Jump to content

Moto Zajednica

Video skola enduro voznje.

Recommended Posts

• Cuore Sportivo, 1339 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Ovaj je sstruju zajebo za medalju, za sad.

Al mislim da sledi nastavak sstruja u ulozi instruktora....

Meni je ovo sa snimka, misaona imenica s motorom od 200 kila..

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Advanced Member, 1986 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Dobri filmovi, sve izgleda tako jednostavno kada radi neko ko zna :)  Ja sam jednom pokusao onako u mestu da okrenem motor i to na klizavom terenu ali nije bas nesto islo, jos je moja masina lagana 135kg.

Vidi se da je Blackbite zamenio cruiser-a masinom za oranje  :D

• Zainteresovan, 726 postova

Nije toliki problem okretanje u mestu...savet,.. mani te se vlažne trave, prvo na pesku jer je mnogo 'sporiji' za te stvari....ali sad sam skinuo sitan ali i te kako bitan detalj koji mi je pravio muke...Upravo kada vršimo okretanje motora okrećemo se i oko svoje ose na prstima leve noge ali iz dva puta! Do sada sam pokušavao i okretao stopalo u cugu i čudio se kako ne mogu...tek sada vidim da se to radi iz dva pokreta!

Šteta što nema prevoda.

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Previse se k...i, ne bi smeo ovako cesto i bez razloga da ga dize na jedan tocak, niti ovako mahnito da mlati guvernalom i brza kroz blato, dosta da upadnes u malo jaci glib koji te naglo uspori i padas!!

Sto se ostalog tice zanimljivo je za gledati, ima lepih snimaka kad izlazi iz krivine da mogu neiskusni da vide ono"kontra upravljanje"ili kako se vec prevodi na Srpski, bez toga bi kroz ove krivine mileo, i tako jos neke sitnice ima interesantne...

Pozdrav 8)

• Enduraš, 6403 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ne k...i se, nego covek zna da vozi. Vidim da se slabo razumes u offroad voznju, sve sto radi to je iz odredjenog razloga, nista nije zbog mangupiranja.

Odlican video, steta sto nista ne razumem. Ima li neko babu koje je opsednuta spanskim serijama da nam prevede ovo ;D

• U prolazu, 21 postova

ne znam zasto , ali imam utisak da je to malo teze uraditi sa nekim motorima tipa st , at  itd, motorima vece tezine i gabarita, on tu uglavnom vozi manje motore. Ispravite me ako gresim,  jer nisam bas neki off road-ista ali bih mogao malo da se usavrsim ! : ))

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Vfr 750

evo na ovom snimku se moze videti kako Charley Boorman (long way round) na poligonu radi onaj okret u mestu( na  2:15) sa bmw 1200gs tako da je sve stvar vezbe ;)

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Na gornjim snimcima, lik prvo obori motor pod 45 stepeni, da gas, pusti kvacilo i okrene ga. To ne mozes da uradis sa motorom od 200 kila sem ako nisi jak kao konj.Na donjem snimku, na 0:36 moze da se vidi da covek nije mogao da zadrzi motor ni pod mnogo vecim uglom.. Nije bas sve stvar vezbanja. Nesto je i do motora a nesto i do sirove snage :)

• Svrati ponekad, 328 postova
  • Motocikl: Honda TransAlp XL600V

Ne k...i se, nego covek zna da vozi. Vidim da se slabo razumes u offroad voznju, sve sto radi to je iz odredjenog razloga, nista nije zbog mangupiranja.

Odlican video, steta sto nista ne razumem. Ima li neko babu koje je opsednuta spanskim serijama da nam prevede ovo ;D

Vidim da se slabo razumes u gatanje posto uglavnom offroad i vozim ;) a pod kur... sam konkretno mislio na deo sa tockiranjem, ne vidim koju to svrhu ima, za ono cimanje guvernale naravno da znam da pri toj brzini (nepotrebnoj ali ajde) mora tako, kako bi inace upravljao i obilazio preprek(ic)e, ono je bilo jednostavno moje misljenje da covek ne mora da vozi brzo kao na Paris-Dakar jer ce neki sa foruma da se naloze na to i onda jao majko!  ;D

Pozdrav 8)

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Ovaj Charley Boorman nema veze sa zivotom, ovi gore si pravi fantomi........a ovi putuju kroz Afriku a prati ih 100 ljudi......cist fenseraj da kazu da su bili.....

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Ima i na engleskom sličnih video snimaka. Verujem da je korisno. Dobro je imati nekog pored sebe ko zna dobro da vozi pa da ti on daje instrukcije na licu mesta, al treba i ovo pogledati.

• Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova
  • Motocikl: HTZ 750

Ma tacno da su avionom isli od grada do grada i vozioli naokolo, svaka cast... to sto ih je pratilo 100 ljudi po meni nije neka preterana mana cele price... taman je trebalo da neko otme Obi One Kenobija...

a sto se tice skolica, mnogo je dobro pogledati te klipove... iz nekih se moze dosta nauciti tj. znati sta i kako vezbati...

train hard, become a pro  ;)

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Moze svaki motor da se okrene, ali kad navezbas ! Evo nas Koma okrece bilo koji ko biciklu, cak sam i ja jednom uspeo F-a oa okrenem  ;D

samo vezba ali ne na betonu da ne bi bila pracka !  ;D

super enduro 950R pun ima 200kg ;)

NO8M2_komax.jpg

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5496 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Drz' se ti optike i senzora  ;D

Ovo na slici i ono na filmu je sto bi rekli "nidje verze"

Onaj japanchic je na motoru (oslonac na jednoj nozi) a koma je sisao sa motora(oslonac na dvije noge). ;D

Zamisli komu da dojuri do onog zadnjeg chunja pa zacas skoci sa motora okrene ga pa se popenje i pun gasss :D :D :D

Nekazem da koma ne vozi to kako treba nego nije isti slucaj.

• In Mud We Trust, 1918 postova
  • Motocikl: 950ADV

Drz' se ti optike i senzora  ;D

Ovo na slici i ono na filmu je sto bi rekli "nidje verze"

Onaj japanchic je na motoru (oslonac na jednoj nozi) a koma je sisao sa motora(oslonac na dvije noge). ;D

Zamisli komu da dojuri do onog zadnjeg chunja pa zacas skoci sa motora okrene ga pa se popenje i pun gasss :D :D :D

Nekazem da koma ne vozi to kako treba nego nije isti slucaj.

Pih al sam ispo glup u drustvu !!!  ;D ;D ;D  ma ja mislio na okretanje motora u mestu a ne u voznji !!!  ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja