Jump to content

Moto Zajednica

Petoumim se!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 299 postova

meni se iskreno svidjaju i plavi i narandzasti,nesto ne volim crne motore,lepi su ali ih boja vizuelno smanji.

e sad problem kod plavih i narandzastih (za moj ukus) ako omasis nijanse boja moze da ispadne jako ruzno.plavi npr mozes da uzmes suzukijevu plavu metalik i suzukijevu belu perlu bilo bi super a sad narandzasti ja bih isao cistu crnu i neku narandzastu ali sa vinim kristalima

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 726 postova

Pre svega smatram da je tema dobra jer se mnogi nečkaju oko farbanja svojih makina!

Posedujem Afriku koja je kao noć crna (tako kupljena), da kažem da je i ona u originalu bila veselih boja tadašnje mode. Nema ko sada pored nje nije stao i rekao da je loše čak šta više svima se sviđa jer velika je i ne stoji joj šarenilo dečije igračke. Ovako deluje veoma ozbiljno za motor koji i jeste velik. Dobila je i na eleganciji. Da nije ja bi je farbao jer pored mojih  40+ ne ide šarenilo zvečke! Sada mogu malo da se poigram. Mogu da stavim na tank nešto kao plamen naranđastožute boje. Mislim ipak da ću samo na crni tank dodato ime u vidu svetlije nalepnice i obris kontinenta Afrike.

Mislim da ako si se odlučio onda idi i na kvalitet farbanja a i same farbe. Za plastiku kupi posebno prajmer i obavezno ga stavi.

Ako želiš da menjaš obris onda moraš u dve boje mada i u jednoj recimo crnoj nije loša ali tada ne menjaš obris.

Ako bih birao fotke ond 3+ blatobran zapravo ta svetlo siva linija bi bila kao sivi delovi na motoru!

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Posedujem Afriku koja je kao noć crna (tako kupljena), da kažem da je i ona u originalu bila veselih boja tadašnje mode. Nema ko sada pored nje nije stao i rekao da je loše čak šta više svima se sviđa jer velika je i ne stoji joj šarenilo dečije igračke. te...

da nije tvoja sa belom kozom preko sedista ? gledao sam letos dve crne afrike su se vrtele po oglasima ...

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

Boro meni se svidjaju i Popsyjevi predlozi, ni ovaj crveno beli ne izgleda uopste tako lose...

da nije tvoja sa belom kozom preko sedista ? gledao sam letos dve crne afrike su se vrtele po oglasima ...

Ne moja je crna sa crnim sicom ručno prepravljenim, proširenim i udobnim! Iz nekog sela pored Pančeva!

Priznaj da ne možeš živeti bez Afrike...srce vuće, znam...dobro, mlad si ima vremena, do proleća!

• Zainteresovan, 696 postova
  • Motocikl: Strom 650 2009

Boro meni se svidjaju i Popsyjevi predlozi, ni ovaj crveno beli ne izgleda uopste tako lose...

Nesto me crvena ne privlaci (plave mi patike).  ;D

Nego, posto nisam u ovim farbarskim vodama, koliko nije mnogo dati za farbanje ovog motora u neku od narandzastih kombinacija, cisto da znam kada budem trazio majstora?

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Cena zavisi od kvaliteta koji trazis.Sa obzirom na starost tvog motora podrazumeva se neki srednji kvalitet.Ako nema neke specijalne pripreme,ako je plastika u dobrom stanju i ide u dve boje,sa akrilom,oko 150evra.

• UruK Hai, 2089 postova
  • Motocikl: ADV

Da li si mozda razmisljao o folijama? U DPC-u mozes da odstampas folije u boji ili bilo kakvom texturom koja ti se swidja, lepe se lako na sapunicu, a mogu i oni da ti srede delowe koje doneses.... Prednost je to da motor koji je u fabrickim bojama ostaje u istim pa ako se novom vlasniku ne bude svidjalo tvoje remek delo moze lako da vrati u prvobitno stanje, a i jeftinije je od farbanja bar 50%.... Recimo da je 1m2 folije  oko 20eu... Bgd zuti taxi je oblepljen, Deltina vozila, Imlek, Touborg... sve je to ta folija na koju oni daju garanciju 3 godine.... 

Da li si mozda razmisljao o folijama? U DPC-u mozes da odstampas folije u boji ili bilo kakvom texturom koja ti se swidja, lepe se lako na sapunicu, a mogu i oni da ti srede delowe koje doneses.... Prednost je to da motor koji je u fabrickim bojama ostaje u istim pa ako se novom vlasniku ne bude svidjalo tvoje remek delo moze lako da vrati u prvobitno stanje, a i jeftinije je od farbanja bar 50%.... Recimo da je 1m2 folije  oko 20eu... Bgd zuti taxi je oblepljen, Deltina vozila, Imlek, Touborg... sve je to ta folija na koju oni daju garanciju 3 godine.... 

Zanimljivo, moze i da posluzi kao proba pred farbanje, pa ako mi se kombinacija boja ne svidi, samo odlepim. Nego, kako li ih je lepiti preko ispupcenja, dali to uopste i moze? Imas li neki link da je neko vec to radio?

Folija ima rok a neisplati se taksisti da svakih 3 godine prelepljuje a samim tim i po tome se vidi da je folija manje isplativa! Ako je budeš lepio pripremi dobar fen koji će ti značiti kod ispupčenja.

Sam ošmirglaj vodenom, kupi materijal, naprskaj prajmer a zadnnji deo tj farbanje prepusti nekome ko ima ruku. Zamoli nekog lakirera da te zovne kada bude farbao nešto u komori da prešprica i tvoje delove sa tvojom farbom...ima ko će pristati ali ne svako, uglavnom uštedečeš!

• Zainteresovan, 556 postova
  • Motocikl: Varadero 1000

Folija ima rok a neisplati se taksisti da svakih 3 godine prelepljuje a samim tim i po tome se vidi da je folija manje isplativa! Ako je budeš lepio pripremi dobar fen koji će ti značiti kod ispupčenja.

Sam ošmirglaj vodenom, kupi materijal, naprskaj prajmer a zadnnji deo tj farbanje prepusti nekome ko ima ruku. Zamoli nekog lakirera da te zovne kada bude farbao nešto u komori da prešprica i tvoje delove sa tvojom farbom...ima ko će pristati ali ne svako, uglavnom uštedečeš!

Prijatelju, prajmer se stavlja na  golu plastiku, ne na vec ofarbane delove  ;)

Sam ošmirglaj vodenom, kupi materijal, naprskaj prajmer

Zavisi koliko duboko će ići a ima i delova kao štitnici za ruke koji su od bele plastike a ne farbani u belo tako da će na njih morati!

Kapiram šta misliš ali nisam detaljisao jer sve to ima u temi farbanje....

Da, slažem se ali i popravka je motora, zamena delova...takođe nisu prosti a mnogi bajkeri pokušavaju jer ne mogu odvojiti od radničke plate tek tako 150e!

Ne kažem da je i ovde takav slučaj ali u večini....

• Enduraš, 6406 postova
  • Motocikl: CRF300L

Sarenjikast :)

Salu na stranu, ako vec farbas, farbaj u neku od fabrickih kombinacija, sutra kad ga prodajes ces ga mnogo teze i jeftinije prodati ako ga farbas drugacije.

• Drug član, 1856 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Za moj ukus slika br.7 je lepa kombinacija, da bude narandzasto, a da pri tome sacuva identitet!

Najlepse je onako kako se tebi svidja!  :)

Pozdrav

• Drug član, 2602 postova

malo sam se igrao, ispade ovako

kombinacije mat/metalik boja, ne znam kako se to strucno zove, perla? u glavnom bez spoljnog sjaja, ali sa nekom reflektnom podlogom  :D

Wva2u_klr2009009edit.jpg

ali kad bolje razmislim, cini mi se da bi ti hteo nesto sto deluje vise ''civilno''

malo sam se igrao, ispade ovako

kombinacije mat/metalik boja, ne znam kako se to strucno zove, perla? u glavnom bez spoljnog sjaja, ali sa nekom reflektnom podlogom  :D

ali kad bolje razmislim, cini mi se da bi ti hteo nesto sto deluje vise ''civilno''

Lepo si se igrao! Dobro ti ovo odradjujes! Nego, ja cu bas i da ga farbam zbog te bele boje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja