Jump to content

Moto Zajednica

trazim savet ili deo

Recommended Posts

• AlexTattoo, 120 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

crko mi je ignitor na motoru. u pitanju je suzuki bandit, 1994.god 400ccm. e sad, cuo sam da se tesko nalazi taj ignitor. ili je u pitanju sala, posto racunam da je to ipak suzuki i nije neko novo godiste-ili se stvarno tesko nalazi. e sad, ako je sala to mi je veoma olaksavajuca okolnost i nadam se da cu uskoro naci taj ignitor, ali ako nije, da li postoji neka mogucnost da se nabudzi neki drugi. i ako postoji, na sta bi trebalo da se obrati paznja?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Moto servis Lion-s, 126 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro

moze da se nadje.samo prvo dobro pogledaj da li je on crkao.sta se desava?

ovako, suzuki u saobracajnoj ima oznaku gk 75a bandit. motor mi je trenutno kod majstora-drugara i ne mogu da slikam ignitor ali mislim da je slican ako ne i isti kao taj na slici. inace uopste ne baca struju. onda smo probali jedan drugi ignitor koji nije od mog motora i baca na dve svecice (taj ignitor je neproveren da li je ispravan) , kad promeni kablove-tj valjda poveze drugacije- onda rade druge dve svecice. sumnjamo ta je ignitor jer kad povezemo moj nista se ne desava. inace otvaran je vec, vidi se da je neko nesto lemio i pokusavao da ga popravi. ovo na slici je moj suzuki. kad sam ga dovezo. inace kupio sam ga u takvom stanju tako da ne znam simptome od ranije.

eeeeeeeeee :)))

salim se

decko mi predlaze da kupim na e-buy ili da mu posaljem da vidimo da li moze da se spase. ja sam naravno za najjeftiniju funkcionalnu ideju, a ko i nije za to u nasoj drzavi danskoj ;)

• Drug član, 1847 postova

to je raspored na ovom kutijčetu. znači mereno , sve osim mikrokontrolera, je ispravno.

čak je i napajanje , školskih 5 volti posle stabilizatora.

što se tiče lemova, nijedan nije diran i verovatno je jedina moguća intervencija u stranjskom servisu bila zamena

mikrokontrolera (iz njima znanog razloga)  pošto je isti u (jeftinom) podnožju.

ono što treba kod tebe na bajku ispitati je stanje  pikapa. na malom konektoru to su stopice pikap1 i pikap2.

ovo što piše "masa?" iako je predviđeno mostićem na štampi (nije ulemljeno uopšte) da bude spojeno na glavnu masu, nije.

znači na manjem konektoru treba da imaš minimum 2 žice (logično) a ako ima i u gornjem redu, cdi-ju to ništa ne znači.

(šta treba ispitati- da masa dolazi na stopicu, da +12 dolazi na stopicu bih preskočio, već si kačio onaj drugi cdi sa "polovičnim rezultatom").

ono što treba je izmeriti otpor pikapa. po pdf-u je 80-120 oma.

edit današnji: kome je honda u glavi taj i ne razmišlja.

dakle, jedan je jedini pikap a ne dva, treba izmedju pikap1 i 2 da imas 80 do 120 oma a ako je tako, problem je ipak u CDI-ju sto cu da vidim popodne. (au koji blam davno nisam ovako odvalio)

delimicno sam razumeo posto nisam bas nesto vican u elektronici, ali ce majstoru verovatno sve biti najjasnije kad bude procitao ovaj text i kad pogleda shemu. gujo hvala ti , car si stvarno!

• Drug član, 1847 postova

evo bre, čudna mi kupusa.

dopuna, naravno pre otvaranja se ovo moglo zvati CDI.

sad se vidi da nije u toj kategoriji, nema ni C od CDI, obično elektronsko paljenje

post-6160-12879052220918_thumb.jpg

samo da javimo gledaocima i citaocima teme zalosnu vest, crklo nesto sto nije trebalo i nema vise cdiiii :( moracemo da sacekamo drugi, pa kad bude stigo javljam se i slovima i slikom da podelim s vama radost!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja