Jump to content

Moto Zajednica

EX-YU đir

Recommended Posts

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Pa moze se slobodno krenuti krajem maja/podetkom juna i to vam daje 3-4 meseca vremena po dobrom vremenu

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 726 postova

Da traje par meseci?

Večini će biti mnogo i par meseci...nekome zbog porodice, nekome zbog 'vremena'.....A ja bih i jare i pare...i da nas bude što više i da traje što duže!

Ako se neko lomi neka u 'putovanjima' pronađe put našeg kolege do Sirije i nazad. Sam, samcijat kroz pustinje i ko zna kakve predele...

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_content&task=view&id=305&Itemid=32

Sramota me da ovo naše upoređujem sa takvim putem....SCI, sila si!!

• Zainteresovan, 974 postova

Meni se ideja svidja. Ma da iskreno toliko vremena ne mogu da odvojim. Ja toliko godisnjeg odmora nemam ni za 3 godine.

Iskreno voleo bih da se pridruzim makar deo puta.

Pozdrav..

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Meni se ideja svidja. Ma da iskreno toliko vremena ne mogu da odvojim. Ja toliko godisnjeg odmora nemam ni za 3 godine.

Iskreno voleo bih da se pridruzim makar deo puta.

Pozdrav..

Pa nema veze duzina god.odmora.Mogu ljudi da ostave br.telefona.Kad uzmes godisnji,pitas ih:" u kom kraju bise Juge ste?" .Sretnete se negde tj pridruzis se karavanu :)

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Dark, verovatno će tako i da  bude ;)

Ja bih dao sve na svetu da mogu da odvojim 2-3-4 meseca za tako nešto, ali više od 15-tak dana mi je apsolutna utopija. Naravno, čak i toliko je dovoljno da se vidi ako ne sve, onda bar poveći deo onoga što bih voleo... pa ostatak sledeći put ;)

Uzdam se par bezuslovnih kao što je Vlada (AT) pa kada damo okvirnu turu, svakako, pogotovo dok smo na primorju...presecite nas, ostanete sa nama koliko hočete i vratite se!

Skoro sam sreo pilota (ne mogu se baš sada setiti nicka) koji je sa suprugom o.g. putovao đir kroz Jevropu, preko Britanije, Francuske, Portugalije, Španije i Italije, sa još par zemalja. Sa suprugom na TDM, svaka čast! Pratio sam temu dok su bili još u putu, gledajući šta sve mene može da snađe. Jedina razlika je što želim da proživim na putu a ne da proputujem mesec, dva život. Nemam snage za duge ture u komadu a ko zna šta će biti i sa nogom jer koliko još ne vidim ali osećam po položaju, najverovatnije je da je prelom uhvatio krivinu a ja je neću hiruški ispravljati jer ne mislim da mi je vreme za ženidbu. Ma neka bude i frljava samo neka posluži putu! Pokušala sestra danas da je postavi u normalan položaj kako bi trebala da stoji...auu, zamalo je nisam, onako po zemunski, malo upucao...sve sam zvezde video!

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

ideja je odlicna evo ja na primer sam pre dve nedelje obisao deo juge

SRB:Zlatibor,Drven Grad,sarganska osmica,Tara

BIH:Vsegrad("na drini cuprija")

cCG:kanjon Pive,jerero pivsko,Durmitor,Zabljak,Niksic,NJegusi,reka Crnojevica,Vilpazar i interesantni gradovi na obali da ih sada ne nabrajam

HR:Caftat,Dubrovnik,Metkovic

BIH:Mostar,Sarajevo,vrelo Bosne

Daj neki podatak...Sa kojim tablama, je si li imao nekih neprijatnosti bilo gde, gde si noćio, koliko danasi putovao, sam ili ne?...Nešto što nam može praktično značiti!

Imaš li fotke...pastuj ih uz opis puta. Ima nas koji rado to gutamo na forumu.

• Zainteresovan, 904 postova
  • Motocikl: SUZUKI V- STROM

Daj neki podatak...Sa kojim tablama, je si li imao nekih neprijatnosti bilo gde, gde si noćio, koliko danasi putovao, sam ili ne?...Nešto što nam može praktično značiti!

Motoras ima 2 metra i zver je! Kakve probleme on da ima? ;)

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system

Mislim da smo već dosta puta pričali o temi - odlazak u HR ili odlazak u SRB. Mislim da je ta tema već .... da najblaže rečeno dosadna. Idiota ima svugdje kako u Zagrebu, Splitu, Beogradu ili Istambulu. Osobno imam samo pozitivma iskustva, prije četiri godine sam putovao kroz Srbiju, Užice, Kraljevo, Niš, Pirot, zaustavljao se na pumpama, spavao u Najsu na autoputu, bio na skupu Arhangela u Batočini, nekoliko puta bio u Novom Sadu, Beogradu, kao i Bijeljini, Trebinju... imam puno prijatelja u Srbiji koji su me uvijek dočekali kao svog, kao i mi njih kada su dolazili u Umag. Meni su npr. prije par godina izgrebali motor - pazi slučajnosti - na moto susretu pored Kopra - Slovenija - EU !!!!  ;) ;) ;) ;)

...Idiota ima svugdje kako u Zagrebu, Splitu, Beogradu ili Istambulu...

Tačno tako. Sa ovom rečenicom je sve rečeno!

• Skilled Rider, 1613 postova
  • Motocikl: Pijađo Ćao

Meni su npr. prije par godina izgrebali motor - pazi slučajnosti - na moto susretu pored Kopra - Slovenija - EU !!!!  ;) ;) ;) ;)

To su sigurno radili tvoji, da posle ispada, kao...

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Meni su npr. prije par godina izgrebali motor - pazi slučajnosti - na moto susretu pored Kopra - Slovenija - EU !!!!  ;) ;) ;) ;)

To su uradili naši da vas zavade  ;) ;) ;)

Ja sam siguran da mu to nisu uradili ni njegovi, ni naši, ni bilo čiji već su to uradile asocijalne osobe koje pune kompleksa niže vrednosti, ne mogu sebe pronaći u društvu te kao izdvojene grupice, koje se među sobom veoma 'kapiraju', destruktivnošću oslobađaju viška negativne energije....

Takvih ima svuda i oni nisu 'naši' već 'svoji'! Njih se ne plašim na putu već se više plašim sebe. Znaju neki na 'Ušću' šta sam sa svojih par kilograma uradio jednom takvom napumpanom papku koji, očigledno nije shvatio na vreme da se lobnja ne može napumpati. Protivnik sam sileđijstva i bilo kakvog reševanja spora sa pesnicama jer priroda mi nije takva a pogotovo građa! Ja ću za to debelo biti kažnjen ali i treba mi tako kad sam dozvolio sebi takav 'luksuz' umesto da pozovem muriju da odradi svoj deo posla!

Nije problem parkirati makinu samo se mora malo osvrnuti, ispred policijske stanice, banke koja ima ispred kamere, neke firme koja ima portirnicu, ispred bašte restorana tako da se ne zna da li vlasnik upravo pilji u motor itd....sve je bolje nego rizikovati štetu ili konflikt!

...asocijalne osobe koje pune kompleksa niže vrednosti, ne mogu sebe pronaći u društvu te kao izdvojene grupice, koje se među sobom veoma 'kapiraju', destruktivnošću oslobađaju viška negativne energije....

Iliti ukratko, BUDALE!

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda CBR1100XX - full power Yoshimura exaust system

To su uradili naši da vas zavade  ;) ;) ;)

Ni vaši niti naši nego idioti !¸

• Drug član, 1162 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750

table NS i nisam ih nigde sakrivao,neprijatnosti nije bilo,zlatibor,zabljak,sutomore,buljarice,mostar,14,sa drugom.

Slika imam gomilu,a  putopis nemogu pisati jer se svega dosta izdesavalo da ja vama to kroz putopis nemogu opisati niti ispisati.

Sve u svemu putujte,vozajte se i uzivajte dok mozete zivot ide dalje

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: šerpa plav, penzionerski

Svima kojima je ¨frka¨ vožnja po exYU: najgore samo prolazili s ove, naše strane Drine i Dunava. U protekle 4 sezone smo supruga i ja provozali HR, SLO i BiH, s subotičkim tablicama i našim plavim pasošima, letovali u privatnom smeštaju u Portorožu, Plitvicama, Selcu, Dubrovniku, prošli kroz Borovo, Vukovar, Vinkovce, Baranju, Bihać, Mostar, Zapadni Srem, noćili u Sarajevu, Gradišci, Zagrebu, pili kafu u mestima kroz koja smo prolazili. Vozili smo se autoputem, reionalnim i seoskim puteljcima, kojekakvim makadamima, kroz i uz minska polja, razrušena, spaljena i obnovljena sela po Lici i Baniji. Jedina nazovimo neprijatnost nam se desila u Rijeci, gde nam je na naše pitanje, meštanin u hodu odgovorio ¨ništa ja neznam¨, ako se  i ovo može nazvati neprijatnošću.

Uz pridržavanja osnovnih pravila kućnog vaspitanja, svuda smo bili primljeni i ispraćeni kao dobri gosti. Nikad nismo krili odakle smo, ali se nismo ni exponirali. Mi smo moto-putnici i predstavljamo državu čiju tablicu, nalepnicu i pasoš nosimo, poštujemo domaćina i dom u koji ulazimo. Ukoliko nam  se svidi ostajemo ili ga napuštamo ukoliko nam se ne sviđa. Pridržavamo se načela da svaka kuća ima svoja pravila, a naše je da se tih pravila pridržavamo. Nije to teško, ljubazno ¨dobar dan ¨, pri dolasku i gotovo sva vrata otvara, ljubazno ¨do viđenja¨ pri odlasku ta ista vrata ostavlja otvorena za sledeći dolazak. 

Kako prolaze motociklisti koji nose oznake, tzv. boje klubova, ne znam niti me nešto posebno interesuje, al verujem da npr. u zadarskom zaleđu, Kninu, okolini Mostara,  Orao Nemanjića nije baš omiljen. Jednostavno, ne trži nevolju i malo je verovatno da ćeš je naći. Ubeđen sam da većina onih koji su imali loša iskustva, isto takva iskustva imaju i kući i da je uvek neko drugi kriv!

Ovo je bilo ukratko, više ima u našim putopisima.

Vozite exYU nije frka, ovo je moje viđenje, al ja sam ipak samo početnik sa provezenih jedva 20k km najviše po exYU . 

Bane, možda je to rečeno više kao primer...Ne bih želeo da se off-uje sam smisao ne samo ovoga puta vec i svakog sličnog!

Nisam jedini koji planira ovaj đir...ko zna koliko će još samotnjaka a i grupno ljudi, sledeće godine proputovati po ex Yugi!

Ono što je bitno a to je da se može slobodno putovati. Nisam bio lenj jer sam i član njihovog foruma gde je takođe bilo postavljeno isto pitanje samo u suprotnom smeru. Odgovor je istovetan...putujmo slobodno!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja