Jump to content

Moto Zajednica

Miris Benzina U Masini - Gsxr750

Recommended Posts

• U prolazu, 18 postova

naime rec je o suzukiju gsxr 750 94 god ( uljara ) , otvorio sam poklopac gde se sipa ulje i pomirisao ga , osecao se miris benzina i to dosta , ispustio sam malo ulja koje sam sipao par dana pre toga i video da je prilicno retko i naravno ... mirisalo je na benzin

sta to uopste znaci ????

hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 18 postova

fora je u tome sto mi je hladnjak busan i negde curka ( odneo na sredjivanje ) tako da sam ulje dolivao dok sam ga vozio , i kad sam skinuo hladnjak primetim da se benzin dosta oseti , ispustim ulje iz hladnjaka i vidim da je prilicno retko .....

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

pa miris benzina ces sigurno osjetiti jer logicno je da masina radi na benz ali ulje nesmije biti rijetko osim ako je vruce i masina vruca. ulje se znarazrijediti ali tek nakon 3500km najmanje a i nevalja to sto si ga dosipao, koliko je preslokm to ulje>?

• U prolazu, 24 postova

Najvjerovatnije ti neki od karburatora preljeva a taj benzin odlazi u motor kroz kutiju zračnog filtera pa kroz crijevo od oduška a druga varijanta je da preljeva u neki od cilindera pa pokraj karika se sljeva u karter ! Taj problem nezaobilazno i pod hitno riješi !

Uljnjak gsxr 750 je rađen završno s ljetom 92.god.

mada ja mislim da tesko ikako moze proci toliko goriva pored karika jer motor nije stajao kako keze vlasnik a za 2 3 dana stajanja ne moze se to desiti, meni je jednom na ZX u odkazao plovak u karburatoru a motor je stajao 20dana pa se benzin slio kroz glavu i otvorewne usisne ventile u izduvnu granu kad sam ga verglao sve je bacao gorivo na auspuhe. a ulje sam odma kontrolisao i bilo je ok.

• U prolazu, 18 postova

uh ne spominji mi prelivanja ..... pazi iz kutije za vazduh ide neko malo crevce koje ima neki zatvarac , kad izvucem taj zatvarac obavezno izcuri manja kolicina benzina , a desilo mi se da parkiram motor i posle par sati pocne da curi gorivo iz njega , nisam provalio odakle ali cini mi se da curka negde kod izduvne grane ....... nisam stigao da izvalim komsije htele da me ubiju , cela zgrada smrdela na benzin.... pomagajte

prvo napravi taj plovak da radi i da se vraca u prvobitni polozaj treba rastaviti sve karburatore skinuti i rastaviti im donji dio,pa polako ih pogledati koji je i vratiti ga na mjesto ako nisi ovo radio prije onda nemoj daj nekom ko zna ovo nije problem. a onda zamjeni ulje i filter. ako mislis da ti bregaste ostanu u zivotu na 9000/min. eto to je to. nadji nekoga ko je to radio a dizne necackaj i nedirajte nikakve sarafe za vakum i dizne.

• U prolazu, 18 postova

e jeba ga , karburatori odavno rastavljeni , ocisceni i vraceni , ali motor jos nije paljen dok se ne zavrsi krpljenje hladnjaka , sve u svemu bilo je prilicno prljavstine u karburatorima , malo se rdje nakupilo u rezervoaru pa zato , ali sve ce biti to sredjeno do pocetka sezone ..... ulje i filter cu promeniti cim otopli i idem do kocke najverovatnije da se nasteluju karbovi , imao sam jake bas bas jake detonacije u auspuhu , pucanj kao iz pistolja , da li je to do benzina u auspuhu tj prelivanja...???

• U prolazu, 31 postova
  • Motocikl: zzr600

heloo !!!!!!joj samo kad se setim te dobre uljare uhhhhh!!!!!!ovako proveri slavinu za gorivo jel toje mana kod uljara dakle ako slavina pusti a lose iglice koje se nalaze u sistemu plovka znaci skines plovak mislim na karburator i kad ga skines videces jednu konusnu iglu uzmi lupu pa je dobro pogledaj ako je malo patinirala uzmi vodenu smirglu 2000 i samo malcice tek toliko da prodje smirgla ma samo malo je pipni i onda proveri leziste igle obavezno sa lupom e kad to sredis onda si resi o propustanje goriva iz karburatora neke iglice su vrhovi od gume a neki su konusni tako taj deo si resio onda zimi suzuki nesme da ti stoji na copi mora da stoji ravno poturis dascicu a ja sam svake zime skidao creva od goriva za svsku sigurnost sve ovo ti pricam jer sam umao uljaru 1100 crne boje street varijanti ako nesto treba za savet javi se nego to sto ti puca to ti sigurno puca u toku voznje ako puca u toku voznje proveri prekidac koji se nalazi na copi i opruga popusti i ti u toku voznje kad prekidac prekine on ti nepusti struju ka bombinama i kad pusti opali ko iz topa ili kad ga u mestu turiras malo jace a nije na copi od vibracije on opet prekine struju i tako !! obavezno promeni ulje!!!! by joxa proveri slavinu moze ko kurva da samo slini kap po kap i preko noci nastane haos !!!!!!!! 8)

• Drug član, 4388 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори
heloo !!!!!!joj samo kad se setim te dobre uljare uhhhhh!!!!!!ovako proveri slavinu za gorivo jel toje mana kod uljara dakle ako slavina pusti a lose iglice koje se nalaze u sistemu plovka znaci skines plovak mislim na karburator i kad ga skines videces jednu konusnu iglu uzmi lupu pa je dobro pogledaj ako je malo patinirala uzmi vodenu smirglu 2000 i samo malcice tek toliko da prodje smirgla ma samo malo je pipni i onda proveri leziste igle obavezno sa lupom e kad to sredis onda si resi o propustanje goriva iz karburatora neke iglice su vrhovi od gume a neki su konusni tako taj deo si resio onda zimi suzuki nesme da ti stoji na copi mora da stoji ravno poturis dascicu a ja sam svake zime skidao creva od goriva za svsku sigurnost sve ovo ti pricam jer sam umao uljaru 1100 crne boje street varijanti ako nesto treba za savet javi se nego to sto ti puca to ti sigurno puca u toku voznje ako puca u toku voznje proveri prekidac koji se nalazi na copi i opruga popusti i ti u toku voznje kad prekidac prekine on ti nepusti struju ka bombinama i kad pusti opali ko iz topa ili kad ga u mestu turiras malo jace a nije na copi od vibracije on opet prekine struju i tako !! obavezno promeni ulje!!!! by joxa proveri slavinu moze ko kurva da samo slini kap po kap i preko noci nastane haos !!!!!!!! 8)

Bravo ovo je odgovor.........

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja