Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Super 8 ili Kymco Super 9

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova

Postovani clanovi foruma,

koji od ova 2 skutera kupiti decaku od 15 godina?

Da li su agregati isti, koje si im prednosti i mane?

Super 8 je 1350 e, a Super 9 je 1780e. Napisite mi Vasa misljenja.

Hvala Vam unapred.

Pozdrav svima.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 100 postova

ima razlike...super 8 ima 4T masinu,super 9 ima 2T...sto znaci da 9-ka je brza i ima bolje ubrzanje,al 8-ica ima vece tockove i veca je malo cini mi se+sto trosi manje benzina...sad koji uzeti,to je na vama sve zavisi ako on bude nekad hteo da ga turpija ili sl. onda bolje da uzme 9-tku jer je dvotaktna!!

• Svrati ponekad, 458 postova
  • Motocikl: gpz 500 s

Ja bih gledao da ima vece tockove.Plus,razlika u ceni od 430e.Za te pare mozete da mu kupite kompletnu moto opremu.

Na kraju,i potosnja je veca kod dvotaktnog,kao sto je to napisao Milan_ns.

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Sa Kymcom nemam nikakvih iskustva tako da o kvalitetu ne mogu da govorim ali predpostavljam da je vise nego dobar i niko se do sada nije zalio. Koliko sam upoznat Super 8 ima u verziji sa 2T i 4T motorom. 4T je nesto jeftinji. Sto se modela tice bez razmisljanja bih uzeo Super 8. Veci tockovi, lepsi izgled, noviji model, niza cena. Da li ces da uzmes 2T ili 4T to je na tebi.4T je nesto ekonomicniji ali i tromiji, znaci ako si vise u fazonu easy rider 4T je bolji. Ako si za brzu voznju, i treba ti dobro ubrzanje od semafora do semafora onda 2T. Masina je jednostavnija tako da ce te i nesto jeftinje kostati opravka ako dodje do generalne.

• Advanced Member, 791 postova
  • Motocikl: Sv650n

ako se ne varam super 8 je od 125ccm, a 9-ka, koju sam ja imao pre par godina, je 50ccm. inace 9-ka je odlicna. nikakvih problema nisam imao sa njime, dobra potrosnja, dosta je velik, kvalitetniji je i brzi od vecine ostalih kineza... tako da ako ima 15 godina dete, super 9 je resenje  ;)

• Svrati ponekad, 100 postova

ako se ne varam super 8 je od 125ccm, a 9-ka, koju sam ja imao pre par godina, je 50ccm. inace 9-ka je odlicna. nikakvih problema nisam imao sa njime, dobra potrosnja, dosta je velik, kvalitetniji je i brzi od vecine ostalih kineza... tako da ako ima 15 godina dete, super 9 je resenje  ;)

super 8 ima i u varijanti od 50 i 125 cc

• Drug član, 1558 postova
  • Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500

Da ne tupim, a da li ste razmisljali o onom 50cc chopperu iz kinroada...?

Skuteri/bezbedost, bla,bla,bla...

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

ja glasam za kinroad choper extra izgleda , a ako je visok i ima nameru da raste preko 180cm onda xt50 kroserica , izgleda super robusno a kolega je dokazao da je dobro  ;D isto kinroad ... ja bih bilo shta samo ne skuter

• U prolazu, 81 postova

Ne znam sto pljujete po skuterima toliko?! Ustvari i ja sam pljuvao dok nisam kupio jednog i video da nije toliko nestabilan i opasan koliko sam mislio...Za gradske uslove i brzine do 50km/h je sasvim dovoljan i laksi za voznju od motocikala (i ne treba dete da uci da menja brzine, sto znaci dosta jer dok razmislja u kojoj je brzina manja mu je koncentracija na saobracaj oko sebe).

Preporuka za piaggio free...Jeftin, ima delova svugde, neunistiv!

Posto sam do skoro vozio skuter a sada kruzer mogu slobodno da kazem da je za grad skuter zakon. Za van gradsku voznju i auto put kruzer je mnoooogo bolji.

• U prolazu, 19 postova

Kupljen danas Super 8,

po meni starijem prelepo izgleda!

Hvala Vam svima na dosadasnjim odgovorima, ali pitanja ima jos.

1.Kako razraditi motor? Ako moze malo detaljnije neko da napise ili da mi da sajt gde mogu procitati,

2. Koje ulje kvalitetno mi preporucujete za gorivo?

3. Prodavac mi nesto naprica da u motoru nema ulja, nego da je u nekoj masti  ???  ???  ???

Poz, svim bajkerima i dobar vetar u ledja!

nesone

Motor ces pravilno razraditi tako sto u fazi razrade neces prelaziti 35-40, zavisi od modela i ne vozis ga konstantno sa vise od pola gasa.

Ulje ce ti sipati na obaveznim servisima. Dok je u garanciji moras da ga servisiras u ovlascenim servisima u protivnom ne vazi garancija.

• Drug član, 2265 postova

Cestitam Nesone, razrada u principu ista kao za vecinu vozila, nista preko 2/3 gasa, bez naglih startova i ubrzavanja, a posle jedno 500km mozes polako da povecavas brzinu. Od 1000km kako ti drago.

• Drug član, 1050 postova
  • Motocikl: CBR600RR , CBR600F , Burgman400

Ne znam sto pljujete po skuterima toliko?! Ustvari i ja sam pljuvao dok nisam kupio jednog i video da nije toliko nestabilan i opasan koliko sam mislio...Za gradske uslove i brzine do 50km/h je sasvim dovoljan i laksi za voznju od motocikala (i ne treba dete da uci da menja brzine, sto znaci dosta jer dok razmislja u kojoj je brzina manja mu je koncentracija na saobracaj oko sebe).

Preporuka za piaggio free...Jeftin, ima delova svugde, neunistiv!

vozio sam skuter proshle godine , bash iz tog razloga super je za grad , tj bar su mi svi tako rekli ... ja mislim da je enduro/kross 15 puta bolji za grad + josh 30puta lakshi za voznju ... na skuteru meni najveca zamerka je brzina , i dok mozda po centru ti zaista ne treba preko 60kmh , chim predjesh brankov shvatish da si ti opasnost po saobracaj , vuchesh se , u kolima 60 je tvoj izbor i mozesh da dodash gas , a na skuteru ga nema , najneprijatnije mi je kad autobus ide iza tebe i blica , shto mi se deshavalo svaki jeb*** dan , zato sam ga i prodao , dzaba mu shto ide 70 kad autobus ide 80 i to ako mu se ne zuri ... plus 50ccm na brzine moze da ide i 100kmh dok za skuter tih performansi treba dati 2500eura (ako prichamo o novom ) a enduro je 1500e

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: Honda CX 500C

jel to 2t ili 4t??

2t,

hvala svima na odgovorima,

skuter ce voziti moj sin, a ja po neki put.

poz.

Ako dodjes od Dejana na red ;D ;D

Za tebe nesto ozbiljnije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja