Jump to content

Moto Zajednica

Padoh i ja

Recommended Posts

• Drug član, 2602 postova

dobro si prosao, nadam se da ces uspeti da izvuces kesh i da ce sa zdravljem sve da bude ok, ti si jedan od retkih koji nose opremu tamo koliko sam video

inace

nis je katastrofa, ima 120 kvadratnih metara zdravog asfalta, nije za motor ni u ludilu, najjace je sto ima 200 puta manje automobila nego u beogradu, a ljudi su u tripu da imaju neke saobracajne guzve i nervozni su do jaja

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Upravo tako iznenadim se kada vidim nekog na motoru a da jos nosi i kacigu, stavrno je mali broj onih koji nose iole nesto od opreme, a to o tripu vozaca je najjaca stvar iako ceo Nis mozes da prodjes za 20 min svi negde juri i zure i svi su pod tripom guzve

Naplatio, covek sasvim fer i korektan, 500 evrodinara, pokriva stetu na motoru (servis i delove) i kacigu, nisam hteo da ga oderem ipak je bio korektan u odnosu nakon udesa, a i meni je fala bogu prosla noga, tako da je na ovome i zavrseno,motor ce se popraviti, ja cu i dalje da vozim a nadam se da ce i on ubuduce bolje gledati na raskrnicama

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Uly

Naplatio, covek sasvim fer i korektan, 500 evrodinara, pokriva stetu na motoru (servis i delove) i kacigu, nisam hteo da ga oderem ipak je bio korektan u odnosu nakon udesa, a i meni je fala bogu prosla noga, tako da je na ovome i zavrseno,motor ce se popraviti, ja cu i dalje da vozim a nadam se da ce i on ubuduce bolje gledati na raskrnicama

Svaka cast i tebi i njemu!!!

A ovima sto predlazu aktiviranje uvidjaja i prebijanje - mozda se i vama desi da budete u slicnoj situaciji kao vozac golfa... Sta bi ste onda radili?

• Drug član, 1137 postova

trebao je svejedno da aktivira zapisnik

ne vidim svrhu

em mu je covek pukao 500 eura, kaznu bi platio daleko manje

em bi on od osiguranja dobio daleko vise para

ali dobro, ovce su za sisanje, on je ovde dobio savet sta da radi...

• Drug član, 1192 postova
  • Motocikl: Uly

^^^ Zasto mislis da je on ovca i da ga je neko odavde osisao savetom?

Pa oni su se tako dogovorili, njima ocigledno tako odgovara i svaka im cast na ljudskom ponasanju. Za tebe i mene sad znam da se ne bi dogovarali vec bi odmah na licu mesta aktivirali zapisnik (ne sutra ili prekosutra) i pravac osiguranje ali ljudi se razlikuju...

ovca je zato sto nije poslusao ljude odavde da aktivira zapisnik...

onaj sto ga je udario je jos gluplji jer je platio iz svog dzepa ono sto treba osiguranje da plati...

jedino je dobro prosao ukoliko njegov motor vredi 1000 eur nov, inace bi uzeo vise od osiguranja.

na primer:

meni je jedna viljuska 1100 eur, donji trougao 600 , maska 500 , tabla 900 , auspuh/lonac  1400 itd...

ne vidim zbog čega toliko polemišete, jeste mogao sam da aktiviram zapisnik i da krenem da se majem sa osiguravajucim kucama, pa  da idem na procenu stete, pa da se majem oko delova,jer osiguranje ne pokriva nove delove ukoliko nisu u vezi sa pokretackim sklopom, ukoliko se radi o estetskim delovima i zastitnim delovim a i o limariji, osiguranje nadoknadjuje cenu popravke istih (iso, pitao, tako mi rekli, ako su lagali mene lazem i ja vas),pa je jedini servis u nisu onemogucen da mi nabavi delove bar trenutno i ne moze da mi izda predracun i ostale gluposti koje idu. Uz to oprema mi je ok, ne znam kako to ide ali mi se cini da mi kacigu niko ne bi nadoknadio zato sto je malo izguljena na potiljku, iako sam ja lupio glavom.... E sad, lik koji me je udario me je pitao za dogovor, jer bi u protivnom zbog nacina kako je doslo do sudara ostao bez dozvole vrlo verovatno 6 meseci- to mi je reko pandur na uvidjaju (ako on mene lagao lazem o5 i ja vas), izmedju ostalog lik mi je i kolega po struci(medicinar) a auto mu treba zbog posla, takav previd mogao je da se desi i bilo kome od nas, na kraju analizirajuci situaciju bistre glave, objektivno je vidljivost bila losa-sto istog ne opravdava u tome sto mi je uskratio prvenstvo prolaza...te nisam imao srca da ga globim. Inace da li bi platio manje-ne bi platio manje nego bi platio deeeeebelo vise od ovoga, a ne bi mu sve pokrilo osiguranje... Ja u saobracaj ne ulazim da zaradim neki dinar ako me neko udari, vec motor vozim jer to volim. Nakon svega meni je popravljen motor, stigli NOVI delovi rol barovi i plastike (o5 kazem da bi mi bilo placeno samo ispravljanje ili opravak istih) i imam kintu za neku kacigicu. Covek je nakon udesa bio korektan, javljao se, zvao, i jurio mene da mi da pare, a ne ja njega....

Nakon svega opet kazem da je moglo i ovako i onako, e sad ako je nekom milije da ide peske, on neka ide peske, ako mu je do majanja sa osiguravajucim kucama, cekanja(negde kazu sve bude gotovo za 15 dana , negde duze) on nek ide u osiguravajuce kuce, ja za iste nisam imao vremena, niti mogu  da odvojim dve ili tri nedelje i da se cimam dok zatvorim taj famozni krug birokratije i ostalog, (zavrsavam fax i spremam ispite i nije mi nuzda da gubim vreme), a na kraju je i moja stvar kako sam to resio, bitno da je reseno

Da li sam ja ovca, ili ne , da li je on ovca ili ne nije na vama da sudite, NEKO TO ODGORE VIDI SVE kako kaze Balasevic

Vama svima zelim puno ravnih puteva i bezbedne voznje i podsecam na jednu sitnu stvar u ovoj danasnjoj dzungli od zivota a to je da ispod silnih oklopa, stitnika, kaciga i ostalih čudesa.... trebamo naci ono malo svetlosti i pokazati da smo LJUDI

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja