Jump to content

Moto Zajednica

Prekršaji vs. kazne

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

svi su prezivjeli osim 2 zene i dvoje djece u auticu izmedju svega.

Moj naajnoviji motor je isto udaren odozada (tema "i ja se postarih" ili tako nekako) i to na autoputu pri brzini od 100 kmh (max dozvoljenoj).

Kamion se zacitao ili zasmso ili sta vec i bum u urednog postovaoca ogranicenja.

Na autoputu sam uvijek najbrzi, osim ako naleti neki bash manijak, kojeg pustim da prodje, pa onda opet brze od svih ostalih.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1392 postova

A da vozim na preglednom putu 40 ili 60, nije opasno po zivot, ali je opasno po psihicko zdravlje ;)

to si lepo rekao  ;)

al se ovde neki nece sloziti

• Svrati ponekad, 121 postova

Grofe, bice malo soma dinara, blage su prekrsajne sudije prema momcima koji nose kosu na prirodno, sitni su s malim ramenima i nose naocare. A to sve pod uslovom da stigne, pa ako se pojave svedoci policajci i naravno ako ne zastari :)

Mada mislim da si zasluzio kaznu dinari-dani zatvora, jer neprestano potmulo podstices na prekrsaje i uopste nesto se stalno bunis, ides uz ocin i teras mak na konac, a imam saznjanja da vozis preko 280 na auto-putu.

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Mada mislim da si zasluzio kaznu dinari-dani zatvora, jer neprestano potmulo podstices na prekrsaje i uopste nesto se stalno bunis, ides uz ocin i teras mak na konac, a imam saznjanja da vozis preko 280 na auto-putu.

I što je najgore, sa tim se još i hvali  ::)

A inače, ja sam čuo da ga ti pokušavaš kopirati....on u petak, ti u subotu...špljaaaaaaas  >:(

I da bude nešto od mene a da nije off  ::)

Kaznu na motoru sam prvi i poslednji put platio 1992 potpuno opravdano...vozio po pešačkoj zoni. E sad...jedino mi nije jasno to oko plaćanja kazne jer sam imao 14 godina. Šta da je nisam platio?

• Svrati ponekad, 121 postova

Gjenerale,

Fala ti sto si me podestio, taman sam progutao pricu> nije on tebe kupio neg ti njega, ne sredjuj pasces sigurno posle itd. Dobro istini za voju ogrebotinice na dekli su smesne ko i budala kojoj je ispao motor na auto-putu.

Nego, kako to stalno Grofa nafataju, a tebe nikad? Da ne ide sad signal curke preko Telenora?

• Drug član, 1390 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Recept za neplaćanje kazni je vrlo prost....skoro uvek se vozim na kraju kolone  :D

1. Ovi napred me koče i prosto mi nedaju da odvrnem gas

1.1 Čak i ako ga odvrnem, ovi ispred su takođe odvrnuli pa su oni prvi na udaru policije

2. Ako me iz bilo kog razloga gosn policajac poželi zaustaviti, vrlo mu je nezgodno da iskače izmedju motora i da fata samo mene...onda me ili pusti ili opet zaustavi onog ispred.

3. Ako oni ispred nalete na policiju, ja ću to na vreme saznati pa ću na vreme i odreagovati. Pa dok me gosn policajac primeti, ja ću voziti kao svaki uzoran i kaznobojažljiv čoek.

4. Ako ovi ispred prekrše zakon i gosn policajac ih pokuša zaustaviti a oni pobegnu, ja ću na znak zaustavljanja stati i ocinkariti sve te što su pobegli....i tako ću osvojiti simpatije policajca koji će me pustiti nekažnjenog.

A ako ja vodim kolonu onda nikada ne stajem policiji...onda fini policajci uvek hvataju onog na kraju kolone a on je uvek toliko dobar drug da me nikad neće ocinkariti  :D

Recept za neplaćanje kazni je vrlo prost....skoro uvek se vozim na kraju kolone  :D

[statut]

Nemoj biti toliko siguran u tu strategiju.

Mi ovdje imamo u ekipi jednog (1) kaznobojazljivog, zrelog i nadasve odgovornog kolegu na ZX-12R-u, kojeg uvijek moramo cekati da se dogega za nama.

I tako jednom u nekoj turi po Njemackoj (ja nisam tad isao) uspori ekipa da ga saceka i tako prodju pored murije sa laserima....a on malo pozurio da ih stigne i cap 104 eurica  :D :D :D

• drkadzija, 1229 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Baš zbog toga što motor ne vozim kao auto, (bojim se da me neko ne stigne sledja-ma kako to dvosmisleno zvučalo)  t.j. uvek se trudim da sam brži od ostatka saobraćaja t.j. i ograničenja od 40 i 60 smatram duševnom kaznom, i redovno obilazim kolone sam i pokrenuo temu, e sad dali se to nekom svidja ili ne nije mi puno bitno, važno je da su oni koji pišu u temi iskreni a ne licemerni.

@ Djeneral: zato ja uvek vodim .... a pročitao sam te sad, od sad ti prvi pa ja tebe malo da drukam :D :D :D

@Samposebi: dragi učeniče drgo mi je da si advokat pa ćeš nas obojicu vaditi iz g.....a.

Ljudi vozite polako i pažljivo, desnom stranom, i pazite se lakih žena i teških kamiona. :D :D :D :D :D  

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Ja zivim u Bgd-u i uglavnom koristim motor za odlazak na posao i nazad. Sta da vam pricam ali ovo kako se vozi postalo je kriminal i recept za pogibiju. I tako ce biti sve dok neko ozbiljan i sa puno para ne resi da resi problem korenito. Da li ce se ikada to zapravo i desiti ne bih znao reci. Jednostavno previse je vozila na uskim ulicama, da ne pricam o situaciji u ljudskim glavama.

Da sedim na motoru i udisem izduv od vozila ispred sebe pola sata dok dok kolona mili - necu. Secam se, vise puta se desilo da izadjem iz kuce, udjem u kolonu i kolona bukvalno traje neprekinuta sve do posla. Duzina kolone - 10Km. Ako budu poceli da shisjaju tako da ne mogu da podnesem to finansijski vraticu se lepo na bajs pa cu da preticem kolone koliko mi volja. ;)

• Balkan Hard Enduro, 600 postova
  • Motocikl: Sherco SER 300 Factory, Beta 300RR, Husqvarna Te300i

Upravo se vratih od Lalajka,tacnije oz Lazarevca.

Na ulasku u Beograd sa Ibarske mag,kod Orlovace..fakticki je sad to deo auto puta,mada je ogranicenje cini mi se 80,pali se rotacija,policajac istrcava sa svetlecom lizalicom...doduse samo sam lizalicu i video jer je bio mrak,i zaustavlja me.

U momentu kad sam stao,kolega sa radarom kaze "vidi ga,stao je",

drugi mi prilazi uz osmeh i kaze  "jbg,nismo videli da je motorista,vozio si 118km/h,ali.. motorista si."  i dalje uz osmeh  "sretan put...prijatno"  :o

Verujem da su "momci" svesni da i ako je ogranicenje 80,da tu moze mnogo brze da se vozi a da se ne ugrozava niko, pa nisu hteli da se bakcu sa "motoristom",koji im je jos i stao  ;D

Na ulasku u Beograd sa Ibarske mag,kod Orlovace..fakticki je sad to deo auto puta,mada je ogranicenje cini mi se 80,pali se rotacija,policajac istrcava sa svetlecom lizalicom...doduse samo sam lizalicu i video jer je bio mrak,i zaustavlja me.

drugi mi prilazi uz osmeh i kaze  "jbg,nismo videli da je motorista,vozio si 118km/h,ali.. motorista si."  i dalje uz osmeh  "sretan put...prijatno"  :o

Verujem da su "momci" svesni da i ako je ogranicenje 80,da tu moze mnogo brze da se vozi a da se ne ugrozava niko, pa nisu hteli da se bakcu sa "motoristom",koji im je jos i stao  ;D

Ahh, gastarbajterska je tuga pregolema ....  ;D

• Svrati ponekad, 312 postova
  • Motocikl: Africa twin CRF 1000L

Verovatno su mislili da si em u prekoracenju a plus i da ti far ne radi... Lepa kazna, lepo dogovaranje, a odatle do Meljaka ima puno mesta za potrositi se ;D ;D ;D

Meni je ta fora kada vidim "corav" auto uvek znacila da nema radara na manje prometnim putevima i nije me izdala ::)

Jes stvarno i ti im stade, ja tu probao full-load motor dal moze da ide po specifikaciji :D

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

ja sam prosle nedelje isao kod sudije za prekrsaje, dao silne podatke i saznao za oduzimanje dozvole na 3 meseca, a koliko ce biti novcano saznacu kad stigne na kucnu adresu. vracao se sa svirke u moto klubu u smederevu i navataju me na 200m od kuce sa 1.00 alkohola, vozio sam auto. sve mi je jasno ali pored podataka o sebi sam morao da kazem i kolika su mi prosecna primanja, e to mi nije jasno, jer sam naveo da krajem meseca mozda ostajem bez posla ali to nisu upisali! dal i koliko uticu prosecna primanja na visinu kazne? drugar je za izazivanje saobracajke zbog neprilagodjene brzine platio oko 8.000 din, rekao mi je da je tako malo jer je nezaposlen! to znaci da oni sa vecom platom prave veci prekrsaj?

• 4_tocka_i_karoserija, 2019 postova
  • Motocikl: -

Sudija odredjuje visinu novčane kazne, i obično im je jedno od merila i plata prekršioca, mada mi nije jasno sta treba čovek da uradi da ga oderu.

Moj drugar je za prekoračenje od 64 km/h (ograničenje bilo 60) platio 9,000 din kaznu i dobio uslovno 2 god za oduzimanje dozvole, a plata mu 65,000 din...

• Drug član, 2285 postova
  • Motocikl: Honda Sevenfifty

Dobio sam uslovno 1 godinu i 6.500 dinara kaznu. Vozio sam 81 gde je ogranichenje 50. Na tom mestu R-ovi vezbaju obaranje u brzoj krivini (3 trake). Ne znam kolko tu idu al sam ja tu sam mojim sokocalom proleteo 120 i nikad vishe. Ovi bolji vozachi sa boljim mashinama mogu 100% 200kmh...

• Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Priča polako dobija epilog , stiglo mi pismo od sudije za prekršaje 6000din ili 12 dana zatvora i uslovno godinu dana ako ponovim prekršaj da će mi uzeti B kategoriju ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ??? ???na 3 meseca, ne mogu da verujem - ne na visinu kazne već na uslov za B kategoriju pa sudija nije normalan >:( >:(>:( >:(>:( >:(>:( >:( i još su se panduri nalagali da su me uvatili radarom i za to pisali prijavu a nisu (na sreću jer bi onda plaćao 2 kazne i sigurno ostao bez dozvole). Ništa sad žalba u nadi da ćemo smanjiti kaznu...........E sad sam jako besan na sebe... jbo me motor i žurba i gasiranje..... ZZR na prodaju, povoljno, može zamena za trotico na struju...... 

Pa tebi je ista presuda kao i meni! I pazi sad ovo! Na isti dan kao proshle godine ( MC Manchulin rodjendan) sam napravio ovaj gore prekrshaj. I sad ove godine me navataju sa 0.7% eeeee jbm ti sve da ti jbm....... I sad opet kod sudije i ima da mi oduzmu na 3 meseca B... Ok je meni B nije neophodan... Nego dal ce i A da mi oduzmu??? Ili me vata stari zakon, poshto mi je uslovna pod starim zakonom.... Al me sad navatali pod novim....

A samo 3 piva sam popio.... A kazna izmedju 6000 i 20000... ispade jedno pivo izmedju 2000 i 6500 dinara... A bio sam siguran da je bilo 80 dinara :D :D :D :D

Po novom, ostajes komplet bez dozvole, nema vise oduzimanja samo jedne kategorije.

Mislim da za prekršaje učinjene pre 10 Decembra sude po starom zakonu a one učinjene nakon 10-og po novom, ako sam dobro skontao advokata....

Jao!!!! Ja sam napravio prekjuche!!! Znachi ode mi sve??!?!? Dal je moguce da ce da mi oduzmu na 3 meseca zbog 0.7?!?! A pre toga je bilo za brzinu, to nisam ponovio.....

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

....ali verovatno neće,panduri te pozovu recimo u Maju da ti oduzmu dozvolu(udare pečat od..do..),

interesantno ali ovde se pominje o.7 prom. alkohola,pre kratkog vremena dvojica mojih poznanika ''nalete'' na alko test...obojica po 0.73..?

Jedan je popio nepuna dva piva od 5 popodne do 22 kad je ''duvo'' a drugi je bio trešten pijan...!!!Jel' to svi dregeri pokazuju po 0.7...??

Ja ozbiljno sumnjam u preciznost tih uredjaja, pre 4 godine sam na sinovom rodjendanu popio kilo belog i kilo kisele uz rostilj od 4h do 7h uvece, povezem tasta i tastu, udari me magarac, on kriv, dodju uvidjajci oko 9h, ja se odsekoh zbog vina, duvam 0.0 ;D ;D ;D ;D

Napominjem da imam 100 kila i 188cm, pa ako neko zna formulu nek nam rasvetli... ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja