miloshenda 566 Napisano Octobar 26, 2009 Svrati ponekad, 371 postova Lokacija: Loznica,Srbija Motocikl: MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ovu temu sam otvorio pošto sam upravo rešio pomenuti problem sa lepkom od nalepnica. Možda još nekom bude od koristi. Dakle, Imam kacigu NOLAN N60 koja je bila prekrivena raznobojnim nalepnicama i koje su me pomalo iritirale (bilo je bar 5 boja koje mi nisu bile po ukusu). S obzirom da je kaciga gotovo neogrebana, to joj nije bilo potrebno farbanje - problem je bio skinuti nalepnice i lepak koji potom ostane. Nalepnice sam lako skinuo - na mestima gde je zapinjalo poslužio sam se fenom i uz malo zagrevanja vrlo lako bi se skidale. Naravno, ostao je skoro sav lepak. Nitro razređivač i aceton nisu dolazili u obzir jer je materijal kacige leksan (vrsta termoplastike), a alkohol je bio blag. Guglajući pronašao sam odgovor - JESTIVO ULJE! Natopio sam pamučnu krpu uljem i obmotao je oko kacige. Svakog dana sam krpu iznova natapao. Takvo "kišeljenje" trajalo je tri - četiri dana. Potom sam uzeo abrazivnu krpu (mada može i obična pamučna) i relativno lako uklonio lepak i oprao kacigu. Toliko od mene Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dudip 6 Napisano Octobar 26, 2009 Svrati ponekad, 171 postova Lokacija: bgd Motocikl: Piaggio Skipper st125 Prijavi odgovor kao problematičan suncokretovo ulje je uvek najbolje za skidanje lepka od nalepnica i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1956 Napisano Octobar 26, 2009 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Ja lepak skidam apotekarskim benzinom! Brzo isparava i mora stalno da se kvasi krpica ili vata, ali ide lepo! Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 26, 2009 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan WD 40 i nista drugo.Isti preporucuju proizvodjaci naljepnica i stikersa za skidanje ljepila od istih sa farbanih-lakiranih povrsina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Octobar 26, 2009 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Uzgred, WD odlično skida i masnoću, recimo mazivo sa lanca koje se zalepi po repu motora ili po štitniku lanca i slično. Svaka mu čast ko ga izmisli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
suzanags 7 Napisano Octobar 26, 2009 Dukags, 291 postova Lokacija: НОВИ САД Prijavi odgovor kao problematičan Хвала што искуство поделисте са нама! У овом нашем "хобију" затребаће сигурно! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dutchman 114 Napisano Octobar 27, 2009 Drug član, 1050 postova Lokacija: BGD, Serbia Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400 Prijavi odgovor kao problematičan 3M glue remover koriste ovi shto lepe folije , firmopisci itd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
haugh 66 Napisano Novembar 1, 2009 U prolazu, 39 postova Lokacija: SOMEWHERE IN TIME Prijavi odgovor kao problematičan ili najobicniji motorni bezin , to sam koristio kad sam skidao tribale sa auta a i neostecuje farbu provereno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
serbduck 15 Napisano Novembar 1, 2009 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Avery cleaner - skida sve masnoce pa i lepak. Ne ostecuje podlogu. Koristi se za brendiranje vozila. Provereno. Jedini problem je sto ga ima samo u specijalizovanim prodavnicama ( stamparski materijal...) i sto je skup, ali vredi svaku paru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spop 3 Napisano Novembar 3, 2009 U prolazu, 68 postova Lokacija: Smederevska Palanka Prijavi odgovor kao problematičan Benzin za Zipoo upaljace. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zokki 32 Napisano Novembar 5, 2009 Zainteresovan, 587 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Liberty 125 Special Edition Prijavi odgovor kao problematičan Benzin za Zipoo upaljace. A jel može i benzin za ZiPPo upaljače mejbi il' samo od tija (zipoo) kineskih ? ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...