Jump to content

Moto Zajednica

POLOVNU GUMU, ZADNJU ZA AFRIKU!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 726 postova

Moja greška, baš sam nesmotren. Nije mi palo na pamet da se neće javljati samo iz BGDa. kako da proverim koja je od njih dobra, normalno, uslovno rečeno?!

RD03, 04, 07, 07a..to je sve isti koncept tako da 140 su na kraju čini mi se zamenili za 150 na 07a a krenuli sa 130!

Mislio sam da cu moci skoknuti kolima i pogledati jer recimo moja prednja je na oko sasvim OK ali tek kada se bolje zagleda vide se pukotine, što znaci...

Ne mogu se setiti koliko je Šejtan platio nove Conti u NSu, par!?!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Hvala Peter Pan...znaći komplet izađe negde oko 140e!

Kepo, u čemu je razlika...ne razumem se zato pitam?  Meni se učinilo da je isti đavo, pogotovo RD03 i RD 04! Neko mi reče da sa 130 bolje lje leži u krivinama ali na toliki motor zaista deluje preusko!    Da li je na RD07a zaista 150?

Znam da svi hvale te Anake...uostalom ja i vozim 90% asfalta ali drže cenu!

• Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS 1000 , Beverly 250 ie

Za motor nikad ne uzimaj polovne i gume loseg proizvodjaca. Nije to auto da moze da prodje, od toga nam zivot zavisi.

• Drug član, 4834 postova
  • Motocikl: enduro

Po stoti put, felna na RD03 je uza za oko 7mm i samim tim previse povlaci pecurku gume prema felni. Guma nije otvorena dovoljno i u krivini kada vise zalegnes moze lako doci do proklizavanja.

RD03 je vise bazirana na off od RD07, pa je i time logicnije da je guma uža. Da je lepse nazad videti siru gumu, lepse je, ali nije i bolje za RD03.

Motor je mnogo povoziti sa 130, pogotovo u kratkim krivinama i na losem terenu za koje je Africa i napravljena.

Ovo sto pisem je moje iskustvo, i ne mora da znaci da je tacno.

Sto se tice Anakee,guma je dobra ali samo ako je 130  ;D ;D

Prelistavao sam temu o gumama ali ne sećam se da je u temi Afrika taj podatak stajao. Dobro, trebao sam pogledati u Manualu.

Stvarno nisam znao da je uža felna za 7mm samo sam bacio pogled na ovu gumu koja mi se sada nalazi.

I na autu uzimam samo nove ali zapao me je baš maler..ne radim 2 meseca a necu još ko zna koliko zbog noge a zadnja mi je baš u autu pa sam pomislio barem do proleća jer cim stanem na nogu, povučiće me da sednem na motor pa bolje i polovnu solidnu nego ovu što imam. Mada ovo sa popustom lepo zvući. JBG kada se pružam više no što sam širok..te servis karburatora, te akumulator, te gume, te jakna i lone pa i rukavice, te sam dao za lekarski i 'L' tablu 100e a  sada još za testove i vožnju...to je ukupno skoro 600e a još sam dao za reg. i prenos 200 + neki kofer polovan od 46l i neku tank torbu = 1000e.....kad krečeš od nule, teško je ispoštovati baš sve. A gde je auto, majko moja?!

Moraću da ponovo slikam ulja pa da trampim za opremu!

2707292c.jpg

16729977.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja