spdzlla 0 Napisano Januar 7, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Dakar: Koma i Peterhansel najbrži Španski motociklista Mark Koma i Francuz Stefan Peterhansel kod automobilista trijumfovali su na šestoj etapi 31. izdanja Dakara, od Antofagaste do Ikuikua. Aktuelni šampion Dakara na KTM motoru do druge etapne pobede na ovogodišnjem reliju došao u vremenu od 4:46.59 minuta, ispred još jednog vozača na motoru austrijskog proizvođača Sirila Desprea iz Francuske, koji je imao više od deset minuta zaostatka, kao i trećeplasirani Portugalac Eldan Rodrigeš na Jamahi. Pored pobede Kome, koji je na najbolji mogući način iskoristio greške rivala u navigaciji, šestu etapu obeležio je i težak udes Francuza Luke Manke, koji je u kritičnom stanju i nalazi se u veštački izazvanoj komi. Jedini srpski predstavnik na najprestižnijem i najtežem reliju na svetu Gabor Sagmajster još uvek nije prošao kroz cilj. Posle šest etapa u generalnom plasmanu vodi Despre s prednošću nešto većom od 42 minuta u odnosu na Čileanca Franciska Lopeza. Kod automobilista Peterhansel, vozač BMW-a, je bio najbrži i do pobede je došao u vremenu od 4:23.55 sata, 47 sekunde ispred višestrukog svetskog reli šampiona Karlosa Sainca u Folksvagenu i njegovog klupskog kolege Marka Milera. Sainc sada ima prednost od 15 minuta u generalnom plasmanu u odnosu na timskog kolegu Nasera Al Atijaha iz Katara, koji je šestu etapu završio kao četvrti. Dakar reli se nastavlja u petak etapom dugom 621 kilometar, od kojih će 600 biti voženo u okviru brzinca, od Ikuikua do Antofagaste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daniel024 0 Napisano Januar 7, 2010 U prolazu, 46 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan Napokon je stigao u cilj, 69-to mesto Samo tako,svi smo uz tebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Januar 7, 2010 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Stigo je, stigao je, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6133 Napisano Januar 7, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Po ceo dan mi je otvoren onaj pop-up sa Dakara i pratim samo Gabora po raznim CP Tek kad stigne na cilj, odahnem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Januar 7, 2010 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajde napred samo napred, požuri polako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Januar 7, 2010 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladas 192 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 373 postova Lokacija: Buenos Aires, Argentina Motocikl: BMW F650GS Prijavi odgovor kao problematičan Slike koje su snimljene na ovoj lokaciji ali nisu direktno vezane za Dakar 2010 nalaze se u ovoj temi: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=28376.msg708813#msg708813 http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=28376.msg710533#msg710533 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kobra 152 Napisano Januar 8, 2010 Free rider, 814 postova Lokacija: Beograd/Borca Motocikl: 2014 BMW R1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Keep up the good work!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan Sagmajster: „Nastavljam dalje“ Jedini srpski predstavnik na Dakaru Gabor Sagmajster šestu etapu relija završio je kao 69, ali je epilog mogao da bude i potpuno drugačiji. Sagmajster je tokom 481 kilometar dugog brzinca doživeo pad, ali je uspeo da ga završi u vremenu od sedam sati 47 minuta i 53 sekunde. Srpski motociklista je u padu povredio nogu, ali je jak bol osetio po dolasku u kamp i odmah se uputio kod zvaničnog lekara najprestižnijeg i najtežeg relija na svetu. „Doživeo sam pad tokom brzinca, ali sam bolove osetio tek kasnije. Srećom, kamp se nalazio samo nekih 200 metara od cilja pa sam odmah otišao kod zvaničnog doktora na pregled. On je ustanovio da povreda nije ozbiljna i da ću moći da nastavim sa takmičenjem na Dakaru“, rekao je Sagmajster, koji zauzima 68. mesto u generalnom plasmanu posle šest etapa. U petak je na programu 621 kilometar duga etapa od Ikuikua do Antofagaste, a potom u subotu sledi slobodan dan, koji će Sagmajster iskoristiti za odmor pred velike izazove koji ga očekuju u drugoj, završnoj, nedelji Dakara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3446 Napisano Januar 8, 2010 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam dobio SMS od Marka, servisera koji je sa Gaborom na Dakaru. Zamolio je da ukoliko se prenose tekstovi i slike sa B92, da se ipak naglasi izvor. Hvala u njegovo ime Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zogu 45 Napisano Januar 8, 2010 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki SV 650 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam dobio SMS od Marka, servisera koji je sa Gaborom na Dakaru. Zamolio je da ukoliko se prenose tekstovi i slike sa B92, da se ipak naglasi izvor. Hvala u njegovo ime Sta ste zapeli za prenosenje izvora, nisu zasluzili da se uopste pominju na ovom forumu, znas i sam komentare o motorima i motoristima na njihovom forumu, a sve realne poruke jednostavno ne objave. Dublje u uredjivacku politiku njihove stanice uopste necu da ulazim. Spdzlla nemoj da objavljujes izvor!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Januar 8, 2010 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj Vladas po meni treba da bude pocasni clan naseg foruma.. Svaka ti cast na trudu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Januar 8, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan Gledam danima kako motociklisti prolaze kroz oblake fine prasine, peska i ostalih gadosti pa se pitam kakvi to vazdusni filteri mogu da sacuvaju masine od ostecenja? Pretpostavljam da su to neki K&N ili BMC filteri ali me zanima da li su to oni isti koji se nalaze u slobodnoj prodaji ili su neke babaroge koje su hiperhalave na prasinu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Titja 5 Napisano Januar 8, 2010 Zainteresovan, 875 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan To sam se i ja pitao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssnupi 267 Napisano Januar 8, 2010 Zainteresovan, 571 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Ducati Streetfighter Prijavi odgovor kao problematičan A koliko li se tek vozaci motorcikala i kvadova nagutaju peska i prasine. Posle Dakara svi verovatno piju PROLOM VODU.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Pre par godina sam slusao ucesnika Dakra kaoji kaze na na kraju svake etape kada menjaju ulje i filter da u filteru bude tog peska......pa vi vidite.....kuda sve ta prasina prodje.... Svaka cast svakom ucesniku Dakra........a posebno da se nas Gabor dobro drzi i da uspe uspesno da zavrsi...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spdzlla 0 Napisano Januar 8, 2010 Drug član, 3618 postova Lokacija: Kovin Prijavi odgovor kao problematičan http://www.youtube.com/watch?v=-jtd9AMSQoE&feature=player_embedded 2010 Dakar Rally - Stage 6 1. COMA (ESP) KTM 04:46:59 2. DESPRES (FRA) KTM 04:57:33 00:10:34 3. RODRIGUES (PRT) YAMAHA 04:57:37 00:10:38 4. LOPEZ CONTARDO (CHL) APRILIA 05:02:11 00:15:12 5. ULLEVALSETER (NOR) KTM 05:04:08 00:17:09 6. JAKES (SVK) KTM 05:04:25 00:17:26 7. PRZYGONSKI (POL) KTM 05:07:26 00:20:27 8. FRETIGNE (FRA) YAMAHA 05:08:36 00:21:37 9. STREET (USA) KTM 05:09:09 00:22:10 10. FARIA (PRT) KTM 05:14:58 00:27:59 2010 Dakar Overall Standings: 1. DESPRES (FRA) KTM 21:35:59 2. LOPEZ CONTARDO (CHL) APRILIA 22:18:14 00:42:15 3. RODRIGUES (PRT) YAMAHA 22:20:04 00:44:05 4. COMA (ESP) KTM 22:42:20 01:06:21 5. ULLEVALSETER (NOR) KTM 22:50:41 01:14:42 6. DUCLOS (FRA) KTM 22:57:55 01:21:56 7. STREET (USA) KTM 23:00:21 01:24:22 8. FRETIGNE (FRA) YAMAHA 23:36:56 02:00:57 9. JAKES (SVK) KTM 23:43:38 02:07:39 10. PAIN (FRA) YAMAHA 23:44:45 02:08:46 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5359 Napisano Januar 8, 2010 Integrisan, 13051 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Danas sam dobio SMS od Marka, servisera koji je sa Gaborom na Dakaru. Zamolio je da ukoliko se prenose tekstovi i slike sa B92, da se ipak naglasi izvor. Hvala u njegovo ime Sta ste zapeli za prenosenje izvora, nisu zasluzili da se uopste pominju na ovom forumu, znas i sam komentare o motorima i motoristima na njihovom forumu, a sve realne poruke jednostavno ne objave. Dublje u uredjivacku politiku njihove stanice uopste necu da ulazim. Spdzlla nemoj da objavljujes izvor!!!! Nešto si pogrešno razumeo. Ovo nema veze sa B92 nego sa Markom, Gaborovim mehaničarem. A ako imaš nešto protiv Marka onda sam ja nešto pogrešno razumeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Daniel024 0 Napisano Januar 8, 2010 U prolazu, 46 postova Lokacija: Subotica Prijavi odgovor kao problematičan ;) ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
katerina 118 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 365 postova Lokacija: SUBOTICA Motocikl: Ferdinand Prijavi odgovor kao problematičan Stigao Gabi na kraj današnje deonice. Spiskovi još nisu konačni 73 mesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6133 Napisano Januar 8, 2010 Svakom po zasluzi, 12441 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Triput ura! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sucbrman 0 Napisano Januar 8, 2010 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan BRAVOOO GABOREEEEE!!!! Sutra odmor pa onda do kraja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAmireZ 1240 Napisano Januar 8, 2010 bez čvaraka, 1212 postova Lokacija: na severu Motocikl: Naked u najavi Prijavi odgovor kao problematičan U generalnom je zadrzao 66. mesto. Danas je iz nekog razloga dobio 6 minuta kazne, ali mislim da mu to nece uticati na poziciju. BRAVO MAJSTORE ! ! ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zextreme 1286 Napisano Januar 8, 2010 UruK Hai, 2087 postova Lokacija: Bgd/Vozdovac Motocikl: ADV Prijavi odgovor kao problematičan ...bio sam se nasekirao gde je posto sam od 19h bio uz racunar i pratio prolaze, kad videh na poslednje cetiri tacke N/A smorio se kao rovac...ondaK izvalih da ih je tek 12 stiglo na cilj u tom momentu... mojoj sreci nije bilo kraja! ;D NAPRED GABI!!!!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
siny 139 Napisano Januar 8, 2010 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Modrica Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj Vladas po meni treba da bude pocasni clan naseg foruma.. Svaka ti cast na trudu... To sam i ja htio da naglasim. Covjek se stvarno potrudio. Hvala Vladas od mene mnogo! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...