spdzlla 0 Napisano Januar 11, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od glavnih konkurenata za titulu u WSBK sampionatu Max Biaggi je na svom sajtu objavio, a prenosi Crash.net, je da on ne podcenjuje nikog ali da Aprilia ima potencijal da ga ove sezone odvede do titule. "Spreman sam za sezonu 2010, koja ce biti puna velika ocekivanja", napisao je bivsi cetvorostruki svetski sampion u klasi od 250cc i trkac u 500cc i MotoGP klasi . "Mozete biti sigurni da cemo Aprilija i ja da se borimo na najvisem mogucem nivou. Necu podcenjivati nikoga, ali sam takodje ubedjen u nas potencijal." "Ovo ce biti dobra sezona i pocinjem sezonu sa dobrom sansom od samog starta, sudeci po rezultatima iz drugog dela prosle sezone koju smo zavrsili pri vrhu. Poslednji testovi u Valencia-i su nam rekli da smo brzi i da imamo dobar tempo za trku." "Na kraju januara biccemo na Portimao-u, a onda cemo biti u poziciji da razumemo kakva ce dolazeca sezona biti jer ce svi zvanicni timovi biti prisutni. Imamo da testiramo neka nova poboljsanja, i nadamo se da ce biti dobar korak napred cele 2009. " Trodnevni WSBK i Supersport (WSS) test u Portugaliji na stazi Algarve ce se odrzati od 22-24 januara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6793 Napisano Januar 11, 2010 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Opet ista pesma. Iako ga ne gotivim nikako (maxa),voleo bi' da vidim Apriliju visocije.Samo eto da ne bude ko i uvek do sad.Pred sezonu,hvalospevi sve ide k'o podmazano,onda veliki pocnu da udaraju cvrge,a Maxi postane Mini I vecito mu neko drugi kriv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan WorldSBK.com je pricao sa menadzerom Hannspree Ten Kate Honda Team-a, Ronald Ten Kate-om, o njegovim ocekivanjima za ovu sezonu. "Zelimo da budemo u borbi za titulu u obe klase, World Superbike and World Supersport", izjavio je on. Sto se tice njihovih sansi za Superbike, Ronald je rekao: "U Superbike-u mislim, realno, da bi Jonathan Rea trebao biti dovoljno brz i uz malo srece da se upusti u borbu za titulu. Max Neukirchner-u ce verovatno trebati malo vremena u sezoni da se vrati u punoj snazi, kao sto se i ocekuje. Ali je i Max jedan od momaka koji ce dolaziti do podijuma i pobedjivati na trkama. Gledajuci ko sve vozi ove godine, to je jedna impresivna grupa ljudi. Uopste nije tesko izabrati potencijalne pobednike. Ima mozda oko deset potencijalnih pobednika trka." Nastavio je: "U World Supersport nema sumnje da ce Kenan Sofuoglu (povredjen nedavno u nesreci za vreme treninga kod kuce u Turskoj) biti spreman za prvu trku u Phillip Island-u, cak i ako bi mogao da bude u nekim nelagodnostima za vreme Portimao testova. Srecom za nas nedavno smo napravili veliki korak napred u nasem Supersport podesavanju, kao i na nasim testovima u Valencia-i u decembru, sto nam daje samopouzdanje. Ne neko prekomerno samopouzdanje oupste, ali samopouzdanje da ce 2010 biti mnogo bolja godina za nas." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Stize nam i potvrda od Yamaha-e da ce Wilco Zeelenberg menadzer Jorge Lorenzo-vog dela tima Fiat Yamaha-e. Ovaj Holandjanin je prema ranijim spekulacijama (koje smo izvestili u ovoj temi) bio seljen na ovo mesto, nedugo posle objave da se fabricki Yamaha-in tim povlaci iz WSS klase, kao i odlaskom Daniele Romagnoli-ja sa mesta menadzera Lorenzo-vog dela garaze, on je fakticki bio idealan kandidat. Pridruzuje se Fiat Yamaha timu kao osvajac titule u WSS klasi zajedno sa fenomenalnim Cal Crutchlow-om. Zeelenberg je prethodno imao uspešnu karijeru kao trkac, ucestvujuci na 100 Gran Prix-a u periodu od 1986 do 1995, trkao sa za tri različita proizvodjaca, ukljucujuci i Yamaha-u. Od 1995 do 2000 se trkao u WSS-u. Nakon povlacenja od aktivnog trkanja pridruzio se Yamaha Motor Europe kao i tehnicki koordinator i test vozac do 2008, kada je preuzeo ulogu menadzera tima za Yamaha World Super Sport Team. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Kako prenosi Crash.net, Scott Redding je potpisao ugovor sa Belgijskim Marc VDS Racing team i priprema se da testira Suter MMX masinu koju ce sledece godine voziti. Redding-u ce timski kolega biti Belgijki trkac Vincent Lonbois, koji je osvojio trece mesto na Evropskom Superstock 600. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Visordown prenosi da je bivsi sampion Casey Stoner rekao da ce mu promena na 1000cc koja ce se desiti 2012 vise odgovarati njegovom stilu voznje. "Licno mislim da ce mi odgovarati mnogo vise. U svakoj kategoriji koji sam vozio uvideo sam da je mnogo lakse da se razume snaga masine kada sam pokusavao da imam sto bolju trakciju," kaze Stoner. "Zapravo se radujem novoj kategoriji. Kada je dosla promena na 800cc bilo mi je zagonetno zasto su to uradili. Nije postojao proizvodjac koji je imao podatke (u proizvodnji ili trkanju)o ovim masinama koje bi mogli da iskoriste." "Ali bar za sada se vracamo na neutralnu kubikazu i nadajmo se da ce biti zabavnije. Trkanje je, na neki nacin, bilo zabavnije ranije, ali je prosle godine bilo nekoliko vrlo napetih trka i borbi za prvo mesto." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Kako prenosi Crash.net, bivsi Yamaha-in vozac Tom Sykes je resen da dokaze da za njega ima mesta u World Superbike sampionatu i smatra da u Paul Bird Motorsport spremljenom Kawasaki ZX-10R-u ima dosta potencijala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Casey Stoner sa puno samopouzdanja kaze da je on vozac koji ce zaustaviti Valentino Rossi-ja da napravi hat-trick od 2008. Kao sto znamo Casey Stoner je bio sampion 2007, dok ga je Valentino Rossi sprecio da odbrani titulu sledece godine, dok su nade Casey-a da se povrati na vrh 2009 sputane bolescu koja je uticala na njegovu spremnost. On je oznacio Yamaha-in dvojac kao svoje glavne kankurente i dodao je da obojica imaju razlicite stilove konkurencije. "Mislim da je veliki uspeh za nas prosle godine da budemo van udarnog dometa Jorge-a u poslednjoj trci (od 2009), koju nazalost nismo ni statovali. Oba vozača imaju jake tacke. Valentino ponekad moze biti veoma brz za vreme vikenda a da se pomalo muci na trci. Ostalo vreme mislis da se muci, a on na trci prodje veoma dobro." "Jorge je ponekad laksi za shvatanje. Kada ne ide dobro za njega tokom vikenda to se obicno ne poboljsa za vreme trke. Cesto je vrlo jak tokom vikenda i to se nastavlja u trku. Oni su veoma razliciti i zahtevaju drugaciji pristup. " "Cilj za 2010 je pobeda, kao i svima, ali uspeli u tome ili ne, moramo dati sve od sebe i ja mislim da mi to mozemo." Prenosi Crash.net. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Casey Stoner je izjavio da se nece ponoviti stuacija iz prosle godine kada je morao da odsustvuje sa nekoliko trka. On nastavlja sa novim fitnes programom koji se sudeci po njegovim rezultatima sa kraja prosle sezone krece u dobrom smeru i otklanja brige da bi nesto takvo moglo da se ponovi.Prenosi Crash.net. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Casey Stoner i Nicky Hayden stizu u Madonna di Campiglio gde ce se predstaviti Ducati Desmosedici GP10. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Crash.net prenosi da je Aleix Espargaro bio podvrgnut operaciji na levoj ruci koja je uspesno obavljena i sada se sprema za pocetak sezone. Spanac je otisao 'pod noz' da ispravi sindrom i to samo cetiri meseca nakon sto je imao slicnu operaciju na njegovoj desnoj podlaktici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Nicky Hayden je najavio da ocekuje bolje partije u ovoj sezoni dok je prosle pokazao samo fragment onoga sto se od njega ocekuje da pruzi za Italijansku ekipu. "Gajim velike nade za 2010: Svidja mi se masina koju sam vozio na testu u Valencia-i zadovoljan sam promenama. Sada moramo pronaci dobar skup set-up koji ce raditi na razlicitim stazama tako da bi dobili pravi na tempo bez previse promena. " Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Jedan od najvecih Holandskih moto magazina Motor je objavio da je Yamaha odustala od WSS-a. Mi smo o ovome pisali jos u septembru i postojale su neke nade da se ovo ne desi ali sudeci po ovom magazinu do toga nije doslo. Ideja je bila da se nadje privatnik koji bi sponzorisao tim, sa Wilco Zeelenberg kao vezom izmedju Yamaha-e i novih vlasnika. Cini se da kada je objavljena vest da Wilco Zeelenberg prelazi u MotoGP program, sudbina Yamaha-inog WSS programa postaje izvesna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 12, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Evo video intervjua: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Kako prenosi Crash.net Casey Stoner se nada da ce mu Ducati-jev prelazak sa 'screamer' na 'big bang' konfiguraciju omoguciti da se upusti u borbu za titulu i da je osvoji. "U redu sam i osecam se odlicno," naglasio je on. "Osecam da smo spremni za sezonu, i zbog testa u Valencia-i nakon finalne trke na 2009 koji je stvarno pozitivan. Novi 'big bang' redosled paljenja na kom su Ducati-jevi inzenjeri radili je definitivno korak napred; poboljsana je trakcija i upravljanje, a takodje je i smanjio tendenciju masine da se podize na zadnji tocak." "Sada moramo da radimo na pronalazenju pravih podesavanja za GP10 i da razumemo kako masina reaguje na razlicite podesavanja, koja ce biti drugacija od stare masine." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Nicky Hayden objasnjava situaciju kada je slikao Ducati GP10 i tako otkrio odredjene, do tada, tajne. "Bio sam bas kao dete", priznao je, citiran Cycle News i BBC. "Svaki put kada dobijete novu igracku zelite da je pokazete svim svojim prijateljima, pa kad sam vidio masinu slikao sam je mojim telefonom. Masina nije imala grafiku ili bilo sta, i mislio sam da ju je vecina ljudi videla u Valencia-i - pa sam samo stavio sliku na moj sajt i podelio je sa mojim fanovima. Trebalo je da znam bolje i da ce me to mozda dovesti u nepriliku , ali bio sam samo uzbudjen. To se desava, i naucio sam lekciju". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Samo dva dana posto da je dao izjavu na Indijskom sajmu da ce kada se povuce biti prestar za F1, stize nam vest od Visordown-a da je Ferrari potvrdio dvodnevni test za visestrukog MotoGP sampiona. FERRARI Formula 1 gazda Stefano Domenicali je potvrdio da ce sestostruki svetski MotoGP sampion Valentino Rossi testirati jednu od kompanijinih F1 masina krajem ovoga meseca. Govoreci na Wrooom konferenciji za novinare u Madonna di Campiglio, Domenicalli je rekao da ce Rossi testirati stariji F1 auto u Barseloni na dva dana testa, 20. januara, kao nagradu za svoju devetu titulu prvaka sveta. Ranije ove nedelje, fenomen moto trkanja je iskljucio ozbiljnu karijeru u F1, tvrdeci da ce biti "prestar" kada bude bude zavrsio trke motocikala. Rossi je poslednji put vozio Ferarri F1 u novembru 2008. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Visordown prenosi da je Marco Simoncelli napao svoje kolege koji su presli iz 250cc sa njim u kraljevku klasu Alvaro Bautista-u i Hector Barbera, govoreci da 'oni kao ljudi ne vrede mnogo'. "Ne zelim da imam nista vise sa njima, takodje s obzirom na razlog da smo drugaciji. Oni su jaki vozaci, ali kao ljudi ne vrede mnogo", Simoncelli je rekao Motosprint. "Ja svakim se trkam na isti nacin, tako da je neverovatno da je bilo problema samo sa njima . Napravio sam kontakt sa mnogim vozacima, ali sa njima - posebno Bautista-om - uvek je bilo veliko komesanje. U 2009 mi dao utisak kao neko ko trazi izgovore." "Sto se tice Barbera-e, on je naleteo na mene u Assen-u, a onda je rekao da je morao to da uradi jer nisam hteo da ga propustim - kao da je to moja krivica!" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Crash.net prenosi da je jedan od najvecih vozaca MotoGP-ja svih vremena Valentino Rossi je najbolji najbolji sportista u poslednjoj deceniji prema Italijanskoj sportkoj anketi - iza njega su imena kao sto su Michael Schumacher i Sébastien Loeb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 13, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih zanimljivih slika i linka sa ostalim slikama sa predstavljanja Ducati GP10 masine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 14, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Evo videa predstavljanja i jos koja slika sa Visordown-a: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 14, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Visordown prenosi da Claudio Domenicali kaze da je nova MotoGP masina laksa za voznju od prethodnih: "Poslednji 1000cc motori koje smo pravili u 2005 i 2006 su koristili big-bang redosled paljenja, i to nam je davalo znacajnu vozljivost. Ponovo smo testirali, prvo probajuci na dinamometru, zatim sa Vittoriano Guareschi-jem u njegovoj prethodnoj ulozu test vozaca, a zatim sa Nicky-jem i Casey-em." "Mislimo da imamo motor za 2010 koji 'bolje vuce' (ima bolju trakciju), i to nam stoga olaksava pronalazenje podesavanja." Ducati je takodje radio i na novoj sasiji za Desmosedici, kako bi motor bio manje nervozan i vise prastajuci. Evo podataka o novoj masini: Engine: Liquid-cooled, 90 degree V4 four-stroke, desmodromic DOHC, four valves per cylinder. Capacity: 799cc Maximum power: More than 200hp Maximum speed: In excess of 310 kph/192 mph Transmission: Six-speed cassette-type gearbox, with alternative gear ratios available. Dry multiplate slipper clutch. Chain final drive. Carburation: Indirect Magneti Marelli electronic injection, four throttle bodies with injectors above butterfly valves. Throttles operated by EVO TCF (Throttle Control & Feedback) system. Fuel: Shell Racing V-Power Lubricant: Shell Advance Ultra 4 Ignition: Magneti Marelli Exhaust: Termignoni Final Drive: Regina Chain Suspension: Öhlins upside-down 48mm front forks and Öhlins rear shock absorber, adjustable for preload, compression and rebound damping. Tyres: Bridgestone 16.5" front and rear Brakes: Brembo, two 320mm carbon front discs with four-piston callipers. Single stainless steel rear disc with two-piston callipers. Dry weight: 150kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 14, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan MotoGP.com prenosi da je IRTA (asocijacija timova) na celu sa Herve Poncharal-om izabrala Spansku stazu Jerez kao najbolji Gran Prix za proslu godinu. Nesto o Circuito de Jerez Location: Jerez de la Frontera, Spain Opened: April 1987 Pole position: Left Circuit Length: 4423 m Straight: 600 m Track width: 11 m Left handers: 5 Right handers: 8 Dosadasnji dobitnici nagrade: 1984: Silverstone / GB. 1985: Hockenheim / Germany. 1986: Nurburgring / Germany. 1987: Assen / Netherlands. 1988: Suzuka / Japan. 1989: Donington Park / GB. 1990: Jerez / Spain. 1991: Donington Park / GB. 1992: Catalunya / Spain. 1993: Eastern Creek / Australia. 1994: Eastern Creek / Australia. 1995: Mugello / Italy. 1996: Mugello / Italy. 1997: Mugello / Italy. 1998: Phillip Island / Australia. 1999: Brno / Czech Republic. 2000: Mugello / Italy. 2001: Catalunya / Spain. 2002: Valencia / Spain. 2003: Valencia / Spain. 2004: Brno / Czech Republic. 2005: Valencia / Spain. 2006: Catalunya / Spain. 2007: Brno / Czech Republic. 2008: Losail / Qatar. 2009: Jerez/Spain. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 14, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Crash.net prenosi da ce se Interwetten Honda MotoGP tim takmiciti u Moto2 sa Thomas Luthi-jem kao vozacem. Interwetten se ovim potezom priklucuje Gresini i Tech3 timovima koji su i u Moto2 i u MotoGP-ju. Kao i Gresini, i Interwetten tim ce koristiti Moriwaji sasiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 14, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Crash.net prenosi da Alex Debon ce voziti za Motor Sport 69 tim u Moto2 samionatu ove godine. Masina koju ce voziti je FTR M210, odnosno njena sasija buduci da svi imaju isti agregat. "Odusevljen sam da su postigli dogovor sa FTR i da vrse razvoj masine FTR pod nadzorom Xavi Soldevila", rekao je Debon. Veoma iskusan test vozac, 33-godisnji Debon koji je zavrsio kao deseti u generalnom plasmanu poslednje 250cc sezone - sa jednim podijumom i dve prva mesta u kvalifikacijama - postavio je sebi kao ultimativni cilj za Moto2 sampionat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...