Jump to content

Moto Zajednica

suzuki GSXr koja smesa

Recommended Posts

• Zainteresovan, 577 postova

pa jel masina radi ili... otkud znas da treba da se steluju?

imas li bar neke podatke ili bas nista?

u sustini, imas par koraka:

- proveri i podesi paljenje

- svaki karb podesi po default-u,

- zagrej masinu, idi na pravac, ugasi je u brzini, pogledaj svecice

- na osnovu svecica juri svaki karb posebno

- sinhronizuj karbove

pa sad...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 103 postova

sve stafove za stelovanje smese sam odvrnuo za 2 kruga i 1/4 kruga,stavim NOVE svecice,upalim,ostavim da se ugreje,krenem 1,2,3 i pocne da trokira i eto opet belaja...radi on dobro do nekih 3000-4000...a dalje,puca iz auspuha...ma pobrije se strasno ne znam sta mu je...dan radi pa 2 dana ne radi ! znaci je*e me sve u 16 !

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Honda XLV 750R

Šrafovima na karburatorima odozdo šteluješ dovod vazduha ali za ler gas. Na SRAD-ovima (128ks) je norma 2.25 okretaja, a na ostalim 1.25 ili 1.5 okretaja. Jaèinu smeše steluješ potapanjem ili izvlaèenjem igala u karburatorima. Pucanje iz auspuha se javlja uglavnom kad se nakupi smeša koja ne sagori pa se upali kasnije. Šta bih ja radio: Skinuo karburatore i dobro ih oèistio i izduvao pa video dalje, pregledao vakum membrane pa na kraju ako treba potopio igle za jedan podeok.

stavio sam druge karburatore,sad trza...izgleda da nesto sa strujom nije u redu...znaci vozim ga na 5 000rpm i ide na 3 klipa i svakih 2-3 sekunde pali i onaj 4 ,stavio sam nove svecice on opet isto...odakle da pocnem sa trazenjem kvara,sta mislite da li je moguce da je popusila bobina ? kako da proverim bobinu ?

• Drug član, 1854 postova

postoje motori koji imaju jednu bobinu za sve klipove, oni koji imaju jednu bobinu za dva klipa i oni koji imaju bobinu za svaki klip. kod tebe je èini mi se (za ovo upošte nisam siguran) jedna bobina za dva klipa što znaèi da ili rade oba ili ne radi ni jedan od ta dva, ne može jedan da radi a jedan da ne radi ako je bobina crkla.

uhh al sam ga zakomplikovao, :D . ne znam koliko æe ti ovo što sam napisao pomoæi... :(

postoje motori koji imaju jednu bobinu za sve klipove' date=' oni koji imaju jednu bobinu za dva klipa i oni koji imaju bobinu za svaki klip. kod tebe je èini mi se (za ovo upošte nisam siguran) jedna bobina za dva klipa što znaèi da ili rade oba ili ne radi ni jedan od ta dva, ne može jedan da radi a jedan da ne radi ako je bobina crkla.

uhh al sam ga zakomplikovao, :D . ne znam koliko æe ti ovo što sam napisao pomoæi... :([/quote']

razumeo sam ja tebe 100% ! kontam sta si hteo reci...moram sutra jos proveriti da li su kablovi..ako ne budu i kablovi...onda ne znam sta cu !

danas sam poskidao bobine,stavio druge kablove ocistio sve kontakte... naprskao ih WD-om....upalim motor on poludeo :)

tako da je problem resen ! hvala svima na savetima !

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja