Jump to content

Moto Zajednica

Aprilia Mitovi i proseravanja

Recommended Posts

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

U zadnje vreme se na forumu pojavljuje sve vise Aprilinih modela od Caponorda, Future, Falca Tuona i RSV.  Pre par godina sam ja bio jedini sa Apriliom na forumu a sad nas ima koliko hoces.

Kad god se pojavi tema oko Aprilije javljaju se ljudi koji ih nikada nisu vozili ili odrzali i stalno kukaju kako su skupe za odrzavanje. 

Koje bre odrzavanje? 

Za 6 godina vlasnistva i predjenih 36 hljada kilometara moje odrzavanje se svodi na menjanje ulja i filtera, jednu zamenu svecica (svih cetiri) i kablova i zamenu lanca i lancanika.

Ventili jos nisu stelovani!  I dalje su u toleranciji a moj motor nije bas negovan.

Na apriliaforum.com ima Aprilia sa predjenih 100-120 hiljada kilometara bez ikakvih problema.  Manite se ljudi rekla-kazala informacija, pitajte sta vas zanima odgovori su tu blizu vas.

Takodje se stalno pominju kako su delovi skupi i nemoguce ih je naci. 

Priznajem delovi su kod Aprilije jako skupi ali te niko netera da ih kupujes kod njih.  Ja sam samo zamenio Relej Alnasera koji u Apriliji kosta skoro $80 ali zato kod Yamahe isti taj relej kosta $25.  Delova ima koliko hoces samo treba znati gde traziti.

S druge strane Aprilije se nekvare i jako su pouzdane.   

Sve sto vas zanima o Aprilii, delovima i odrzavanju, opremi imate na fantasticnom forumu:

http://www.apriliaforum.com

BTW oni salju i za Srbiju bez problema a tu sam i ja kad god zatreba. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

i ja kad sam uzeo RSV mnogi su mi srali kako se to kvari i kako su delovi skupi ,mozda sam je iz tog straha i prodao ali moram da priznam da nisam imao nikakvih problema.Jedino mi je kad sam poceo da sipam motul 300v pocela da trosi ulje kao blesava ali se posle ispostavilo da su mi svi motori u koje sam sipao motul trosili  dok druga ulja nisu.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

neznam dal mislis na sve nas,al u srbiji se malo teze dolazi do aprilijinih delova,pogotovu do pre dve tri god,sada je za nijasu lakse,

sto se tice proseravanja evo i ja da se proserem,lako je odrzavati taj motor u americi kad imas platu 1500dolara ili 2.000,a ovde sa 300e platom.........

u kom svetu ti zivis,zamisli da imas platu od 500dolarcica,peske bi isao...

meni je riknula struja kostala je ko svetog petra kajgana,treba 3 meseca da radim da bi kupio usranu italijansku elektriku.....

long live japan ...malo para mnogo muzike,nije da nisu pouzdane aprilije,,lepo idu sve do jedne,lepo se drze u krivini,nisu skupe plocice,lanci,i ostali potrosni materijali,ali kad te zakove bregasta,ili razvod,ili nedaj boze korpa fraj lauf,e tad boli ko za 3 japanca,,,promenio ja 3,i fala ....nije to za nas sirotinju,za sirotinju je japanac.. :)

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Z900

javljaju se ljudi koji ih nikada nisu vozili ili odrzali i stalno kukaju kako su skupe za odrzavanje. 

A što se ti čudiš ... i zašto te takvo ponašanje uopšte pogađa ?

Budi 'ladan  8)

• drkadzija, 1225 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Fala millenian za glas razuma....napokon.

Jer ovde ako ne hvališ hondu i bmw sigurno grešiš i nemaš pojam o čemu pričaš. >:(

Aprilia nije bauk, mada za Srpske "nazovi majstore"i učestali japanski modeli znaju biti bauk, kao kad jedan "majstor" na glasu miriše auspuhe od R1 i kaže momku, friškom vlasniku motora, da mu "to" dotera u servis da se naštelije jer dobja previše benzina da se našteluje a motor ima ubrizgavanje ili isti kaže da se transalp 94 godište nemože upaliti rezervnim ključem jer to nije "kod ključ".....čiste gluposti.

P.S. Gledao sam put oko sveta-ove momke iz srbije što su išli na kruzerima pa su bili i tvoji gosti. Iskreno me je dirnula tvoja reakcija na njihov poklon - zastavu i pismo od tvojih i onda sam se setio kako neki sa ovovg foruma sebi daju za pravo da tebe i Baneta Motoholica prozivaju kako nemate pojma o Srbiiji kao da ste sa marsa >:(. I bi me iskreno sramota zbog njih.......

Samo nastavite da pišete dajete veliki kvalitet forumu.

Ali sam sad Ja debelo zadrao u off......

Priznajem delovi su kod Aprilije jako skupi ali te niko netera da ih kupujes kod njih.  Ja sam samo zamenio Relej Alnasera koji u Apriliji kosta skoro $80 ali zato kod Yamahe isti taj relej kosta $25.  Delova ima koliko hoces samo treba znati gde traziti.

e ovo i mi stalno radimo,jeftinije je a ne goji  ;D ;D ;D ;D

vidis kako boli 80dolarcica,a japanski samo 25... :);):D ;D

ali jedno moram da priznam,,APRILIJE IDU KAO DJAVO  ;D ;D ;D a tako i leze po krivinama a i koce...

• Prekidach, 1093 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE

samo da se pretplatim na ovu temu :)

nego, to za struju sam prochitao na ADV rider-u... yamahin "pasuje" i to je prva stvar koju treba srediti (spominje se i cifra: originalni 50V, zamena 400V).... i uvek imati dobar i pun akumulator...

druga stvar koju sam chitao (vezano za caponord) je : fuel lines disconnecting inside the tank... treba zameniti spojeve...

a, ako neko hoce da se zeza mozhe da proba ovo: http://www.tuneboy.com.au/

i to je to... treba isprobati nove stvari... a lista poznatih problema za caponorda je manja od vecine slichnih listi pa je glupo napushavati neshto shto se ne vozi kod nas... a pogotovo bez argumenata... ja lichno josh uvek istrazhujem meni totalno nepoznat svet aprilije caponord ali sam skoro siguran da cu kad se slozhe kockice pazariti jedan...

pa nek se kvari, tu smo da popravimo... kao i bilo koji drugi motor...

neznam dal mislis na sve nas,al u srbiji se malo teze dolazi do aprilijinih delova,pogotovu do pre dve tri god,sada je za nijasu lakse,

sto se tice proseravanja evo i ja da se proserem,lako je odrzavati taj motor u americi kad imas platu 1500dolara ili 2.000,a ovde sa 300e platom.........

u kom svetu ti zivis,zamisli da imas platu od 500dolarcica,peske bi isao...

meni je riknula struja kostala je ko svetog petra kajgana,treba 3 meseca da radim da bi kupio usranu italijansku elektriku.....

long live japan ...malo para mnogo muzike,nije da nisu pouzdane aprilije,,lepo idu sve do jedne,lepo se drze u krivini,nisu skupe plocice,lanci,i ostali potrosni materijali,ali kad te zakove bregasta,ili razvod,ili nedaj boze korpa fraj lauf,e tad boli ko za 3 japanca,,,promenio ja 3,i fala ....nije to za nas sirotinju,za sirotinju je japanac.. :)

Boki,

ti se neproseravas, ti si napisao svoje iskustvo i to samo po sebi nije proseravanje.  Nije bitno ko koliku platu ima, upravo o tome sam pisao jer ja moj motor vozim u servis samo kad treba da se provere ventili svakih 10 milja sve ostalo radim sam jer nikakvo odrzavanja nemam sem zamene ulja i filtera a to je i sam znas jako lako.  Ja ti garantujem da me za 6 godina manje kosta odrzavanje nego negog u sa GSXR-om ili V-Stromom ili R1 i sl.

Prvi Servis sam platio $200, posle sam sam menjao ulje sve do 15K milja, pa smo onda zamenili ulje u viljusci i proverili ventile, zamenili ulje i sve za $400, pa onda na 22K milja opet provera ventila i stelovanje leptira i zamena lanca i lancanika za $300 (samo ruke, moji delovi)

Ovo su cene u Americi, ja neznam koliko bi me sve ovo izaslo u Srbiji ali to je jedino odrzavanje koje sam platio.

Sto se tice elektrike i to nije problem, Alternator i delovi pasu od mnogih japanaca i od BMW.  Takodje i Regler i alnaser.  Ni Rotax ni Aprilia neprave altenatore nego ih kupuju od raznih proizvodjaca.  Ako ti ponovo zatreba deo za Apriliu samo mi javi sta ti treba i ja cu ti javiti koji deo pase a ako treba uzecu ga ovde i poslati ti u Srbiju.

a a a jok,,ja to vise nadam se necu kupiti,samo ako slucajno utrci u nekoj kompezaciji....

fala na ponudi ali.....lose iskustvo sa italijanima..... :)

samo da se pretplatim na ovu temu :)

nego, to za struju sam prochitao na ADV rider-u... yamahin "pasuje" i to je prva stvar koju treba srediti (spominje se i cifra: originalni 50V, zamena 400V).... i uvek imati dobar i pun akumulator...

Nije 50V nego 50A i to su prve serije koje su imale relej od 50A i treba ga zameniti ili sa 100A ili sa 150A jko sta nadje.  Ovo je Yamahin broj za relej:

4KD-81940-00-00

Takodje gumica za Uljni filter (O ring) pase od BMW i evo koji je njihov broj:

11 41 7 654 013

• Svrati ponekad, 320 postova
  • Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600

Slično pitanje sam i ja postavio pre koji dan u rusic-evoj temi. U čemu je fora da delovi iz Japana stižu opušteno, a iz daleke nam Italije ni za leka? Ili svi kupuju polovne delove iz kradenih motora, pa pošto se japanci češće voze i češće kradu i delova ima u izobilju? Za Kinu takođe nema frke, to je skoro kao da si tražio za Yuga, a recimo Koreja (Hyosung) pa to ni u Koreji nema. Zaista ne kapiram.

Slično pitanje sam i ja postavio pre koji dan u rusic-evoj temi. U čemu je fora da delovi iz Japana stižu opušteno, a iz daleke nam Italije ni za leka? Ili svi kupuju polovne delove iz kradenih motora, pa pošto se japanci češće voze i češće kradu i delova ima u izobilju? Za Kinu takođe nema frke, to je skoro kao da si tražio za Yuga, a recimo Koreja (Hyosung) pa to ni u Koreji nema. Zaista ne kapiram.

Aprilia je notorna sto se tice isporuke delova, i to nije samo problem u Srbiji nego u celom svetu.  Nista bolja situacija nije ni u Italiji i tamo se ceka na delove.   Zato i postoji apriliaforum.com da ukaze gde s emogu naci delovi i koji delovi pasu.  Uteha je ta sto ti netrebaju delovi cesto.

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Deki, ajd napisi nesto o o najvecem bauku kod Aprilije-struji. Koliko je ona zaista nepouzdana/problematicna?

• Drug član, 2749 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Deki, ajd napisi nesto o o najvecem bauku kod Aprilije-struji. Koliko je ona zaista nepouzdana/problematicna?

Ma nije, to su proseravanja, Kawasaki je najgori. ;D

Kolega iz kluba kupio novog Shivera u NS i krenuo kuci, stigao do Petrovaradina kad su se popalile lampice i stade. NOV !!

Drugi kolega vozi Caponorda 2006.(ubedljivo najlepsi maxi enduro) i popucale mu neke plastike u karburatorima i slavina plasticna na rezervoaru.

To su moja saznanja 2/2. ;)

• Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Kolega iz kluba kupio novog Shivera u NS i krenuo kuci, stigao do Petrovaradina kad su se popalile lampice i stade. NOV !!

Drugi kolega vozi Caponorda 2006.(ubedljivo najlepsi maxi enduro) i popucale mu neke plastike u karburatorima i slavina plasticna na rezervoaru.

Caponord nema karburatore već ubrizgavanje ;)

• Svrati ponekad, 180 postova

Evo i ja da se nadovezem,iako ne vozim nijedan motor i nemam toliko iskustva.meni nije bitno koliko kosta servis ili delovi bitno mi je da taj motor ide onako kako ja zelim.a sto se tice aprilije i svih drugih italijana meni se ti motori uopste ne svidjaju ne kazem da nisu dobri,ali za mene je yamaha kralj drumova i dok mogu da vozim motor vozicu yamaha...i da su japanci skupi i da su im skupi delovi opet bih vozio yamahu..bez obzira na cenu i sve ostalo..

pozz...

Caponord nema karburatore već ubrizgavanje ;)

Znao sam da sam pogresio. Zato cu sutra staviti slike pokidanih plastika sa ubrizgavanja. ;)

Meni je Tuono prelep,ali skup...a i Ninji66 bezgranicno verujem!

Meni je svaki lep , posebno italijanski design.

Nego se pocelo preterivati, prvo vlasnici Honde, pa naravno BMW-jdzije a sad i Aprilije. I sve jedan se nadrka kao leptir kad mu neko doturi malo podataka.

A mi jadni Kawasakisti sve njih bez grimase trpimo. PA DOKLE VISE !?

;D

• Drug član, 3019 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Vidi, vozio sam Jawu, CZ, Tomosa, Moto-Guzzi, MZ, Kawu, Suzanu, Hondu. Sa Hondom sam imao najvise problema, prvenstveno zbog nedostatka delova /model za americko trziste/ i para. Jos nisam Yamahu.

Prosto, svi ti motori su mi ostali u secanju kao dobri, bolji i losiji. Prosto je, da ne valja neka marka, ona bi odavno nestala sa trzista. Ako se toliko neki modeli kvare, a proizvode se, pa ko su onda one neznalice, mazohisti koji ih kupuju?

Jako bih se obradovao da u svojoj garazi vidim nekoliko Aprilija, Dukatija, Trijumfa, KTM-ova, svih tih jako losih i nepouzdanih motora.Naravno i moju nikad prezaljenu Kawicu Z 1000J.

A ti sa Kawom cuti, pa opste je poznato da je to djubre od motora, to je samo komunomasonskojevrejskoplanetarna zavera da ta fabricica jos postoji, kad je niko u Srbiji /ej, u Srbiji, bre/ ne ceni jer ne valja. ;D ;D ;D ;D ;D

• Integrisan, 13031 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750

To je stvarno neverovatno koliko ljudi ima potrebu da kaže "nisam nikad vozio (a i da je jednom vozio - moš misliti) ali znam da je sranje."

Ili meni još omiljenija: "imao jedan moj drugar, što se namučio..." uglavnom misleći na Kawu. Mada od kako sam se učlanio na forum

proširuju mi se vidici i na Apriliju.

Meni je Tuono prelep,ali skup...a i Ninji66 bezgranicno verujem!

Meni je svaki lep , posebno italijanski design.

Nego se pocelo preterivati, prvo vlasnici Honde, pa naravno BMW-jdzije a sad i Aprilije. I sve jedan se nadrka kao leptir kad mu neko doturi malo podataka.

;D

Ma stari sve je ok, ni jednu marku ne želim da kujem u zvezde a za drugu da tvrdim da je sranje. Mislim da to isključivo zavisi od primerka od prinmerka koliko je čuvan a koliko održavan i akan.

Bilo koje prevozno sredstvo ma koliko ono bilo kvalitetno ako ga zapustiš neće se dobro pokazati sledećem vlasniku.

• Zainteresovan, 730 postova

Ja cu samo reci da se po***em na covjeka koji kad kupuje motor razmislja o tome kako ce mu se kvariti, koliko ce se kvariti, gdje ce naci djelove...

P.S. Ja volim Kawasakije i uvjek bih zelenog kupio, ne zanima me sta drugi kazu, ja se onda jos vise zainatim ;D

• Drug član, 2422 postova
  • Motocikl: KTM EXC300- KTM EXC250

Evo i ja da se nadovezem,iako ne vozim nijedan motor i nemam toliko iskustva.meni nije bitno koliko kosta servis ili delovi bitno mi je da taj motor ide onako kako ja zelim.a sto se tice aprilije i svih drugih italijana meni se ti motori uopste ne svidjaju ne kazem da nisu dobri,ali za mene je yamaha kralj drumova i dok mogu da vozim motor vozicu yamaha...i da su japanci skupi i da su im skupi delovi opet bih vozio yamahu..bez obzira na cenu i sve ostalo..

pozz...

i sta covek da kaze kad procita ovo?! Em je dete,em jos nista ne vozi ali zato zna da je yamaha "kralj drumova".  Rado bih vozio ja R1 ali mnogo pre nje bih vozio ninju 10,rsv4 i beneli tornado. Jbg takvog me matorci napravili da se inatim i da ne volim bas sve sto vole mladi. NIKAD NECU VOZITI BELOG GOLFA2 DIZELA I AFRIKU !!! Moje misljenje je da ne postoji los motor iz velike firme ,a aprilija je svakako jedna od velikih,samo postoje razliciti ljudi koji vole razlicite stvari. Neko voli 4 redna,neko v2,neko v4,neko samo jedan cilindar....neko voli hondu a neko egzotiku. Ja volim sve da probam i sve mi pre ili kasnije dosadi,zar treba da kazem da su svi motori losi?! Problem je u meni,sto mene nista ne ispunjava na duze vreme. Aprilija da je losa ne bi osvojila toliko titula u super bajku,nekada sampion u klasama 125 i 250,trenutno je najjaca u SM trkama. Uz lepo odrzavanje svala ce da traje u najmanju ruku kao japanac.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja