Jump to content

Moto Zajednica

MURIJA

Recommended Posts

Guest Cubric
lelele ja bi o tome pricao memoare imam 2 prijave u zivotu prva ja u smederevu prisao panduru i pitao ga kako se izlazi iz smedereva zalutao ja jurio neke cice pa neznam da kako za bgd,on kaze lepo i pita imam li dozvolu ja fala bogu ne motor reg kaciga uredna a motoric bio mz.a druga panduri u civilu ka putu kaludjerica grocka ispred mene stadose i ko akcionim filmovima!!!!!!!to je normalno bilo jer sam bezao i jurcao se po kaludjerici sa njima znao sam svaku precicu i slepu ulicu u kaludjerici i samo tako su me navatali,bezao sam nisam stajao jurili su me samo sa kolima a kad bi pandur dosao sa bmw to se znalo samo tako jos smo mi njemu ispustali gume dok su gospoda ruckale,uvek sam imao dva mz iste boje jednom su me pojurili iz vince i ja precicama udri kuci odmah uparkiram u garazu motoric a drugi hladan isteram!!!panduri dodju na kucnu adresu i sa ulaza pocnu da seru !ja kazem nisam oni da da ajd u stanicu a cale moj pita u cemu je problem,komsiluk se skupio,oni objasne ,i pene,a ja kazem pipni bre agregat,vidis da je hladan aoni kad pipnu i vide hladan,samo pocrvene i polako odu!dok iz garaze picketa cilinder i auspuh koliko sam ga terao,i tako to a sad sam uredan i nezaustavlja me ama niko!!!!!ima jos puno cudesnih prica to zna cela kaludjerica!!!!!pre si mogao i da bezis a sad su i oni namunjeni ima pametnih marsovaca!!!! i nebi nikom preporucio da se juri sa njima!pozdrav by joxa

Ova prica me je potsetila kako je moj brat bezao od pandura, pa stigao kuci i parkirao motor (ali nije imao drugi da istera). Plavi dosli, gde si bio, sta si radio, on lepo kaze nisam vozio motor. Jedan od pandura, da se napravi pametan uhvati za auspuh i onda... :kaboom:

Nemam nekog velikog iskustva sa pandurima, jednom su me samo zaustavili a da nisam imao dozvolu, i pustili me, uglavnom samo pogledaju dokumenta i vrate.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 107 postova

Znaci celu proslu sezonu sam vozio bez dozvole... Isao sam par puta sa ribom na palic, novi sad... Isao sam na 5-6 susreta sa ortacima.... I capili su me ovde kod mene u kikindi na moto susretu... Da ne verujes.... :D:D :shock: :shock: :shock: Bio sam kod cika sudije, onaj mi rekao no-no, i sam rekao necu vise... Naravno da sam zavrsio sezonu... ali bez dozvole...

• Svrati ponekad, 118 postova

Mene su zaustavili poslednji put u Rep.Srpskoj kada sam pratio Krkelju po povratku pre 3-4 godine,ustvari zaustavili Krkia a ja stao zbog njega solidarisao sam.Valjda je on brzo vozio.To je jedini put od 1990 godine.

Ne razumem zasto bi nas zaustavljali,treba neki razlog.

• Svrati ponekad, 227 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt)

Ma ja imam jedan specifican problem, zivim i S.M. a prijavljen sam u Mrkonjic Gradu, R.S., pa mi je potrebno mnogo slobodnih dana i novaca koje trenutno nemam da odem na polaganje pa sam kontao da se malko provozam, s' obzirom kakvo je lepo vreme al' se bojim da me ne otresu posto ja nesto nemam srece sa njima.

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V
Ma ja imam jedan specifican problem' date=' zivim i S.M. a prijavljen sam u Mrkonjic Gradu, R.S., pa mi je potrebno mnogo slobodnih dana i novaca koje trenutno nemam da odem na polaganje pa sam kontao da se malko provozam, s' obzirom kakvo je lepo vreme al' se bojim da me ne otresu posto ja nesto nemam srece sa njima.[/quote'] Ne-daj-bože da te strefi neka prijava a da ti se zalomi po ''novom''... :idea: Presešæe ti svaki bajk do kraja života... :wink: cool

• ..., 355 postova
  • Motocikl: VFR750F, XRV750, KTM 250EXC
Ne-daj-bože da te strefi neka prijava a da ti se zalomi po ''novom''... Presešæe ti svaki bajk do kraja života...

A kako je po novom Dex, nisam upuæen?

Znam da pre nekoliko godina nije bilo strašno, stigne ti tri-èetiri prijave, jedna se izgubi u proceduri, za drugu isfoliraš sudiju, platiš dve i jesen veæ stigla... :lol:

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V
Ne-daj-bože da te strefi neka prijava a da ti se zalomi po ''novom''... Presešæe ti svaki bajk do kraja života...

A kako je po novom Dex' date=' nisam upuæen?

Znam da pre nekoliko godina nije bilo strašno, stigne ti tri-èetiri prijave, jedna se izgubi u proceduri, za drugu isfoliraš sudiju, platiš dve i jesen veæ stigla... :lol:[/quote'] Nije još ''Novo''... samo upozoravam! Kad bude (a uskoro æe) MLOGO æe da :shock: BOLI!!! :roll:

• ..., 355 postova
Nije još ''Novo''... samo upozoravam! Kad bude (a uskoro æe) MLOGO æe da BOLI!!!

To je sigurno, a možda je i dobro, s obzirom koliko je drugara poginulo ove, tj, prošle godine. A nadam se i da æe uvesti neka nova pravila za polaganje A kategorije, jer ovo ovako nema smisla. Ako te teraju da koristiš kacigu zbog svoje bezbednosti, zašto onda iz istog razloge ne bi uveli više nivoa A ili obaveznu B kategoriju pre A1 (do 125cc)...

Èuo sam i ja prièe da æe kazne biti užas, ali se bojim da se neæe sve zaustaviti na tome. Elem, kao što to inaèe biva, kompletni kriterijumi æe biti pooštreni, pa æe od sledeæe sezone najverovatnije poèeti da radarišu na otvorenom putu, nema preticanja preko pune, polukružno i td. A smatram da su takva pravila za motor bogohulna.

Daš nekom avion i kažeš mu: "Ok, leti ti, ali nemoj visoko, do 30% gasa, i ne naginji ga preko 30 stepeni..."

To je bar moje mišljenje, ne mora da bude i ispravno...

• Svrati ponekad, 227 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 ( Crn k'o midnajt)

Ma kod mene nema da se prijava zagubi, ja sam odmah kod sudije. Da je za svakog isto nema problema da se poostre kriterijumi al' ovako stvarno nema nekog smisla. Ali i to je ispravljanje krivih Drina, dok god je policije bice i tatinih sinova.

• Svrati ponekad, 419 postova
  • Motocikl: BMW S1000XR '16, BMW R1250GS HP ADV '19

A da li bi tvoj sin placao kazne da ti radis u policiji ??

Da te ispravim malo: Dok god je zakon ko svajcarski sir bice i tatinih i maminih sinova.

@MlaDeR

Delimicno si upravu. Jeste lepo kada ides koliko hoces otvorenim putem i zaobilazis gde i kad ti hoces. Imas osecaja kao da si iznad svih. Ali nisi u pravu da su pravila koja ce da uvedu bogohulna za motor. Tako je u celoj evropi. Zasto ti ne mozes da vozis autoputem recimo do bg-a 120 koliko je i ogranicenje. Stignes za skoro isto vreme. Nemam ja nista protiv da ljudi voze i 320. Nek vozi ko voli, ali samo dok ne ubiju nekog drugog. Sto se kazni tice i treba da budu odvratno velike. U Sloveniji, koliko sam letos video, svi nose kacige. I bajkeri, i biciklisti i rolerasi. Da li mislis da oni to rade zato sto su "kulturniji" od nas ? Ma kakvi. Njima su udarili po dzepu kao sto ce i nama pa da vidis kako ce svet da postane kulturan. Ima i babe na ulici da nose kacige. Koliko je samo ljudi poginulo prosle godine zbog brze voznje + sto nisu imali kacigu. Brza voznja i voznja bez kacige pokrivaju, koliko sam ja upucen, oko 90 % smrtnih slucajeva na motoru. Glupo je reci: platio sam 10.000din zato sto ne pazim na sebe.

Dosta toga ce se vrlo brzo promeniti pa cemo videti i sami. Dotle kacige na glavu i oprezno.

Pozdrav

• ..., 355 postova

Slažem se sa tobom potpuno, nismo se samo razumeli. Autoput nije problem, 120km/h nije malo i ta razlika izmeðu 120 i 200km/h nije tolika da bi mnogo pre stigao tamo gde si krenuo. Mislio sam pre svega na magistrale, kada npr. kamion smara 40km/h, iza njega kolona, ti ih pretièeš sa 80-ak i pandur ti piše prijavu. Bogohulno u smislu toga da je motor usko, brzo vozilo koje nema smisla speèavati da u takvim situacijama pretièe. Zakon je isti i za kola i za motore, a ta vozila se fundamentalno razlikuju...

A za kacige bi im presuðivao na licu mesta po kratkom postupku, to ipak spada u nacionalnu bezbednost... Ako glupi ljudi ne umeju da se èuvaju, država to mora da radi za njih. Pitam se koliko ljudi bi poginulo na skuterèiæima, motorèiæima i rolerèiæima kada kazni za to ne bi bilo, verovatno bi broj bio petocifren i to samo za braæu Slovence... :D

U globalu, slažem se da kazne treba da budu užas, ali kada bi još preko toga uveli one kaznene poene, pa još i panduri bili drkadžije i zaustavljali za svaki i najmanji prekršaj, pa to bi bio užas. Koja bi onda bila poenta vožnje, nikakva, najbolje onda da se svi popakujemo u samonavodeæe kapsule sa krevetima, koje klize po šinama i nemaju šanse da se sudare, pa da se prevozimo do mile volje.

Ipak je motor daleko više od pukog prevoznog sredstva i ja ga volim, volim, volim, mmmmmm :heart: :heart: :heart:

• Svrati ponekad, 254 postova

ljudi koji zive vani i osigurani su nedje dje valja, je li tako? sad taj osiguranik koji vozi motor i ne pomislja da upali makinu bez kacige i opreme jer bilo sta da mu se desi dok je na motoru osiguranje ga ne pokriva jer nije bio propisno zasticen. kod nas se to sve jos uvijek vodi pod drkanjem, sad meni milicajac cuva glavu, pazi molim te :P

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja