Jump to content

Moto Zajednica

Hornet 600 '99 - potrebna pomoc (opet)

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: XJR 1200

Pozdrav drugari,

Evo opet se javljam vama u nedostatku pravih majstora ovde u Maroku.

Problem je sledeci: Zamenio sam svecice i "majstor" mi prodao neke kineske NGK koje su sluzile par voznji a onda je jedna crkla a malo zatim i druga i vise nisam mogao da upalim motor. Pre neki dan kupim original NGK Platinum, zamenim i motor upali (ne bas na prvu, ali dugo je stajao pa mozda zato) Provozam se 15ak kilometara, ide super vuce ko zmaj, stanem u kafic da odmorim 20 miuta - kad sam krenuo NECE DA UPALI :( ... anlaser radi, vergla normalno ali nema ni trunke zvuka paljenja... prvo mi palo na pamet da ne dobija gorivo, ali zamolim drugara da me pogura, i on tek na trece guranje jedva upali... vozio sam nazad do stana i kad god dodam gas, preko 2 - 3 hiljade obrtaja on se udavi (ugasi), pustim gas on krene... nekako dovezem do garaze, ugasim i on ponovo vergla ali nece da upali...

e sad, posto sam prethodo nesto cackao oko slavine za gorivo, video sam da je vakuum gumica u sredini pocepana, tj odvojila se od plasticnog dela, sto sam ja "sanirao" super - lepkom. Najverovatnije moram da zamenim celu slavinu ali neznam da li mora da bude bas od Horneta ili moze od nekog drugog modela.

Pitanje za vas... `

Da li su ovi simptomi pokazivac da ne dobja gorivo?

Ako je tako, da li je moguce da je u pitanju slavina, tj. da vakum neradi kako treba?

Da li mogu da stavim neku drugu slavinu ili mora od Horneta 600 '99?

usput, trebaju mi komplet satovi pa ako neko ima polovne na prodaju... ili mozda neki univerzalni po vasoj preporuci!

HVALA unapred na pomoci, a i hvala vam jos jednom za prethodni put...

usput, Ako neko bude zeleo u Maroko (pored ekime iz Nemacke koja se najavila) nek se javi da pomognem u organizaciji boravka ovde ...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Po ovome sto si opisao da se desava jos si spomenuo problem sa slavinom najverovatnije da ce to biti.

U svakom slucaju to sto si lepio super lepkom moras da zamenis pa kreni taman od toga. ;)

• U prolazu, 15 postova

:o :o :o :o

Ljudi sto sam se iznenadio... sad sam bio u garazi u skinem rezervoar, istocim gorivo - vidim da slavina radi kako treba i vakuum i sve... i onda da proverim filter za vazduh....

I STRASNO, iz filtera za vazdih izadje vise od litar benzina....

POMAGAJTE!!! sta da radim, sta da proveravam dal da skacem sa mosta...

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Pogledaj nivo ulja u motoru.Usput dobro ga "omirisi".Ako ga ima (ulja),iznad linije maximuma ili je retko i mirise na benzin,bice da je neki od karburatora u problemu.

Najverovatnije ne zatvara neki od iglicastih ventila,sto zbog istrosenosti,sto zbog neke trunke koja onemogucava ispavno naleganje u sedistu ventila.

Visak goriva ti je i upropastio svecice.

• Drug član, 3000 postova
  • Motocikl: FleXeR

Pogledaj nivo ulja u motoru.Usput dobro ga "omirisi".Ako ga ima (ulja),iznad linije maximuma ili je retko i mirise na benzin,bice da je neki od karburatora u problemu.

Najverovatnije ne zatvara neki od iglicastih ventila,sto zbog istrosenosti,sto zbog neke trunke koja onemogucava ispavno naleganje u sedistu ventila.

Visak goriva ti je i upropastio svecice.

+1

• Svrati ponekad, 278 postova
  • Motocikl: Honda cbr 1000rr fireblade

Imao sam prilike pa vidim slican problem kod bandita 600 i 1200. Kod jednog je bio problem slavinica koja je ostala u polozaju za zimsko paljenje,tj. direktno je sipala gorivo u cilindra. To se moze desiti tebi ako vakum ne radi dobro pa konstantno pusta gorivo i nekako preliva u cilindre.

A u drugom slucaju je bio broblem sa karburatorima i tad je gorimo islo u cilindre.

Uglavnom u oba slucaja su posrkale sve svecice usled velike kolicine goriva (presisali). Tako da ipak one svecice nisu bile kineske nego si ti imao problem sa gorivom...

Ja bi prvo zamenio tu slavinicu. Mislim da bi pasovale i od cbr600f cbr900rr, ali najbolje bi bilo da pitas na nekom otpadu. Imas delove u oglasniku, mislim da je brmotors oni imaju sve zivo. Pa pitaj tamo.

Pozz

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Preliva ti gorivo sve u sesna'es sto bi se reklo.

Neznam kakva je situacija sa snabevenocu delova po Marokama  ;D, ali evo ti brz nacin da resis problem: Na crevo izmedju slavine i karburatora (posto je karb. onda verovatno nema vod visokog pritiska vec obicno crevo) stvai neku najobicniju slavinicu, imasi ventila raznih.

Pogledaj po prodavnicama poljoprivredne opreme (Honda je to!  ;D) pa cak i tamo gde prodaju vodovodne instalacije.

Treba ti samo mala slavinica sa on-off funkcijom, pa kad ugasis motor, ti zavrni gorivo. Nije nejkomfornije resenje, ali radice ti posao za sitne novce.  ;)

U svakom slucaju slavinu treba proveriti,ali sumnjam da je ona u pitanju.

Prvo,zato sto na njoj ne postoji opcija,kao kod nekih drugih motora (to sto freebird kaze) da gorivo ide direktno u karburatore.

Drugo,karburatori kad su o.k. moze i da ostane otvorena

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Lako ce posle da trazi uzrok.

DA, karb mora da zaustavi gorivo pa taman i nemao slavinu u opste.

• U prolazu, 15 postova

kao prvo, hvala svima na zainteresovanosti i na savetima ....

e sad, sinoc samse vratio u garazu proverio ponovo slavinu, vakuum dijafragmu, sve sklopio i stavio na rezervoar, sipao gorivo i uglavnom dihtuje, pojavi se par kapi kad muckam rezervoar ali nista strasno. Znaci da je ono sto sam budzio uspelo i da je slavina sad OK.

Provalio sam kad dunem u crevo od vakuuma (za slavinu) da vazduh prolazi u otvor filtera za vazduh - pa sam pomislio da je moguce da je vakuum uvlacio gorivo kroz rupicu koji sam imao u sredini dijafragme, i da je malo po malonapunio filter benzinom.

Inace kad se sve malo osusilo od benzina, motor je upalio "na cvrgu", probao sam ga i ide super, a i jutros sam probao i upalio je na prvu (sta ti je Honda)...

Ulje sam proverio, i na normalnom je nivou i ne mirise na benzin... (mada mi cela garaza sad "mirise" na benzin)

uglavnom, probacu da provozamm malo duze sad i da vidim da li ima benzina u filteru...

• Svrati ponekad, 448 postova
  • Motocikl: Hornet - paklena pomorandza :)

Sto dalje implicira na dihtung slavine koji je poznat kao boljka na hornetima...

:D

• U prolazu, 15 postova

ka je neko maler...  >:(

motor radio dan i po super i ja dam "malom ispred zgrade sto radi parking servis" da ga opere, i on ga oprao super... i je*o mu kevu... sad upali na cvrgu i radi na leru normalno ali kad dodam gas on se udavi i ugasi... cak mogu i da ga vozim i da saltam i sve ja skoro OK dok je na malom broju obrtaja, ali cim malo dodam gas on se udavi. Ponekad prokine i krene normalno da uprzava ali to je retko. Inace rade sva cetiri cilindra (izduvi su podjednako vreli) tako da sam siguran da je "mli" pljusnuo vodu negde, ali neznam sta i gde da cistim i proveravam...

unapred hvala na savetima (a i unazad za sve prethodne) ;)

Prvo probaj da postignes radnu temperaturu pa da se "osusi". Mozda ti je neka struja zalivena, tako je meni bilo na kolima, motor perem sam :)

• U prolazu, 15 postova

Prvo probaj da postignes radnu temperaturu pa da se "osusi".

to sam vec pokusao nekoliko puta... zagreje se i radi normalno, na leru i krenem da se provozam - kad ono medjutim...

izgoreh ko licna, neznam sta da cackam a nemogu miran

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Meni moj motocikl isto uradio 2..3X......ima knedlu preko pola gasa i ugusi se a ispod toga lepo radi......ali posle nekog vremena se oporavio, mada zadnji put nije radio jedno 20..30km......nisam uspeo da detektujem sta je mokro ali logika mi govori da mozda treba pogledati filter za vazuh...zapravo sigurno od toga treba poci

Imam jedan predlog,nije komplikovano a mozda pomogne.

Znaci svaki od karburatora ima sraf cijim se odpustanjem prazni njegovo lonce.Kad pogledas karburator koji se nalazi recimo sa leve strane,iza senzora (ona plasticna budza),taj sraf je tu maltene na samom dnu lonceta i gleda na spoljnu stranu,ne mozes da promasis.Na sisicu koja je ispod njega nakacis crevo i lagano ga odvrnes.Nije potrebno da se vadi,dovoljno je odvrnuti ga da otvori kanal.Crevo stavi u nekakvu posudu,najbolje staklenu i gledaj sta izlazi iz karba.To ponovis na svakom od karburatora.Trebace ti jedan fini malo duzi srafciger.

Ako izadje voda,gotovo sam siguran da ces resiti problem.

• U prolazu, 15 postova

@pronto

e i to sam probao danas popodne... i bilo je malo vode na pocetku a posle je krenuo benzin. Kapiram da je voda teza od benzina pa je na dnu. Ispraznio sam sva cetiri - i ponovo isto...

stvarno sam maler do bola :( ...

Aj' da probamo jos nesto.

Trebalo bi da prekontrolises i sva vakum creva.Isto tako pogledaj ispod usisnih guma da nije slucajno spao neki cep sa sisica koje sluze za sinhronizaciju.Meni se to jedanput desilo.

To bi cak trebalo i da se cuje.Jednostavno cujes kako uvlaci vazduh,ne znam kako drugacije da objasnim

• Drug član, 1022 postova
  • Motocikl: kawasaki

uzmi wd40 i poprskaj sve kontakte skini kablove sa svecica i njih isprskaj i na bombinama mozda te neki kontakt zeza  ..............

Hornet fabricki nema filter goriva, neko ga ubacuje sam. Ako ga imas, jedini put je od rezervoara ka karburatorima.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja