Jump to content

Moto Zajednica

Jedno pitanje za sve vas koji vozite motore.........

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 434 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600F

Ovde je to redovna pojava da se kolege bajkeri pozdravljaju :) i drago mi je da je to lepo zaživelo.

Inače, drugi put se javi kada dolazio u SU, bar kafu da popijemo... :)

Ufff bre jageru pa nisam znao da si iz Subotice  ???  a trebalo je samo pogledati na avatar  :-X Da sam to video pre sigurno bi se javio i naslibi se.Obecavam drugi put se javljam! ;)

Ma nemam komp u Srbiji a iskreno sam razmisljao da pogledam ko je iz subotice pa da se javim,al eto nije mi se dalo, sve je ispalo na brzaka,lose vreme bilo pa nisam znao 100%dali cu u opste ici.Nije mi se opet islo preko Madjarske jer mi je dalje 200km a sledeci dan sam trebao krenuti nazad za svabiju.Vreme je kazivalo da ce biti suncano i topl i posle duzeg razmisljanja odlucih da krenem..Krenuh negde posle 12,pa me kisa strefi pred Suboticom,dok smo oblacili kisna odela (bez kojih neidem nigde i nikad) kisa je malo stala pa smo nastavili dalje.Elem sve je proslo dobro i zahvaljujem se jos i ovim putem kolegi bikeru Darku iz Subotice koga upoznah na skupu u Futogu prosle godine i koji je bio tako dobar da mi da njegove nosace torbi da iskopiram za sebe i ako me je video samo jednom u zivotu.Sve smo se dogovorili telefonom ja sam po dolasku u Srbiju svratio do Subotice probudio ga u pola sedam ujutro i on je dosao i dao mi da to uradim dok sam na odmoru.Nosaci su ispali fenomenalni da je i sam Darko vlasnik originalnih nosaca ostao bez teksta na kopiju.Sta vise reci nego veliko hvala drugaru Darku.

Jos jedan dokaz da su bikeri najbolji prijatelji i drugari i ako se jednom upoznaju to traje vecito ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 595 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS600, Piaggio Free, Suzuki GN125

Jedno gledište na stvar:

http://www.motorcyclistonline.com/newsandupdates/122_0908_biker_friendly_salute/index.html

Lično volim da se javim kad nisam previše skoncentrisan na ne-padanje.  :)

Crnogorski teleshop patent:  ;D ;D

http://www.twowheelsblog.com/post/4162/motorcycle-arm-wave-now-you-can-do-it-everytime-wvideo

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Ufff bre jageru pa nisam znao da si iz Subotice  ???  a trebalo je samo pogledati na avatar  :-X Da sam to video pre sigurno bi se javio i naslibi se.Obecavam drugi put se javljam! ;)

Pa ništa ... sledećom prilkom.... držim te za reč! ;D

• U prolazu, 85 postova

prekjuce prolazi lik, vozi neku alu HD ili nesto na tu temu, zeludac ti se okrece kad prolazi pored,

za trenutak se razmisljam dal da mu se javim posto cela pojava je bliska terminatoru, al lik

u medjuvremenu uredno klimnuo glavom, javio se prvi.

reko bih da "kuliraju" likovi kompleksasi ili ko apsolutno ne oseca nikakvu pripadnost kolegama na dvotockasima.

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

pored mene na semaforu u pozarevcu stade lik sa nekim extra coperom, otvoreni izduvi, mat crn, na leru pali alarme po kolima registracija BG 10 725 ili neka kombinacija zadnja 3 broja ako se dobro secam. mislite da me je pogledao? a o javljanju da ne pricam! A bio sam ubedjen da se coperasi najvise javljaju, e sad ne znam sta da mislim, iskreno ( sto sam voleo kad mi ovo devojka kaze, hahaha)

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: Honda XL1000V Varadero;Honda XLV750R

Ovde je to redovna pojava da se kolege bajkeri pozdravljaju  i drago mi je da je to lepo zaživelo.

U subotici sam par puta godišnje i većina kad ih pozdravim čudno gledaju,čast izuzetcima.Meni je svejedno hoće li mi neko odgovoriti,jednostavno mi je navika pozdraviti kolegu

meni se danas javio jedan skuter, a lik koji vozi kombi je ladno orvorio prozor i izbacio ruku da mi se javi, verovatno i on vozi nesto pa mu krivo sto je trenutno u kombiju, hahaha

• Ne silazi, 6281 postova
  • Motocikl: Africa Twin CRF1000

Danas sam odvalio ruku od silnog pozdravljanja po Slovačkoj, a pogotovo po Madjarskoj :) Sjajan osećaj, čak se i neki skuteri javljaju... a ni jedan jedini motor veći od 125cc nije prošao a da se na neki način nije PRVI javio...blicanje, ruka, noga, klimanje... šta god :)

• Svrati ponekad, 220 postova

..., a lik koji vozi kombi je ladno orvorio prozor i izbacio ruku da mi se javi, verovatno i on vozi nesto pa mu krivo sto je trenutno u kombiju, hahaha

i ja se javljam iz kola,sviram,izbacujem ruku ! (ako vam neko mase iz crvene pande ili bele lade to sam ja  ;D ) jednom sam imao komicnu situaciju  :D :prilazim semaforu i neki momci mi dolaze u susret,ja im sviram,klimam glavom i stajem na semafor.pogledam u retrovizor a njih dvojica stali pored puta i gledaju u moja kola!  ;D nista im nije jasno!  :D mislim se samo treba da mi dodju i pokucaju na prozor,dok ja njima objasnim sta sam uradio (ako uopste i znaju za pozdravljanje  :-\ ) ode vreme za moj posao.bili su na enduracama,da napomenem,to se desilo na raskrsnici dzona kenedija i mihajla pupina....

• Drug član, 2753 postova
  • Motocikl: GPZ 500 Street Twin

Po CG ima dosta stranaca na motorima, pošto inače vijam po krivinama u zalivu uglavnom me na ulazu u krivinu dočeka suvozač na motoru iz suprotnog smjera koji maše ko raspomamljen, ja se onda userem pokušavajući da zakočim, jer automatski predpostvim da me upozorava na nešto. Skontam tek par kilometara kasnije da je u pitanju bio samo bajkerski pozdrav.

Inače nikada ne mašem, koristim sirenu za javljanje

• Drug član, 1555 postova
  • Motocikl: ljuta Aprilia Sportcity 200

Merak mi je da se javim kolegama. Bas je lep osecaj. Ako ti otpozdrave , jos je lepsi. Ja sam na skooteru, ali moram priznati da je lep "odziv". Znas da imas "ledja". Mnogo lepa stvar i svaka cast svima koji pozdrave i otpozdrave. Bila je nekad davno tema "sta je ili ko je to bajker" i eto, to je duh pravog bajkera i to ga cini istim. :)

Moram da vam kazem da sam se bas razocarao!

isao sam na skup u veliku planu i bilo je dosta motora uz put, ne previse ali mozda od njih 20-30 samo se dvoje javilo! >:(

Mnogo losa statistika! ???

pri tome ni jedan od njih nije zurio, nego su vozili nekom "normalnom" brzinom ???

• Svrati ponekad, 351 postova
  • Motocikl: Najbolji

Aj i ja da prenesem moj slucaj od sinoc

oko 8 krecem iz moje radnje na Cuburi,naravno skuterom sam i reko da ponesem nesto drugaru tu blizu,stavio ja to na skuter i sad jednu nogu mogu da stavim normalno ali drugu ne bas nego visi pored.

Idem i vidim iza mene ide ozbiljan motor ja se pomerim desno da kolega prodje kad on sve vreme iza mene vozi

Stajem na semaforu,kolega staje pored pogledamo se i on me pite jel mi sve ok sa nogom posto je drzim tako

objasnih mu sta radim i zahvalih se a u grudima srce ko cela planeta

ako je kolega sa foruma srebrni Fazer sinoc kod Juznog bulevara hvala mu jos jednom

raspisah se jbg emocije

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

@Sinisa7 to su ljadze ali upravom smislu

:o

A ti brate ljadzo.. umreh od smeha kad sam video sta sam prvo napisao ;Do

Svak normalan covek ce stati i pomocu coveku u nevolji, pogotovu bajker-pravi bajker

a evo nesto preuzeto sa masovog sajta, jeste malo americki naduvano al je sustina bitna na svim kontinentima

Bajkerski kod

Jednom su svi bajkeri delili zajednicku vezu, nepisano pravilo moralnosti i ponasanja koje je prevazilazilo reci i koje je bilo izgradjeno na delima.

Nikada nije napisana biblija o ovom bajkerskom Kodu niti je ikad postojala potreba za time. Ali vremena se menjaju i cini se da tamo ima mnogo novih vozaca. Ovih dana vozaci koje vidite da pice po putu su upravo verovatno obuceni u sorceve i patike/papuce umesto u dzins i inzenjerske cizme. A najgrublji, najopakiji bajker pored kog se zaustavite mogao bi biti vas doktor ili advokat i mogao bi da nosi Rolex-ov sat ispod kozne jakne. Nema niceg loseg u tome, dokle god ovi novi rajderi nauce da postuju Kod bas kao sto smo i mi old-tajmeri morali.

Biti bajker je podrazumevalo da koriscenjem svoje kreativnosti uzmes A BASKET CASE OLD HAWG i sluzeci se samo svojom istrajnoscu i dovitljivoscu, pretvoris ga u nesto jedinstveno sto zasenjuje pogled, a zatim reskiras svoj zivot na asfaltu na motoru koji si sam napravio od ponosa. Bajkeri su se oblacili u kozu i mast zato sto su znali da bi ih ovi sto bacaju u zatvor ubrzo pojurili cim ih spaze, pa su morali da izgledaju zastrasujuce. Bili smo vrsta za sebe, bez saveza, bez podrske grupe, i u mnogim slucajevima, bez porodice (oni su nas se odrekli).

Morali smo sami da uspemo u zivotu, protiv svih pravila, protiv glavnog toka drustva, i protiv svih sansi. Mi smo preziveli i napredovali zahvaljujuci Kodu bajkera i nikad nismo trpeli sranja ni od koga. Kao sto je stari brat na scooteru jednom rekao, "Svake skitnice je posao da uci mlade. Kako ce drugcije da nauce razliku izmedju PANHEAD i BAD PEN?" S tim na umu, dajemo ti bukvar o osnovama dvo-tockaskog Koda.

Obratite paznju, braco i sestre, jer nas je Kod onaj koji je blagoslovljen, ispunjen s cascu i lojalnosti, nalik kakvom jos nije postojao jos od viteskih dana.

Ne trpi nikakva sranja.

Budi ljubazan prema zenama, deci i zivotinjama, ali nemoj trpeti nikakva sranja. Ovo je sustinski deo za biti bajker. To se treba raditi sa postovanjem i casti. Svako moze da bude temperamentna budala. Budi cool, stoj uspravne glave i podupri ono sto kazes delima. Nemoj nikad da lazes, varas ili krades.

Drugim recima, uvek govori istinu. Bajkeri su uvek masni losi momci u filmovima, ali svaki pravi bajker zna da je njegova rec obavezujuca. Tvoja rec je sve sto imas u zivotu sto je stvarno tvoje. Cuvaj je pazljivo i budi plemenit, jer ti si istinski vitez na putu. DON'T SNITCH. Ako vidis nepravdu, izbori se sam, ako si izasta. Postaraces se za probleme sam i nikad neces osetiti potrebu TO SNITCH SOMEONE OFF. SNITCERS su najnizi oblik zivota na zemlji, zajedno sa lopovskim bajkerima. Nemoj da cmizdris. Apsolutno niko ne voli i ne postuje cmizdravce.

Drugim recima zadrzi svoju prljavstinu. Jos jedan nacin gledanja na ovo je, "Ne preznojavaj se oko malih stvari". Vecina zivotnih malih neugodnosti se rese same od sebe cmizdrio ti ili ne. Glavu gore, dodjavola! Ti si bajker, a ne tamo neki skromni puz. Nikad ne reci umri i nikad ne odustaj.

Bilo da je to u borbi, debati, poslovnoj pogodbi, bez obzira koliko gadno postane, bajker se nikad ne predaje. Pomozi drugima. Kada je brat ili sestra slomljen pored ivice puta, uvek stani i pomozi im. Makar moralna podrska, ako je to sve sto mozes, je bolja nego da projuris pored. Upamti da je zivot u putovanju, u voznji, a ne stizanju na cilj. Ti si vec tamo. I ne pomazi samo bajkerima, pokazi svetu da smo bolji nego sto slika o nama govori. Uljudnost nista ne kosta a daje mnogo. STICK TO YOUR GUNS. Uradi ono sto kazes da ces uraditi, budi tamo kad kazes da ces doci. To se zove integritet. Ovo se takodje odnosi i na to da stojis iza necega. Kao sto pesma kaze, "You've got to stand for something or you'll fall for anything" (Moras se drzati necega ili ces pasti zbog bilo cega).

Zivot nije vezba. Daa, nije ovo proba kostima. Ovo je zivot - izadji i uzimaj ga u velikim zalogajima. Nema vremena za gubljenje i bajkeri ne stoje i ne cekaju da zabava dodje do njih. Jednom se zivi. Sutra mozes da pogines na putu, zahvaljujuci A CHAIN SMOKER ASLEEP za volanom svog CADDY. Zivi zivot sada, iskoristi svaki momenat maksimalno.

U redu, a sada da ponovimo. Ti si bajker, savremeni vitez na cesti. Zastiti nemocne, hodaj uspravno i stoj ponosno. Tvoja rec je obavezujuca. STICK TO YOUR GUNS. Ne trpi nikakva sranja. Zivot nije vezba. Sad idi napred i vozi. Kada si u nedoumici, vozi. To je ono sto mi radimo...vozimo.

Ako zelis da se vozikas u sarenoj havajskoj kosulji i sandalama, samo napred, ali ako nastojis da izgledas kao idiot, barem nemoj da se ponasas kao idiot. Ove zapovesti su samo neke od sirokih STROKES, postoji mnogo vise u tome da budes bajker nego u kupovini motora. Ako samo kupis motor, ti si motociklista. Biti bajker je nacin zivota, ponosni nacin zivota koji drzimo u visokom postovanju i sa gorucom strasti za otvotenim autoputem

Prevod uradio ICE INDY

• Zainteresovan, 927 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Prekjuče sedim ispred roditeljske kuće i pričam sa dva drugara, čujem motor kako prilazi i mahinalno klimnuh glavom, kako to inače radim kad sam na motoru sa kacigom, u trenutku kad sam mu uhvatila pogled. Čovek mi je isto tako odgovorio iako nisam bila na motoru, niti me poznaje. Lepo od njega. :)

• Ne silazi, 7430 postova
  • Motocikl: TDM 900

Stalno se javljam, ali retko ko uzvrati :(

Doduse sada na motorijadi je bilo lepo, na semaforu stanem pored Sprint Princa, i covek 'ladno: "Cao kolega'' :D Pozdravili smo se pesnicama, kao bokseri, pa smo se djirali dokle nas je put drzao zajedno :)

Prosli mesec sam naisao na Viraga 250 pored puta, ostao bez benzina, naravno stao sam i ponudio pomoc. Kaze covek ne treba, okej, zmigavac levi i nastavim dalje.

Sve u svemu, super je osecaj kada se neko javi ili uzvrati pozdrav. BTW, vozim skuter od 50cc i bas se osecam kao bajker.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja