Ivan_ZR 7 Napisano Septembar 3, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan komsija je pre nekog vremena kupio motor, i pre koji dan dodje kod mene da mu zategnemo lanac jer je zaista bio dobrano labav. pritegnem mu ja lanac tacno koliko treba, on se provoza i kaze nesto krlja lanac. pogledam ponovo, a lanac ponovo labav. zategnem ga jos malo i provoza ga i kada krene da koci malo nesto krlja. stavimo na stender i krenem polako da okrecem tocak, pipnem lanac a on dobro zategnut. okrenem jos malo tocak a on jako labav, okrenem jos malo on malko labav. provozao sam ga i osecaju se u levom nogostupu nesto jace vibracije i kao da lanac krlja kada se ide sporije i pomalo kada se koci... e sada, jel se to lanac isteglio ili su otisli lezajevi u tocku? i koliko kostaju ti lezajevi? hvala unapred. pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6005 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Lezaji kostaju oko 2 000 dinara, a lanc se neravnomerno istegao i pod hitno stavljaj nov. Skini lanac i vidi ima li lufta u tocku pa onda odluci da li ti trebaju novi lageri. I naravno, kako se okrece tocak /glatko, bez trzanja, cudnih sumova/. Na zadnjem tocku bi trebalo da ima 3 lagera, dva na tocku, jedan na lancaniku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6585 Napisano Septembar 3, 2009 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja bi' pre reko da je doslo doba da se menjaju lanac i lancanici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigorius 134 Napisano Septembar 3, 2009 Drug član, 1537 postova Lokacija: Svemir 2,8342534 svetlosnih godina zapadno od Marsa Prijavi odgovor kao problematičan Miso kako moze lanac da se neravnomerno istrosi?? ja mislim da treba da vidis kakve su ti gume koje ublazuju udare u glavcini...nesto je ocigledno lose pogledaj pazljivije a skini i tocak i odma ce ti se kazati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5769 Napisano Septembar 3, 2009 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Potpuno ista stvar se i meni desila na TA pre neki mesec - početkom sezone. Lanac je bio neravnomerno istegnut i sa okretanjem zadnjeg točka sam se pretegne, pa opusti i jede lančanike samo tako. Bacaj sve u đubre, novi lanac i lančanici i stvar rešena. A ugradi čoveku i automatski podmazivač lanca... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr.Racer 284 Napisano Septembar 3, 2009 Svrati ponekad, 432 postova Lokacija: Staro selo Prijavi odgovor kao problematičan Lanac i lancanici ! Provereno X puta ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6005 Napisano Septembar 4, 2009 Drug član, 3008 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Lanac, ako je nekvalitetan, moze da se razlicito rastegne u prakticno svakom spoju. Ne mora da isto rastezanje bude u svakoj karici. Najcesce se, meni omiljeni, lanci za liftove i kombajne neravnomerno rastezu /valjda zato liftovi stucaju kad idu ;)/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivan_ZR 7 Napisano Septembar 4, 2009 Advanced Member, 791 postova Lokacija: Зрењанин Motocikl: Sv650n Prijavi odgovor kao problematičan Lanac, ako je nekvalitetan, moze da se razlicito rastegne u prakticno svakom spoju. Ne mora da isto rastezanje bude u svakoj karici. Najcesce se, meni omiljeni, lanci za liftove i kombajne neravnomerno rastezu /valjda zato liftovi stucaju kad idu ;)/ hehe reci cu mu sve sutra. ali prvo cemo da vidimo lezajeve, mislim kad vec cackamo ...i da, ima li neko neki predlog gde uzeti lanac i lancanik povoljno? i koliko bi kostala neka jeftinija varijanta istih? covek je sada uzeo bajk i ne verujem da ce se bas sada raseci za neki zlatni DID Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...