Vladica69 9 Napisano Decembar 25, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam zx 12 i imao isti problem!Akumulator mu se nalazi na klizacima u samom ramu mono coku pa mi se bila olabavila klema!Proveri kleme a ako su dobre onda imas izvode na klizacu akumulatora pa kad ga budes dobro zagrejao a problem se desi onda probaj sa kablovima sa drugog motora ili stavi kablove od punjaca!Ako tad upali onda je akumulator! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6086 Napisano Decembar 25, 2009 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to ,vec sam gledao,jos letos,mada je u tom postolju sve,pa,mora da se skine poklopac sa rama,a pre toga rezervoar(da bi se doslo do onog gornjeg srafa na poklopcu)Mada taj mi se kvar uvek desavao na nekoj benz.pumpi ili u voznji,tako da mojom krivicom nisam ni pristupio ozbiljno ovom problemu.Opet kazem, verujem da je do akumulatora.Gledam ,koji da kupim.Sta predlazete?Cena -kvalitet.Marka mi vise nista ne znaci,posto imam negativna iskustva sa Bosch akum. za auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6086 Napisano Decembar 25, 2009 Drug član, 1385 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam na olabavljenu klemu, probao nisam na kablove,verujem da bi upalio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dex Magnus 43 Napisano Decembar 26, 2009 Svrati ponekad, 112 postova Motocikl: Panasonic 89. Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam isti problem. Uzrok: labave kleme na aku. To moraš prvo da proveriš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Decembar 29, 2009 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan 1. Proveri sve veze koje utiču na punjenje i start motora 2. Proveri rad reglera i alternatora tj punjenje akumulatora 3. Proveri anlaser kako mehanički (bigsne i ležajeve) tako i četkice i ostalo Kvar se tu krije. Akumulator ti jeste star i verovatno da je on već pri kraju ali ti je najlakše da napraviš dijagnozu ako pozajmiš ispravan accu samo radi testa kada tvoj neće da okrene. Ako ti ne radi punjenje spalićeš i nov accu veoma brzo. Aca PN je dobro rekao u vezi paljenja ali na tvom motoru to nije primenjivo. Može da bude još koješta ali je mala verovatnoća da je bilo šta drugo od gore navedenog. Ti si uradio tačku 1. Uradi tačku 2, stavi probni accu i na kraju ako ni to ne ide otvori anlaser siguran sam da imaš rešenje ali moraš da ideš sva 3 koraka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Decembar 29, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Akumulator je samo skuplji za bmw! ;D ZX 12 i thunderrace nose isti akumulator! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Simon69 671 Napisano Januar 10, 2010 Drug član, 1125 postova Lokacija: Mladenovo Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Kad god se pojavi problem sa strujom prvo pogledaj sve mase,kakvi su kontakti.U tvom slucaju je ili akumulator ili kontakt,anlaser garantovano nije.Prati masu,ako je negde los kontakt tu se najvise i greje.Cim se tabla gasi pad napona je u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasa_Nis 279 Napisano Octobar 26, 2010 Svrati ponekad, 296 postova Lokacija: Nis Motocikl: 916 SP, Prijavi odgovor kao problematičan Nazovi me da bi otklonio kvar.Srecom samo su saveti jos uvek besplatni i najbrzi put resenja problema.(Ja samom sebi nisam cak ni opravku naplatio)064/1286 983 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MPKosa 21 Napisano Octobar 27, 2010 U prolazu, 22 postova Lokacija: Nis Motocikl: Ducati M900ie Prijavi odgovor kao problematičan Nazovi me da bi otklonio kvar.Srecom samo su saveti jos uvek besplatni i najbrzi put resenja problema.(Ja samom sebi nisam cak ni opravku naplatio)064/1286 983 Sale, malo kasnis. Covek pitao Decembra prosle godine, mada ko zna mozda ga jos uvek zeza isti problem. Nikad se nezna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...