Jump to content

Moto Zajednica

Dok cekamo pocetak sledece sezone...

Recommended Posts

• Drug član, 3618 postova

Kao sto je i ocekivano, a vec smo pisali o tome, ja da velikoj cetvorci istice ugovor ove sezone, i svi timovi ce poceti da se bore za nekog od njih. Claudio Domenicali povodom toga i svojih zelja kaze:

"Samo bi budala sumnjala Stoner-ove sposobnosti. U smislu talenta je najjaci u svetu ", kaze Domenicali. "U medjuvremenu nas je Nicky naucio divnom lekcijom:" Nikad ne odustaj ", koji nas je podsetila na Fogarty-ja".

"Ali, to je tacno da su ugovori isticu ove godine," nastavio je on. "Najvaznija stvar je da zadrzimo Casey-a ... Da li bi mogli da imamo i Rossi-ja i Casey-a? Tu mogucnost treba ostaviti na njima. [To bi bilo kao da imate] Maradonu i Platini-ja u istom timu. Treneru bi se svidelo!"

"Zelimo da nastavimo sa Casey-em i Nicky-jem", naglasio je on. Prenosi Crash.net.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pricalo se, i mi smo pisali o tome, da bi John Hopkins mogao da se nadje za upravljacem FB Corse masine ali izgleda od toga nece biti nista. On je imao usmen dogovor sa Italijanskom ekipom i sada se javlja druga informacija da ce Hopkins testirati Suzuki GSX-R1000 koji prpada timu M4 koji se takmici u AMA-i. Ovaj moguci posao ce na sebe preuzeti Monster koji je u odlicnoj saradnji sa John Hopkins-om i koji mu je i do sada obezbedjivao angazman u dobrim ekipama, a i sa Team Hammer / M4 Suzuki projektom. Vest prenosi Roadracingworld.com. Mozda se pitate da li je ovo jos jedna u nizu spekulacija ali nije. Ovaj izvor je vlasnik Team Hammer-a, tako da je ova vest skoro 100% sigurna.

• Svrati ponekad, 158 postova

sa hrvatskog portala

Stoner: "Rossi kao Schumacher"

Bivši svetski prvak Casey Stoner na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije nije skrivao zadovoljstvo: "Otkad sam iz ishrane izbacio mlečne proizvode, svakim se danom osećam sve bolje, ne pamtim kad sam bio u ovako dobroj fizičkoj kondiciji. Valentino je broj jedan, ali zdrav i 100 % spreman, nemam razloga ne biti optimist".

Casey Stoner je na konferenciji za medije organiziranoj u Madonni di Campiglio zračio dobrim raspoloženjem: "Svakim danom sve sam spremniji, problemi sa zdravljem su daleko iza mene. Otkad sam iz ishrane izbacio mlečne proizvode, fizički su problemi iščezli, a i pravo je olakšanje što sam dokazao da nisam umislio bolest. Određeni krugovi su sugerisali da su poteškoće koje su me lani pratile rezultat poljuljane psihe, sretan sam što su i oni priznali da je izvor bolesti bila netolerancija na laktozu koja mi je iscrpljivala organizam".

Bivši (2007.) svetski prvak puca od samopouzdanja: "Sledeće sezone, zdrav i 100 % spreman, želim ponovno osvojiti titulu. Motor je odličan. zadovoljni smo njegovim performansama i sigurni da smo se sposobni iz trke u trku boriti za najviši plasman".

Australac je priznao: "Čovek kojeg svi uvek žele pobediti je Valentino" (Rossi). "Ni ja u tom nisam izuzetak. Osvojio je dva naslova uzastopce, vrhunski je vozač, retko greši, konstantan je, pun iskustva, ekvivalent je Schumachera u Formuli 1. Ali pod pritiskom svi greše, zvali se vi Michael Schumacher ili Valentino Rossi".

"Svestan sam da je praktično neostvarivo od prve do poslednje trke odvoziti savršenu sezonu. Moj cilj je biti što konstantniji moguće. Poteškoća će neizbežno biti, ali plan je učiti na greškama, ispraviti ih i više o njima ne razbijati glavu nego ih do sledeće trke zaboraviti", zaključio je.

O odlasku iz Ducatija ne razmišlja čak ni u slučaju poziva bivšeg šefa ekipe Livija Suppa. Suppo je, naime, nakon poslednje trke u Valenciji nakon 10 godina provedenih u Ducatiju "nove izazove" odlučio potražiti u Hondi: "O tom potom. Ducati je moja ekipa i u 2010., posle ćemo videti".

U Madonni di Campiglio je i Nicky Hayden. Bivši (2006.) svetski prvak je izjavio: "Lani sam bio poput deteta oduševljenog novom igračkom. Naučio sam lekciju i u 2010. želim biti u egalu s 'velikom trojkom', siguran sam da se i s Caseyjem i s Rossijem i s Pedrosom mogu ravnopravno nositi".

Visodown pise da ce Casey Stoner po zavrsetku karijere verovatno krenuti stopama svojih slavnih zemljaka Wayne Gardner-a i Troy Bayliss-a koji su posle aktivnog takmicenja u moto sportu probali svoju srecu u V8 Supercars sampionatu. Wayne Gardner je pobedio na nekoliko V8 Supercars trka i vozio je i legendarnu trku 24 casa Le Mans-a. Troy Bayliss je ucestvovao na Island 500 i Bathurst 1000 trkama, kada se povukao iz aktivnog moto trkanja.

Na konferenciji za stampu Casey Stoner je rekao:

“After I retire from bikes it’s my plan basically.I enjoy driving dirt cars around. Before I retire I may be testing a few cars and get ready, but once I retire from bikes I think cars will be a little bit more of a relaxing sport for me. I’m not talking about going to Formula 1, but something like V8 touring cars in Australia. I think something like that would be a lot of fun.

“It’s something I’m planning on. But for now and for the near future I’m enjoying my bikes and that’s all I want to do for now.”

Dorna-in izvrsni direktor Carmelo Ezpeleta je uverena da ce imati 'idealan' broj od 22 vozaca u grid-u kada startuje sezona 2012 kada na snagu stupaju nova pravila.

Carmelo Ezpeleta je dao ovu izjavu na Wrooom-u. On je dao svoje vidjenje o odlukama koje su donete i dadao je da jos o mnogo cemu treba da se diskutuje kada pocnu testovi sledeceg meseca.

Rekao je da Dorna ovim promenama nikada nije planirala da cilja odredjene kompanije.

"Mi nismo i nikada necemo pokusati da ubedimo bilo koga da dolaze i da se takmice," rekao je on. "Oni treba da budu zainteresovani da sami dolaze. Pricamo sa svima iz celog sveta, ali nikada nismo slali nekoga da ubedi da ubedi proizvodjaca da se takmici u nasem prvenstvu. "

Rekao je da bi promena mogla da se desi vec 2011, ali samo ako svi budu jednoglasni. Kako bi to izgledalo mozete pogledati ovde.

"U ovom trenutku mi ne nameravamo da do ovoga dodje ranije, ali ako proizvodjaci budu jednoglasni, mozemo prihvatiti."

Kada je u pitanju Moto2, Ezpeleta je rekao da sve ide kako treba i da imaju planiranih 39 vozaca. Dodao je da nema nekih planova da se u skorije vreme nesto desi sa 125cc, odnosno da preraste u drugu kubikazu kao 250cc u Moto2.

"Videcemo", dodao je on. "Za trenutak ova kategorija je u dobroj formi, pa ako nastavi svoju ulogu u uvogjenju novih vozaca iz celog sveta, to je dobro. Ako se to promeni, mi ccemo razgovarati sa svima koji su ukljuceni - kao sto uvek i radimo - i potrazicemo resenje. "

Izvor Crash.net.

Visordown prenosi Francuski magazin Motorevue je u intervjuu sa podpredsednikom HRC-a Shuhei Nakamoto-m postavio pitanje da li bi Honda pokusala da angazuje Valentino Rossi-ja za 2011.

On je odgovorio sa:

"Mozda da, mozda ne...Nista nije nemoguce,"

Mada ako se uzme u obzir kakve su izjave padale i kakva je atmosfera bila posle Rossi-jevog odlaska u Yamaha-u, tesko ga je zamisliti u Honda-i.

Stvari se polako ali sigurno zakuvavaju, mozda i pre vremena. Svi su zainteresovani za Valentino Rossi-ja, to je sigurno. Do sada su spekulacije kada je Valentino u pitanju uglavnom isle u pravcu Ducati-ja, koji ga cini se zarko zeli. Yamaha zna ko vozi za njih i cisto sumnjam da ce dopustiti da Valentino ode.

Do sredine sezone ima jos dosta vremena...

Valentino Rossi je juce primljen u San Salvatore bolnicu u Pesaru prenosi Visordown.

Posle testova koje se odradili eksperti Rossi-ju je dijagnozirana upala slepog creva. Fanove ce radovati da nece ici na operaciju. Posle par casova provedenih u bolnici, pusten je kuci.

Valentino Rossi bi trebalo da sledece nedelje testira Ferrari formulu, ostaje nejasno da li ce ga sadasnje stanje spreciti u tome.

Crash.net Aprilia-in mendzer Luigi Dall'lgna je iznenadjen ritmom koji ima proslogodisnji BSB sampion Leon Camier, koji je preuzeo RSV4 krajem prosle sezone u WSBK sampiontu.

Camier je u tim dosao kao zamena za povredjenog Shinya Nakano-a u Francuskom Magny Cours-u i Portugalskom Portimao-u.

"Bio sam zaista iznenadjen sa njim u poslednje dve trke sampionata stvarno nije znao ništa o motoru, o ljudima, stazama, i on zaista napravio dobre rezultate", rekao je on.

Iako je Max Biaggi jedan od favorita za titulu Luigi Dall'lgna ostaje skroman.

"Mislim da ce 2010 sezona biti veoma otvorena i ima mnogo jakih vozaca i timova", dodao je on "Postoji toliko upitnika za 2010, tako da cemo dosta toga videti u testovima krajem januara, a onda posle toga u toku sezone.

Sto se tice pobednika trka mislim da ce sigurno Rea i Toseland, Haga i Fabrizio, Vermeulen, sigurno i Biaggi - stvarno mnogi mogu da pobede u nekoj fazi tokom sezone ".

"U 2010 bih voleo da budemo bolji nego u 2009. To je nas cilj. To znaci medju prva tri u prvenstvu. Videcemo. "

Vest da je Valentino Rossi primljen u bolnicu gde mu je dijagnozirana upala slepog creva, a nije je operisao jer nije bilo potrebe je u svetu ljubitelja moto trka digla mnogo obrva. Italijani kada ne bi brizljivi kao sto jesu, pa je GPone.com kontaktirao Dr Claudio Costa-u, sefa Clinica Mobile, da od njega cuju misljenje.

Dr Costa im je otkrio da je razgovarao sa Valentinom i da mu je dao odredjene savete povodom njegovog problema.

"Mogu potvrditi vesti koje su se otkrile do sada", rekao je Costa GPone.com. "Rezultati testova pokazuju da situacija ne zahteva operaciju. Valentino moze da se oporavi samo sa nekim lekovima. I sve bi trebalo biti u redu."

Medjutim dr Costa je upozorio Rossi-ja da jos uvek nije sve gotovo.

"Moguce je da moze da dodje do infekcije  u tom delu creva, sto moze dovesti do upale. Problem je sto to moze da se ponavi, cak i ako ste uspesno leceni.."

Rossi se onda konsultovao sa dr Costa-om sta da radi ako dodje do toga.

"Rossi me je pitao koliko cce potrajati pre nego sto bude mogao ponovo da vozi, ako bude odlucio da se operise", rekao je Costa "Ja sam mu odgovorio da ce to biti samo par dana."

Pricalo se, i mi smo pisali o tome, da bi John Hopkins mogao da se nadje za upravljacem FB Corse masine ali izgleda od toga nece biti nista. On je imao usmen dogovor sa Italijanskom ekipom i sada se javlja druga informacija da ce Hopkins testirati Suzuki GSX-R1000 koji prpada timu M4 koji se takmici u AMA-i. Ovaj moguci posao ce na sebe preuzeti Monster koji je u odlicnoj saradnji sa John Hopkins-om i koji mu je i do sada obezbedjivao angazman u dobrim ekipama, a i sa Team Hammer / M4 Suzuki projektom. Vest prenosi Roadracingworld.com. Mozda se pitate da li je ovo jos jedna u nizu spekulacija ali nije. Ovaj izvor je vlasnik Team Hammer-a, tako da je ova vest skoro 100% sigurna.

Cim se pojavila vest da bi John Hopkins mogao da nadje anfazman u AMA-i, tacnije u timu Hammer, od FB Corse u subotu stize saopstenje za stampu preko Italijanskog sajta BikeRacing.it, koji preveden na engleski izgleda ovako:

"Following the circulation of a number of partially incorrect news stories regarding our team, which have appeared in the past 24 hours, and fed by conflicting interpretations of certain articles produced by the media (misinformation primarily issuing from websites on the other side of the ocean), FB Corse has been compelled to clarify the situation concerning its commitment to MotoGP. The primary objective of our team and of the American rider John Hopkins remains the same that it has been over the past few months. In addition to remaining in peak physical condition, the rider wanted to maintain his feeling for two wheels on the racetrack, and to satisfy his natural desire to ride a racing motorcycle in his own country. It is possible for this to take place with our approval, as it is in both our interests.

"The Californian's management, through Bob Moore, joins with FB Corse in reiterating their regret that they have not been able to test the 34100 on a track yet. The primary goal remains to realize the MotoGP project, through the new adventure of the Italian triple. For his part, John himself has said that he remains extremely anxious to test our motorcycle, rather than a bike from a lesser category. The fact that forces outside our control prevent us from taking part in an immediate test, with a rookie rider in MotoGP, does not mean that he has made arrangements to compete in another category in 2010.

"FB Corse would therefore like to underline that the circumstances discussed in the past few days are part of a normal process, agreed between the parties. Our team continues with its ambitious and difficult work, working towards the presentation in Milan, which we hope will take place in the month of February, after the return of Andrea Ferrari (who needs to undergo a minor operation in the next few days), and whose presence is necessary at the launch. We hope that we will be able to settle the curiosity of all those interested in the project at that event."

Da je vest koja je selila John Hopkins-a u AMA-u ozbiljna, potvrdjuje i cinjenica da je John Ulrich koji je jedan od vlasnika tima Hammer/M4, takodje  jedan od osnivaca i vlasnika Roadracing World-a (odakle smo i dobili tu informaciju).

Ozbiljnost vesti takodje potvrdjuje i reakcija od FB Corse koji kaze da je John Hopkins zainteresovan za njihovu masinu ali moracemo da sacekamo da se Andrea Ferrari vrati i da vidimo zvanicno predstavljanje koje je odlozeno za februar.

Nikako da stigne neka potvrda u vezi cele price oko FB Corse, pa cak i kada je vozac u pitanju...

Massimo ‘Maio' Meregalli, sef tima Yamaha Sterilgarda ima dva nova vozaca u timu i govori o svojim ocekivanjima za ovu sezonu:

"Spreman sam za pocetak sampionata 2010", rekao je Meregalli. "Guracemo od starta i pocinjemo sa ciljem da ponovo uzmemo titulu. Sa iskustvom koje smo stekli 2009 unapredili smo masinu tako da, licno, mislim da mozemo poceti sa tim ciljem na umu."

Nastavio je: "U samo dva testa koje smo imali sa nasa dva nova vozaca imali smo sasvim dobre rezultate. Sigurno je da James ima puno iskustva; vec ima dve titule i dolazi nam sa dvogodisnjim iskustvom u MotoGP. Prerano je da kazem bilo sta o Cal-u za sezonu, ali mislim da je uradio dva dobra testa, ima vrlo jak mentalitet." 

Rekao je Mergalli za Worldsbk.com.

Nicky Hayden je pobedio na revialnoj karting trci F1 zvezde Felipe Massa-u i Fernado Alonso-a. Ovaj dogadjaj je bio odrzan za vreme Wrooom-a na Madonna di Campiglio u Italiji gde je nesto ranije bio predstavljen Ducati GP10 trkac.

Hayden je pobedio i timskog kolegu Casey Stoner-a. Hayden-u su na pobednickom postolju drustvo pravili Stoner i Massa, dok Fernando Alonso nije uspeo da je zavrsi.

Za Aprilia RSV4 se prica da vise lici na MotoGP nego na WSBK masinu. Zato je Carsh.net pitao Marco Simoncelli-ja koji je na ovoj masini imao odlican debi na stazi Imola prosle sezone o njegovim utiscima - on je rekao da je RSV4 mnogo laksa zver za krocenje od 800cc Honda V4 MotoGP prototipa.

"Superbike je sasvim drugaciji na MotoGP masine", rekao je za Simoncelli Crash.net, upitan zasto je bio u stanju da se prilagodi tako brzo na WSBK cetvorotaktnu masinu.

"Lakse je stici na 95% sa Superbike-om. Ovde u MotoGP je teze jer je limit masine veci."

"Sada sam na oko 80% limita MotoGP masine u ovom trenutku", dodala je Italijanska zvezda, koji je do sada zavrsio dva MotoGP testa, sa jos tri preostala pre njegove prve trke.

Althea Racing je imala zvanicno predstavljanje 16 januara u Timoovom klubu u mestu Fasano, Italija. Na predstavljanju su se pojavili i Carlos Checa i Shane Byrne koji su obojica novi u timu koga vodi Genesio Bevilacqua. Althea ja sa Honda masina presla na Ducati za ovu sezonu. Prenosi Crash.net.

Interwetten Moriwaki timu je isporucen Moto2 prototip kojim ce se ove sezone takmiciti Thomas Lüthi.

Ostaje da Nemacki tim ovu masinu prilagodi svojim potrebama koje ukljucuju Akrapovic izduv i mnogo drugih delova pre nego sto pocnu testovi u februaru.

"To je lep motor", rekao je menadzer Interwetten Moriwaki Moto2 tima, Terrell Thien, po dolasku masine iz Japana. "Ceo finis masine je impresivan."

Thomas Lüthi je rekao: "Ne mogu docekati da testiram masinu prvi put. Kada je stigao u radionicu u Nemackoj moji mehanicari su me pozvali i upalili masinu, tako da sam mogao cuti motor. Bilo je to kao muzika za moje usi! Cim budemo imali sve delove otici cu u Solingen da ga isprobam."

post-6549-12879062304921_thumb.jpg

Visordown prenosi da je BMW-ov novi World Superbike menadzer Davide Tardozzi je pricao o svom prelasku iz Ducati-ja, o planovima za ovu godinu, i njegovim sumnjama o James Toseland-ovom samopouzdanju.

"Ocekujem veliku borbu izmedju" Italijana " - pod tim mislim da Biaggi i Aprilia protiv Ducati-jevih najboljih vozaca - i Johnny Rea-om i Cal Crutchlow-om iza njih.  Ja sam jako, jako siguran za Cal-a. James Toseland je pitanje za mene. Poznajem James-a vrlo dobro i znam da mora da nadje nesto sto je izgubio, u protekle dve godine pretpostavljam. On je dobar vozac. Kada dokaze da je povratio samopouzdanje, sigurno ce se boriti za podijume."

"Siguran sam da svi ocekuju nesto od nas. Ali to je tesko. Mi smo za sada iza ostalih i svi su jos iskoracili napred i mozda nas iskorak nece biti dovoljan. Radimo mnogo, i za mene nulta tacka ce biti posle testa Portimao-u. Onda cemo videti kolika je razlika izmedju drugih momaka i nas. Od tada stvarno pocinjemo. Znam da oba nasa vozaca imaju dovoljno talenta. Zaista osecam da ce velik deo mog posla biti da povratim te vozace, i motivisem ih, Troy-a i Ruben-a. To je veliki ulog koji sam napravio sebi, da moram da vratim te momke na podijum."

Italijanski MotoSprint nam otkriva a Gary McCoy nece voziti za ParkinGO Triumph BE1 Racing ekipu u WSS sampionatu zbog nesuglasica oko ugovora. Moguce zamene za Gary-ja su AMA zvezda Jason DiSalvo i bivsi WSS sampion Sebastien Charpentier. DiSalvo-v moguci angazman ne iznenadjuje ali Charpentier-ov, da. Francuz se povukao iz aktivnog trkanja na kraju 2007 godine, odnosno sezone. Povlacenje je bilo izazvano nizom povreda koje su ga sprecile da se takmici.

Crash.net prenosi da Casey Stoner smatra da ce novo pravilo o agregatima koje stupa na snagu ove sezone uciniti satelitske timove konkurentnijim.

Vozac satelitske masine je zadnji put pobedio 2006, poslednje godine ere 990cc masina, radi podsecanja to je bio Toni Elias vozeci Honda RC211V prototip na stazi Estoril, Portugalija. u sezoni 2009 od 51 mesta na podijumu, 46 su uzeli vozaci fabrickih timova.

Ovo pravilo je smisljeno kako bi se timovima smanjili troskovi odrzavanja i samog ucestvovanja jer je mnogo je jeftinije napraviti masinu trajnijim nego traziti konjske snage. Casey smatra da bi zbog toga sateliti mogli prici vrhu.

"To ce biti zabavno, zar ne?" Ducati-jev svetski sampion 2007 rekao je za BBC. "Svako je u istoj poziciji i moglo bi cak izjednaciti stvari na duze staze tako da fabrike sa mnogo resursa nece biti u stanju da samo tako uloze u to."

"Svi ovi ljudi govore da su satelitske masine nisu konkurentne - Mislim da ce stvari biti mnogo izjednacenije", dodao je Stoner.

"I ja [takodje] mislim da pravilo o jednom proizvodjacu pneumatika uradilo mnogo  - zaustavilo je mnogo zaljenja."

Italijanski sajt GPone nam otkriva jos jednog pridoslicu u WSBK sampionat, rec je o Luca Scassa-i. On ce voziti za Team Supersonic koji ce se trkati na Ducati masinama.

Nesto ranije smo preneli da je Makoto Tamada nasao mesto u sampionatu. Pored toga sto su vesti za obojicu stigle danas, slicnost sa njima je da su se obojica trkala na Kawasaki masinama u sezoni 2009, doduse za razlicite timove. Makoto Tamada je vozio za Pual Bird podrzan od strane fabrike dok je Scassa vozio za privatni Pedercini Kawasaki.

Makoto Tamada-in ugovor je omogucio Speed of Japan, marketinska agenacija koja pored njega zastupa i druge vozace kao sto je Yukio Kagayama.

Legendarni Loris Capirosi je izjavio kako prenosi Crash.net da ce ove godine ici na Isle of Man TT gde ce Suzuki obeleziti 50 godina trkanja.

Rekao je da se oseca kao 'devojcica' u poredjenju sa takmicarima koji se ovde trkaju.

"U odnosu na ono sto vi momci radite ja sam zapravo decvojcica, vi ste pravi ljudi", Italijan se nasalio. "Ja sam 100 odsto siguran da se necu takmiciti na javnim putevima!"

"Nadam se da cu biti na ostrvu Man  za vreme TT-a da pomognem Suzuki-ju da proslavi 50 godina ucestvovanja u trkanju, ali cu se provozati u aoutomobilu!"

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

n505906_Rossi.ferrari.preview.jpg

Sutra po ko zna koji put od 2004 godine Rossi sjeda za volan Ferrari F1 bolida. Eto malo da se dijete igra, dva dana testiranja u Barseloni na stazi Montmelo. Nije ni njemu lako, treba to sve postici. aj`, pa da vidimo kako ce zaigrati konjic u naredna dva dana.

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

n503443_denning.preview.jpg

E ovaj ciko gore po imenu Paul Denning, e to je sef Suzukijevog tima. Pa je na motogp.com odlucio da prozbori koju o njihovom prototipu za 2010.

E prvo ide ono standardno prdoklacenje, kako se unaprijed raduje testovima u Sepangu, kako su naporno radili preko zime da bi bautisti i Capirossiju napravili sto bolji motor, bla, bla, bla,...

A bila je i po koja konretna:" Razvoj motora je fokusiran da bude sto prilagodljiviji, tako da ce biti neke bitne promjene na sasiji i makar jedan kompletno novi dizajn rama ce biti spreman za testove u Sepangu. Zatim smo radili da snaga motora bude sto ravnomjernije rasporedjena, tako da se mnogo lakse moze koristiti. povratne informacije iz fabrike obecavaju." Pa eto izgleda da mozda nesto i bude od Suzane, maleni Bautista i staro momce Capirossi mogu da mu ga daju po gasu.

"ukljuceno je mnogo simulacija, dyno testiranja, posto  u ovo doba godine nije bas moguce voziti po japanu, jer je prehladno i kisovito, tako da cemo stvarne rezultate dobiti tek u Sepangu."

A kad su se tri dana vozikali u Estorilu proslog novembra, kad su Bautista i test vozac Nobuatsu Aoki gasali Suzanu, sto je kako kaze bilo veoma korisno, jeru su tom prilikom dobili vema bitne informacije koje ce biti vazne za pripreme motora za 2010.

E sad opet krece trucanje kako su radili na slabostima motora, da je napravljen veliki korak naprijed, ...., da ne mogu da docekaju testove u Sepangu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja