Jump to content

Moto Zajednica

Da li kupiti nesto starije ili se strpeti godinu dana pa kupiti nesto kao covek?

Recommended Posts

• U prolazu, 72 postova

ja bi na tvom mestu kupio odmah......pa se vozaj cele sezone.......a kad budeš imao te  +parice  za godinu dana,uvekćeš ga moći sa doplatom zamenuti za nešto mladje.........pravilo je da zimi kad zagusti obično bude daj šta daš i malo para........ ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2013 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SD GT

Prica je generalno o skolarcimma i studentima koji imaju koju paricu ali ne za ono sto bi hteli. Pa sad izvolite dajte svoja misljenja i iskustva.

Zahvaljujem!

koliko love imaš tj. za šta trnutno i šta bi htio ustvari da je love?

• U prolazu, 0 postova

Prica je malo kao spanska serija. Bio sam letos u USA preko fakulteta i tu zaradio neke parice. Po povratku sam kupio fazera 600 za 2000e u skorz OK stanju. Medjutim prica se nastavlja negativnim tokom. Dok smo jos bili tamo obecaju nam neke povisice i dodatni kesh na koji sam ja oslonio pri odabiru sredstava za kupovinu,racunajuci da ne potrosim bas sve. Kako se ispostavilo od tog extra kesha ni reci i ja sam ostao bez prebijene pare a sa fazerom u garazi. Posto se jos nisam vezao za njega reko prodacu ga,zavrsim fax ove godine i nadjem sljaku a pare stekam sa strane. Posto sam se evo uclanio u BJB ajde bas da vidim kako iskusni bajkeri razmisljuju. Kupiti nesto za 1500e max pa ga voziti godinu dana i prodati ili sacekati jos godinu dana pa kupiti neku pravu stvar.Ja licno nisam nikad vozio motor,osim sto sam polozio za A na pomenutom fazeru.

• U prolazu, 1 post

Kupio sam prvi motor sa 44 godine , da li zbog silne zelje i neostvarenog sna iz mladosti napravim jednu od vecih gresaka u zivotu.Jeftin je , sredicu ga vremenom, daj da se vozim.Jos toliko sam dao da ga dovedem u red a i tu nije kraj.ZATO PAMET U GLAVU,teska su vremena.

• U prolazu, 72 postova

ja bih kupio na njegovom mestu odmah nešto.........istina teško se prodaje.....ali je oduvek lakše dati svoj"jeftiniji" i nešto love za skuplji.......

a u ostalom,sad je upravo vreme za kupovinu,cene su dotakle dno,a polako dolaze topliji dani........sad će motori opet biti skuplji......

a to što reče da kupi krš pa da ga popravlja.....nisam mislio baš na to.......za 1500e se može kupiti pristojan motor,na koji će za godinu dana dodati još 500-600e,pa će opet moći uzeti nešto što mu se više sviđa.......a i dotle će imati nešto za provozati.......

no to je bar moje mišljenje

• U prolazu, 0 postova

evo konkretno. Nasao sam u oglasima KLR '88. Pricao sam sa covekom,kaze da je vlasnik od '89 kada ga je uvezao iz Japana. Prosle godine je uradio generalnu ali mora da ga proda zbog novog zakona jer sin,koji ga trenutno vozi, ima 16,17 god. U principu,on kaze da nema ulaganja a cena je 1100e (nije registrovan). Sad ja to gledam kao OK varijantu. Motor jeste stariji,ali cena je OK i ako je istina da ga je on sredio,cak i za godinu dve vrednost mu nece nesto drasticno opasti.

• Enduraš, 6399 postova
  • Motocikl: CRF300L

Nece mu za godinu dve opasti cena uopste, ali je problem sto se tesko prodaju motori. Ako goris od zelje za motorom kupuj i vozi se, a ako mozes da se strpis i skupljas pare, onda uradi tako. Svakako ces vise ustedeti ako ne vozis motor, nemas troskova za gorivo, registraciju, potrosne delove itd.

Ja nisam mogao tako, nego sam odmah kupio motor, sredjivao ih, prodavao, kupovao skuplje i sve tako dok nisam kupio ono sto sam od pocetka hteo i ono sto sad vozim. Prvi motor sam platio 400e :)

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Iako znam da ce da me opletu, u rangu do 1500 (mozda koji euric gore) moze da se uzme korektan motor... pitanje je afiniteta i izbora motora koji nece mnogo izgubiti na vrednosti...  posto si rekao KLR to znaci da i enduro motori dolaze u izbor tako da bi mogao da uzmeš ili nekog Quingija (ima ih par za 1000-1100€ stari godinu dve, vrednost neka im padne za 200€ za godinu dana a neće, 200ccm korektno) ili neku ST (ima ih par u rangu 1500€) znam da će Afrikanci da se odma jave, al ja sam sa mojom prehepi i ne nameravam da je menjam...

jednom rečju, kupuj  ;D

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Nema cekanja vreme tece, svi u sedlo!!!!!! Sad ce za koji dan i sunce a onda je jos teze ako nemas motocikl, ako je dobar KLR samo napred uzimaj ga....

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Nema cekanja vreme tece, svi u sedlo!!!!!! Sad ce za koji dan i sunce a onda je jos teze ako nemas motocikl, ako je dobar KLR samo napred uzimaj ga....

šta za koji dan... evo ga sada se promolilo napolje  ;D

elem motori koje sam ja gledao dok sam bio u kategoriji 1000-1500 su bili i suzuki DR (nikako BIG jel je on venčanica - tako kažu), možda neki očuvaniji Boldor 750 (prelep motor), neka Trandžolina (al to moraš da se potrudiš da nađeš ispod 1500 a da valja, svi nabijaju cene)  ili sad se setih NeškeBg prodaje Apriliju 650 za 1500 (ako ne grešim). To je isto vrlo dobra kupovina...

Generalno ja sam se vodio idejom da ne uzmem nešto što je "egzotika" tj. nešto za šta će mi trebati strug da pravim rezervne delove...

U svakom slučaju saslušaj sve a poslušaj sebe... i pročitaj dosta, ovde možeš naći masu tuđih iskustava, iskoristi ih... e da i nemoj da zaboraviš da ovde imaš takođe dosta online_bikera (kao što sam npr. ja) koji nemaju veliku kilometražu i sve što ti kažu su uglavnom tuđa iskustva...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja