Jump to content

Moto Zajednica

Zx12r problem startovanja.

Recommended Posts

• Zainteresovan, 655 postova
  • Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni

Imao sam zx 12 i imao isti problem!Akumulator mu se nalazi na klizacima u samom ramu mono coku pa mi se bila olabavila klema!Proveri kleme a ako su dobre onda imas izvode na klizacu akumulatora pa kad ga budes dobro zagrejao a problem se desi onda probaj sa kablovima sa drugog motora ili stavi kablove od punjaca!Ako tad upali onda je akumulator!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1385 postova
  • Motocikl: SMC 300

Nije to ,vec sam gledao,jos letos,mada je u tom postolju sve,pa,mora da se skine poklopac sa rama,a pre toga rezervoar(da bi se doslo do onog gornjeg srafa na poklopcu)Mada taj mi se kvar uvek desavao na nekoj benz.pumpi ili u voznji,tako da mojom krivicom nisam ni pristupio ozbiljno ovom problemu.Opet kazem, verujem da je do akumulatora.Gledam ,koji da kupim.Sta predlazete?Cena -kvalitet.Marka mi vise nista ne znaci,posto imam negativna iskustva sa Bosch akum. za auto.

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

1. Proveri sve veze koje utiču na punjenje i start motora

2. Proveri rad reglera i alternatora tj punjenje akumulatora

3. Proveri anlaser kako mehanički (bigsne i ležajeve) tako i četkice i ostalo

Kvar se tu krije.

Akumulator ti jeste star i verovatno da je on već pri kraju ali ti je najlakše da napraviš dijagnozu ako pozajmiš ispravan accu samo radi testa kada tvoj neće da okrene.

Ako ti ne radi punjenje spalićeš i nov accu veoma brzo.

Aca PN je dobro rekao u vezi paljenja ali na tvom motoru to nije primenjivo.

Može da bude još koješta ali je mala verovatnoća da je bilo šta drugo od gore navedenog.

Ti si uradio tačku 1.

Uradi tačku 2, stavi probni accu i na kraju ako ni to ne ide otvori anlaser siguran sam da imaš rešenje ali moraš da ideš sva 3 koraka

• Drug član, 1125 postova
  • Motocikl: KTM 660 SMC & KTM 1190 Adventure

Kad god se  pojavi problem sa strujom prvo pogledaj sve mase,kakvi su kontakti.U tvom slucaju je ili akumulator ili kontakt,anlaser garantovano nije.Prati masu,ako je negde los kontakt tu se najvise i greje.Cim se tabla gasi pad napona je u pitanju.

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: 916 SP,

Nazovi me da bi otklonio kvar.Srecom samo su saveti jos uvek besplatni i najbrzi put resenja problema.(Ja samom sebi nisam cak ni opravku naplatio)064/1286 983

• U prolazu, 22 postova
  • Motocikl: Ducati M900ie

Nazovi me da bi otklonio kvar.Srecom samo su saveti jos uvek besplatni i najbrzi put resenja problema.(Ja samom sebi nisam cak ni opravku naplatio)064/1286 983

Sale, malo kasnis. Covek pitao Decembra prosle godine, mada ko zna mozda ga jos uvek zeza isti problem. Nikad se nezna. ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja