Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia Caffe

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Aprilia SL1000 Falco & APN 6

Evo i zanimljivog oglasa ako je neko zainteresovan :D :D :D

http://www.njuskalo.hr/sportski-motori/aprilia-shiver-1000-cm3-oglas-918842

Ja cu da uzmem jedno 4-5 komada. Neka se nadje

Ovakav ima samo jedan.

Dvotaktni shiver od 1000cm3.  ???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver

Iako sam otvorio temu u Moto Opremi evo da postavim i ovde par slika tank torbe kojom sam ponovio svoju Italijanku

tanktorba013.jpg

tanktorba012.jpg

tanktorba011.jpg

tanktorba009.jpg

Danas test drive.  ;D

Temperatura skoro 2 stepena.

Relacija Šabac - Sremska Mitrovica (kafa i začuđeni pogledi u kaffe Race) - Šabac

71 km, prosek 75 km/h, max 148 km/h

kcFVA_sm007a.jpg

hBxda_sm008a.jpg

vEr24_sm005a.jpg

Motorom sam oduševljen.

Snage kolko hočeš i na niskim obrtajima što meni odgovara jer nisam neki ljubitelj šaltanja.

Odlično drži u krivini čak i po ovim jadnim uslovima.

Zvuk  ;D

preštelovao sam amortizere pa je i udobnost dobra.

Lanac je lupao i treso al' to je normalno jer je istegnut neravnomerno i zreo za menjanje (al kinta fali pa će da sačeka)

Sve u svemu ovo je moja prva prava vožnja ovog motora (iako nerealna zbog vremenskih uslova) i izgleda da će mo se družiti duže vreme.

@carlos

Gde si nabalio i koliko staje tank torba, imam neku magnetnu al mi je na falcu plastični rezervoar, a mrzi me da vezujem trake.

Ima li negde da se nabavi držač za torbe (zičani) za falca?

Imam ove torbe.

Pl0JA.jpg

Na prošlom motoru imao sam ovakve.

oyfLA.jpg

Ne mogu nigde ga nađem tako nešto za falca?

Gavrolinijev je limar.

Izgleda da ću morati, jer jedino što sam našao izgleda kao nosač koji sam imao na MZ-u, a košta kao MZ na kom je bio.  :D

• Svrati ponekad, 269 postova
  • Motocikl: Aprilia Shiver

Kao što kaže Miško - parče armature i malo varenja,ali ipak probaj naći neku šipku malo boljeg kvaliteta (i to košta smešno) da ti se ne bi stalno savijala, jer  torbe se koliko se sećam vezuju i na donjem delu međusobno i to ipak trpi neki pritisak.

• Svrati ponekad, 101 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 RT

Elektronika mi je dodala poneku sedu na glavi, sve što je moglo da se pokvari, pokvarilo se kod mene. Da ne beše pametnog majstora, verovatno bi odustao od popravke. Zaključak je da akumulator uvek mora biti u top stanju.

Da nije bilo sitnih gluposti sa strujom, ovaj motor bi zaslužio sve pohvale.

Tko ti je pametan majstor, sta je radio i koliko je kostalo?

Hvala

Posle 300km(fut-2003) i ja sam imao prvu intervenciju na elektronici.Naime,sklop akumulator,regler i alternator na ovim V2 agregatima očigledno mora biti u besprekornoj funkciji,inače jedna greška kod bilo kog od ova tri dela dovodi do kvara celog sistema!

Problem kod moje Aprilie bio je u tome što je regler punio nekih13-13.5V,dakle 1V manje od predvidjenog,te je akumulator uvek bio poluprazan(nije držao struju).

Odmah sam je poslao na veliki servis što se pozlatilo jer sam sa lošim akumulatorom rizikovao kvar anlasera(V2 agregat je navodno teži za pokretanje od rednih!).Očekivao sam grešku kod brown connector,medjutim sporan je bio regler.

Nov košta preko 200e i dugo se čeka.

Rešenje:regler od Suzukija 1000,a kako će funkcionisati videćemo, mada mi serviser tvrdi da neću imati problema.Ostaje da se sačeka lepo vreme ;D

Izvinjenje zbog kašnjenja, opravdano sprečen :). Crkao mi je regler i akumulator, prekidač za paljenje i svetlo.Čekao sam ih skoro šest (6) meseci, a snalazio se kako sam znao-kablovi uvek u pripravnosti.Regler je stigao iz Grčke - 130 e, prekidač iz Italije -65 e i akumulator 90 e. Majstor Zare je prevezao-pojačao sve žice od reglera, kao i prekidače o kojima je bilo reči. Sad puni 14,5V i nemam nikakvih problema. Ako zatreba broj majstora, mogu ti poslati. Za sve ostale informacije, stojim na raspolaganju.

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Herceg Novi, Vlasina, Golija, Divčibare, Tara, Djerdap, Resava, Kučajske planine, Mokra Gora, Ostrvica, Bela Crkva, Rep Srpska, Rajac, itd...................46600  km

Zdravo ljudi !  ;D

• Zainteresovan, 781 postova
  • Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000

Drugar vozi Apriliu Tuareg Wind 600. Ona trenutno ima jedan četvrtasti far naprijed koji nije originalan i jako loše obasjava put

(izgleda da je od Tomosa BT). Ima li neko ili znate li nekoga ko ima duple farove koji idu na Tuareg Wind 350-600, da bi ih prodao, naravno!

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Danas sam se prvi put posle 26. decembra provozao malo. Motor je bio na stenderu i nije paljen od tada, dam kontakt, kresnem i upali na pola kljuca. Ostavim 15-ak sekundi, ubacim u prvu dok je jos bio na stenderu da razradim kvacilo, ali zaboravio da podignem copavu i ugasi se. Posle toga verglaj, verglaj, verglaj, verglaj, pali se service, ni da cuje. Dam gas, krene da lupa lanac alnasera (verovatno, ako je isto kao na KLE-u), kao da mene neko lupa, pocne da daje znake zivota i upalio se. Pustim ga malo, opet u prvu (i dalje ne kapiram za copavu), opet se ugasio. Onda sve izpocetka. Posle jedno 15 min od prvog paljenja upalio i drugi put (sta je sve izdrzao akumulator), aj da je ostavim malo da se ugreje. Prosetao se malo, kada sam se vratio temperatura na sredini, opet prva, opet se ugasi. Probam ponovo da upalim, pali normalno. Skinem sa stendera vec u tripu da mi je tocak blokiran i da ga gasi, sednem na motor i onda ukapiram da mi je spustena copava......

Cele zime sam planirao to prvo paljenje, da razradim kvacilo na stenderu, da ne radi u leru duze od 2. minuta (pise u uputstvu da ne sme jer kvacilo mora da se hladi u voznji), na kraju nista od toga nisam uradio zbog toga sto sam zaboravio na copavu.

Valjda nisam nista s..bao, nervira me kada udara lanac, i nervira me sto sam na kraju upalio u prvoj sa pritisnutim kvacilom, a to isto nije bas zdravo po anaser, mada mislim da je bolja varijanta nego u leru pa kada se ubaci u prvu lupi kao da se raspao motor.

Eto moje iskustvo, voznja je posle bila extra, lep dan je bio, motorce radi kao sat, ali ja cu biti jedno 2 meseca u tripu da ce da mi crkne alnaser i da mi je lanac istrugao blok pa da mi sada strugotina dere karike i da bi trebalo da prodam motor sto pre dok je u garanciji, a u stvari koji smo mi (ja) triperi za nase tesko stecene motore, odoh da probam da spavam  :'(  :)  :)

Pozzz.

• Svrati ponekad, 417 postova
  • Motocikl: Ducati

Danas sam se prvi put posle 26. decembra provozao malo. Motor je bio na stenderu i nije paljen od tada, dam kontakt, kresnem i upali na pola kljuca. Ostavim 15-ak sekundi, ubacim u prvu dok je jos bio na stenderu da razradim kvacilo, ali zaboravio da podignem copavu i ugasi se. Posle toga verglaj, verglaj, verglaj, verglaj, pali se service, ni da cuje. Dam gas, krene da lupa lanac alnasera (verovatno, ako je isto kao na KLE-u), kao da mene neko lupa, pocne da daje znake zivota i upalio se. Pustim ga malo, opet u prvu (i dalje ne kapiram za copavu), opet se ugasio. Onda sve izpocetka. Posle jedno 15 min od prvog paljenja upalio i drugi put (sta je sve izdrzao akumulator), aj da je ostavim malo da se ugreje. Prosetao se malo, kada sam se vratio temperatura na sredini, opet prva, opet se ugasi. Probam ponovo da upalim, pali normalno. Skinem sa stendera vec u tripu da mi je tocak blokiran i da ga gasi, sednem na motor i onda ukapiram da mi je spustena copava......

Cele zime sam planirao to prvo paljenje, da razradim kvacilo na stenderu, da ne radi u leru duze od 2. minuta (pise u uputstvu da ne sme jer kvacilo mora da se hladi u voznji), na kraju nista od toga nisam uradio zbog toga sto sam zaboravio na copavu.

Valjda nisam nista s..bao, nervira me kada udara lanac, i nervira me sto sam na kraju upalio u prvoj sa pritisnutim kvacilom, a to isto nije bas zdravo po anaser, mada mislim da je bolja varijanta nego u leru pa kada se ubaci u prvu lupi kao da se raspao motor.

Eto moje iskustvo, voznja je posle bila extra, lep dan je bio, motorce radi kao sat, ali ja cu biti jedno 2 meseca u tripu da ce da mi crkne alnaser i da mi je lanac istrugao blok pa da mi sada strugotina dere karike i da bi trebalo da prodam motor sto pre dok je u garanciji, a u stvari koji smo mi (ja) triperi za nase tesko stecene motore, odoh da probam da spavam  :'(  :)  :)

Pozzz.

Gde piše da mora kvačilo da se hladi u vožnji? Anlaser ne ide preko lanca već preko zubčanika.  ::)  Koji lanac udara? Lanac bregaste ne može da udara je ima nepovratni zatezač.  Samo se ti opusti i teraj...

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Gde piše da mora kvačilo da se hladi u vožnji? Anlaser ne ide preko lanca već preko zubčanika.  ::)  Koji lanac udara? Lanac bregaste ne može da udara je ima nepovratni zatezač.  Samo se ti opusti i teraj...

To avoid the overheating of the clutch,

keep the engine running with vehicle at

rest, engaged gears and pulled clutch

lever for the shortest time possible.

U pravu si, zakomplikovali su recenicu u uputstvu, a ja sam na brzaka citao, procitao sam samo "keep the engine running with vehicle at

rest for the shortest time possible." A u stvari valjda oce da kazu da u brzini sa pritisnutim kvacilom ne treba da dzedzimo na semaforu....

A sto se tice anasera napisao sam da ne znam da li ima lanac, ali se cuje slican zvuk kao na kleu, mada slabiji, kada verglam sa gasom nesto kao da udara, ne zvekne jako kao na kle-u ali se cuje neki zvuk. Bez gasa se to ne desava, ali nece ni da upali. U principu ako nema lanac bas me zanima sta je to, previse je metalan zvuk da bi bilo cisto od kompresije.

Naravno da cu da teram, malo sam preterao, to sam i napisao u prethodnom postu ;):), pa kada izadje iz garancije zovem tebe za savete za malo friziranja (auspusi, bregasta, k&n filter...).

• Svrati ponekad, 343 postova
  • Motocikl: Ktm 990 Superduke R

Jeste tačno!!!! Ovo i ja mogu da potvrdim ovakvo ogibljenje nisam imao prilike da iskusim ni na jednom drugom R-u, a imao sam ih par komada kojekakvih. Inženjeri factorya mgu sebi da kažu... e napravili smo ga u p.m. svaka nam čast ;)

Ulje za kvacilo mi je bilo na minimumu, a pošto nisam znao šta je ranije sipano reših da promenim svu kočionu tečnost.

Sve je bilo lepo dok nisam stigao do zadnje.

Lepo opustim odvod, stavim crevo ule izlazi, od gore dosipam novo dok nije počelo da izlazi  i dole novo ulje. Svelepo teče nigde nema mehurića, stegnem, malo nadrukam kočnicu, popustim ilazi čisto ule. Sve dopunim, zategnemi i kocnica mi propada do kraja i ne koči. ???

Čuo sam da su neki imali taj problem sa zadnjom kočnicom  i da posle par dana proradi kako treba, ima li ko iskustva sa takvim slučajem?

• Nadrkani komšija, 1231 postova
  • Motocikl: Bandit 1200S

Ja sam takav problem na prednjoj rešio tako što sam ostavio malo odvrnute imbuse koji spajaju desnu i levu stranu čeljusti, na "sisicu" stavio gumeno crevce i špric pun kočionog ulja i sa donje strane dolio ulje. kad sam zategao šrafove dobio sam pritisak i onda još jednom proverio da li ima vazduha.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Ulje za kvacilo mi je bilo na minimumu, a pošto nisam znao šta je ranije sipano reših da promenim svu kočionu tečnost.

Sve je bilo lepo dok nisam stigao do zadnje.

Lepo opustim odvod, stavim crevo ule izlazi, od gore dosipam novo dok nije počelo da izlazi  i dole novo ulje. Svelepo teče nigde nema mehurića, stegnem, malo nadrukam kočnicu, popustim ilazi čisto ule. Sve dopunim, zategnemi i kocnica mi propada do kraja i ne koči. ???

Čuo sam da su neki imali taj problem sa zadnjom kočnicom  i da posle par dana proradi kako treba, ima li ko iskustva sa takvim slučajem?

To je problem kod svih Aprilija kojima se kljesta na zadnjem tocku nalaze s donje strane.  Problem je u tome sto je odvod na samom dnu sistema i nema sanse da vazduh isteras na dole.  Najjednostavniji nacin je da odvrnes dve srafa koje drze klesta i klesta podignes (provuces ih izmedju zadnje viljuske i izduva)  u vis tako da je odvod na samom vrhu.  Ja sam na mom Falcu to odradio tako sto sam podigao klesta i polozio ih na ram.  Process je vrlo jednostavan jer nema tu puno ulja i bukvalno na drugu trecu druku vazduh je kompletno izbacen.  Provereno 100%. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja