Charuga 769 Napisano Novembar 10, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Citam novi broj MOTOREVIJE tj.MOTORRADA i naidjem na zanimljiv tekst sa gornjim naslovom. Radi se o motorima koji su na testu izdrzljivosti po Motorradovim redakcijama,.... izmedju ostalog izrazavaju svoje cudjenje zato sto se granica od 50.000 km. testa za neke motore pokazala nedostiznom. Kazu da ih nebi cudilo da se to desava sa slabasnom Yamahom YZF125R koja je usput vec presla prvih 25.000 km bez ozbiljnog kvara. U kvaru su se nasli najskuplji: BMW K 1300 GT :o :o :o, DUCATI 1098 i KTM RC8. 24766 km. bilo je kobno za GT-ov menjac....pukao pri 240 km/h, Ducati je na 48.000 opet posustao....prvi put je pukao klip (23000km)a sada je otisao regler, Na KTM-u motor je drugi put prolupao.......kazu da ce detaljnije biti u sledecim brojevima...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari vujadin 12 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Severni pol Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan In your face BMW!!! Ahahaha izvinite morao sam. ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Covjek je dovezao blizu mene, komsija skoro, Ducatia Hypermotarda. Star 5 mjeseci. I pukli mu neki osiguraci lamela, ne znam tacno, uglavnom su lamele poispadale pocele strugati, to je zlo jedno bilo. A presao mozda 5000, dosao sa njim iz Austrije. Pa kazu Kawasaki ne valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Novembar 10, 2009 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma Honda je HONDA ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Ma Honda je HONDA ;D U pravu si! Bar tako kazu i u tom broju motorevije posto im je Fireblade zavrsio test od 50 000 km i i dalje je ko nov. Nisam procitao ceo tekst ali na agregatu se vide minimalni znaci istrosenosti. A bio je i clanak u jednom od brojeva motorevije gde je pisalo o tome kako je ducatiju pukao klip. Ali stvar je u tome da oni te motore voze i po stazi tako da ne cudi sto polovina tih motora ne stigne do 50 000. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Novembar 10, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan pa grad je mnogo gori od staze za R motore realno .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Novembar 10, 2009 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan Ma Honda je HONDA ;D je Fireblade zavrsio test od 50 000 km i i dalje je ko nov. A bio je i clanak u jednom od brojeva motorevije gde je pisalo o tome kako je ducatiju pukao klip. Ali stvar je u tome da oni te motore voze i po stazi tako da ne cudi sto polovina tih motora ne stigne do 50 000. Necu da odvajam Japance i Italijane sada po tome sta mi se vise svidja...svidja mi se ono.... do cega mogu da dodjem....medjutim tesko je ne primetiti da do sada ni jedan Japanac nije posustao na testu izdrzljivosti...za neke je ispalo cak da ih treba kupovati tek kada predju tu kilometrazu....... Za BMW-a sam totalno sokiran i izgleda mi prosto nemoguce i ubedjen sam da je to iznimka.....dok me za Italijane necudi....jesu majstori za dizajn , sminku i dodatnu opremu da uklope ali su prilicno aljkavi i pocinju pomalo da me nerviraju.... sa obzirom na njihovu cenu.... A sto se tice testa on i treba da bude tezak da bi eventualne mane dosle do izrazaja...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 10, 2009 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ni nemac ni italijan nece nikad stici japanca po pitanju izdrzljivosti,ma kako ih odrzavao,,kvare se i japanci,,ali manje ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boka92 17 Napisano Novembar 10, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan ipak su japanci japanci......... :D :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan charuga gde nabavljas motoreviju? nalazis li negde kod nas? pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Motoreviju imas svugde, to je hrvatsko izdanje ali ne kasni kao Moto puls. Na skoro svakoj trafici ima da se kupi bilo gde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motoholic 2331 Napisano Novembar 10, 2009 ¡Siempre adelante!, 2188 postova Lokacija: Kalifornija Motocikl: BMW F650GS... Harley-Davidson Nightster Prijavi odgovor kao problematičan Za KTM i Dukati nisam iznenađen; nikada nisam video uživo ni jedan primerak ovih motora koji su prešli preko 30.000 km. Za BMW nisam iznenađen što je nešto riknulo, već što je riknuo menjač. Očekivao sam da ode nešto od elektronike ili možda eventualno kardan. Menjač im je jedna od boljih komponenti. Uboli su jedan od milion koji ne valja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Novembar 10, 2009 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Koliko se secam i Kawasaki je imao neke propuste, na Yamaha XT, ako se nevaram, se raspao menjac u krivini i blokirao tocak, pa je i novinar malo leteo. Opet, ne secam se tacno koji model KTM-a, je prosao test na kraju kog su se unutar agregata jedva primetili tragovi upotrebe, a kamoli da je bilo sta doslo blizu tolerancija za zamenu, pogotovo nije za ocekivanje jer je ipak u pitanju jednocilindras, a eto RC8 ispade djubre. U svakom slucaju, pitanje je koliko bi bilo ovakvih problema prilikom normalne voznje, a koliko su u pitanju problemi konkretnih primeraka, mada opet puno nesto takvih primeraka im se nadje na testu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
karaula 115 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 605 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR600RR Prijavi odgovor kao problematičan hvala Titja, na trafikama nisam vidjao, obrati cu paznju kod ulicnih prodavaca casopisa...... izvinajma se za off Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CoPenbg 0 Napisano Novembar 10, 2009 U prolazu, 11 postova Lokacija: Novi Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Znachi necu imati problema sa mezimcem! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Znaci HAYABUSA je samo jedna,prosla isti test bez hendikepa! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kineziolog 5 Napisano Novembar 10, 2009 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Kotor Varos (Republika Srpska) - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Covjek je dovezao blizu mene, komsija skoro, Ducatia Hypermotarda. Star 5 mjeseci. I pukli mu neki osiguraci lamela, ne znam tacno, uglavnom su lamele poispadale pocele strugati, to je zlo jedno bilo. A presao mozda 5000, dosao sa njim iz Austrije. Pa kazu Kawasaki ne valja Ja bih im to vratio nazad i trazio drugi... Jos jedan mali off... Nije smio otvarati masinu posto bi izgubio garanciju, a kako ce ga vratiti u Austriju ??? Na kraju je nazvao jednog mehanicara i on i kolega su to nekako rjesili. A da ovaj drugi je dosao na Kawi 10ka, 2005 god, stalno ju vozi na zadnjem i jedino sto su malo plastike popustile od tolikog divljanja Uglavnom i ja nesto ne mirisem Italijane :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 393 Napisano Novembar 10, 2009 Drug član, 1460 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Moje misljenje je da su ti moderni motori,pored svih novotarija i tehnologije smesni za "starce" od 10 do X god...Ranije se mnogo vise obracala paznja na kvalitet,sto ne znaci da sada nije tako,ali preovladava kvantitet i prosta borba za trziste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2021 Napisano Novembar 10, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom i ja nesto ne mirisem Italijane :-\ Nekako se to oseca kroz tvoje poruke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10549 Napisano Novembar 10, 2009 Hronični Motociklopata, 7340 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan jbg desava se i najboljima, uvek sam ja govorio JAPAN JE JAPAN!! Mada u sustini to i nebi bila tolika katastrofa da se ne kurce toliko i da nisu toliko skupi, normalno bi bilo da ako platis motor 20-30% vise da i ocekujes da taj motor duze traje, ali u praksi je to drugacije sto se lepo vidi na ovom primeru, dakle, parola "kolko para tolko muzike" izgleda nije bas primenjiva u stvarnosti, jer ako das vise para to neznaci da ces dobit vise muzike... . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 11, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Moramo ipak biti realni i reći da je najmerodavniji test, zapravo vreme (godine upotrebe)! Danas je skraćeno i vreme testiranja proizvoda u samoj fabrici. Određene komponente testiraju roboti sa non stop istim pokretima a proizvod mora izaći i na put da se vide i osete raznorazne mogučnosti upotrebe!................Pa tek onda dati novinarima na iživljavanje! Ma nikome nije više u interesu da naprave jednu Ariku koja će sa par mana trajati sledećih 20g ili Kawu KLE...nikome, borba za zaredu ih teraju na dobru reklamu a loš motor! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Novembar 11, 2009 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moramo ipak biti realni i reći da je najmerodavniji test, zapravo vreme (godine upotrebe)! Aha, za zemlju Srbiju ... To shto ovde ljudi uglavnom cinculiraju pa kupuju motore koje ce najverovatnije voziti "godinama" je na zalost samo nash problem .. Najsira ciljna grupa fabrika su uglavnom prosecni potrosaci koji ce menjati motore na 2-3 godine (oko 50k) kolike su cirka i garancije .. Mislim da njih vishe i ne interesuje preterano shta ce biti sa motorom kad izadje iz garancije .. Shto se fabrike tice, kad izadje iz garancije, oni racunaju da cesh prodati motor i kupiti novi, jer to u vecini zemalja i nije neki preterani "luksuz" .. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Novembar 11, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moramo ipak biti realni i reći da je najmerodavniji test, zapravo vreme (godine upotrebe)! Aha, za zemlju Srbiju ... To shto ovde ljudi uglavnom cinculiraju pa kupuju motore koje ce najverovatnije voziti "godinama" je na zalost samo nash problem .. Najsira ciljna grupa fabrika su uglavnom prosecni potrosaci koji ce menjati motore na 2-3 godine (oko 50k) kolike su cirka i garancije .. Mislim da njih vishe i ne interesuje preterano shta ce biti sa motorom kad izadje iz garancije .. Shto se fabrike tice, kad izadje iz garancije, oni racunaju da cesh prodati motor i kupiti novi, jer to u vecini zemalja i nije neki preterani "luksuz" .. O zemljama koje planete ti govoris? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Crven Ban 604 Napisano Novembar 11, 2009 Drug član, 1221 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: BMW sekta Prijavi odgovor kao problematičan Ima i tu ali, sta kupis novi motor a on se kvari svakih hiljadu kilometara, pa kakvo je tu uzivanje u voznji. Bar da traju 50 000 bez popravke ili nekog kvara samo sa servisima, e onda je to do OO, a ovako da ga ja ubodem koji je dobar, sanse su stvarno 1:1 000 000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hitman 352 Napisano Novembar 11, 2009 - enduro sector -, 2146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: adventure Prijavi odgovor kao problematičan Moramo ipak biti realni i reći da je najmerodavniji test, zapravo vreme (godine upotrebe)! Aha, za zemlju Srbiju ... To shto ovde ljudi uglavnom cinculiraju pa kupuju motore koje ce najverovatnije voziti "godinama" je na zalost samo nash problem .. Najsira ciljna grupa fabrika su uglavnom prosecni potrosaci koji ce menjati motore na 2-3 godine (oko 50k) kolike su cirka i garancije .. Mislim da njih vishe i ne interesuje preterano shta ce biti sa motorom kad izadje iz garancije .. Shto se fabrike tice, kad izadje iz garancije, oni racunaju da cesh prodati motor i kupiti novi, jer to u vecini zemalja i nije neki preterani "luksuz" .. O zemljama koje planete ti govoris? Evo reci mi ti npr. koji procenat ljudi u Holandiji vozi motor stariji od recimo 5 godina ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...