Jump to content

Moto Zajednica

Maglenje vizira

Recommended Posts

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo
Ja imam na svoj kacigi antifog vizir koji preko cijele svije unutrasnje strane ima plasticnu foliju koja ne magli i to je koncepcija vizira koji ne magle a nemaju pin lock' date=' kao npr. Nesina nova kaciga :wink:[/quote']

Pa morao mucheni Rajko da mu da taj vizir da mu ne bi Laza slomio sve po kuci... :lol::lol::lol:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600
ja koliko znam plivaci kao i ronioci samo zagnjure masku ili cvike u vodu i to je to. doduse za duza ronjenja najbolje je kad pljunes u masku i protrljas' date=' pokvasis vodom i to je to. sad da li ce on hteti da pljuje na vizir to je vec njegova stvar. :D

PS Brisi post odma[/quote']

Posle 12 godina provedenih u bazenu mogu da potvrdim da ova teorija ne pije vodu, nemojte pljuvat u naocare, pogotovo ne po viziru :mrgreen: Pre ili kasnije pocinju da magle, ako su kvalitetnije onda nema problema, isto je i sa kacigama pretpostavljam...

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Kod mene je HJC i ima kao kod Evila antifog vizir,sad pomaze i deflektor za nos,ali ne magli do sada provjereno na temperaturama od -6 do ne znam ni ja koliko u plusu kad upekne kod nas!?

Nisam probao Pinlock,ali cini mi se da je to malo jaca varijanta,jer ovo je ipak malo osjetljivo,kod mene je brat kako je brisao,oderao malo svoje folije,pa sad malo magli!?

• U prolazu, 68 postova

U bolje snabdevenim prodavnicama optike, tj. naocara mozete kupiti sprej ili pastu koja se nanese na vizir iznutra ispolira i nece da magli. Ja sam pre nekoliko godina kupio u inostranstvu nesto kao vostana bojica kojom nazvrljas vizir, krpom posle ispoliras i nema magljenja.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Ljudi kako se borite protiv maglenja vizira na kacigi' date=' znam za varijantu da ga malo odškrinete ali ujutro ka ja idem na posao bude poprilièno hladno pa to baš i nije pravo rešenje?[/quote']

Odgovor je vrlo jednostavan - kupi SHOEI PINLOCK i svi tvoji

problemi su riješeni. To je trenutno najoptimalnije rješenje za

vizire koji origigi nemaju antifog premaz / foliju. Taj pinlock

paše na veliku veæinu vizira raznih kaciga.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE
Odgovor je vrlo jednostavan - kupi SHOEI PINLOCK i svi tvoji

problemi su riješeni. To je trenutno najoptimalnije rješenje za

vizire koji origigi nemaju antifog premaz / foliju. Taj pinlock

paše na veliku veæinu vizira raznih kaciga.

Pored Shoei-a, pinlock koriste i Nolan/X-lite i IXS

• Svrati ponekad, 273 postova

moja AGV GP-1 kad stanem magli ko blesava (doduse i ja isparavam) a potkapa samo pogorsava stvar.Tako da cesce dizem i spustam vizir nego sto menjam brzine....

• Svrati ponekad, 214 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt)

Dali je neko probao one "Fospaic" folije iz Louisa i dali to ima nekog efekta? Sto se tice tog pinlock-a kako da znam dali to moze da se montira kod mene, koliko sam ja skontao to treba da ima dve rupice u koje se fiksira ja jedino da izbusim vizir?

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660
Dali je neko probao one "Fospaic" folije iz Louisa i dali to ima nekog efekta? Sto se tice tog pinlock-a kako da znam dali to moze da se montira kod mene' date=' koliko sam ja skontao to treba da ima dve rupice u koje se fiksira ja jedino da izbusim vizir?[/quote']

Gledaj, imaš u ponudi SHOEI, IXS i NOLAN pinlocka, veæina paše

na veæinu vizira. Lijepo skineš vizir i poneseš u trgovinu i izmjeriš.

Bash smo prekjuèer kod Šepiæa u ZGB instalirali jedan IXS pinlock

na vizir od Shubertice ( cijela jedna serija Shubertica ima izrazito

loše vizire èija antifog folija/premaz se ljušti, opæepoznat problem ),

u cijeni pinlocka ti tata Šepiæ izbuši vizir i montira pinlock, veæ se

isprakticirao. Folija je folija, no pinlock je korak ispred, pogotovo

oni sa silikonskim obrubom :D

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

Nisam siguran, ali sam cuo da postoje neke kao vlazne maramice protiv magljenja vizira kacige, to bi mi resilo problem jer ne vozim uvek kada se magli vizir (a magli mi se ili u gradskoj voznji ili kada je napolju zaista hladno a duze cekam na semaforu). Da li neko zna nesto o istima?

• Svrati ponekad, 413 postova
  • Motocikl: Vfr 750

@mixa

Koji HJC nosiš? Kupio sam jednu od prvih serija FG15 koje su stigle kod nas prošle godine, dok još nisu radili vizire sa opcijom pinlocka. Kad je hladno magli, kad je baš hladno ledi, jedino je prihvatljivo sa deflektorom daha koliko toliko. Otvaram vizir, stajem, piljim...  To je antifog vizir, ali mi se čini da ne radi baš najbolje ono za šta je namenjen. Možda mi je samo zapao takav primerak, ko zna? Pinlock, koliko vidim kod kolega, lepo funkcioniše.

• Choda boy rules!!!, 277 postova
  • Motocikl: Honda Varadero XL1000

Sve te "magične " tečnosti, sprejevi i elixiri su jedna vrlo lepa paromamilica. Moj burazer se više od 15 godina lomi na raznim motorima , kolima, vodenim skuterima i motornim sankama, i njegov savet radi  - provereno i niskobudžetno: Skini vizir i doooobro ga operi. Na suvu krpicu utrljaj običan sapun. Nanaesi na unutrašnju stranu vizira i trljaj dok ne bude skroz neprimetno da ga ima. GOTOVO - otkad vozim motore ovako rešavam problem magljenja. Imam ixs kacigu i na njoj se posle sapuniranja ne magli 2-3 dana na temperaturama oko 5 stepeni.Skoro sam se častio Marushin-om ali na njemu nisam još mazao vizir jer se ne magli uopšte. Javite mi vaša iskustva sa ovim. Baš me zanima dali sam nekom uštedeo malo parica ! (pa da časti pivo kad se vidimo!!!! )

• Podržavam 2

• U prolazu, 48 postova
  • Motocikl: TDM 850, xt 660 z , MZ es175/2 , TDM 900

Јуче премазао крпицом и сапуном ...данас тестирао.Време идеално за тест...киша ,хладно ...
Није ми маглио визир ....Ето за сад не магли ,остаје да видимо за даље.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja