sinisapop 22 Napisano Decembar 9, 2009 U prolazu, 21 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Planiram sledeceg leta sa ortakom da napravim po Evropi nekih 3000km.(Warsaw - Vienna - Belgrade) Mislili smo da spavamo pod satorom kad god je to moguce i besplatno. Obojica vozimo Transalpa i ovo bi nam bilo prvo duze putovanje. Izbegavali bismo auto puteve koliko mozemo. Interesuje me kolika je, pod tim uslovima, optimalna dnevna kilometraza. Dakle, da ne popadamo u nesvest od umora, a ipak da nam putovanje ne traje citavu vecnost. Podelite samnom vasa iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6219 Napisano Decembar 9, 2009 Svakom po zasluzi, 12454 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 500 km max, ako hoćete da budete "upotrebljivi" i za sutrašnju vožnju Mislim da vam nije cilj nabijanje dnevne kilometraže već uživanje u predelima i odmaranje na lepim mestima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gosa 553 Napisano Decembar 9, 2009 Drug član, 2150 postova Lokacija: Beograd Motocikl: africa twin, durmitor, cb750 boldor Prijavi odgovor kao problematičan ja koliko znam, divlje kampovanje u evropi nije dozvoljeno, mozda gresim, proverite, a sto se kilometraze tice, to zavisi samo od tebe i druga Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Decembar 9, 2009 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan Autoputem izmedju 500 i 1000 zavisi kakav vam je "trip" i koliko mozete, a magistralnim putevima, vozi se sporije, priroda, klopa, slikanje 350 do 500 max. To je pod uslovom da je putovanje vishednevno i da morate biti "chitavi" za sledeci dan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Decembar 9, 2009 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Ma mozete da terate po 500-600km opusteno ... osim u slucaju da i Dusan ide s vama , onda max 150km ... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2333 Napisano Decembar 9, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Na koliku god se dnevnu kilometražu odlučite, imajte u vidu par stvari: 1. Što više dana traje put, to će vam energija (a sa njom i dnevna kilometraža) opadati. Posle četiri-pet dana planirajte da dnevno vozite za trećinu manje nego prvi dan. 2. Planirajte dane kada ne vozite uopšte. Recimo 2-3 dana vožnje, pa jedan dan ladovina. 3. Ako se preforsirate, smučiće vam se i put i motori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Decembar 9, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan da pomognem ... ja sam spavao u automatskim hotelima cena uglavnom ispod 30e za sobu nebitno dal je jedan dva ili tri chlana... tj sobe imaju brachni i iznad brachnog jedan na sprat ... u hodniku su kabine i tush i wc , nema zaposlenih sve je na kod koji dobijete kad platite bilo da placate i rezervishete preko neta ili dodjete na kapiju i na njihovom terminalu kao bankomat , gurnesh karticu izaberesh sobu i on ti pljune ceduljicu sa kodom za ulazak na parking , hotel i sobu da da uglavnom su zakljuchani parkinzi .... e da npr pariz periferija je u avgustu bilo 75e 7 dana ma popustu , ima josh par takvih hotela ali je ovaj koliko sam provalio najjeftiniji valjda srecno http://www.hotelformule1.com/gb/home/index.shtml Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1850 Napisano Decembar 9, 2009 Drug član, 1694 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Na koliku god se dnevnu kilometražu odlučite, imajte u vidu par stvari: 1. Što više dana traje put, to će vam energija (a sa njom i dnevna kilometraža) opadati. Posle četiri-pet dana planirajte da dnevno vozite za trećinu manje nego prvi dan. 2. Planirajte dane kada ne vozite uopšte. Recimo 2-3 dana vožnje, pa jedan dan ladovina. 3. Ako se preforsirate, smučiće vam se i put i motori. ....računajte i na to, da vam je prosečna putna brzina oko 60-70 km/sat ako idete sporednim putevima....i normalno ako hočete nešto da vidite... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivkefjr 13 Napisano Decembar 9, 2009 Svrati ponekad, 221 postova Lokacija: Beograd/Wien Motocikl: bio FJR Prijavi odgovor kao problematičan Ja od muke neki put moram Innsbruck-Beograd u jednom danu, a ne volim autoputeve, kao ni vi... to ispadne 930km, pola magistrala, pola autoput i posle mi se ne vozi 4-5 dana. Mislim da je prihvatljivo 500km dnevno ako ste ograniceni sa vremenom, 350km sa vise razgledanja. Merio sam putnu brzinu po magistrali ( i tamo i po Srbiji), uvek je oko 65kmh, racunajuci krace pauze za pice, dorucak, rucak i sl. Ako vam je do razgledanja, a trebalo bi, 8h*65kmh=520km i na tih 8 sati uglavnom voznje dodas 2-3 sata razgledanja i eto ti i matematickog maximuma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
POP 6 Napisano Decembar 12, 2009 U prolazu, 44 postova Lokacija: BGD,Bezanijska kosa Prijavi odgovor kao problematičan Evo iskustva sa cca 150.000 km po svetu na dva točka. Prva tri dana ne forsirati a narednih dana na dosadnom autoputu do sledeg konačišta može i 1000 km/dan. Na zanimljivom putu sporije sa "širokougaonim" pogledom, autoputem između dva grada-brzo i spavanje sa dnevnim gluvarenjem u zanimljivim mestima je ritam sa dnevnim prosekom 400-500 km. Ukoliko je putovanje duže od 20 dana prosek pada ispod 400 km/dan. Treba imati na umu da posle dana u kojem te kiša kupala a vetar sušio imaš potrebu da na suncu kosti zagreješ. A, pitao si šta je normalno? Ma, normalno je da jašeš onoliko koliko tvojoj duši prija i koliko ti zadnjica trpi, a ovo neka ti posluži za plansku kalkulaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Decembar 12, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan 200-300 dnevno .. milina .. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 12, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan 200-300 dnevno .. milina .. ;D wussy ! ;D nista bez soma milja ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Decembar 12, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan 200-300 dnevno .. milina .. ;D wussy ! ;D nista bez soma milja ;D ;D ;D eeee moj Mikko .. nije poenta u kvantitetu nego u kvalitetu .. ali polako .. mlad si vozach .. naucicesh .. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Decembar 12, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ja sam jedan dan presao 700km motorom,,,3 dana sam bolovao posle toga,bem ti r motor,i moje putesestvije,doduse imao sam pauzu oko 1h na pola puta,ali sad i vise nikad tolko u jednom danu.. dosta je i 500km taman do mora ,pauze samo za cigaru to jest sipas gorivo malo se sklonis sa pumpe popljugas jednu i ajd dalje,ali to je sve...do mora mi se i bubrezi rasklatili a dupence primilo oblik sedista... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 12, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan 200-300 dnevno .. milina .. ;D wussy ! ;D nista bez soma milja ;D ;D ;D eeee moj Mikko .. nije poenta u kvantitetu nego u kvalitetu .. ali polako .. mlad si vozach .. naucicesh .. ;D ne ser... mali ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 355 Napisano Decembar 12, 2009 - enduro sector -, 2147 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan 200-300 dnevno .. milina .. ;D wussy ! ;D nista bez soma milja ;D ;D ;D eeee moj Mikko .. nije poenta u kvantitetu nego u kvalitetu .. ali polako .. mlad si vozach .. naucicesh .. ;D ne ser... mali ! No spam please! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 12, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan 200-300 dnevno .. milina .. ;D wussy ! ;D nista bez soma milja ;D ;D ;D eeee moj Mikko .. nije poenta u kvantitetu nego u kvalitetu .. ali polako .. mlad si vozach .. naucicesh .. ;D ne ser... mali ! Istina boli ? ;D volim te kad se pravis pametan !!! wussy ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Decembar 12, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan ja sam jedan dan presao 700km motorom,,,3 dana sam bolovao posle toga,bem ti r motor,i moje putesestvije,doduse imao sam pauzu oko 1h na pola puta,ali sad i vise nikad tolko u jednom danu.. Pa nas 30 je preslo pribliznu kilometrazu u povratku sa Vlasinskog jezera, raznim okolnim puticima. A obrzirom da sam ja sa Vlasine zavrsio u Temerinu presao sam i vise. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Decembar 12, 2009 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan Zavisi od velicine grupe, koliko dugo voze zajedno, kako voze, koliko piju kafe , push pauza... Ako je grupa manja (3-4 motora) recimo da je optimalno 600-700km. Ako ima vise motora 500km je plafon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je 400 do 600 km po danu sasvim pristojno u zavisnosti od puta.............ja ne kapiram te usiljene voznje po 1000km....mislim moze na eRu auto put i kad ima uslova....ali ja nezurim, sto neznaci da vozim sporo ( prigovarali su mi da sam prebrz na planinskim putevima koje i najvise volim ) Ali ako mi se negde nesto svidi, ja cu tu da ostanem i dan dva duze ( nije sve u voznji ima i drugih zabava ) Netreba nista siliti vec pustiti srce i dusu da te vodi ( ja tako putujem )........i sve korekcije puta i izmene su moguce. Ove godine kad sam isao na moto skup u Umag ostao sam 12 dana a krenuo sam na skup koji traje 3 dana..naravno bio sam kojekuda van te relacije... kad sam stigao bio sam medju prvima a kada se skup zavrsio i osvanuo je ponedeljak nisam mogao da verujem da samo moj i motocikl mog frenda stoje ispred bungalove gde se prethodnu noc nije mogao parkirati motocikl.......... A ja prethodnu noc sedim sa momcima ( pijemo, uzivamo i zezamo se ) a oni idu za Nemacku odma ranom zorom i kazu brate lako je tebi mi u ponedeljak radimo i zene nas cekaju.....e sad koliko je njima to bilo pametno da pijemo celu noc a ujutru gass nisam siguran da je uzitak voziti polupijan do Nemacke....... Uglavnom u ponedeljak nije bilo ni traga od susreta a ja sam rekao mom frendu...stari moj sad je vreme da mi sami prokrstarimo ovu prelepu Istru i da se odmorimo jos koji dan od moto susreta..........uglavnom oko 3000km za tu relaciju A da mi je neko rekao ajmo vamo ja bi isao...steta sto je moj frend morao da se vrati jer mozda se jos nebi vratio kuci!!!!! Treba uzivati u svakom kilometru to je moj moto........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinisapop 22 Napisano Decembar 12, 2009 U prolazu, 21 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, hvala vam na savetima. Vidim da ima razlika u misljenjima. Meni je nekako najlogicnije ono do 500km.Slazem se da treba biti kvaliteta, a ne kvantiteta Mislim, isto tako, da je pametno ono sto Pop kaze. Dakle, da ne treba forsirati prva 3 dana. Mislim, deluje logicno. Faza zagrevanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Decembar 19, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Meni ono do 350-400km sve uzivanje, posle neka jurnjava i trka sa vremenom, brizina vise nije normalna nego se srazmerno uvecava u odnosu na zasicenost voznjom, juris da stignes i ne uzivas vise kao sto si u tih prvih par stotina km. A ako cu tako samo da bih se prebacio iz mesta A u mesto B onda sednem u auto, voz... i tamo sam. A desavalo mi se da zapnem od jutra do mraka i posle mi bude zao sto sam taj visak smandrljao i skoro nista uzivao. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2027 Napisano Decembar 19, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Procitajte putopis pa cete videti koliko relativno stariji covek sa suvozacem prelazi na dan! http://www.bjbikers.com/smf/index.php?topic=34117.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Decembar 19, 2009 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da kazem nesto "pametno" Dnevna kilometraza je veoma subjektivna stvar. Kako je obicno planiram i odradjujem? Autoputeve uvek izbegavam, tako da se tu slazemo... Ako imam zacrtane neke ciljeve kojih se ne bih odrekao a za to sam spreman da zrtvujem neke druge stvari za videti onda korekcije pravim tokom puta. Uglavnom 300-400km dnevno je sasvim ok i izvodljivo u bilo kojoj varijanti. Medjutim, moji planovi su uvek takvi da skoro za svaki dan ubacim neku stanku gde se nesto posecuje i razgleda a veoma cesto se desava da takva mesta nisu otvorena i ne mogu se posetiti u popodnevnim casovima, pa zbog toga budite spremni da ponekad planirate da takva mesta posetite pre nastavka puta, a to znaci da necete put nastaviti, verovatno, pre podneva i tog dana vam deonica moze biti kraca nego sto mislite, ukoliko planirate potragu za smestajem, posto se to ume zakomplikovati ako se radi uvece ili nocu. U principu, kada nemam nista pametno za taj dan, ili ukoliko zelim da dobijem vremena za neki drugi dan, cesto zrtvujem guzicu i u stanju sam da bez autoputeva napravim 700-800km samo sa kratkim pauzama za kafu i cigaru. Medjutim kada planiram put sa dosta usputnih stajanja i razgledanja nikad ne planiram vise od 300-400km dnevno. Tu i tamo ubacim dan kada dodam dosta km, a isto tako i kada predvidim samo 100-150km. To mi ostavlja prostora za korekcije u toku putovanja koje nece znacajnije uticati na samu krajnju kilometrazu i vremensku duzinu putovanja. Posle svih putovanja koja sam napravio dolazi se do prosecne cifre od oko 350km dnevno. Iz mog iskustva, prvi dan se sve izdrzi i ukoliko nema planiranih stajanja, moze se napraviti sasvim pristojna kilometraza, drugi dan zna da bude tezak, ali ako se pregrmi i izdrzi malo guznih bolova, sledecih nekoliko dana nece biti problema. Meni obicno sedmog-osmog dana udari kriza, i tada gledam da ne preteram, ali ni da ne smanjim duzinu putovanja previsa, a posle toga je opet sve laganica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stevo 58 Napisano Decembar 21, 2009 Drug član, 1116 postova Lokacija: Tvrdos Motocikl: ZUNDAPP KS 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo i ja da kazem nesto "pametno" Dnevna kilometraza je veoma subjektivna stvar. Kako je obicno planiram i odradjujem? Autoputeve uvek izbegavam, tako da se tu slazemo... Ako imam zacrtane neke ciljeve kojih se ne bih odrekao a za to sam spreman da zrtvujem neke druge stvari za videti onda korekcije pravim tokom puta. Uglavnom 300-400km dnevno je sasvim ok i izvodljivo u bilo kojoj varijanti. Medjutim, moji planovi su uvek takvi da skoro za svaki dan ubacim neku stanku gde se nesto posecuje i razgleda a veoma cesto se desava da takva mesta nisu otvorena i ne mogu se posetiti u popodnevnim casovima, pa zbog toga budite spremni da ponekad planirate da takva mesta posetite pre nastavka puta, a to znaci da necete put nastaviti, verovatno, pre podneva i tog dana vam deonica moze biti kraca nego sto mislite, ukoliko planirate potragu za smestajem, posto se to ume zakomplikovati ako se radi uvece ili nocu. U principu, kada nemam nista pametno za taj dan, ili ukoliko zelim da dobijem vremena za neki drugi dan, cesto zrtvujem guzicu i u stanju sam da bez autoputeva napravim 700-800km samo sa kratkim pauzama za kafu i cigaru. Medjutim kada planiram put sa dosta usputnih stajanja i razgledanja nikad ne planiram vise od 300-400km dnevno. Tu i tamo ubacim dan kada dodam dosta km, a isto tako i kada predvidim samo 100-150km. To mi ostavlja prostora za korekcije u toku putovanja koje nece znacajnije uticati na samu krajnju kilometrazu i vremensku duzinu putovanja. Posle svih putovanja koja sam napravio dolazi se do prosecne cifre od oko 350km dnevno. Iz mog iskustva, prvi dan se sve izdrzi i ukoliko nema planiranih stajanja, moze se napraviti sasvim pristojna kilometraza, drugi dan zna da bude tezak, ali ako se pregrmi i izdrzi malo guznih bolova, sledecih nekoliko dana nece biti problema. Meni obicno sedmog-osmog dana udari kriza, i tada gledam da ne preteram, ali ni da ne smanjim duzinu putovanja previsa, a posle toga je opet sve laganica. bravo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...