B@ne 307 Napisano Decembar 9, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan ...u krajnjoj liniji sam matreijal i kompleksnost izrade diktiraju cenu... Upravo tako, dovoljno je pogledati materijale od kojih je napravljen Vanucci i biće jasno da se radi o kvalitetnoj opremi. U skladu sa tim je i cena tako da se može izvući zaključak koja od ove dve firme proizvodi kvalitetniju opremu. Kako imam iskustva sa opremom oba brenda, znači da ne predpostavljam, ponoviću da je Vanucci kvalitetniji. Moje iskustvo se odnosi na tekstil, kožnu opremu nemam i ne nosim ali mi se jako sviđa Probiker kožni kombinezon koji je bio letos na sniženju. Cena mu je bila 200€ i , kako taj kombinezon ima moj drug, imao sam priliku da ga bolje pogledam. Kombinezon je crno-sa malo belih detalja i da imam motor za koji je neophodna takva oprema kupio bih ga i da je cena bila duplo veća. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boan.constrictor 1 Napisano Decembar 10, 2009 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam utisak da vi mislite samo na kozne kombinezone Vanucci-Probiker i uporedjujete njihov kvalitet,ja sam prvenstveno mislio na textilne jakne,pantaone itd...Sto se tice cene tih textilnih i nije neka strasna razlika...no nebitno odem,probam i vidim sta je bolje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Decembar 10, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Imam utisak da vi mislite samo na kozne kombinezone Vanucci-Probiker i uporedjujete njihov kvalitet,ja sam prvenstveno mislio na textilne jakne,pantaone itd...Sto se tice cene tih textilnih i nije neka strasna razlika...no nebitno odem,probam i vidim sta je bolje... Mislis sta ti se vise svidi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boan.constrictor 1 Napisano Decembar 10, 2009 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pa da,na to sam mislio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan U svakom slucaju bolje je nositi i probajker opremu nego nikakvu.Imam tekstilnu probajker jaknu onu od najjeftini u kojoj je leti nenormalno vrucina a cim malo zahladni u njoj je zima,takodje su mi se kozne rukavice posle godinu dana raspale kao i cizme,ali sve u svemu ja sam bio zadovoljan posto sam jaknu,cizme i rukavice platio 80e,a bio bi strasno razocaran da sam ih platio vise. Sa Vanucijem nemam neka iskustva osim tekstilni bisaga koje sam platio 100e na snizenju i mogu reci da su odlicne i kvalitetno odradjene,a po slikama mogu reci da su Vanucijevi proizvodi bolji od Probajkera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Decembar 12, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam lepo napisao da sa cizmama nisam bio zadovoljan....za rukavice itd....nisam ni pisao jel mi nisu izgledale pouzdano ali za Dvodelne i jednodelne kombinezone tvrdim da su vise nego odlicni....prilicno sam se navozio u njima....na najvecim vrucinama i ventilacija je sasvim ok....za hladno vreme nisu ni pravljeni upravo zbog ventilacije ali kada se obuce odgovarajuca oprema preko njih (gornji deo) stvari se menjaju....koga god interesuje nek dodje i nek ih pogleda dali im se promenio ijedan sav itd.....zato me nervira vase vanuci je bolji ili probiker nevalja...i prestanite vise meni se cini...nego lepo napisete... Imao sam te i te rukavice i one su sranje.....te i te cizme nevaljaju zato sto sam ih nosio...a ne taj mi se kombinezon na slici vise svidja i sigurno je mnogo bolji..... Navodite jevtine najlonske jakne...evo imao sam i ja neku ...imam je i sad IXS 12.000 dinara...nije ni za k.....mogu isto da napisem da je leti nenormalno vruce (neznam u cemu nije) a da je zimi hladno (normalno)....ali posto je IXS mnogo ljudi mi je reklo....."kako je dobra jakna" ....obucem jaknu od Probiker kombinezona.....mnogo bolja od ove zasta god hoces (a tek zastita) ...ali svima smesno..."probiker"..... Drugo vasim postovima odbijate mlade ljude da kupe solidnu opremu iz dva dela....posto je to po vama sramota nositi....i nevalja a ona itekako moze da im pomogne u nekim situacijama..... Evo IXS-a u kombinaciji sa probikerom.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Decembar 13, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Amin za IXS, takođe početkom sezone kupih letnju jaknu (mesh i uložak), za takođe 12000din. Jadnica se skoro raspala posle jedne sezone, nijedan driker više ne postoji, otinule se pantljike sa čičak trakom itd... baš ostavlja loš utisak. Za razliku od pantalona i čizama koje nosim (IXS takođe),a koje su stvarno odličnog kvaliteta. Ispade sa IXS-om -koliko para toliko muzike... Probiker kombinezoni me vrlo zanimaju, od Čarugine teme od pre par meseci i utiska o njima. Kanim se da ih pogledam u Louisu u Austriji, i ako budem našao veličinu koja mi nije kratka (ne nadam se previše, ima me 2m) uzimam. Uzgred bih pitao i da li neko ima informaciju o ovakvoj opremi u koju se mogu spakovati visoki (brend, model...nešto) ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Decembar 13, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Eto, ja sam ovaj forum od pocetka shvatio (a tako je ranije i bilo) kao mesto gde cemo izmenjivati iskustva...preporucivati jedni drugima sta valja a sta nevalja...traziti savete .... iz realnih situacija itd...itd... Kad god sam kupio nesto od opreme ja sam podelio sa ljudima sa naseg foruma....izmedju ostalog kada sam kupio probiker cizme napisao sam da su lose a nadasve neudobne za hodanje kada sidjete sa motocikla...posle toga sam naslepo narucio druge cizme iz Louisa i dan danas ih nosim i prezadovoljan sam cak i u zimskim uslovima...i to sam napisao ovde....napisao sam utiske o svakoj opremi do koje sam povoljno dosao jel smatram da je to jako bitno u nasoj situaciji gde vecina motociklista sigurno nemoze da odvaja velike svote novca za opremu vec se krpi kako sta moze..... Nisam pristrasam i sigurno bih voleo da imam vrhunsku opremu...ali kad vec nemogu zasto da platim kombinezon recimo Vanuchi 600 eura kada mogu Probikerov za 200 a razlike i ako postoje su minimalne.....za razliku u ceni sigurno moze da se kupi jos mnogo korisnih stvari koje ce nam povecati bezbednost kada sednemo na dva tocka. I zato apelujem da pisemo o stvarima koje smo isprobali jel tako pomazemo jedni drugima u suprotnom "rekla kazala" nema nikakvog drugog efekta nego da unosi konfuziju i bespotrebne tekstove...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Decembar 13, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan @ CHARUGA Po pitanju Probiker kožnih kombinezona potpuno si upravu, to sam i napisao ali Vanucci tekstilne jakne su znatno bolje. Trenutno imam Vanucci Tour Fun i baš sam zadovoljan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
metheny 11 Napisano Novembar 18, 2010 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze li mi neko reci,dali je kvalitete izmedju ovih cizama drastican,deluju mi vrlo slicno http://www.louis.de/_304e26922e5f293dc0b09b6476cd4ea81a/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=190&wgr=821&list_total=47&anzeige=0&page=0&artnr_gr=202020 http://www.louis.de/_304e26922e5f293dc0b09b6476cd4ea81a/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=190&wgr=821&list_total=47&anzeige=0&page=0&artnr_gr=202741 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Damir. 137 Napisano Novembar 18, 2010 skuter-servis, 406 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: dr mr Prijavi odgovor kao problematičan ja sam se dvoumio izmedju probikera i vanuccia i na kraju uzeo vanucci, zadovoljan kvalitetom, odlicno se pokazalo i odlicno me sluzi jakna, pojas, potkapa i rukavice, u planu su mi jos pantalone i neka obuca naravno da ce biti taj brend. Jeste da je na ceni, ali svaki kvalitet kosta. Mada ako se malo razmisli, sa time se ne treba zahebavati i ne treba stedeti na tome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Novembar 18, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Mada ako se malo razmisli, sa time se ne treba zahebavati i ne treba stedeti na tome... Pa verovatno su neki ljudi glupi obilaze puno sa motorom u jevtinoj i nekvalitetnoj opremi dok drugi hvala bogu paze na sebe i nezajebavaju se sa zivotom.....kupuju samo sto je skupo.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
metheny 11 Napisano Novembar 18, 2010 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Meni ovo deluje sasvim pristojno,e sad malo pretruju sa ovim kao popustom http://www.louis.de/_304e26922e5f293dc0b09b6476cd4ea81a/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=100&wgr=780&list_total=5&anzeige=0&artnr_gr=208021 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1103 Napisano Novembar 19, 2010 Drug član, 1122 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mi pomalo lici na raspravu moje babe i keve o tome koja je serpa bolja-gvozdena ili zepter A da,pritom,ni jedna ni druga nisu koristile onu koju pljuju. Ako je vec neko koristio probiker ili vanucci neka navede koji je deo opreme koristio i cime je zadovoljan a cime nije...i zasto. Samo cete tako da pomognete postavljacu teme a i drugima koji nisu imali prilike da koriste opremu ova dva proizvodjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ako je vec neko koristio probiker ili vanucci neka navede koji je deo opreme koristio i cime je zadovoljan a cime nije...i zasto. Samo cete tako da pomognete postavljacu teme a i drugima koji nisu imali prilike da koriste opremu ova dva proizvodjaca. Koristim je godinama...dosadilo mi vise da ponavljam onima koji pisu o nekoj opremi a nisu je ni videli..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1103 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 1122 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Charuga Pa ti jesi ali su pored tebe jos,mozda dva forumasa rekla nesto korisno u vezi PROBKER-a/Vanucci-ja. I da se neko ne uvredi,nije mi cilj da nekog prozivam vec bi voleo da procitam utiske korinika...sto je jedino merodavno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan @Charuga Pa ti jesi ali su pored tebe jos,mozda dva forumasa rekla nesto korisno u vezi PROBKER-a/Vanucci-ja. I da se neko ne uvredi,nije mi cilj da nekog prozivam vec bi voleo da procitam utiske korinika...sto je jedino merodavno. Pa vidis da korisnike niko neslusa.....ja pisem samo o onome o cemu imam iskustva...sto nisam vozio ili nosio nekudim na osnovu rekla kazala, sto je na ovom forumu postala moda... Nosim ih godinama....(kombinezone) imao tri komada i onda mi neki veselko izmedju redova napise da sam glup i da nevolim svoj zivot a on je pametan zato sto je kupio isto to samo malo drugacije ofarbano za mnogo vise para..... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1972 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @Charuga Pa ti jesi ali su pored tebe jos,mozda dva forumasa rekla nesto korisno u vezi PROBKER-a/Vanucci-ja. I da se neko ne uvredi,nije mi cilj da nekog prozivam vec bi voleo da procitam utiske korinika...sto je jedino merodavno. Pa vidis da korisnike niko neslusa.....ja pisem samo o onome o cemu imam iskustva...sto nisam vozio ili nosio nekudim na osnovu rekla kazala, sto je na ovom forumu postala moda... Nosim ih godinama....(kombinezone) imao tri komada i onda mi neki veselko izmedju redova napise da sam glup i da nevolim svoj zivot a on je pametan zato sto je kupio isto to samo malo drugacije ofarbano za mnogo vise para..... Brate, imas toliko godina da si shvatio, da ne mozes svima pomoci! Ti reci svoje iskustvo, a uvek ce biti skorojevica, kojima to o cemu ti pricas nije dovoljno skupo ili fensi. Medjutim ima i sveta kojima tvoj savet znaci! Pozdrav 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan @Charuga Pa ti jesi ali su pored tebe jos,mozda dva forumasa rekla nesto korisno u vezi PROBKER-a/Vanucci-ja. I da se neko ne uvredi,nije mi cilj da nekog prozivam vec bi voleo da procitam utiske korinika...sto je jedino merodavno. Pa vidis da korisnike niko neslusa.....ja pisem samo o onome o cemu imam iskustva...sto nisam vozio ili nosio nekudim na osnovu rekla kazala, sto je na ovom forumu postala moda... Nosim ih godinama....(kombinezone) imao tri komada i onda mi neki veselko izmedju redova napise da sam glup i da nevolim svoj zivot a on je pametan zato sto je kupio isto to samo malo drugacije ofarbano za mnogo vise para..... Brate, imas toliko godina da si shvatio, da ne mozes svima pomoci! Ti reci svoje iskustvo, a uvek ce biti skorojevica, kojima to o cemu ti pricas nije dovoljno skupo ili fensi. Medjutim ima i sveta kojima tvoj savet znaci! Pozdrav Ipak je vredelo ..... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1103 Napisano Novembar 20, 2010 Drug član, 1122 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Medjutim ima i sveta kojima tvoj savet znaci! Pa naravno da ima...uvek ima. Meni konkretno ne treba kombinezon trenutno jer vozim biciklicu ali ako(kad) predjem na nekog sport/turera,sto planiram,sigurno da ce mi PROBIKER kombinezon biti No. 1 izbor(ako je coveku koji je presao milion km on dobar,sto bi ja razmisljao drugacije!?). Problem je sto se ljudi koji stvarno imaju sta da kazu povlace jer im je mrsko da citaju "savete" o opremi koje dele ljudi koji nisu nikada videli to o cemu pricaju. I nece da se raspravljaju. A onda neko,koga to stvarno interesuje nista konkretno ne sazna a ako je i malo povodljiv,poslusa takve "savete". I zbog takvih stvari sam poceo pitanja da postavljam na P.P. A nije ni u tome poenta jer ce mozda i nekome drugom da zatreba savet koji je meni trebao a nece imati gde da procita. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikolar6 0 Napisano Decembar 2, 2010 U prolazu, 7 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Yamaha r6 Prijavi odgovor kao problematičan Jel ima negde ovaj kombinezon da se proba u Srbiji, posto se i meni svideo, a na slepo mi se bas i ne narucuje iz Louis-a, i ako neko zna koliki je otprilike taj povracaj poreza kada ga kupis tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Januar 15, 2011 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Uzeo si za smesne pare..... a u ostalo ces se i sam uveriti.... neka te dobro sluzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladacbrpc25 162 Napisano Januar 29, 2011 Svrati ponekad, 370 postova Lokacija: Beograd//Novi Beograd Motocikl: Honda cbr 600 f2 Prijavi odgovor kao problematičan nosio sam probajker jaknu koja je kupljena za neke smesne pare oko 70 eura,posle tri sezone izgledala je kao i prvog dana,i onda budala odlucim da je zamenim 'boljom'dam tri puta vise para za firmiranu jaknu koja posle jedne sezone izgleda ocajno... sve pohvale za probiker opremu iz mog iskustva ali i iz iskustva ljudi oko mene koji isto koriste probiker opremu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dexter 38 Napisano Decembar 20, 2011 West Balkan Rider's, 303 postova Lokacija: Ruma Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan sve to sije isti pakistanac ili kinez samo su mustre, ime i pare razlicite! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2009 Napisano Decembar 20, 2011 Drug član, 1110 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Ja ima probiker kombinezon i cizme kao one sa slike onog holandjanina sto je pao. Cizme su odlicne, ne mogu da kazem da su nesto preterano udobne, ali zastite stvarno deluju odlicno (nadam se da necu nikada istestirati u praksi/padu ). Sto se tice kombinezona ja imam onaj beli sto je bio nekada u louisu... ono sto mi se ne svidja ni malo su zastite na rukama, jer nema izbacene kao "karbonske/plasticne" vec unutrasnej kao neka tanka guma, iskreno mislim da ono slabo stiti, deluje mi bolje ovaj charugin probiker. Na kombinezonu odlicna je grba, ledja od pola do gore su odlicno zasticena. Naravno skoro je skroz kozni tako da od guljenja pri padu otprilike nema nista, ima zastite svuda gde treba, samo kazem, konkretno te na rukama i ramenima su neke unutrasnje tanke... ne znam, ne deluju mi bas nesto preterano dobro, ali sve u svemu kombinezon nije los, pogotovu za te pare. Takodje vetar ne ulazi nigde u punoj opremi naravno. Cizme te (kao na ovoj slici ovde) su kao sto sam vec napisao odlicne, ne najudobnije, ali odlicne. Sto se tice Vanucija, nisam probao, ali ono sto sam gledao delovao mi je kao da je "dosta" iznad probikera, mada sa druge strane i cena mu je dosta iznad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...