Jump to content

Moto Zajednica

Umorila se Yamaha?

Recommended Posts

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Jucer.

Vozim se po auto putu 150-160 i odjednom primjetim da drzim gas do daske.

Hmmm, pomislim, jest da je jak vjetar u facu, ali opet, malo je 160 za do daske.

Prebacim u nizu brzinu, nece preko 7000 obrtaja. Brzina pocinje da pada sve vise.

Stajem u zaustavnu traku, malo proturiram, sve fercera, krenem ponovo i dodjem na 190 bez problema, ali dalje nece.

(najvise sto sam dohvatio s njim je oko 210, nekad davno)

Danas.

Vozim oko 120, i odjednom osjetim da gubim power. Ista prica, brzina pada. Na dodavanje gasa nesto kao krklja,

kao da se prehladio. Malo stisnem kvacilo i proturiram. Ponovo po gasu i opet ide kao da nista nije bilo.

Ima neko ideja? Meni na pamet pada prljav filter ili dizne. Svjecice su nove.

Ili je u pitanju kraj, koji jednom mora doci, posto je motor presao na 100-ine hiljada km.  :-\

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

S obzirom na kilometražu hm....izmeri kompresiju...mada sve deluje kao prljav karburator ili voda u benzinu...skini lončiće pa vidi kakav je benzin,istresi vodu,proveri nivo goriva,proveri dal benzin stiže lagano iz rezervoara u dovoljnoj količini,filter za vazduh ako nisi odavno menjao...očisti rezervoar...sve može da bude al kao da ne dobija dovoljno benzina (pogotovo na većim obrtajima) ...sredi to malo i traži kupca,ako je prešla 100 iljada šta možeš da očekuješ??pozdrav i srećno!!

Voda ne bi trebala da bude.

Presla je najmanje 250.000....(ima samo 5 cifara za kmtre)

Mislio sam da produvam dizne i ocisim / zamjenim filter, pa cemo da vidimo dalje.

Ako to ne bude to, bojim se da je kraj blizu.

E sad zamislite oglas "92-go. Odlicna. 50.000 km. Bla Bla ... mislio sam da je ostavim sebi"  :D

• Enduraš, 6396 postova
  • Motocikl: CRF300L

Izgleda kao da karburatori ne dobijaju dovoljno goriva. Proveri slavinu i uopste protok benzina do karburatora. Mozda i je i nivo benzina u karburatorima mali (plovak rano zatvara)

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5461 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Jucer.

Malo stisnem kvacilo i proturiram. Ponovo po gasu i opet ide kao da nista nije bilo.

Da su karike tj. kompresija ovo joj ne bi pomoglo :D Znaci ima jos zivota u njoj samo malo precistiti i gass

• Ne silazi, 5562 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

... Znaci ima jos zivota u njoj samo malo precistiti i gass

Plan je da se iscjedi i zadnja kap istog, samo je pitanje koliko sam od cilja  ;D

Izgleda da si daleko!!! ;D

Bogami ne znam  ;D

Sad u povratku iz firme ponovo isti fenomen, samo ovaj put dzaba kvacilo i turiranje.

Srecom, desilo se oko 1 km pred pumpu, pa sam se nekako dogegao do pumpe i onda je totalno izdahnula.

Na A, ni B.

Pade mi na pamet da sam neki dan po prvi put otkako je imam presao preko 300 km bez tankanja, pa sam zakljucio da je mozda povukla kakav talog pri dnu rezervoara. Naspem ga punog, malo promuckam i...uj uj uj uj....brrrrrrmm  :D

Izasao sam opet na auto put i ide ok, ali ipak uz neki los feeling da tako kazem.

Nesto mi se ne ide u ponedeljak s njom na posao.

Morat' ce past neko sharafljenje za weekend.....

Pa i ja sad najvise na slavinu sumnjam, ali bem li ga, jucer je bio do pola pun, pa je isto seruckao.

Plan je da se skine slavina i ocisti. Ne znam sta ima tu da se "pokvari", ali se sjecam da su ljudi na XJ-forumu

trazili slavine (znaci ne jedan)... ???

Odoh sad da smislim u sta da prespem 20 litara benzina  ;D

• Drug član, 3052 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Vidi, to sto si opisao nikako nije znak "umora" masine. Ako je gotova ona radi sve losije i losije, tokom nekog duzeg perioda, i na kraju izdahne, tj, radi ali trosi ulje, dimi, lupa... Masina ne moze da malo radi kako treba a malo da izumire i da se to uzme kao znak njenog kraja. Znaci, filteri, slavina, karburatori, a boga mi i svecice i kablovi od istih. Moze da bude jos banalnije, recimo da se olabavila papucica od struje koja ide na bobinu... Moze da bude milion drugih stvari, ali definitivno nije pred izumiranjem ;)

Zato, malo sredjivanja karbova pa redom i opet cete da hujite tim vasim vetrovitim putevima otetim od mora.

Skinuo sam slavinu i iznedadio se da nema onaj filter (mrezicu) i duzu i kracu cijev (za rezervu i to). Nema nista, a ja cijelo vrijeme mislim da imam rezervu.  :D

Elem, procistio sam je, produvao kompresorom i vratio nazad i sve fercera.

SLEDECE PITANJE:

Zna li neko gdje su dizne?  ;D Negdje sam zaturio manuel....evo mi PC u crvenom, sav se oznojio trazeci.

Jbga, nije mi duugo trebao.

Htio bih i njih malo izmaltretirati kompresorom prije nego sto vratim tank.

Vidi, to sto si opisao nikako nije znak "umora" masine. Ako je gotova ona radi sve losije i losije, tokom nekog duzeg perioda, i na kraju izdahne, tj, radi ali trosi ulje, dimi, lupa... Masina ne moze da malo radi kako treba a malo da izumire i da se to uzme kao znak njenog kraja. Znaci, filteri, slavina, karburatori, a boga mi i svecice i kablovi od istih. Moze da bude jos banalnije, recimo da se olabavila papucica od struje koja ide na bobinu... Moze da bude milion drugih stvari, ali definitivno nije pred izumiranjem ;)

Zato, malo sredjivanja karbova pa redom i opet cete da hujite tim vasim vetrovitim putevima otetim od mora.

Pravo zboris, ali ona stvarno radi sve losije i losije, trosi ulje, lupa, tokom cijelog perioda od kad je kod mene (25K+ km)  ;D

Ovaj motor je toliko dao od sebe, da je to tesko predociti.

Iako inace totalno ne patim od toga sta drugi misle o mojim motorima, danas sam dozivio nesto cudno.

Bio sam do lokalnog dile da kupim neke rukavice i kad sam nakon jedno sat vremena probavanja konacno izabrao jedne, izasao sam i zapalio jednu prije nego sto krenem. I tako ja pusim i malo razgledam motore ispred, a ljudi sjede na klupicama, piju, puse, pricaju....

I tako ja povucem 2-3 dima i spazim jednu Apriliu Tuono, bas onako dobra, opucana. Odem da je malo bolje vidim, kad pored nje Fireblade 2009 sa najsexijim dupetom koje sam do sad vidio. Malo dalje neka Yamaha R1 2008, sa milion nekih aftermarket dzidza-midza.....

I tako bacim ja cigaru, krenem prema mojoj nesretnoj Yamahi i po prvi put mi se ucinila nekako jadna, gotova, kao stara bolesna baba.

Mozda zbog kombinacije ovog stucanja i tih bling-bling zvijeri sto stajahu pored nje..... :-\

Pa o dusi i govorim. To ti dodje kao sa ljudima. Rumeni su zdraviji i jaci od blijedih. 

Dok sam pusio i slinio u glavi mi se samo prevrtalo "kako to ide, lezi, koci...."

Odisu snagom i performansom, dok moja Yamaha smrducka na otpad.  ;D

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5461 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Rumeni su zdraviji i jaci od blijedih. 

Zuti zutuju a rumeni putuju ;D ;D            ..infarkt..

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja