Mario Marko 479 Napisano Januar 30, 2010 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Gde u BG ima da se kupi ključ za filter za ulje ali za motor. Ovi za kola ne piju vodu jer ne mogu lepo da priđem od izduvne grade. Našao sam ovaj na Louis-u ali ne znam da li pasuje za moj motor (piše da je prečnik 67mm)? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2089 Napisano Januar 30, 2010 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno ti je resenje lanac za odvijanje filtera, ako mozes da pridjes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Januar 30, 2010 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Filter je bukvalno okružem izduvnim granam koje su blizu jedna drugoj i blizu filtera,tako da je jedina elegantna opcija ovo što sam postavio. Nešto kao T ključ. U Service manualu koriste neki ključ koji izgleda kao velika gedora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22540 Napisano Januar 30, 2010 Integrisan, 9661 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Probusi ga srafcigerom i odvij,na novom namazes dihtgumu uljem i zavijes rukom... Nije bas odgovor na pitanje ali moze i bez kljuca Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan bas tako najjednostavnije ti je taj kljuc koji si okacio u prvom postu,ila vise dimenzija,pa pogledaj koja je za tvoj motor,ako nisi siguran,uzmi subler pa izmeri pracnik tvog filtera sa chela na zaravnjenim delovima gde dodje kljuc Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvadman 0 Napisano Januar 30, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan kljuc ti uopste ne treba! kao sto je rekao tu jedan clan. stari probusi srafcigerom i skini. ionako ga bacas. a novi zavrni rukom malo jace. nece nikud. nemoj da brines! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ako pogledate malo bolje videcete da sta vozi,i da se na njemu ne moze skinuti filter,je r filter stoji malo dublje kao prvo,i smetaju grane,da bi imalo mesta za srafciger morao bi da skine grane. sada cu ti skicirati sliku kako sam ja pravio kljuc bas za taj motor od lanca bicikle i komada cevi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan skica je jako zalosna ali sastoji se od cevi precnika 20ak mm sa navarenom ruckom na drugom kraju je prosecen kanal kroz taj kanal se provuce lanac od bicikle i sastavi spojhnicom,znaci ostavi se malo duzi od filtera,sve se zajedno nabaci na filter i kada se okrece u levo lanas se umotava oko cevi i zateze oko filtera i tako ga odvija,slikacu alat kada budem isao u garazu u toku nedelje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan nesto slicno ovom http://www.vee-eight.com/V8/Workshop/Workshop%20Images/Workshop4.jpg http://www.jhmbuttco.com/acatalog/ak641.jpg http://www.powertoolwarehouse.co.uk/Z/prodimages/Draper_77592.jpg http://www.hge.co.za/images/APODA6691.jpg ovde se dosta lepo vidi i lako je za napraviti... samo sto nema potrebe praviti cetvrtku za gedoru kao sto je ovde,vec je dovoljno iskoristiti duzu cev sa ruckom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvadman 0 Napisano Januar 30, 2010 U prolazu, 72 postova Prijavi odgovor kao problematičan skines grane pa skines filter... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Januar 30, 2010 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan skines grane pa skines filter... kao sto rekoh moze i tako.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22540 Napisano Januar 30, 2010 Integrisan, 9661 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ili stavljaj ovakve,K&N ih pravi... Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22540 Napisano Januar 30, 2010 Integrisan, 9661 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan http://www.knfilters.com/oil_filter/suzuki_gsx750f_katana.aspx Ovde mozes naci seriski broj foltera za tvoj motor,odvija ga 17 kljuc. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Januar 30, 2010 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Meni se najvise dopada ovaj: http://www.louis.de/index.php?topic=artnr_gr&artnr_gr=10003192 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Januar 31, 2010 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Kao što je wice rekao, nemoguće je probušiti filter šrafcigerom pa ga odvrnuti jer je sve jako tesno. @wice: Hvala za slike (mada sam skapirao i sa tvoje skice). Izmeriću svoj filter pa gledam u louisu,a ako nema pravim alat od lanca za bajs. @Lalajko:I meni se taj najviše dopada,ali posto nije za ukras ;D neko bi prvo morao da mi potvrdi da je to dobra stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2089 Napisano Januar 31, 2010 Skuteras, 3707 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja cu da ti potvrdim da je dobra stvar. Samo ako mozes i sa njim da pridjes tu gde ti je filter. Vrlo praktican i dobar alat. Univerzalan je, moze za gomilu filtera da posluzi. Cene su od 900 din pa navise u zavisnosti od kvaliteta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Januar 31, 2010 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam kako to izgleda na tvom motoru ali ako kupuješ adapter koji jeste rešenje računaj na to da ako promeniš motor da ti to možda neće odgovarati za drugi motor. Ja za sada nikada nisam imao problema sa lancem ili sa kaišem jer je on još malo tanji i dovoljno je samo malo da ga okreneš i posle ide lako rukom. Odvijače sa tankim lancem ili kaišem imaš sigurno na svakoj EKO, Lukoil ili OMV pumpi i ne verujem da je više od 400din a radiće za dve promene ulja godišnje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Januar 31, 2010 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan skines grane pa skines filter... gde je smajli na ovu zajebanciju?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario Marko 479 Napisano Januar 31, 2010 Zainteresovan, 702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Onda uzimam taj sa lancem. Hvala ljudi na odgovorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djole 11 Napisano Februar 1, 2010 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Nis Prijavi odgovor kao problematičan Evo ovde imas kljuceve za filtere http://www.autoalati.rs/index.php?categoryID=5&offset=40 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
radoica 15 Napisano Februar 3, 2010 Svrati ponekad, 259 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800FI Prijavi odgovor kao problematičan Ja kupio u Rodicu kljuc sa lancem, cena 170 dinara 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mik 73 Napisano Jun 8, 2011 Svrati ponekad, 227 postova Lokacija: Pancevo Prijavi odgovor kao problematičan Tri tipa soljastih kljuceva nacicete ovde (na 1. i 2. stranici): http://shop.motobike.rs/skuteri/alati/kljuae-evi/cat_320.html Tip za GSX-R (i mnoge druge Suzukije) je tzv. 68/14, i to je ovaj: http://shop.motobike.rs/SKUTERI/ALATI/KLJUAe-EVI/KLJUAe-ZA-ULJNI-FILTER-fi68mm/prod_4014.html (Za ovakve (soljaste) kljuceve mozete se obratiti i firmi www.eltec.rs koji zastupaju vise proizvodjaca alata, ali morate znati sta vam treba, pa zato evo i uputstva kako da specificirate onaj koji odgovara vasem filteru) Nacin specifikacije : Oznaka ovih kljuceva sastoji se od dva broja, prvi je precnik filtera a drugi broj stranica (ili uglova) tog mnogougla na koji naleze kljuc. (Dakle ne deklarise se uobicajeno tzv. otvorom kljuca "OK" nego bas precnikom cilindricnog dela omotaca filtera). Npr. 68/14 znaci da je precnik filtera fi68, sa 14 uglova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...