jasminko VIR 1376 Napisano Novembar 5, 2009 I N S T R U K T O R, 1204 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Vala ni ja ne znam sta je to zastarelo na Africi, valjda nije''euro 4'' ili vec sta ? Sta, ne vuce kao Strom ? Trosi mnogo vise goriva ? Nema ABS ? A o estetici da ne govorim. Ona rupa na levoj strani gde treba da mu bude auspuh me odusevljava. Ajde eto, ima mozda malo simpaticniju ( moderniju) instrument tablu, a sve ostalo, parkirajte uzivo, pusti slike, jedno pored drugog, pa tog Stromica bih uzeo jedino da je nesto extra povoljno, Inace da moram da biram dobra Afrika i dobar Stromic, za iste pare, nema razmisljanja. Nismo samo mi srbi lud narod pa precenjujemo Afriku. Izadjite na strane sajtove, tamo je jeftina ? Posto je prosecan Strom 2005 god. u odnosu na prosecnu Afriku 2000 god. Ako nije Afrika skuplja, jeftinija sigurni nije. Sto rece jednom neko, ako ne znas sta je dobro uzmi ono sto je skupo. A sto rekose, KTM je iz druge price, ne poredi se sa ova dva motora. Stevo, ja sam tako razmisljao pre par godina, isao da kupim Stromica, veselo on ide, kultivisan motor, sve je to o.k., ali nekako mi cista konfekcija, bez duse, da mu bar stavise jos jedan auspuh, ovako mi kad sam mu bas prisao sa Afrikom....nekako mi nije legao. Opet stvar ukusa ! Pozdrav Trebinju ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Novembar 5, 2009 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Sve to ima dva tocka!!!!!!!!!!!Pa zar je toliko bitno koji je ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan I dalje ne mogu da razumem zastarelu tehnologiju na Africi u odnosu na Stroma ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monsterbnt 0 Napisano Novembar 5, 2009 U prolazu, 45 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan I dalje ne mogu da razumem zastarelu tehnologiju na Africi u odnosu na Stroma ??? Sto uopste poredis AT i Enduro wannabee? Jedino sto je na africi "zastarelo" u odnosu na KTM je upotreba materijala a samim tim i tezina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Novembar 5, 2009 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan E ovaj Kepo svaku temu zatrova Afrikom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Na Africi je zastareo dizajn, nema ubrizgavanje, tezi materijali, nema kompjuter za kontrolu rada motora, nema digitalni pokazivac. Ovo sve u odnosu na stroma (2005 bi trebao vec da ima ubrizgavanje goriva). Na Africi nema nikada zime, ne kvari se, ima fenoimenalne vozne karakteristike, skupa je ali se lako proda za slicne pare. Afrikanci budite realni, nije Africa twin jedini dobar motor, narocito Zemunac koji stavlja znojnice na La coste patike da ih ne bi isprljao i vozi Afriku, za njega je pre Beverly (bez uvrede, ali ovo sam zapamtio kada si napisao u postu i cudilo me da niko nije odgovorio ), ali to opet pokazuje kako se lako vozi Afrika. A strom je stvarno plastikaner, jako komercijalan motor, ali opet isli ljudi do Japana sa njim bez vecih problema. KTM je bio nov sigurno oko 9000 EUR-a i definitivno je najbolja kupovina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Sto uopste poredis AT i Enduro wannabee? Zato sto je svi tako komentarisu u poredjenju sa Stromom. Japanci napravili jeftinu zabavu za siroke mase, a ovi jos dodali pecat kako je to moderna tehnoogija. Dogovoricu se sa Brkom da mi izvuce malo ostrije linije da i ja udjem u 21. vek, sa sve Adventure sa strane jer imam zicane tockove. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1140 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 574 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Kupi Transalpa650 i resi sve svoje probleme! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
monsterbnt 0 Napisano Novembar 5, 2009 U prolazu, 45 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Sto uopste poredis AT i Enduro wannabee? Zato sto je svi tako komentarisu u poredjenju sa Stromom. Japanci napravili jeftinu zabavu za siroke mase, a ovi jos dodali pecat kako je to moderna tehnoogija. Dogovoricu se sa Brkom da mi izvice malo ostrije linije da i ja udjem u 21. vek, sa sve Adventure sa strane jer imam zicane tockove. Ne daj se isprovocirati Iako je ne bi vozio jer volim hard enduro i lagan motor imam deep RESPECT za AT. Voleo bi videti Stroma da prodje tamo gde moze AT i da predje toliko kilometara bez kvara......definitivno najlosiji od ova 3 motora Ako oces asfalt i duga putovanja AT. Ako oces hard enduro sa kojim mozes i na dug put KTM. Uopste nije neudoban kako sto mislite. Treba sednete na moj KLX pa da vidite sta je kameno sediste...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi su i biciklom isli na put oko sveta, to ti je sto se tice udobnosti sedista... Ja bih uzeo tog KTM-a (imacu ga i ja nekad), pa vozi kud ti je volja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drvodelja 851 Napisano Novembar 5, 2009 ., 437 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zajeb kod ovakvih pitanja je što čovek posle dobijenih odgovora obično biva još zbunjeniji. Pošto tvoj drugar već donekle ima ideju da mu Strom najviše odgovara, onda verovatno zna i zašto je to tako. Pretpostavljam da je u nedoumici jer se sad pored Stroma nameće i Afrika koja je cenjen motorcikl, a usput je i multifunkcionalna, kao i KTM koji je nesumnjivo ime koje garantuje kvalitet. S obzirom na to da momčina kupuje vozilo za svoju dušu, da sebi ugodi za sopstvene novce, a ne zbog preprodaje i stavljanja na kantar gde je za koji dinar bolje prošao - preporučujem mu da uzme ono što mu se najviše sviđa i na čemu vidi sebe. Verovatno on najbolje zna da li će se više voziti po drumu ili bespuću, da li će krenuti na duži put i da li će voziti još nekoga iza sebe. Bolje je da uzme ono što želi, nego da naizgled finansijski prođe bolje pa da mu sve vreme bude žao kad vidi motor koji je u stvari hteo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
B@ne 307 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 1520 postova Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640 Prijavi odgovor kao problematičan ...nema ubrizgavanje, tezi materijali, nema kompjuter za kontrolu rada motora, nema digitalni pokazivac... Zogu, ja sam presrećan što moj motor nema ubrizgavanje, kompjuter i digitalni pokazivač. Imam LCD pokazivač koji je napola crk´o ( od vlage ) i strašno mi ide na q... , a da kupim nov i da dam nekoliko stotina € za to :o, kamo sreće da imam km/sat na sajlu, a to što imam kao neki putni kompjuter ništa mi ne znači. Nikako ne mogu da razumem takva pitanja, " koji motor da kupim ". Prebrojiš pare i gledaš šta ti najviše odgovara, a ako kupuješ da bi ga prodao onda gledaj šta se najviše isplati, jednostavno . Ja nikad ne računam jer kupujem da vozim i kupim ono što mi odgovara. I svaki motor održavam kao da ga nikad neću prodati. Dobro je kupiti motor od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Nikako ne mogu da razumem takva pitanja, " koji motor da kupim ". Prebrojiš pare i gledaš šta ti najviše odgovara, a ako kupuješ da bi ga prodao onda gledaj šta se najviše isplati, jednostavno . Ja nikad ne računam jer kupujem da vozim i kupim ono što mi odgovara. I svaki motor održavam kao da ga nikad neću prodati. Dobro je kupiti motor od mene Pitanje je 'patka' i evo na sta se svode diskusije... Klinacko prepucavanje koji je motor (marka) bolji. Koliko gluposti procitah ovde (i od kojih ljudi), to je strasno. Stevo, zna drugar sta mu se svidja a i ti znas pametno da ga posavetujes. Ne treba vam jos neko misljenje posto su misljenja kao guzica, svako ima svoje. Ja samo moram da se slozim sa Kepom i da se nasmejem na konstataciju da je Strom savremeniji od AT. 1. Mali Strom je jeftini plastikaner za siroke narodne mase sa prosecnim vozackim mogucnostima koji nije dobar ni u cemu a dobar je za sve... 2. Africa Twin je kvalitetna legenda. Tacka 3. KTM je 'ultimate tool for the job'. Bolje radi ono za sta je namenjen od svih ostalih. Ovo pod 1,2,3 mozda i nisam trebao da napisem, necu da se iko oseti prozvanim, ali i ja imam guzicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Da se ja pitam, pazario bi GS-ovu afriku bez razmisljanja ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan GS - ova Africa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boka92 17 Napisano Novembar 5, 2009 Svrati ponekad, 180 postova Lokacija: Jagodina Prijavi odgovor kao problematičan glasam za afriku........nece sigurno pogresiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Oroku 1394 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Sombor Motocikl: XTZ 660 Ténéré Prijavi odgovor kao problematičan Imam ja bolju sliku : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zemunac 3 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 726 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo da ne bude sektaški, u ovom broju Top Speed/a vam je prića o V-Stromu 650! Jedna slatka pričica ni o čemu! Agregat preuzet od neke Suzukijeve trkalice 650 i prerađen prenos, smanjeni konji, dosta plastike za koju kažu da se nece svima svideti...i najbitnije cena! Sami kažu jeftin motor koji toliko i pruža! Malo za grad, malo za put, malo za blagi off. Gde je smanjenje težine agregata...pa nema ga, lakši je zato što mu je manji tank, dosta plastike a i sam je manji kao Trans Alp! Sam ram mora biti čelični kod endura (izuztak Caponord). Badava sva naša prića koja je subjektivna, dok on ne sedne na sva tri i proba a pre toga ne odluči za čega mu treba motor! Videti motor na slici, videti uživo i sesti na nega i provozati se sa njim su sasvim, tri različite stvari. Neka sačeka...strpljen-spašen...bolje nego da se posle kaje! A sada kada vidim ovu sedmicu...nema dvojbe za čega bih se ja odlućio ali opet to sam ja a ne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan i ja glasam za afriku.. kupio bih je i ja, nego sam imao previše para u novčaniku pa sam se, zaslepljen, odlučio za savremeniji i aktuelan model.. kao što je već neko napisao, neka tvoj prijatelj kupi motor koji mu se najviše dopadne i odgovara njegovim prohtevima. pitaj za iskustva ljude koje poznaješ od kojih možeš da dobiješ pouzdane i objektivne informacije koje mogu da vam pomognu u donošenju odluke, u ovoj i ovakvoj temi sigurno nećeš dobiti pravi odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan Sam ram mora biti čelični kod endura (izuztak Caponord). Imam novu rec za tebe, hrom-molibden ;D sala mala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Draza84 336 Napisano Novembar 5, 2009 Svrati ponekad, 320 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki GN 125, Honda VT 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da imam 4500€ pripremljenih, ko tvoj drugar: - stavio u banku do marta, da se ne potroše bezveze - kupio Transalpa za 2500€, dok su još zimske cene polovnjaka - dao otkaz - putovao dok se ostatak para ne potroši (možda nam čak i vize ukinu, pa bude još lakše) Srećniji bih bio sa 10 konjskih snaga manje, a 10 puta više uspomena. Motor i ovako dođe i prođe. Izvini za off, al šta ću kad sam spamer. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6326 Napisano Novembar 5, 2009 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Drazo svka ti cast. Ovo je jedan od najpametnijih postova koji sam procitao u poslednje vreme, odlicni saveti (sem davanja otkaza ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan ^^^ Ma i to nije lose ako radis glupav posao za malo para a gazda nije uplatio doprinose par godina unazad... Srbija danas Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan čovek je iz bih.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PremieRacing 2989 Napisano Novembar 5, 2009 Drug član, 1175 postova Lokacija: New Now Motocikl: Uly Prijavi odgovor kao problematičan ^ - Draza nije, navodni kupac jeste. Srbija danas se odnosi na deo gde se opisuje nesto sto moze da se desi i u Srbiji i u BiH. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...