jamana 43 Napisano Octobar 22, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Na neki volseban nacin mi je gorivo stiglo u karter 150km posle servisa.Da li je procurelo na karburatoru ili je popustio dekompresor ili ko zna...? Elem,moje pitanje za dragu Savetu je smem li kad sve to ispustim sacekati koji dan da ispari benzin i to ulje ponovo sipati u motor? Da li je ulje promenilo svoju strukturu,viskozitet i sva ostala svojstva u dodiru sa benzinom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1906 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 2874 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Novo ulje i pregledati slavinu.oma.Nemoj da vozis ispere mazivo u lezajevima radilice pa oce da rikne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan nazalost nece moci da ispari,mora novo u;je Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mg011 5 Napisano Octobar 22, 2009 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam razlog iz kog se benzin pojavio ali se ulje menja obavezno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 22, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Ili slavina ili iglice u karburatorima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bogdan 144 Napisano Octobar 22, 2009 Zainteresovan, 763 postova Lokacija: Donji Milanovac Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je koliko benzina je stiglo u karter , da li primecujes samo po mirisu ili se vidi na meracu , ako je nivo ostao isti ne bi trevalo da pravi probleme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6757 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Bacaj ulje, pregled slavine i karburatora, obavezno. Moze da se napravi mnogo veca steta od nekoliko litara ulja. P.S. Posle sredjivanja, sipaj neko jeftino, provozaj motor koju stotinu kilometara, proveri nivo i miris /i ukus ;D/ ulja, pa sipaj ono pravo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Octobar 22, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Narode,hvala na ovako brzim odgovorima.Dakle,ode Motul kod drugara mehanicara u bubnjaru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6757 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Valjda nema previse benzina u njemu, da bubnjara ne poludi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Octobar 22, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Valjda nema previse benzina u njemu, da bubnjara ne poludi ;D ;D ;D,pa Wartburg bi upalio sa tim uljem u rezervoaru! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Voleo bi da mi odgovorite kakve veze ima slavina i iglice sa benzinom u ulju???????????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6757 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Slavina ne dihtuje, pusta gorivo u lonce karburatora i kada je motor ugasen. Iglica za zatvaranje priliva goriva u lonce karburatora ne dihtuje, pojavljuje se visak goriva koji u zavisnosti od konstrukcije motora visak sprovodi u usisni kanal. Kroz otvoreni usisni ventil ugasenog motora gorivo se lagano sliva u stublinu. Karike dihtuju, ali ne toliko idealno, te se gorivo sliva u karter, gde je ulje. Ako imas neko drugo objasnje, podeli ga sa nama, posto znam neke modele motora /izmedju ostalog i moj/ kojima se to desavalo iz upravo tih razloga. Zato kazem da zavisi od konstrukcije motora, gde su karburatori visi ili nizi u odnosu na ventile, pa im se to lakse ili teze desava. A osim toga, to je jedini put kojim mogu da se pomesaju benzin i ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Octobar 22, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Miso ja sam mehanicar i znam mnoge stvari ali slavina je uvek otvorena osim ako neradi na pneumatskom principu ili ako je sam ne zatvoris....ali ja nikada ne zavrcem gorivo..jer nevidim razlig zasto bi to cinio.... Znaci ti mislis da toliko goriva moze da prodje na taj opisani nacin???? hmmmm malo mi je to previse puno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6757 Napisano Octobar 23, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Da, znam da si mehanicar, citao sam tvoje dogodovstine. Ako je slavina pneumatska, moze da procuri. Ako iglice u karburatoru nisu dobre, bez obzira na vrstu slavine, ako ima stalni protok, moze za noc da udje preko litar goriva /provereno na najtuzniji nacin/. U zavisnosti od stepena otvorenosti iglice, manje ili vise goriva udje u cilindar. Cak se, ako se prebrzo sliva, moze da desi tzv hidro sok, kad pri taktu kompresije pokusa anlaser da sabije gorivo koje je u cilindru, a karike perfektno dihtuju. Ma, sve je moguce. Samo sto ja imam tu losu karmu da mi se desi uvek ono sto se desava jednom u milion puta. Kod mene i nakovanj ume da ima fabricku gresku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Octobar 23, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Uhhhh ovo sto si opisao se stvarno desava jednom u milon puta...zapravo tezak maler treba da ti se desi ali se desi Jedino mislim da nemozes ostetiti masinu na hidro udar jer ako se benzin slio u cilindar, znaci imaga dosta, ako krenes da anlasujes neces moci da sabijes tu ajde da kazem jako veliku kolicinu " smese " i anlaser ce se zaustaviti jer nema snagu da to sabije...zapravi nikako ni nemoze da sabije ali po mom misljenju nemozes ostetiti nista na masini samo ce stati...... Naravno druga je stvar u voznji.......imao sam priliku da radim masinu ( kola su u pitanju ) covek je hrabro uleteo u duboku vodu i povukao je mnogo vode a usisna grana stoji iznad glave i direktno je vodom napojio sva cetiri cilindra i taka se havarija desila da su se klipnjace sabile ( skratile ) a dva klipa su se polomila.....video sam svasta ali ovakal lom nisam......sve u masini je unisteno osim glave.....cela masina je bila za djubre...... Da se vratim na temu bez obzira na slavinu ( bila ispravna ili ne ) ako su iglice dobre ovo se nemoze desi.......zanci mozemo da zakljucimo da nevaljaju iglice na karburatorima...... Ako su iglice gumene nema im pomoci vec samo nove....a ako nisu mogu se uslajfovati finom slajf pastom i problem ce biti resen Jedino ako ima vise karburatora treba videli koji nije dobar jel je nemoguce da 4 karuratora pustaju...u svakom slucaju remont karbosa... Ali ja bi pre svega proverio da li u tom ulju ima benzina, jel mozemo pretpostaviti da se i sipalo malo vise...... Jamana na osnovu cega si ti zakljucio da ti se podigao nivo ulja????? jel malo je cudno da ti se to desilo bas posle servisa i 150 kilometara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1817 Napisano Octobar 23, 2009 Drug član, 1043 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Koji tezak maler? Polovini se valjda to desilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Octobar 23, 2009 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan ja sam imao prilike da se sretnem i sa pohabanom membranom u vakum slavini,i onda kada je motor upaljen.on konstantno kroz puknutu membranu na slavini uvlaci gorivo kroz crevo za vakum u cilindar sa koga se vuce vakum,a dok je ugasen naliva gorivo kroz isto crevo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Octobar 23, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Na neki volseban nacin mi je gorivo stiglo u karter 150km posle servisa. Kako se može ustanoviti da je benzin dospeo u ulje? Ako se dosta slilo (deci ili dva) naravno da će se videti na nivou ulja, ali to je velika količina... Ukoliko se ne može videti po nivou ulja, kako drugačije- koilko je jak miris da se može namirisati pomešano gorivo u ulju, ili kako drugačije? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jamana 43 Napisano Octobar 23, 2009 Svrati ponekad, 434 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Cagiva Canyon Jamana 600 TT Prijavi odgovor kao problematičan Nemam merac goriva vec prozor sa max i min linijama.Ulje nije na maksimumu vec je ceo prozor ispod nivoa ulja. Osim toga zbog prevelike kolicine tecnosti u karteru mi je pritisak isterao ulje na dihtungu dekle frajlaufa i po flekama u garazi bih rekao da nije cisto ulje.Na zalost nemam culo mirisa vec par godina i ne mogu da njusnem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6757 Napisano Octobar 23, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Zovi nekog ko moze da omirise. Izvadi na spric i cevcicu malo ulja iz kartera, neka to omirise, a ne ono sa patosa. @Dzigorius Kazem ja tebi, kod mene je sve jedan u milon ;D samo nikako da me strefi sedmica, i ona je tako neka verovatnoca ;D Potpuno si u pravu za hidro-sok, necve da se osteti motor ako samo anlasuje i odmah naleti na benzin. Cuo sam, nisam video, jedan cetvorocilindras, sastavio je na prvom, sabio benzin u 3, 4, zezno klipnjacu i probio blok. Sad, da li je to bas bilo tako... Bese pre skoro 20 godina ta prica, sa Usca. Sto se tice iglica, 100% si u pravu, samo sto ne bi mogle da propuste ako je membrana na slavini OK te nema stalnog dotoka goriva i kada je motor ugasen. Znaci, preventiva, sve pregledati i srediti. @wice Nisam za to jos cuo, ali je vrlo moguce da se desi, kad covek razmisli. Vidis, nikad mi nije pao na pamet taj put za prelivanje karburatora. Hvala ti, naucih nesto novo. Imas pivo kad se vidimo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vladica69 9 Napisano Octobar 23, 2009 Zainteresovan, 655 postova Lokacija: Predsednik FREE WHEELS-a VEL.PLANA Motocikl: XL 1000 V Varadero, crni Prijavi odgovor kao problematičan Sta ima tu da se ne veruje!90% nas je imalo taj slucaj!Ne mogu da verujem da neki prave teoriju zavere od ovog slucaja!Ako vec skidas karburatore izmeri sublerom nivoe plovaka! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johann 850 Napisano Octobar 23, 2009 Cuore Sportivo, 1338 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Dejane nemogu da verujem !!! :o :o :o Daj oteraj Cagivu kod nekog drugog majstora...( j e b o te ovaj kod kog si nosio motor, a zbog foruma necu da ga imenujem) Sve mi je bilo jasno kad si ispustao visak ulja kakav je to majstor. Inace info za ostale Cagiva Canyon ima jedan karburator i DVE ELEKTRICNE slavine za gorivo. Znaci kad motor ne radi nema napona na slavinama shodno tome nema goriva i kraj price o nekom curenju benzina u karter na taj nacin. I dalje sam u neverici..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6757 Napisano Octobar 23, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Hm, elektricna slavina radi na principu: ima struje, otvoreno, nema struje, zatvoreno. A zatvara membrana koja moze da bude dotrajala pa ne dihtuje ili da je neka prljavstina usla izmedju membrane i njenog lezista, te opet, ne dihtuje. A kad pomenu majstora... da nije nesto prevezao, naopako uradio pa da stalno ima struje? Jer, to u kombinaciji sa losom iglicom, eto belaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Octobar 23, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Ja kazem da mozda nije sipano vise ulja a i covek izgleda ni nezna da li ima vise ili NE.........prvo treba da ustanovi ima li benzina u ulju ili ne pa tek onda treba da diskutujemo........ovako nema nikakvog smisla polemisati....... Izgleda da je tu sve u redu osim sto je sipano vise...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6757 Napisano Octobar 23, 2009 Drug član, 3053 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Da, to si potpuno u pravu, prvo treba utvrditi koliko je sipano. Jednom mom prijatelju je sipano u Yamahu 250 oko 6l ulja. Propisala na sve strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...