Jump to content

Moto Zajednica

Da li montirati filter goriva ispred vakum karburatora?

Recommended Posts

• U prolazu, 77 postova

Pitanje je mozda vise teoretsko, da li bi se nesto pogorsalo kada bi se izmedju rezervoara i vakumskog sistema goreiva negde uglavio filter goriva s obzirom da bi to verovatno negde usporilo protok istog ??? Da ne secem crevo za dzaba ako se to pokazalo kao nesvrsishodno. Hvala!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

Chisto sumljam... Doduse kakav je to vakumski karburator i u cemu se razlikuje od obicnog? Zar nema u svim karburatorima podpritisak (vakum)? Ja znam za karbone sa klipom i sa membranom. U cemu je fora?

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Ne verujem da bi stetilo, a moze itekako da koristi, vakuum je dovoljno jak da povuce gorivo i kroz filter (cini mi se da mu je princip rada da klip u donjoj mrtvoj tacki pravi taj vakuum u karburatoru, tako da je vakuum od par atmosfera- sto je sasvim dovoljno)

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: vfr rc36

Vakum otvara samo slavinu a benzin izlazi prirodnim padom. Filteri su predvidjeni da rade sa pumpom za gorivo, bez nje desava se da gorivo ne prolazi kroz filter

• Svrati ponekad, 103 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F Slingshot
Vakum otvara samo slavinu a benzin izlazi prirodnim padom.

To bi onda bila vauumska slavina a ne karb :)

Filteri su predvidjeni da rade sa pumpom za gorivo, bez nje desava se da gorivo ne prolazi kroz filter

Jao jeste. Ja probao onaj običan. Muka... Nikako ne gubiti vreme... Imaju kolko se sećam neki visokoprotočni filteri baš za tu svrhu kad nema pumpu.

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

Na BMW koje vozim, nema ni vakuum slavine ni pumpe a imam filtere ispred svakog karburatora i rade savršeno. Gorivo kod mene ide slobodnim padom i nikad nisam imao problema sa filterima a ni sa đubretom koje ostane u njima jer isto nije dospelo u karburator. Meti slobodno.

• Zainteresovan, 738 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, Yamaha XT600, DL650 Adventure

I kod mene gorivo ide slobodnim padom kroz mali filtar za gorivo (iz louisa) u karb. Mislim da on ne moze da zagusi tek tako tok goriva jer karburator u chantrici drzi rezervu goriva odakle se vuce i shprica u usisnu granu. Potrosnja motora bi morala biti enormna (ili filtar jako nepropustan) da motor popije celu chantricu a da nije nakapala nova kolicina iz rezervoara kroz filtar.

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

Hvala na saveti (ma). Jel moze bilo koji koji moze tu da se ugura ili ima opet neki savet da treba bas takav i takav a takav ima u Loisu? :D

Npr na mom autu (Honda) filter goriva moze da ja plasticni ali treba obavezno da bude sa tzv. loncetom da se tu sakuplja necistoca nesto kao -_- kao nije doboljan onaj papir. Mislim da nije tek da uvaljuju specificne filtere jer kada sam ih presecao na dnu lonceta necistoce koliko hoces a papir jos zut skoro neuprljan. U svakom slucaju jos jednom hvala na interesovanju i dobronamernim savetima!

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

slobodno stavi filter,mozes cak i obican fradov da stavis,metalni,a mozes i klasican plasticni,,nece nista da fali,naravno lepo ga stegni oko creva selnama i nemoj ga spustati ispod nivoa karburatora...to je sve sto treba da uradis, :)

• Drug član, 2265 postova

Stavljao sam najobicniji plasticni, u prvim kilometrima, se desavalo da opadne nivo goriva u filteru, posebno ako vozim malo agresivnije, ali nije bilo nikakve razlike u voznji. Posle 100-200km, kada se filter dobro natopio je bilo skroz ok.

Na skuteru sam doduse primetio razliku. Slabije je vukao, pa sam stavio filter kakav je i fabricki.

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Imam filter i crevo ide iz rezervoara, pravi slovo "O" na kome je filter, pa onda u karb i sve radi ok. Papirni filter je dovoljno protochan da kolichina koja ide kroz crevo moze momentalno da prodje kroz njega. Ostalom izvuci crevo iz karba i pusti chorbu pa cesh vidish :)

Jedina stvar koju sam ja primetio jeste da filter treba da stoji vertikalno. Kad je stajao horizontalan imao sam problema, a sad zashto...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja