wulfy 207 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Postujem tvoj trud, slike ne mogu da vidim, ali mi nije jasan ovaj istorijski cas ??? I jedno pitanje, ima li Servantesovih naslednika u CG. Ne, nije mi namjera da nekom držim bilo kakva predavanja, ili časove. Razlog puta je ,,istorijski'' pa je i takav tekst. Ako nekoga zanimaju ti predjeli kroz koje sam prošsa, eto, da ima prestavu odakle ti objektu baš tu. Migel Servantes je, kao što sam napomenuo, po legendi (a to nikako nije i istorijska činjecia) je bio 5 godina u zatičeništvu u Ulcinju. Opet neki izvori kažu da je bio u Alžiru. Činjenice kažu da je Ulcinj bio pod kontrolom Turske, i da je bio pjaca robova i stecište gusara (koji su opet pljačkali za račun Turske). Činjenica je takođe da je među gusarima bilo podosta i onih koji su došli iz Alžira i da su su se u Ulcinju tada uglavnom koristili orjentalni jezici. Na tvoje pitanje, dakle, ostajem bez odgovora, jer gdje je Servantes proveo 5 godina u zatočeništvu ne zna se sa sigurnošću. Ali kako Roki-Roki reče izgleda da jeste boravio u Ulcinju i da ima potomke ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sinke 451 Napisano Avgust 27, 2009 Zainteresovan, 592 postova Lokacija: BEOGRAD-DORCOL Motocikl: Stalno neki drugi :) Prijavi odgovor kao problematičan Totalno profi odradjeno. Svaka cast!!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fruskogor@c 19 Napisano Avgust 27, 2009 Svrati ponekad, 251 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postujem tvoj trud, slike ne mogu da vidim, ali mi nije jasan ovaj istorijski cas ??? I jedno pitanje, ima li Servantesovih naslednika u CG. Ne, nije mi namjera da nekom držim bilo kakva predavanja, ili časove. Razlog puta je ,,istorijski'' pa je i takav tekst. Ako nekoga zanimaju ti predjeli kroz koje sam prošsa, eto, da ima prestavu odakle ti objektu baš tu. Migel Servantes je, kao što sam napomenuo, po legendi (a to nikako nije i istorijska činjecia) je bio 5 godina u zatičeništvu u Ulcinju. Opet neki izvori kažu da je bio u Alžiru. Činjenice kažu da je Ulcinj bio pod kontrolom Turske, i da je bio pjaca robova i stecište gusara (koji su opet pljačkali za račun Turske). Činjenica je takođe da je među gusarima bilo podosta i onih koji su došli iz Alžira i da su su se u Ulcinju tada uglavnom koristili orjentalni jezici. Na tvoje pitanje, dakle, ostajem bez odgovora, jer gdje je Servantes proveo 5 godina u zatočeništvu ne zna se sa sigurnošću. Ali kako Roki-Roki reče izgleda da jeste boravio u Ulcinju i da ima potomke ;D U Ulcinju ima jedna porodica crnaca koji su odavno tu moze se reci starosedeoci, potomci nekadasnjih gusara.Jedan se zove Mario i bavi se slikanjem turista, to znam jer sam u Ulcinj cesto dolazio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Avgust 27, 2009 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Nekako ti non-stop kroz celu prichu izmiche chinjenica da su Duklja / Zeta ustvari prve srpske drzhave. ??? Ne slovenske, ne crnogorske. Ja 21. maja 2006. nisam nishta dobio. Tachnije, mnogo sam izgubio. :-\ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...