PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Kupio sam ga pre mesec dana i on bi trebao da me oslobodi skidanja akumulatora preko zime i njegovo punjenje pred sezonu ako je potrebno. Na motoru je montiran nekakav dzek koji je dobro sakriven i zasticen, kada se motor parkira za zimski odmor samo se skine gumena zastita sa dzeka u utakne se kabel koji dalje preko aparata optimajzera ide direktno u struju. Onda optimajzer odmah izvrsi testiranje i pokaze na dve skale u kakvom je stanju akumulator i on ga konstantno odrzava u optimalnom stanju. Moze da radi i kao klasicni punjac preko klema koje sam dobio uz njega. Velicine je kao pola cigle ;D i dosta je tezak i odaje utisak kvaliteta... Posto sam nedavno zavrsio sve pripremne radove na motoru i 100% je spreman za sledecu sezonu, drzim ga konstantno ustekanog u stuju preko tog optimajzera. Ima li jos neko iskustva sa ovom spravom? Kazu da je korisna. Da li je potrebno bas stalno da ga drzim ukljucenog u struju ili je dovoljno par dana pred voznju? Meni su rekli da je najbolje da stalno stoji ukljucen posto tako najbolje cuva akumulator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18880 Napisano Februar 24, 2010 Integrisan, 8499 postova Prijavi odgovor kao problematičan Rekao bih da opisujes CTEK. Ako je taj - kvalitetna sprava koja radi posao, ali ima i svoju cenu . Potrebno je da ga drzis sto duze ukljucenog preko zime, to je ideja... Inace, odlicna alternativa ovim kupovnim resenjima je i sjajni Joskin projekat: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=48769.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ga platio 70eur. sa ugradnjom tog dzeka da ne moram da skidam akumulator ili staljam kleme. Tako su mi i rekli, da je najbolje da stoji ukljucen bukvalno preko cele zime a ne samo nekoliko dana pred voznju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sszgo 10 Napisano Februar 24, 2010 Drug član, 1137 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan dobar posao. kupis taj optimizer po ceni 2 akumulatora i onda sacuvas 1 akumulator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aspirinikus 248 Napisano Februar 24, 2010 Zainteresovan, 631 postova Lokacija: Nis Motocikl: crf 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno je neki Optimate.Odlicna stvar i za automobilski akumulator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PrestigeHD1200 60 Napisano Februar 24, 2010 Svrati ponekad, 323 postova Lokacija: Lovcenac - Budva - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam uopste razmisljao na taj nacin, jednom mi se desilo da posle zime ne mogu da upalim pa sam se njakao sa trazenjem adekvatnog akumulatora i menjanjem. Sada mi je bio cilj samo da mi se to vise ne dogadja a da ne moram da skidam akumulator na kraju sezone. E sada, da li vredi te pare to je pitanje ali da zavrsava posao valja zavrsava, to cu tek da vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...