Jump to content

Moto Zajednica

Savijet-pitanje u vezi gumeeee

Recommended Posts

• Zainteresovan, 707 postova
  • Motocikl: uvijek prljava Honda xr650r

Dragi Drugari pitanje za sve Vas , jer ja mislim da je Ok a neki me ubijeđuju da nije ... Evo o čemu se radi . Zadnja guma na mom motoru je 130-80-18 ,motor je Yamaha ttr600 . Imam kobinaciju za nove continental tkc 80 po vrlooo povoljnoj cijeni ali samo u dimenziji 120-90-18 . Kao što rekoh ja mislim da nije prevelika razlika ali me neki drugari ubijeđuju da nije baš tako . E sad ste Vi na redu . poz i hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1537 postova
  • Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa

Kod mene stoji fabricki 130 a ja vozim 140 koja odlicno stoji ne mogu da zamislim 120 to je smesno ja sa mojom gumom derem eRove da nisu svesni sta se desava kada prodjem pored njih u krivini........nemoj to stavljati ni u ludilu.

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Forum je cudo....

Evo nakon kolege Dzigorius-a, stize i moje totalno oprecno misljenje, pa ti sad vidi.  ;):D

Tanja guma = lakse upadanje u krivinu, tj. upravljiviji motor i (koliko toliko) manja potrosnja

Deblja guma = stabilnije na velikim brzinama i sve ovo gore ne

Razlika o kojoj ti pricas i nije neka. Imaces neznatno vecu krajnju brzinu i neznatno manje snage.

Znaci ja bi je stavio, ako ti je ekonomija na prvom mjestu, pa onda sve ostalo.

• Svrati ponekad, 267 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan

Forum je cudo....

Evo nakon kolege Dzigorius-a, stize i moje totalno oprecno misljenje, pa ti sad vidi.  ;):D

Tanja guma = lakse upadanje u krivinu, tj. upravljiviji motor i (koliko toliko) manja potrosnja

Deblja guma = stabilnije na velikim brzinama i sve ovo gore ne

Razlika o kojoj ti pricas i nije neka. Imaces neznatno vecu krajnju brzinu i neznatno manje snage.

Znaci ja bi je stavio, ako ti je ekonomija na prvom mjestu, pa onda sve ostalo.

Tacno tako, a po terenskoj voznji ces imati i bolju vucu i bolje kocenje, probao sam u praksi pre 5 meseci, a sad to ucim iz fizike u skoli.

Posto ti je motor oko 140kg ( samo) veci pritisak na podlogu vrsi preko uze gume ( manja povrsina, pa kramponi ili sare bolje drze)

Jedino ako teras po zivom blatu sa debljom ces sekundu , dve kasnije da se udavis.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja