Jump to content

Moto Zajednica

BJB izlet - Sladoled u Sremskim Karlovcima 10.10.2009

Recommended Posts

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Suzuki SV 650

Ljudi zasto nam pokvariste odlazak u resoran u Slankamenu zarad prasnjavih hamburgera u krs krs-u. Kapiram ja da bez nekih ljudi verovatno ne bi bilo ni foruma, ali bili smo 1h i 20 min u najprasnjavijoj ulici u Novom sadu, cekali u redu kao da je ratno stanje, ono je stvarno bilo ponizavajuce. Ako je vec moralo da se ide u Pegaz (ima lepe i povoljne opreme stvarno) mislim da je to trebalo da bude fakultativno jer tamo apsolutno nema uslova za prijatan boravak par desetina ljudi, a mogli smo lepo da sednemo negde u centru i skupimo se posle.

Sto se tice svega ostalog sve je bilo super organizovano, hvala puno pre svega Violeti i Severianu na osmisljavanju rute, sendvcima, vodicima u Karlovcima i kao sto rece 3OPAH sledeci put neka ukljuce i nas (bice dosta dobrovoljaca u to sam siguran) jer nema potrebe da preuzimaju toliko obaveza na sebe, a naravno hvala i redarima koji su super odradili svoj deo i bezbedno i bez lutanja nas sproveli do svih odredista.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Pozz Dobri Ljudi,

nadam se da samo bili dobri domaćini, za prašinu i kvalitet klope nismo odgovorni, a za klopu smo obezbedili ono što Mi klopamo svaki dan (Hvala Markone), u svakomslučau drago nam je da ste svratili do nas i prekratili nam mrsku radnu subotu,  bilo je lepo videti Vas u tolikom broju.

E sad neko je izgubio podbradak od kacige, te molimo Vlasnika istog da se javi da mu pošaljemo na kućnu adresu ili da svrati da ga preuzme. :) 

• Integrisan, 8365 postova

Pozdrav svima,

majstori fotografije (a ima ih ovde, zaista) su vec prilozili sjajne fotke, pa ja necu kaciti svoje pateticne pokusaje ;)...

Elem, posle okupljanja na OMV pumpi iza pancevca i kratkog dogovora - krenuli smo. U koloni je bilo 35(!) motora - vec tada je bilo jasno da ce ovo biti izuzetno masovna voznja. Hvale vredno - svi su dosli na vreme i do 9h obavili tankovanje i kafenisanje, tako da smo krenuli po planu.

Prvo stajanje u Barandi, gde smo proverili da su rode otisle ;), kao i potpisali neophodnu AMS papirologiju. Na ovom delu puta dva puta smo presli Tamis i prosli kroz njegove ritove (iza Barande). Prva pauza bila je u Perlezu

Posle Perleza, prateci Begej, neposredno iza njegovog usca u Tisu, prelazimo ovu prelepu reku i ulazimo u Titel. Tisa je na ovom delu, samo nekoliko km pred usce u Dunav, mocna, velika i prelepa reka. Posle Titela, voznjom pored titelskog brega, kroz Vilovo, Sajkas i Kac dolazimo u Novi Sad. Ovda nam se pridruzuje jos 15-ak motora i odlazimo svi do nasih drugara iz Pegaza.

Posle Pegaza, idemo prvo na MIseluk, a onda u Sremske Karlovce. U Karlovcima nas je bilo na parkingu tacno 50 motora! Posetili smo patrijarsiski dvor, Bogosloviju, usli i culi istorijat Saborne crkve, posetili fontanu u centru grada (koja je simbol Sr.Karlovaca i na kojoj ko pije vode vrace se da se na istom mestu venca ;)) i turu zavrsili posetom karlovackoj gimnaziji, gde smo sedeli u istim stolicama kao nekada Branko Radicevic...

Nakon Karlovaca i obaveznog sladoleda (!!!) - odlazimo na slankamenacki breg, gde se nalazi spomenik stradalima u istoimenoj tursko-austrijsko bici i odakle se pruza predivan pogled na Dunav, a bilo je tu i malo makadama ;). Ovde smo napravili nekoliko zajednickih fotki (imate ih i gore).

Lep dan, sjajno drustvo. Svi su bili sjajni, satnicu smo postovali gotovo u minut. Takodje, velike pohvale svima, jer mozda po prvi put od kada ja idem na voznje i vratili smo se kao organizovana kolona (cak 25 motora na povratku!), a ne kao grupice pojedinaca. Hvala i Markoneu i Grofu, ne samo na klopi, vec jos vise na iskrenosti sa kojom su nas docekali...

Ipak, najvece hvala SJAJNIM, neverovatnim redarima: Arakisu (i Goci), Scubi (i tetka Scubi), Saletu-lanci i of kors Dexterovicima (koji imaju zivce kao konopce na kraju kolone). U nemogucim uslovima obezbedjivali su ogromnu kolonu (pogotovo u NS), leteli na su na sve strane i bili su ogromna pomoc novajlijama na celu ;).

Upravo ovakva kolona, sa toliko pozitivne energije i redarskom organizacijom cini BJB prepoznatljivim...

Naravno, bilo je i gresaka (dugo stajanje  Brandi pa odmah potom u Perlezu, puuuno prasine, polazak kolone sa slank.brega itd.). Sve moze bolje i trudicemo se svi zajedno da svaki sledeci put napredujemo...

Hvala svima na sjajnom druzenju!

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

Pozdrav svima,

majstori fotografije (a ima ih ovde, zaista) su vec prilozili sjajne fotke, pa ja necu kaciti svoje pateticne pokusaje ;)...

Samo ti prilozi i svoje fotografije da imamo sta da gledamo za vreme ovih kisnih dana i tako kompenzujemo nevoznju! ;D

• Drug član, 1826 postova

Hvala severianu i Violeti na trudu, organizaciji i pravljenju sendvica do kasno u noc. Male propuste im ne treba zameriti. Dimenzije rostilja u Kus - Kus-u nikako nisu bile dovoljne da na vreme podmiri veliki broj bajkera koji je posetio Pegaz, ali kvalitet hrane zato jeste. Jedan od razloga za malo duze cekanje je taj sto je u voznji ucestvovalo daleko vise ljudi nego sto je bilo na spisku. Sve u svemu, lepa tura. Ni sledecu voznju u njihovoj organizaciji necu propustiti.  ;) Evo, malo slika...

post-3508-12879053618125_thumb.jpg

post-3508-12879053618618_thumb.jpg

post-3508-12879053619186_thumb.jpg

post-3508-12879053619697_thumb.jpg

post-3508-12879053620124_thumb.jpg

post-3508-12879053620597_thumb.jpg

post-3508-1287905362104_thumb.jpg

post-3508-12879053621714_thumb.jpg

post-3508-12879053622126_thumb.jpg

post-3508-1287905362256_thumb.jpg

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Fibra bravo za ovu divnu foto prezentaciju !  :)

Na ovoj poslednjoj smo kolega Muckalica i ja. Pozdrav pred nas odlazak sa slankamenackog brega.

Pretpostavljam da je za njego ovo bio samo jedan lep san.

• Drug član, 2888 postova
  • Motocikl: Kliks

Pa kazem ti, on je to sve sanjao. Bio je glavna licnost u svom snu, a oko njega idila.

Drago mi je sto smo nekome bili deo lepog sna.

• Integrisan, 8365 postova

Evo malo fotografija i od mene.

Polazak iz Beograda, velika kolona:

EPCz4_pa102254.jpg

Na zrenjaninskom putu:

2bCtm_pa102284.jpg

Baranda, puno ljudi, lepo vreme:

kOnHW_pa102317.jpg

Enduro-3OPAH ;):

wRoo7_pa102337.jpg

Begej kroz drvece, kolona se zagreva:

crKIq_pa102339.jpg

MgQn0_pa102342.jpg

Mocna Tisa (iz voznje ;)) i kolona u Titelu:

D0ddh_pa102354.jpg

kduRC_pa102366.jpg

Mocna kolona u Novom Sadu (Bulevar oslobodjenja) i na Miseluku. Bilo je malo ispod 60 motora u tom trenutku:

t5e1K_pa102413.jpg

2rUpi_pa102438.jpg

Sremski Karlovci, kulturno uzdizanje :D:

lqoHj_pa102445.jpg

Z6UXx_pa102449.jpg

fnLoK_pa102456.jpg

CvKkD_pa102466.jpg

Mora ipak malo i makadama ;) - dolazak na slankamenacki breg:

RbGRS_pa102490.jpg

RhjG3_pa102491.jpg

A tamo malo istorije:

JwrtU_pa102500.jpg

TGsLb_pa102507.jpg

gw7e3_pa102521.jpg

Evo nas na kraju - organizovano do finisa. Lepo druzenje, pozdrav do sledeceg puta:

fye9g_pa102529.jpg

• Svrati ponekad, 154 postova
  • Motocikl: V-Star 1100 Silverado

O nasem kolegi kod slankamenackog spomenika:

Covek se probudi i spazi gomilu motora i motociklista koji mu aplaudiraju!!!

Zamisli sta prica po selu i kako ga gledaju...

A mozda je zapisao web adresu pa nam dodje na Forum - mislim ipak je on bajker :)

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Evo da se i ja oglasim. Moram reci da je ovo  za mene bila najbolje organizovana voznja. Redari su odlicno odradili svoj posao  i Severian je na celu vodio toliko motora bez greske i tolika kolona nije imala repove. Stvarno, nisam od onih koji lako daju dobru kritiku samo zato sto je to kurtoazno vec treba pohvaliti nekoga ko se istinski predao i kao vodja velike grupe ljudi i kao ( sto smo videli i culi u Slankamenu) vodic i neko ko je spremio za sve nas jedan cas istorije. Svaka cast!!!!  Svaka cast i momcima , kolegama iz Novog Sada !!!! Za svaku pohvalu, skidam kapu!

Elem, evo i nekoliko fotografija iz mojega arhiva i kako to vidi moj objektiv – a mislim da je – objektivan  :)

Slike iz Barande nisam stavljao jer ih je bilo i previse istih. Ono sto je na mene ostavilo znacajan utisak je kafic u Perlezu koji spolja izgleda kao neka neugledna kantina pred rusenje i da nije bilo zova prirode ne bih ni usao, pa ne bih ni video jedan od najlepsih enterijera u tom fazonu. Kafic je prelep! Kada udjete, kao da ste usli u drugo vreme. Nije u onom vec malo izvikanom etno stilu, vec kao da ste usli u nekada veoma skupo opremljen salon, sa divnim namestajem, skupocenim ramovima za slike, ali sve to je i pomalo i pocepano i pohabano, a opet , kao da to tako i treba da bude...divan kafic sa mnogo detalja, slicica, pa cak i obesenim biciklom za plafon sa jos mnogo drangulija od pre sigurno 100-nak godina.

afIHD_kafic1.jpg

Jedino sto mi je malo zasmetalo kod autora su ove poznate dzak fotelje...

AlgsL_kafic2.jpg

Put prema Novom Sadu je bio prelep i evo nekoliko fotki....steta sto nismo stali malo i tu...(nije kritika vec samo zelja)

OQ5HP_kolona.jpg

i kolega na krstarici

mUAq4_kolega.jpg

Slika iz Novog Sada  je bilo i previse tako da sam odabrao samo jednu na Mostu slobode na putu ka Sremskim  Karlovcima. Zeka i njegova saputnica.

gqPCA_zeka.jpg

Pa konacno Sremski Karlovci. Krov kuce na trgu pored poslasticarnice sam uslikao , ali  i sve u nizu su imale isti krov – trosan i savijen, samo sto se ne srusi...da kazemo autenitican da ne bi mnogo kruto zvucao  :)

cvXFN_srkarlovcikuca.jpg

Zatim, jedna od najlepsih kovanih ograda koje sam ikada video je ograda dvorista gimnazije

QOmCc_ogradaskola.jpg

Zatim Vesna koja je pazljivo slusala izlaganje vodica....:)

J31zI_vesnaubiblioteci.jpg

I na kraju nasa dva foto virtouza koji su tukli za sve pare po pikselima, nas Mojsa i nas Sale lancia :)

Mojsa ga neumorno izostrava, zumira jer je kupio mali, a dobio veliki     zoom,

2fWvP_mojsa1.jpg

a lancia se pa umorio jer je kupio veliki aparat , a mali mu je     zoom  :)

AlClv_salelanchia.jpg

Ajd  :)

Hvala Fibro !!!    Meni je i mali aparat i mali zoom , ali se nekako dovijam  :))) A jos nisam ni video svoje rodjene fotke kako to sve stoji na forumu koliko mi je ultra brz dial up  :(((  :)

• Drug član, 1826 postova

Hvala Fibro !!!    Meni je i mali aparat i mali zoom , ali se nekako dovijam   :)))

...ali zato umes lepu cipku da dodas na fotke, sto ovi profesionalci ne umeju.  ;) ;D

Ma i cipku i resu i sve  hehehe  A i tvoje slike su lepe i kvalitetne.Koji brate razvijac koristis?  :)  ma begam, kod komsinice sam na normalnom netu, pa me tera  :)  sramota :)

• Svakom po zasluzi, 12426 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Lepe sličke matori, vidi se ko je iskusan lisac ;D

Pozdravi komšinicu! :D

• Dukags, 291 postova

Ko je devojka na motoru?

Kao šlag na dobroj torti il' lak na lepoj slici (uz sve ostale devojke i žene) baš nam ulepša zajednićku vožnju za dušu!  Zaista ništa tndenciozno ili lično - samo je bilo baš lepo videti na njenom motoru!

post-8446-12879053735212_thumb.jpg

• Drug član, 1193 postova

Ma i cipku i resu i sve   hehehe  A i tvoje slike su lepe i kvalitetne.Koji brate razvijac koristis?   :)   ma begam, kod komsinice sam na normalnom netu, pa me tera  :)  sramota :)

i kazes dobro ti je u pekari

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja