scuba 15 Napisano Februar 1, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ovde se, u stvari, radi o ukusu i filozofiji vožnje. Ko kako shvata svoj boravak na motoru u vožnji. Daleko od toga da sam protivnik skupe i firmirane opreme, oboje imamo uglavnom firmiranu i proverenu opremu. Međutim, komunikator smo shvatili kao napravicu kojom ćemo eventualno dojaviti nešto onom drugom a ne kao napravu koja nam omogućava da pričamo sve vreme kao što radimo u kolima. Motor nam oboma ostavlja mogućnost da smo zajedno ali da se svako prepusti svojim mislima i uopšte nam ne smeta što sat, dva, ne pričamo. Ako baš zatreba, i dan danas, pored komunikatora, usporim na znak, dignem brnjicu ili vizir i čujem šta mi suvozačica govori. O mobilnom da i ne govorim. Iako svako zvono na mob. znači posao, dajem sebi oduška da na motoru ne čujem zvono i javljam se kad negde stanem sa rečenicom "na motoru ne čujem zvono, imam propušten poziv". I evo me, živ i zdrav i imam posla. Šta zapravo želim reći? Nije nužno da komunikator bude od najskupljih i da ima mogućnosti lap topa. Važno je da u datom trenutku, kad je nužda, omogući da se čujemo. Resto vremena na motoru i onako provodimo okrenuti sebi i percepciji puta, okoline, i skupljamo utiske koje ćemo razmenjivati kad stanemo ili u časovima kad smo kod kuće. Naravno da svako ima potpuno pravo da koristi uređaj kakav god želi ali ne vidim razlog da se po svaku cenu daju veće pare nego što je potrebno da bi se par puta tokom vožnje razmenilo par rečenica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoman 50 Napisano Februar 1, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za Scubin komentar. Delim misljenje u potpunosti! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4181 Napisano Februar 1, 2010 Ne silazi, 6544 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Da, odličan stav proisteko iz iskustva sa dobrim ukusom.Uz sva već navedena jako dobra i vredna zapažanja, mislim da ovi jeftini zadovoljavaju osnovni cilj i početničke apetite ko što su moji, novopečenog motoriste.Uz obećanje Arakisa, prelamam i ja sebi uzimam ove bubice, da isteram neke druge sebi iz glave.Kad budem uzo novu flip kacigu i sve to nabudzio po mom ukusu, biće skromna reportažica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Februar 1, 2010 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Ono sto treba da znate kod komunikatora, je da sve ono sto je jeftino se cuje do 60 na sat, sve preko toga nije razumljivo ili jedino ako vam cika Arakis ugradi jedno pojacalo od 0.5w da ga pojacate i da vam bude razgovetno. Sum je jako bitan, zavisi i od kacige koju nosite. Ja sam ipak za skuplju varijantu jer onda bar znate sta se kupili i znate tacne mogucnosti kupljenog uredjaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Februar 1, 2010 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Eno ga autocom na popustu des posto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoman 50 Napisano Februar 1, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Ja mogu da kazem da se taj mali komunikator cuje i na vecim brzinama od 60 na sat, ali svakako je bitno da imas dobru kacigu. Ja je imam i cuje se i na 140-150 "kein problem", a preko toga retko kad i vozim. Autocom nisam nikad ni probao i verujem da je prava stvar, ali u mom slucaju to bi bilo bacanje novca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Februar 1, 2010 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Koju kacigu vozis kad sve cujes na 140-150? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoman 50 Napisano Februar 1, 2010 U prolazu, 33 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBR F2 Prijavi odgovor kao problematičan Pa imam ih vise, ali npr. Scorpion Exo-1000 i KBC VR-2R su mi sasvim ok u kombinaciji sa tim komunikatorom. I da ne bude zabune, ja nisam rekao da se cuje isto kao i na 60 na sat, nego da moze da se cuje i na vecim brzinama od toga. Normalno je da je strujanje vetra vece na 150, ali moze solidno da se cuje, i nije tacno da je neupotrebljiv preko tih 60, kao sto si naveo . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1244 Napisano Februar 1, 2010 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Vise informacija o sistemu Cardo Q2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Februar 2, 2010 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se jer sam u prethodnom postu propustio da napomenem da ja nosim schuberth a moja bolja polovina ima yamaha kacigu i da su obe kacige veoma tihe tako da se lepo čujemo i pri većim brzinama, pogotovu što vozim BMW-ov RT oklop, a to znači da smo oboje prilično zaklonjeni od vetra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surb 66 Napisano Februar 2, 2010 Zainteresovan, 612 postova Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972 Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovom komunikacijio na nolan n84 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Februar 2, 2010 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Clan Saxi ima ti vrstu komunikacije pa mu posalji PP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 2, 2010 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovom komunikacijio na nolan n84 imao sam ja iskustva,obicno izreklamirano sranje koje sam dosta platio a kada je dosao Autocom,to sam bacio u smece. Toliko sam bio razocaran u to da nisam nikome cak htio ni pokloniti pa da poslje ne kazu zato mi je i dao jer ne valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Februar 4, 2010 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neko da istestira koliki je domet ovog Lampa komunikatora, imam neke ideje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 12, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovom komunikacijio na nolan n84 imao sam ja iskustva,obicno izreklamirano sranje koje sam dosta platio a kada je dosao Autocom,to sam bacio u smece. Toliko sam bio razocaran u to da nisam nikome cak htio ni pokloniti pa da poslje ne kazu zato mi je i dao jer ne valja Idi bre Sale! Uplaši me za trenutak ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 12, 2010 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neko iskustva sa ovom komunikacijio na nolan n84 imao sam ja iskustva,obicno izreklamirano sranje koje sam dosta platio a kada je dosao Autocom,to sam bacio u smece. Toliko sam bio razocaran u to da nisam nikome cak htio ni pokloniti pa da poslje ne kazu zato mi je i dao jer ne valja Idi bre Sale! Uplaši me za trenutak ;D ;D ;D sta je,stalo srce? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa umag 11 Napisano Februar 12, 2010 , 1322 postova Lokacija: Umag HR Prijavi odgovor kao problematičan samo jos da spomenem i da najbolja komunikacija ne moze biti dobra ako je losa kaciga,odnosno ako je velika ili ako je bucna Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 14, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan samo jos da spomenem i da najbolja komunikacija ne moze biti dobra ako je losa kaciga,odnosno ako je velika ili ako je bucna A ja da dodam i ako je loše postavljen mikrofon i slušalice. To je ključno za kvalitet zvuka za sve uređaje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Februar 14, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam moju kacigu (Grex, flip-up) iznutra malo izdubio i ispod postave u stiropor ugradio slušalice. Obične, za računar, kupljene na buvljaku. Bilo mi je bitno jedino da budu tankog profila da ugradnja uopšte i bude moguća. Koristio sam i štap za mikrofon od istih slušalica, koji je napravljen od čelične žice. Uzeo sam originalni handsfree od telefona, a kod njega je mikrofon postavljen u srednjem delu kabla, na malom plastičnom delu koji ima na sebi i dugme za javljanje. Mikrofon od handsfree-ja sam izlemio, a umesto njega zalemio žice koje idu do mikrofona u kacigi, pa sam umesto fabričkog mikrofona na štapu zalemio prethodno odlemljeni sa handsfree-ja. Lepo je sve ferceralo - muzika sa telefona i samo telefoniranje, a jedino što mi je smetalo je to, što je signal iz telefona suviše slab, te preko 60-70 km/h baš i nije bilo upotrebljivo. Žica od originalnog handsfree-ja je toliko jadna i tanka da mi se sve iskidalo posle samo jednog dana ... no po gradu je bilo perfektno, bar 1 dan : Vremenom se i štap od mikrofona polomio, te ću sada morati sve ponovo da budžim. Čika Rajko, izvodljivo je napraviti nešto na ovaj fazon? : Mala kutija sa par ulaza (telefon, MP3, navigacija) ali da u sebi poseduje neko malo pojačalo koje bi moglo preko potenciometra da pojača signal koji dolazi do slušalica na željenu glasnoću. Voleo bih da ipak čujem nešto i kada ubacim u drugu brzinu Eventualno još i "mute" taster za muziku i GPS zajedno, da mogu da ih zgasim u slučaju da treba da se javim na telefon. Komunikacija sa suvozačicom mi još ovu sezonu uopšte nije bitna, kuckanje po ramenu i kacigi sasvim lepo funkcioniše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Velimlje Napisano Februar 14, 2010 Prijavi odgovor kao problematičan ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bobanfox 5602 Napisano Februar 14, 2010 Zainteresovan, 670 postova Lokacija: Nürnberg Motocikl: Honda Varadero XL1000VA Prijavi odgovor kao problematičan sve preporuke za "GEGENSPRECHANLAGE, Albreht AE600" koji u Louisu košta 60 evra. Ja ga koristim i super radi, baterije dosta dugo traju, mozeš fino da trućas do 120-130 kmh, jedino će nekom možda biti problem što taj model nema priključak za mobilni, ali ja uglavnom samo putujem i tada sam na odmoru i ne trebaju mi pozivi dok vozim i uzivam. Taj model podrzava Mp3 player i zvuk sa navigacije. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Februar 19, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za potrebe lova kupio radio stanicu COBRA model MT 975.Jedan par kostao je 7500rsd.Jednu sam zadrzao ja a drugu je uzeo drugar i cenu podelili.Uz nj smo dobili punjive bateruje i punjac.Max domet na otvorenom je 12km a u gradu oko 300-1000m.Osim ulaza za slusalice,stanica ima i ulaz za INETRKOM.To znaci da je veza uz odgovarjuci prikljucak(zvucnik/mikrofon),non-stop otvorena.Evo sta pise u upustvu:"Uz opcionalni adapter za interkom i dva spoljna prikljucka za zvucnik/mikrofon,jedan mikro/TALK(radio stanica) se moze koristiti kao interkom sistem.(idealno za motocikliste).Ja to jos nisam isprobao ali planiram da kupim adapter i da isprobam.Inace stanica je extra kvaliteta,lagana je,ima power saver kada se ne koristi i ima opciju smanjivaja zvuka.Ja je koristim u extremnim uslovima i mnogo puta mi je pokisla i bila na niskim temperaturama,i nikada nisam imao problema..Van sezone je ne punim po 2-3 meseca i drzi bateriju,a u lovu posle tri dana aktivnog koriscenja nikad mi se ne isprazni vise od jedne crte.A verujem da se radio stanice sa ovom opcijom mogu naci i za manje para,i mislim da nista vise od ovoga ne treba a pri tome ostati na zemlji :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 20, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za potrebe lova kupio radio stanicu COBRA model MT 975.Jedan par kostao je 7500rsd.Jednu sam zadrzao ja a drugu je uzeo drugar i cenu podelili.Uz nj smo dobili punjive bateruje i punjac.Max domet na otvorenom je 12km a u gradu oko 300-1000m.Osim ulaza za slusalice,stanica ima i ulaz za INETRKOM.To znaci da je veza uz odgovarjuci prikljucak(zvucnik/mikrofon),non-stop otvorena.Evo sta pise u upustvu:"Uz opcionalni adapter za interkom i dva spoljna prikljucka za zvucnik/mikrofon,jedan mikro/TALK(radio stanica) se moze koristiti kao interkom sistem.(idealno za motocikliste).Ja to jos nisam isprobao ali planiram da kupim adapter i da isprobam.Inace stanica je extra kvaliteta,lagana je,ima power saver kada se ne koristi i ima opciju smanjivaja zvuka.Ja je koristim u extremnim uslovima i mnogo puta mi je pokisla i bila na niskim temperaturama,i nikada nisam imao problema..Van sezone je ne punim po 2-3 meseca i drzi bateriju,a u lovu posle tri dana aktivnog koriscenja nikad mi se ne isprazni vise od jedne crte.A verujem da se radio stanice sa ovom opcijom mogu naci i za manje para,i mislim da nista vise od ovoga ne treba a pri tome ostati na zemlji :) Zavisi koliko je osetljiv VOX ako ga ima. U suprotnom veza će stalno biti otvorena (testirano) i neće moći da se komunicira + onaj ko je imao nesreću da mu je stanica kasnije reagovala imaće konstantan šum iz kacige onog drugog. Ili da se izvede taster za aktiviranje veze što po meni nije baš zgodno rešenje. Od praktičnih stvari gde i kako ga postaviti pa do toga kako ga aktivirati baš u situaciji kada je hitno. Situacija odron iza brda koji izbegavaš, a treba da upozoriš kolegu iza sebe. Izbegavati prepreku i pritiskati taster nije baš zgodno. Mi smo probali više stanica i VOX na njima se pokazao previše osetljiv za upotrebu na motoru. A tastere nismo ni razmatrali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Februar 20, 2010 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da kazem da ima VOX,i ima opciju stelovanja osetljivosti VOX-a.Mislim da ima 5 nivoa stelovanja. Izgleda da su culi vapaje bajkera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markone 447 Napisano Februar 20, 2010 www.markone-pegaz.rs, 2426 postova Lokacija: Novi Sad, N45 15.579 E19 48.722 Motocikl: Napokon... BMW R1150GS! Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da kazem da ima VOX,i ima opciju stelovanja osetljivosti VOX-a.Mislim da ima 5 nivoa stelovanja. Izgleda da su culi vapaje bajkera ;D Čisto sumnjam. Ali probaj. Ne boli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...