Jump to content

Moto Zajednica

Hardtail Chopper

Recommended Posts

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Imam jednu dilemu, naime na ovom chopperu koji sam kupio je zadnju kraj uradjen bez amortizera, tzv. hardtail, pa sam isprva mislio da sediste postavim na opruge da bi voznja bila udobnija i da kompletan motor trpi manje udaraca (rupe odozdo a ja odozgo a nisam bas lak). A sada me surak ubedjuje da je to ruzno i da bi se isti efekat postigao stavljanjem debelog sundjera... i da hardtail nije toliko strasan za bubrege, dzigericu i ostali delovi koji hoce da se rastimaju kadkad...

Ima li ko iskustva i sta mi preporucujete???

Motor je BMW R25

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 577 postova

ovaj na slici ima i sediste na oprugama, a cini mi se i zadnje vesanje radi.

mislim da sundjer slabo pomaze. definitivno BAR opruge + deblji sundjer.

znas kakvi su nam putevi, ili da teras samo po autoputu, ali tu ti treba 300 konja a ne masina od R25.

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19
  \ je napisao:
...ili da teras samo po autoputu' date=' ali tu ti treba 300 konja a ne masina od R25.[/quote']

Zasto ??

Sa ovim se totalno ne slazem.

\ je napisao:
  Citiraj
...ili da teras samo po autoputu' date=' ali tu ti treba 300 konja a ne masina od R25.[/quote']

Zasto ??

Sa ovim se totalno ne slazem.

ne mislim nista lose o masini R25, naprotiv, divim se pouzdanosti, teh. resenjima, a narocito zvuku iste. od svih tipova agregata jednocilindrasi su mi najdrazi.

samo kazem da ta snaga motora po meni nije primerena za voznju autoputem gde su otvoreni, dugacki pravci, gde krivine za te brzine i ne postoje. iz licnog iskustva, kad god sam isao autoputem motorom, da sam imao 300 konja, sve bih ih razvezao, jer to je za mene smaracina da je nema. a opet, kad jednocilindras sije krivine lokalnog puta dok zvuk odjekuje stenjem i sumom...

ma, sto bi se ti i slagao samnom? ocu da je moje misljenje jedinstveno i originalno i da ga samo ja mislim.

i zato, ja se totalno slazem da se ti totalno ne slazes sa mnom! :shock:

ajd, uzdravlje... pa cu za koji dan da pokazem sta sam ja sklepo ove zime u garazi. sve ce ti biti jasno :wink:

Ne volim voznju po auto-putu mada to nije ni bitno... pitao sam da li je neko imao iskustva sa Hardtailom ili ne... znam kako se radi sediste sa oprugama ali je bez daljnjeg lepse da sediste bude kompaktno, da prati liniju motora - napominjem da je motor prepravnjen na choppera, zamenjen je i rezervoar, ram je izduzen... zanima me samo koliko je neudobna voznja istim... donekle bih zrtvovao udobnost radi estetike ali samo donekle!!!!

Sto bi jedan moj drugar rekao misljenje jekao dupe, svako ima svoje i to postujem ali ljudi odoste u off....

\ je napisao:
Sto bi jedan moj drugar rekao misljenje jekao dupe' date=' svako ima svoje i to postujem ali ljudi odoste u off....[/quote']

izvini sefe, u pravu si...

ako je uradjen tako kako kazes, nikakve opruge, nikakvo vesanje, nikakvi sundjeri. ipak je masina radjena zbog izgleda. linija NE SME da trpi zarad udobnosti dupeta, pardon, misljenja.

ah... umetnici...

:wink:

• Drug član, 949 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

U potpunosti te razumem o cemu pricas. :wink: Pogledaj moj bajk u licnoj galeriji (ima ga i u nekom postu u Garazi), pa vidi kako je kod mene to reseno. A da ima problema - ima, pogotovu kad je put valovit ili se na putu nadje nekoliko vezanih rupa jedna za drugom. Desavalo mi se da mi se dupe odlepi od sedista... :lol: U svakom slucaju nije toliko strasno i nepodnosljivo da bih morao bilo sta da menjam na stetu estetike. :wink: A za zdravlje se ne boj, kad ovima sto voze motokros nisu pootpadali bubrezi nece ni tebi. :lol:

E, da, ubaci i neku sliku masine, bas me zanima kako je uradjena...

• Svrati ponekad, 136 postova

Ljudi ne znam zasto komplikujete stvari i menjate nesto sto je provereno dobra kombinacija, ako odradite zadnje amortizere kako treba (naravno i prednje) i postavite originalno gumeno sediste sa oprugom imacete jako udobnu voznju i necete imati problema sa rupama i neravninama i nece vam se desavati da vas motor izbacuje iz sedla, a iskreno meni se i svidja kako izgleda samo sa tim jednim sedlom (pogledajte moje motore imate slike u galeriji), ali opet to je stvar ukusa.

\ je napisao:
Ljudi ne znam zasto komplikujete stvari i menjate nesto sto je provereno dobra kombinacija' date=' ako odradite zadnje amortizere kako treba (naravno i prednje) i postavite originalno gumeno sediste sa oprugom imacete jako udobnu voznju i necete imati problema sa rupama i neravninama i nece vam se desavati da vas motor izbacuje iz sedla, a iskreno meni se i svidja kako izgleda samo sa tim jednim sedlom (pogledajte moje motore imate slike u galeriji), ali opet to je stvar ukusa.[/quote']

Kupio sam ga takvog...a ne daju mi se pare za drugi ram a i to bi bilo mnogo posla... ovaj ram je prepravljen, produzen i prosiren zadnji kraj da bi mogla da se stavi sira guma.. takodje je i kardan produzivan i kad sve to pogledam, za sada bi mi bio veliki trosak para (koje nemam) da ispravim krivu drinu... Ako mi izleti neki povoljan ram ili mi sine neka ideja da ovo prepravim... znam i ja sta treba, problem je samo u raskoraku izmedju zelja i mogucnosti...

• Drug član, 1300 postova
  • Motocikl: R1150GS

Sve to zavisi od toga, koliko planiras da ga vozis i gde.

Ako je bas hardtail, onda ima da ti poispadaju plombe iz zuba kada ides na neravnom putu ( sto je kod nas nazalost normalno, jelte). Mozes pogledati slike, kako je izgledao moj. Ja sam imao original zadnje amortizere i sediste sa oprugom i sa dosta debelim sundjerom. Kada sam vozio na normalnom putu, onda je bio izuzetno udoban, ali kada je put bio los, osecao sam da se ceo ram trese i morao sam da stisnem zube :D

Stavi sliku vise, da vidimo to cudo!

Pozdrav.

\ je napisao:
Sve to zavisi od toga' date=' koliko planiras da ga vozis i gde.

Ako je bas hardtail, onda ima da ti poispadaju plombe iz zuba kada ides na neravnom putu ( sto je kod nas nazalost normalno, jelte). Mozes pogledati slike, kako je izgledao moj. Ja sam imao original zadnje amortizere i sediste sa oprugom i sa dosta debelim sundjerom. Kada sam vozio na normalnom putu, onda je bio izuzetno udoban, ali kada je put bio los, osecao sam da se ceo ram trese i morao sam da stisnem zube :D

Stavi sliku vise, da vidimo to cudo!

Pozdrav.[/quote']

Nije jos zavrsen a i nisu mi sve delovi tu, nesto je na peskarenju, nesto je otislo na obradu na strug... Potrudicu se da nadjem neki digitalni aparat pa da uslikam sve za vikend i da napisem sta je sve uradjeno za sada i sta planiram...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja