perisicboro 262 Napisano Novembar 25, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ova sezona nikako da se zavrsi ;D .... Samo steta sto je dan sve kraci pa ne stigne mnogo da se obidje. danasnja destinacija Kadjenica, nama blizu, odmah na izlazu iz tunela u Ovcar Banji. Kao i obicno kolega Zoran i ja krecemo, valjda ce se ubuduce naci jos neko iz ovog kraja, jer trenutno vidim da forum ima 8934 clana, pa nije valjda da su samo dva clana iz okoline Cacka!? ;D Jutro hladno kao i obicno, ali brzo stizemo do Ovcar Banje... I stari zeleznicki most, odmah na izlasku iz tunela ka Uzicu... Dal da ga proteramo ovuda, ma sto da ne, ima nekih daski, valjda ce izdrzati... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Novembar 25, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan ... al rece Zoran, ma nisi valjda lud da guras motor od 190kg po ovome. Eto, nisam jos toliko lud, pa krenusmo peske.... Kadjenica Na desnoj obali Zapadne Morave, kilometar uzvodno od Ovčar Banje, nalazi se pećina Kađenica. Prilaz pećini je uređen, a glavna dvorana, sa naznakom pećinskog nakita, istovremeno je i sakralno-spomenički prostor. Dva kamena sarkofaga i Hristovo raspeće obeležavaju nemio događaj iz vremena Hadži- Prodanove bune 1814. godine. U pećinu se u tim krvavim vremenima, sakrio zbeg naroda iz okolnih sela. Turci su zbeg otkrili, na ulaz nagomilali granje i slamu i zapalili. Sav narod se ugušio kadom, tj. dimom. Od tada se ovo mesto zove Kađenica. Kosti su ležale po pećini prekrivene prahom i pepelom do 1940. godine, kada su sahranjene u kamene sarkofage. Ponovno uređivanje pećine i pristupa do nje, izvršeno je 1991. godine. I kuci.... E da, bice i neki video zapis.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Komsa 1831 Napisano Novembar 25, 2009 Drug član, 1142 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: BMW K1200 RS ;YAMAHA Nouvo Prijavi odgovor kao problematičan E prođoh tuda bar hiljadu puta za svog veka i još ne svratih a nisam ni znao. Moji Ariljci nikada ne pomenuše. Hvala ti, svraćam sigurno neki put ali mi reci da li se mora peške ili ima alternativni prilaz, možda od Lučanske strane? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Novembar 25, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan E prođoh tuda bar hiljadu puta za svog veka i još ne svratih a nisam ni znao. Moji Ariljci nikada ne pomenuše. Hvala ti, svraćam sigurno neki put ali mi reci da li se mora peške ili ima alternativni prilaz, možda od Lučanske strane? Jelen Do, pa skretanje levo, kazu ima put, ali traktori ga unistili, pa ne moze ni motorima, a ovako od mosta nema ni 10 min pesacenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Novembar 25, 2009 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan Evo i video zapisa pecine, ostajem duzan da postavim moje slike od danas (postavljam ih kasnije veceras samo da ih malo sredim i uploadujem na net) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ANTIC GM 43 Napisano Novembar 25, 2009 Svrati ponekad, 212 postova Lokacija: cacak prislonica g.milanovac Motocikl: Super Tenera 750 91. Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast komsije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Novembar 26, 2009 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Odlicne slike. Svaka cast. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Novembar 26, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Za ovo nisam znao ,a cesto prolazim tuda. Hvala za info. Prvi dan me eto tamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
profesor momir 250 Napisano Novembar 26, 2009 Svrati ponekad, 451 postova Lokacija: Šabac Prijavi odgovor kao problematičan Bravo momci lep čas iz istorije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 19347 Napisano Novembar 26, 2009 Integrisan, 8551 postova Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno. Lepo, skrovito mesto. Inace, tu sam bio svojevremeno (zena mi je iz Cacka, pa me vodila tu i na onaj bazen sa termalnom vodom kod Ovcar banje). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Novembar 26, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Za ovo nisam znao ,a cesto prolazim tuda. Hvala za info. Prvi dan me eto tamo Javi se.... ;D Odlicno. Lepo, skrovito mesto. Inace, tu sam bio svojevremeno (zena mi je iz Cacka, pa me vodila tu i na onaj bazen sa termalnom vodom kod Ovcar banje). Eee bazen vise ne radi, ali ima onaj drugi zatvoreni u okviru hotela. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoran032 58 Napisano Novembar 26, 2009 Svrati ponekad, 420 postova Lokacija: Beograd - Cacak Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju Prijavi odgovor kao problematičan Evo i mog dela price... ;D Nasli smo se u 9 ujutru ispred Borove zgrade, posle izvrsenih priprema (oblacenja i provere opreme) krenuli smo da natankamo motore na obliznjoj pumpi i zapututili se u Ovcar banju. Prethodno vece smo se dogovorili da obidjemo pecinu Kadjenicu i slapove koji se nalaze u neposrednoj blizini auto kampa. Stizemo do starog zeleznickog mosta na kom su pragovi istrulili. Boro se neckao dali da predje tuda motorom ali na kraju sam uspeo da ga ubedim da ipak predjemo pesice tuda... sa druge strane morave nailazimo na ribolovce koji nas upucuju kako da stignemo do pecine (kada se predje most skrene se desno i ide se putem nekih 1 km i sa leve strane ima znak gde pocinje da se penje za pecinu). Ubrzo nailazimo na prepreku na putu... :o Posle "visesatnog" mozganja i razmisljanja kako da savladamo prepreku, kolega Boro je odlucno krenuo u probijanje iste... Polako pocesmo da osvajamo strmu liticu koja vodi do ulaza u pecinu, nekima je bio potreban i "stap" kako bi izasli... Evo i par slika unutrasnjosti pecine, unutra smo na vise mesta videli da se neko potpisivao po zidovima i skrnavio ovaj spomenik > Tavanica pecine ima vise pukotina koje izgledaju ovako... Kolega Boro i moja malenkost u unutrasnjosti pecine Dodjosmo nazad do motora i napravismo jos neku slicicu pred polazak... Evo i kolege Bora i njegove "kajle" Odavde smo otisli do auto kampa gde smo krenuli da potrazimo slapove koji su se pominjali ranije negde na forumu. Mestani nas upucuju u kom pravcu da idemo. Dolazimo do mesta odakle moramo pesice jer je put prekriven liscem a i dosta strm. Posto je teren bio mnogo vlazan i strm nismo mogli da pridjemo skroz do slapova i da slikamo slapove. Inace priroda ovde isgleda kao da je netaknuta, sa jedne strane prostire se velika stena koja je gusto obrasla mahovinom ispod koje izvire voda (prizor je stvarno fenomenalan, nadam se da je Boro slikao i da ce posaviti sliku), sa druge strane se je velika stena koja je gola a izmedju njih protice potok koji je cist i bistar kao suza... Evo rodjen sam ovde u Cacku i zivim tu 24 godine a do ove godine nisam imao pojma da ove prirodne lepote i postoje. Sve u svemu voznjica je bila kratka ali lepa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Decembar 3, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Hvala što ste ovo podelili s' nama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Decembar 3, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Bih i ja u nedelju tamo. Steta sto nije malo bolje sredjeno i obelezeno. Gomila ljudi me pitala gde se to nalaz, pojma nemaju da to postoji. Nisam ni ja znao dok nisam ovde video. Izgleda da ne pisemo ove putopise samo zbog ovih sa R-ovima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikka 431 Napisano Decembar 3, 2009 In Mud We Trust, 1918 postova Lokacija: BGD Motocikl: 950ADV Prijavi odgovor kao problematičan Uuuu leepo ! Dobre slidze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gs650g 0 Napisano Decembar 9, 2009 U prolazu, 20 postova Prijavi odgovor kao problematičan Super da ste se setili Kadjenice i da ste o tome pisali.Nisam ni predpostavljao da se toliko malo zna o tome.E pa Boro ucini nesto na popularizaciji nase Svete Gore u Ovcarsko Kablarskoj klisuri.Do svih manastira se stize asvaltom izuzev do Savine vode na Kablaru.A pogled sa Ovcara na moravske meandre je nesto sto svakako treba videti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Decembar 9, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Super da ste se setili Kadjenice i da ste o tome pisali.Nisam ni predpostavljao da se toliko malo zna o tome.E pa Boro ucini nesto na popularizaciji nase Svete Gore u Ovcarsko Kablarskoj klisuri.Do svih manastira se stize asvaltom izuzev do Savine vode na Kablaru.A pogled sa Ovcara na moravske meandre je nesto sto svakako treba videti. Razmisljam da prikupim sve slike i da napravim jedan putopis, prezentaciju, Ovcar Banje, i da tako ljude malo bolje upoznam sa mestom kroz koje vecina njih samo prodje . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Decembar 11, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Super da ste se setili Kadjenice i da ste o tome pisali.Nisam ni predpostavljao da se toliko malo zna o tome.E pa Boro ucini nesto na popularizaciji nase Svete Gore u Ovcarsko Kablarskoj klisuri.Do svih manastira se stize asvaltom izuzev do Savine vode na Kablaru.A pogled sa Ovcara na moravske meandre je nesto sto svakako treba videti. Razmisljam da prikupim sve slike i da napravim jedan putopis, prezentaciju, Ovcar Banje, i da tako ljude malo bolje upoznam sa mestom kroz koje vecina njih samo prodje . To je lepota Srbije a stvarno je zalosno sto ovakvih mesta ima mnogooooo a mnogi neznaju nista o tome. Pa ja sam prvi put ove godine video mesto odakle su 9.Jugovica i Jug Bogdan krenuli u boj na Kosovo.Sav sam se najezio kad sam video mesto pa pod nosom je takoreci bilo a ja tek u 45.godini videh to.A verujem da ima mnogo takvih kao ja :o Pa stranci bi dupe dali da vide ovakve stvari.Ovakve stvari treba vise promovisati.Licno bih pre otisao na neko lepo mesto u Srbiji i video nesto sto je deo naseg naroda i nase Srbije nego u Spaniju na brckanje ;D Ali kud,gde? Kad neznas ni sta ima u nasoj Srbiji ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2120 Napisano Decembar 11, 2009 Skuteras, 3710 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam prvi put ove godine video mesto odakle su 9.Jugovica i Jug Bogdan krenuli u boj na Kosovo.Sav sam se najezio kad sam video mesto pa pod nosom je takoreci bilo a ja tek u 45.godini videh to. U Ivanjici ima groblje Jugovica. Imalo je za svakog od njih posadjen po jedan hrast, dva su morali da odseku.... Zbog tog upoznavanja srbije i pisemo putopise Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Decembar 11, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Pa ja sam prvi put ove godine video mesto odakle su 9.Jugovica i Jug Bogdan krenuli u boj na Kosovo.Sav sam se najezio kad sam video mesto pa pod nosom je takoreci bilo a ja tek u 45.godini videh to. U Ivanjici ima groblje Jugovica. Imalo je za svakog od njih posadjen po jedan hrast, dva su morali da odseku.... Zbog tog upoznavanja srbije i pisemo putopise Pa eto i to ,da me je neko pitao: gde su grobovi Jugovica? ubio me bog ako bi znao,a vajno sam Srbin :-X Ma nemam vremena to mi je problem, inace bi napravio jedan sajt sa putovanjima po Srbiji svih vas koji obilazite takva mesta po Srbiji ,slike gde ,kako doci do tamo i sve sto je zanimljivo,pa da to mogu videti i oni koji nisu na ovom nasem BJB forumu.Mislim da bi to bilo jako zanimljivo ali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 11, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ostalog zato postoji tema Kratke voznje, za opis zanimljivih lokacija u vasoj neposrednoj okolini, koje nisu za putopis ako ih vi obidjete (5-10km) ali su zato jako interesantne za one koji su udaljeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Decembar 11, 2009 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Chacani! Javite se kada reshite da banjavate u Kraljevo. A i Muljaz je blizu pa bi on mogao da organizuje neku interesantnu turu. Pa eto i to ,da me je neko pitao: gde su grobovi Jugovica? ubio me bog ako bi znao,a vajno sam Srbin :-X Ma nemam vremena to mi je problem, inace bi napravio jedan sajt sa putovanjima po Srbiji svih vas koji obilazite takva mesta po Srbiji ,slike gde ,kako doci do tamo i sve sto je zanimljivo,pa da to mogu videti i oni koji nisu na ovom nasem BJB forumu.Mislim da bi to bilo jako zanimljivo ali... Shta je tu problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Decembar 11, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Eee, za koliko mi mesta nismo ni culi, a kamoli videli. Na Advrider-u ljudi su se odusevili ovim mestom, cak mi salju i PP, kao da ce dolaziti u Srbiju, da im pokazem gde je to... Eto, a za ovo nam ne trebaju vize! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Decembar 13, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Chacani! Javite se kada reshite da banjavate u Kraljevo. A i Muljaz je blizu pa bi on mogao da organizuje neku interesantnu turu. Pa eto i to ,da me je neko pitao: gde su grobovi Jugovica? ubio me bog ako bi znao,a vajno sam Srbin :-X Ma nemam vremena to mi je problem, inace bi napravio jedan sajt sa putovanjima po Srbiji svih vas koji obilazite takva mesta po Srbiji ,slike gde ,kako doci do tamo i sve sto je zanimljivo,pa da to mogu videti i oni koji nisu na ovom nasem BJB forumu.Mislim da bi to bilo jako zanimljivo ali... Shta je tu problem. Pa ako nije problem skupi i napravi tako nesto Ja bi ti prvi bio zahvalan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kobaja 269 Napisano Decembar 13, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Sremska Mitrovica / Nemacka Motocikl: Suzuki GSX 600F Prijavi odgovor kao problematičan Eee, za koliko mi mesta nismo ni culi, a kamoli videli. Na Advrider-u ljudi su se odusevili ovim mestom, cak mi salju i PP, kao da ce dolaziti u Srbiju, da im pokazem gde je to... Eto, a za ovo nam ne trebaju vize! ;D Upravo je u tome poenta. Takvih mesta ima dosta a moglo bi se i lepo ziveti od toga,mislim kafedzije,vodici itd.... Jel ima negde u Srbiji gde mozes recimo grupno da iznajmis par motora i da ih vodic vodi da vide takva mesta? Ja mislim da nema, e to bi bio pravi pogodak za nekog ko razmislja o turizmu u Srbiji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...