da kontaktiras Josku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Februar 24, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam takodje montirao obicnu uticnicu za auto, struja dovedena direktno sa akumulatora preko osiguraca od 10A. Osigurac treba staviti sto blize akumulatoru. I evo sljaka i dalje iako je sva zardjala iznutra, jer nemam nikakav poklopac koji bi je stitio od kise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 408 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan @Aca - znas li ti snagu u W koju moze da podrzi uticnica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 24, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj problem rdje sam ja resio veoma jednostavno... punjac za gps mi je stalno utaknut... vise od godinu dana i sve je ok i cisto, a kraj kabla kad otkacim od uredjaja gurnem pod vizir i sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6438 Napisano Februar 24, 2010 Enduraš, 6399 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan @Aca - znas li ti snagu u W koju moze da podrzi uticnica? Ne znam, najaci potrosac koji sam ukljucio u nju je bio mali kompresor za vazduh i radio je bez problema bar 10 minuta neprekidno. Quasaar, od kad sam kupio garmin quest, vrlo retko koristim tu uticnicu jer mu je autonomija rada na bateriji prilicno velika, pa mi je malo bzv drzati stalno ukljucen punjac. Kad mi treba, predjem malo smirglom i radi bez problema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Februar 24, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Nije meni stalno ukljucen posto sam dodao 0/1 prekidac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 24, 2010 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam to rijesio tako (na AT) sto sam stavio duplu uticnicu u prostor ispod sjedista i punnjaci za gps i telefon su uvjek bili ukljuceni ,a kablove sa proveo na inst.tablu. Tako su bili zasticeni od kise i sl. Ako zatreba uticnica za neku drugu namjenu (sijalica ,kompresor...)to obicno nije u voznji pa se moze podici sjediste. Najbolje bi bilo sve to jos povezati preko releja koji pobuduje na primjer poziciono svjetlo ,tako kada parkiras motor ne moras razmisljati o punjacima i struji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 408 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Da stavljam prekidac koji moze gasiti uticnicu ili je bolja varijanta relej, bes prekidaca, naravno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Februar 24, 2010 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Na tako dugom putu, kao ovaj sto ti planiras ,moras na svaki nacin da se organizujes da ne zamaras glavu dodatnim stvarima kao sto je razmisljanje jesi li ugasio prekidac ,zato mislim da je relej bolje rjesenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 408 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan ;D Priznajem, ima smisla... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 408 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Znaci,, napon na uticnicu vodim sa akumulatora, a pobudu releja sa recimo pozicije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ŽeljkoTransalp 405 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 398 postova Lokacija: Bački Petrovac Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Evo sta sam ja obezbedio. Uticnica sa poklopcem iz Mercedesa , jos samo da se montira Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kopljas 408 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 304 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM 1090 Adventure R Prijavi odgovor kao problematičan Ja u CG ne mogu da nadjem uticnicu uopste... Nasao sam neke koje idu na kabl ali kvalitet je ocajan. A i cena joj govori o kvalitetu: 0.8 EUR :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Februar 24, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Preporucujem uticnice iz Luoisa, 15e. Poklopac, sve zice, osigurac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4804 Napisano Februar 24, 2010 Ne silazi, 5563 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio uticnicu iz Touratech-a misleci da je nesto specijalno, mada u sustini nije. Vezana je na kabal koji kod stroma postoji namenski iza kilera. On ima struju samo kad postoji kontakt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 24, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj Arakisa ili Jošku, oni se time bave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...