Jump to content

Moto Zajednica

Pitanje u vezi lufta u disku

Recommended Posts

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

na mom suzukiju se rasturaju diskovi,isto su plivajuci i isto malo zveckaju,te nitne se drze kod mene na zeger osigurac i od obicnog aluminijuma su,provereno,mogu se i na strugu napraviti nove, :)

a mogu se i kupiti nove ali nisu bas jeftine,tamo gde se diskovi ne rasturaju isto postoji mogucnost kupovine zamenskih nitne na zegere,mada je pitanje kakvo je kuciste diska,i dali ces dobiti nesto zamenom nitni,,mora da se rasturi pa da se vidi  :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

plivajuci diskovi zveckaju to je normalno samo neki manje a neki vise i ja sam mislijo da je kvar ali nije takvi su diskovi i nace ta meka veza sluzi da kad se disk zagreje ne pukne nego se iskrivi pa kad se ohladi dodje u prvobitni oblik....navicices se na to zveckanje i to je to...teraj i ne razmisljaj..

• U prolazu, 6 postova

Ako ce te utesiti i GSXR600-750 K7 ima taj problem a navodno je to reseno kod K8 jer su dodali veci broj nitni ustvari tacaka gde se vezuje disk za nosac.

Zbog siline kocenja plocica uvek tezi da zadrzi disk a tocak da ga okrene.U toj svadji naravno stradaju nitne i u njima se stvara luft.

Naravno gledajuci sa strane i nije neki veliki kvar samo se cuje lupkanje kad stisnes kocnicu ali sa gledista vozaca ti diskovi trebaju da te zaustave kad zakocis na 250 i ne daj boze da nesto krene po zlu posle ce svi pricati zamisli molim te on je prvi koji je poginuo zbog lufta u diskovima.

Po meni sa gumama i kocionim sistemom nema igranja a ostalo je sve periferija.

Meni se izduvala prednja guma u voznji jer nisam imao kapicu na ventilu a primetio sam bas na 250 i dok sam zaustavio motor stao sam na felni.Verujem da me je spasio stabilizator volana da me ne katapultira jer ono je bila borba i tek posle sam saznao da se to vec desavalo i drugima jer preko 220-230 centrifuga uvuce iglicu i guma po malo pusta kasnije se na kocenju pomeri na felni i izduva vazduh sa strane za tili cas.

• Svrati ponekad, 103 postova

Meni se prednji levi disk razglavio na suzukiju k7 gsxr600 na 9000 km, a znam jednog decka kome se to desilo na 2000 kilometara u garantnom roku. Ako tvoj motor fabricki ne nosi plivajuce diskove onda to nije normalno. Ja sam kupio polovne diskove ali su oni krivi, to su mi doneli iz inostranstva i zeznuo sam se  :o . Mislim da nije opasno ako je mali luft ali bi trebao zameniti ceo disk. Postoji fora sa nitovanjem ali onda mogu da spoje lose disk sa jezgrom i da se iskrivi, mislim da nista neces time uraditi.

Pozdrav.

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: HONDA CBR 600RR 05

A sta kazes na to da vec te postojece nitnr blako stavis pod presu da malo stisne i svaku jednako????Mozda tako moze isto.

• Svrati ponekad, 232 postova

mi smo kod mog kuma resili isti problem kao kod tebe

uzeli smo kuglicu od nekog lezaja i stavili je na nitnu i potom pod presu

i stvar resena nema vise lufta niti glupog zveckanja

probaj pa ces videti da je delotvorno ;)

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

mi smo kod mog kuma resili isti problem kao kod tebe

uzeli smo kuglicu od nekog lezaja i stavili je na nitnu i potom pod presu

i stvar resena nema vise lufta niti glupog zveckanja

probaj pa ces videti da je delotvorno ;)

hmmm....ovo mi lici na ono kad prekinu zicu i tako "rijese" onu "check engine" lampicu.  ;D

LM, u svakom slucaju,ako nista drugo, sigurno ne zvecka vise....  8)

• Svrati ponekad, 398 postova
  • Motocikl: KTM SMR 690

e dokle se stiglo sa ovim projektom :) meni pliva disk pa rasture... preplivao je celu adu jadan... ideja sa zicom mi zvuci najbolje za sada... a sta kazete na malo nekog jaceg lepka :D ono bizon... dvokomponentni :)? cisto da neskace disk ko blesav... ko tramvaj zvonim prkeo rupa... izem ti konstruktora....

• Svrati ponekad, 154 postova

I ja sam na Banditu imao isti problem, mnogo me je nerviralo čukanje. U 3 T Racing u Balosavi su mi rešili problem. Kaže majstor Đole, razlabavile se čaure i one zveckaju, mogu da se stegnu, imaju spravu za to. Može da se vozi tako, ali se meso jede mnogo brže i vrlo brzo će morati da se menjaju diskovi. Cena je 25 evra. Sada su kao i ranije, tj. ne čuje se ništa. Znači, kontaktiraj Gagija ili Đola u 3 T Racng Balosava, ako ti cena odgovara.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja