Jump to content

Moto Zajednica

istorija Crne Gore u jednom điru

Recommended Posts

• Drug član, 1592 postova
  • Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada

Postujem tvoj trud, slike ne mogu da vidim, ali mi nije jasan ovaj istorijski cas ???

I jedno pitanje, ima li Servantesovih naslednika u CG.

Ne, nije mi namjera da nekom držim bilo kakva predavanja, ili časove. Razlog puta je ,,istorijski'' pa je i takav tekst. Ako nekoga zanimaju ti predjeli kroz koje sam prošsa, eto, da ima prestavu odakle ti objektu baš tu.

Migel Servantes je, kao što sam napomenuo, po legendi (a to nikako nije i istorijska činjecia) je bio 5 godina u zatičeništvu u Ulcinju. Opet neki izvori kažu da je bio u Alžiru.

Činjenice kažu da je Ulcinj bio pod kontrolom Turske, i da je bio pjaca robova i stecište gusara (koji su opet pljačkali za račun Turske). Činjenica je takođe da je među gusarima bilo podosta i onih koji su došli iz Alžira i da su su se u Ulcinju tada uglavnom koristili orjentalni jezici.

Na tvoje pitanje, dakle, ostajem bez odgovora, jer gdje je Servantes proveo 5 godina u zatočeništvu ne zna se sa sigurnošću.

Ali kako Roki-Roki reče izgleda da jeste boravio u Ulcinju i da ima potomke  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 251 postova

Postujem tvoj trud, slike ne mogu da vidim, ali mi nije jasan ovaj istorijski cas ???

I jedno pitanje, ima li Servantesovih naslednika u CG.

Ne, nije mi namjera da nekom držim bilo kakva predavanja, ili časove. Razlog puta je ,,istorijski'' pa je i takav tekst. Ako nekoga zanimaju ti predjeli kroz koje sam prošsa, eto, da ima prestavu odakle ti objektu baš tu.

Migel Servantes je, kao što sam napomenuo, po legendi (a to nikako nije i istorijska činjecia) je bio 5 godina u zatičeništvu u Ulcinju. Opet neki izvori kažu da je bio u Alžiru.

Činjenice kažu da je Ulcinj bio pod kontrolom Turske, i da je bio pjaca robova i stecište gusara (koji su opet pljačkali za račun Turske). Činjenica je takođe da je među gusarima bilo podosta i onih koji su došli iz Alžira i da su su se u Ulcinju tada uglavnom koristili orjentalni jezici.

Na tvoje pitanje, dakle, ostajem bez odgovora, jer gdje je Servantes proveo 5 godina u zatočeništvu ne zna se sa sigurnošću.

Ali kako Roki-Roki reče izgleda da jeste boravio u Ulcinju i da ima potomke  ;D

U  Ulcinju  ima  jedna  porodica  crnaca  koji  su  odavno  tu  moze  se  reci  starosedeoci, potomci  nekadasnjih  gusara.Jedan  se  zove  Mario  i  bavi  se  slikanjem  turista,  to  znam  jer  sam  u  Ulcinj  cesto    dolazio.

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Nekako ti non-stop kroz celu prichu izmiche chinjenica da su Duklja / Zeta ustvari prve srpske drzhave. ??? Ne slovenske, ne crnogorske.

Ja 21. maja 2006. nisam nishta dobio. Tachnije, mnogo sam izgubio. :-\

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja