Jump to content

Moto Zajednica

zastitite vaseg ljubimca

Recommended Posts

• U prolazu, 29 postova

Ovo mi je skoro palo na pamet u razgovoru sa mojim ujakom koji je inace policajac.

Naime o cemu se radi. Najeftiniji i po meni jedan od najboljih nacina da obezbedite vas motor je ste sledeci:

Kupite neki stari mobilni telefon (vazno je da ima dobar signal) i uz njega auto punjac.Najvaznija stvar je da zapisete negde Imei broj vaseg telefona (dobijate ga na *#06#)Sad je ostalo samo da dobro sakrijete vas telefon i povezete punjac kako bi imao stalni napon tj. da se ne bi ugasio. Ovo kod mene jos nisam stavio, ali planiram sad za vreme zime dok je motor u garazi.

Sta ce ovo omoguciti.

Ne dao Bog da vam motor nestane, odmah u policiju, objasnite im vas mehanizam i date Imei broj mobilnog telefona. Sluzba koja radi lociranje ce moetodom traingulacije veoma brzo naci tacnu lokaciju vaseg ljubimca.

U svemu ovome je najvaznija brzina jer ako rasture motor i vide mobilni posao propada ili ako napuste drzavu.

Nadam se da sam nekom dao dobru ideju.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12444 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Odavno je to smišljeno i ja sam stavljao u nekoliko automobila drugarima :D Ni jedan nije ukraden, tako da "dalju akciju" ne znam...a li zgodno je i za slušanje šta se dešava u automobilu...ako ga daš ženi da vozi... ;D

• Zainteresovan, 726 postova

Do skora ni policija (osim nekih krupnijih dela) nije dobijala mogučnost potrage ako se Imei nije vodio na ime potraživaća tj. oštećene stranke! Znaći legalno uvezen i zaveden fon i da ste se 'zapljunuli' u Telenor ili Telekom.

Meni policija tako odgovorila pre par godina kada sam pokušao pronaći 'izgubljeni' fon a mom komši pronašli, veoma brzo ali se vodio na njegovo ime i kupljen na akciji u Telenoru. Možda sada mogu ali sumljam jer milion ljudi trenutno potražuje izgubljeni fon....

Vredi pokušati jer takav fon se može naći i za 5e!

• U prolazu, 29 postova

nema veze da li je legalno kuplje telefon ili ne. Kazes kupio ga u toj radnji (npr. podzemni prolaz u Nisu) pre nekoliko godina. On nigde ne moze da proveri da li se vodi na tebe ili ne. ova metoda radi sigurno i mnogo je jeftinija nego da se placa nekim privatnim obezbedjenjima koji ugradjuju GPS na automobile.

• Zainteresovan, 726 postova

Veruj ovde u BGD ne daju tako olako informacije jer možeš na kvarno saznati nečiji i-mei i proveravati gde se ta osoba trenutno nalazi, recimo ako je poznata ili na primer, bivša devojka, nebitno još kada ti nabace zakon o zaštiti poverljivih informacija!

• U prolazu, 29 postova

U sustini oni to ne smeju da rade bez naloga tuzioca. Kad se tako nesto desi oni moraju da traze nalog od tuzioca. e sad kako mi je ujak objasnio to se odvija veoma brzo jer dobijaju plus i jedan i drugi sto su resili slucaj. Naravno da neces da odes tamo i pitas gde mi je mobilni nego im lepo objasnis situaciju.

• Drug član, 1894 postova

Ja jos cuvam racun sa garancijom od telefona iako sam ga kupio pre jos 5-6 godina, i tamo pise i Imei broj

Tako sto se tice pravnig prepreka  to je reseno, e sad druga je stvar da li policija hoce da trazi tvoj telefon, jer ima par situacija za koje ja znam da policija nije htela ni prstom da mrdne i uradi nesto povodom toga, a izgovorom da nemaju tehnickih mogucnosti

• Svakom po zasluzi, 12444 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ma mrzelo me da tražim tu temu...Radi ta tehnika jako lepo, po uključenju alarma automatski se poziva preprogramirani broj, tako da možeš odbiti poziv (zbog uštede :D) ili prihvatiti poziv i tada slušaš sve što se dešava oko motora. Zgodno ;)

• U prolazu, 29 postova

ako te interesuje sta se radi oko o motora tj. da cujes, lepo podesis telefon u motoru da automatski prihvata pozive. nema ga motor pozoves na mobilni u mototru i slusas kako ga rasturaju  :'( :'(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja