Jump to content

Moto Zajednica

Punjac akumulatora sa mikrokontrolerom

Recommended Posts

• Zainteresovan, 751 postova
  • Motocikl: yamaha fz 750 genesis

Pa kad posalje Joska,jedva cekam da pocnem da ga maltretiram sa akumulatorima. :moto3: Nego posalji mi na pp koliko za glavnu plocu da je napravis,svidja mi se zbog hladnjaka :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Ako ima neko proveren nacrt plocice za displej sa pinovima u jednom redu (gore). Koliko sam ukapirao Fibra sto je postavio nacrt plocice nije dobar. Inace delove sam kupio jos pre vise od godinu dana :moto3: Za to vreme akku na motoru propao i promenjena 2 motora :D Sad je stavljen novi akku pa ne ide da propadne preko zime :zvizduk:

Veliko hvala Joski sto sam i ja postao vlasnik (konacno)punjaca koji moram da se pohvalim vec maltretira jedan moj otpisani akumulator i Labandu sto mi je poslao nacrte za plocice! :care: :care: :care: :care: :care::zdravo:

post-6763-0-20225600-1355862980_thumb.jpg

• Drug član, 1826 postova

ma dobar je Fibrin nego treba jedan mostic da se uradi jos(mislim na integralac),pa ako ga ne mrzi moze i da ga ispravi :zvizduk:

Uh, ocito da mi je promakla ispravka. Videcu danas da nacrtam taj jedan vod pa postavkljam izmenu. Sorry. Ja sam sebi zalemio zicicu umesto tog voda sto ga nisam nacrtao.

ma dobar je Fibrin nego treba jedan mostic da se uradi jos(mislim na integralac),pa ako ga ne mrzi moze i da ga ispravi :zvizduk:

Uh, ocito da mi je promakla ispravka. Videcu danas da nacrtam taj jedan vod pa postavkljam izmenu. Sorry. Ja sam sebi zalemio zicicu umesto tog voda sto ga nisam nacrtao.

pa i ja sam isto,ali daj plocicu ako moze u pdf fajl :zdravo:

• ODUSTO OD DIJETE, 2675 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

AJD da vidimo taj noviji model da obnovimo malo kućnu radionicu.

Zainteresovan za pravljenje mada imam spravicu koju sam napravio za takve i slične stvari, mogu na njoj da podešavam amperažu i voltažu po potrebi i služi mi ujedno kao i punjač.Davno napravio od nekog Ruskog vojnog sokoćala,iskoristio jak trafo i metalnu kutiju eto radi već 15tak godina.

• U prolazu, 9 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600 F2

Imam mali problem sa programiranjem. Programiranje vrsim programom IC Prog 1.06B i programatorom AllPic. Postavke su kao sto su navedene u source fajlu. Osim one sto je Joska rekao da bude INTRC_OSC_NOCLKOUT, ali kod mene nema te opcije da se izabere u programu. Cim ucitam Hex fajl on mi postavi oscilator na IntOSC GP4, ali i kad stavim na intOSC CLKOUT isto mi izbacuje gresku na kraju programiranja.

post-15104-0-79599800-1356068850_thumb.jpg

post-15104-0-70646700-1356068860_thumb.jpg

post-15104-0-77634000-1356068871_thumb.jpg

post-15104-0-53616800-1356068886_thumb.jpg

• Zainteresovan, 774 postova
  • Motocikl: BMW R1250GS ADV

Imam mali problem sa programiranjem. Programiranje vrsim programom IC Prog 1.06B i programatorom AllPic. Postavke su kao sto su navedene u source fajlu. Osim one sto je Joska rekao da bude INTRC_OSC_NOCLKOUT, ali kod mene nema te opcije da se izabere u programu. Cim ucitam Hex fajl on mi postavi oscilator na IntOSC GP4, ali i kad stavim na intOSC CLKOUT isto mi izbacuje gresku na kraju programiranja.

ja koristim pic brenner 8 i radi mi ok, nikada nisam uspeo da pokrenem taj ICprog, probaj da instaliras winpic ili winpic800

http://www.electronicecircuits.com/electronic-software/winpic-pic-programmer-software-download

http://www.sprut.de/electronic/pic/brenner/index.htm#brenner8

• ODUSTO OD DIJETE, 2675 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

evo slike jednog

super je ispalo :takoje: ,ja bih samo,kad bih za sebe pravio,izvukao osigurač sa ploče i postavio ga na spoljni deo kućišta da mi je lakše da ga zamenim ako capne.Odvrneš poklopac i staviš nov.

Da li i vama treperi dioda za normalno punjenje kada je u rezimu brzog punjenja i regeneracije?Kod mene se to desava i cuje se na ploci neki zvuk kao kad ukljucuje relej(cakce)???? :zbunjen: Akumulator mi je los,na nekom dobrom nisam probao .Trafo i ventilator ne proizvode taj zvuk,a cuje se cim se upali dioda za nor.punjenje

Ajde da pitam opet:Da li i vama treperi dioda za normalno punjenje kada je u rezimu brzog punjenja i regeneracije?Kod mene se to desava i cuje se na ploci neki zvuk kao kad ukljucuje relej(cakce)???? Akumulator mi je los,na nekom dobrom nisam probao .Trafo i ventilator ne proizvode taj zvuk,a cuje se to "kuckanje" se cim se upali dioda za nor.punjenje

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja