HoochieMan 30 Napisano Avgust 20, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dokopao sam se tastature posle deset dana! Iza mene je sećanje na lepu turu, od juga Srbije, preko mora, Hercegovine i Bosne, a ispred mene je ostatak života. A moglo je i da bude drugačije. Ovo malo vremena koliko sam imao sreće da provedem na motorima ispunilo je veliko zadovoljstvo, ali i dovoljno ekscesa, odrane kože i bola da bih vrlo dobro znao kontekst u koji je smešten život na dva točka. Ovo što ću opisati je, bez imalo sumnje, najdramatičnija situacija koja brzinom svetlosti vodi pravo u svima nama mrsku rubriku, i državnu statistiku o letalitetima. Kada vozim, naročito sa svojom lepšom polovinom, apsolutno insistiram na opremi, čijem nenošenju dugujem dovoljno uspomena u formi ožiljaka. I šta mi bi tog dana stvarno nemam pojma. Vrućina, to je sigurno. Nosili smo jakne i kacige, pantalone i čizme su bile svesno izostavljene zbog kratke ture, opuštene letnje atmosfere itd. Vozimo se iz Petrovca ka Baru, dva motora, mi smo drugi, i počinju duple trake uzbrdo. To je nekih par kilometara dobrog asfalta širokih krivina, ekstra da se motor malo produva. Vozimo levom trakom kao brži od ostatka saobraćaja (100-ak ili malo više na sat, nemam tačnu ideju koliko). Levo od nas jedna traka u kontra smeru sa duplom punom linijom, desno od nas sporadična kola. I kako lomim krivinu i izlazim iz nje, nekoliko desetina metara ispred mene vidim auto koji juri direktno u mene! Dasa izleteo preko pune duple celom širinom direktno u mene! Nije mi se premotao život pred očima, nije mi ništa proletalo kroz glavu, par momenata kojih se maglovito sećam. Sigurno sam reagovao, ali sećanje na to ne postoji. Sledio je tup udarac, sećam se bola u levoj nozi, shvatam da je bilo kontakta, motor je nastavio da se kreće po putanji. Prvo mi prolazi kroz glavu Milica, dok usporavam pitam kroz autocom da li je zakačio, kaže nije, dobro je. Frka mi da pogledam dole nogu (bio sam u onim sandalama za plažu umesto u čizmama), anestezirana je još i ne znam kakav ću užas videti, i ne mogu da vam opišem u kom sam čudu bio kad sam video da su svi komadi na mestu! Dasa je otišao, nije se okrenuo. Do kontakta je došlo između par milimetara noge i boka auta, motor nema ni crticu na sebi! Stopalo je očito bilo najistureniji objekat u tom momentu, momak Crnogorac koji je iz auta iza mene gledao šta se desilo kaže da sam eskivirao, auto budvanskih tablica je išao kao kamikaza u mene. Nastavak je bio u bolnici, gde posle takvog udarca sledi iznenađenje da nema loma (samo gadno nagnječenje). Ni sam nisam znao kakve kosti imam. Braćo moja, sve je to bilo jako brzo. Ne sećam se ni boje auta (šta reći osim da sam ja mislio da je crn, Milica da je beo). Prošao bih kroz njega kao projektil. I nije mi baš najjasnije kako smo uspeli da se mimoiđemo, ali se i dalje nadam da jesmo i da ja ovo zaista i pišem. Uvek sam veoma svestan situacije u saobraćaju, i vrlo brzo ukopčam sve oko mene. Ovo nisam video ni u najavi, kao kad ti u crtaću padne klavir na glavu. I kad vrtim film, ne znam ni sam šta bih promenio... možda ići desnom trakom 50 na sat? I dalje sam među vama i vozim, i molim vas- otvorite oči, očekujte uvek nešto suludo iza krivine, čuvajte se. Ja samo mogu da budem zahvalan što ja, i Milica, imamo još jedan kredit u ovoj igri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fat boyOS 11 Napisano Avgust 20, 2009 Svrati ponekad, 307 postova Lokacija: Osijek Prijavi odgovor kao problematičan idi i zapali svecu. Hvala dragom Bogu da ste dobro,pusti....zapali svecu ,pomoli se i pusti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
davidoff 27 Napisano Avgust 20, 2009 Nesvrstan, 756 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R21A Prijavi odgovor kao problematičan UH covece citam i tresem se...............definitivno zapali svecu ako to vec nisi uradio! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 313 Napisano Avgust 20, 2009 Svrati ponekad, 312 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelju, zahvali se onom gore sto te je pogledao i taj dan slavi kao drugi rodjendan A tamo kakvih ima za volanom bolje je ne komentarisati jer ce me udaljiti sa foruma, cast izuzecima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Avgust 20, 2009 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan juce sam iz crne gore... bio sam dole kolima.... znaci po celoj MNE voze kao maniti ali na primorju je zaista strasno... pogotove te price sa tri trake... i "lutrijasi" koji preticu na duplu punu u fazonu APP - ako prodje prodje... bitno je da si ti prosao relativno ne povredjen... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brmbrm 118 Napisano Avgust 20, 2009 Brmbrm, 448 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Life Race Prijavi odgovor kao problematičan Braćo moja, sve je to bilo jako brzo. Ne sećam se ni boje auta (šta reći osim da sam ja mislio da je crn, Milica da je beo). Prošao bih kroz njega kao projektil. I nije mi baš najjasnije kako smo uspeli da se mimoiđemo, ali se i dalje nadam da jesmo i da ja ovo zaista i pišem. Uvek sam veoma svestan situacije u saobraćaju, i vrlo brzo ukopčam sve oko mene. Ovo nisam video ni u najavi, kao kad ti u crtaću padne klavir na glavu. I kad vrtim film, ne znam ni sam šta bih promenio... možda ići desnom trakom 50 na sat? I dalje sam među vama i vozim, i molim vas- otvorite oči, očekujte uvek nešto suludo iza krivine, čuvajte se. Ja samo mogu da budem zahvalan što ja, i Milica, imamo još jedan kredit u ovoj igri. U desnoj traci pri toj brzini sam ja isklizao, doduse nocu kod budvanskog tunela. Naleteo na ulje i soder.... Jednostavno, ovaj gore vas je pogledao. Hvala mu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Koki 9 Napisano Avgust 20, 2009 U prolazu, 48 postova Lokacija: BEOGRAD Motocikl: ZX6R, CB1000F Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Bogu da se sve tako završilo. Želim Vam još puno, puno bezbednih km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miša bmw 284 Napisano Avgust 20, 2009 Svrati ponekad, 448 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: BMW R 1200 GS, Honda CB 500... Prijavi odgovor kao problematičan Još sam naježen, a pročitao sam i sve odgovore... Bogu hvala da je ovako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Avgust 20, 2009 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne bi bilo toliko jezivo, ajd malo da preokrenemo... Možda je to bila packa što smo prvo posetili Đavolju varoš, pa tek onda Ostrog? Ispod je hronologija događaja... Na povratku, u Ostrogu, zapalili smo sveće svima bližnjima, i našim pokojnima kojih se dugo nismo setili... Od događaja je prošlo već 4-5 dana, i dalje se smejem situaciji kada su u bolnici pozvali policiju (dužnost im je, zbog udesa...). Pita me čovek dal sam zapamtio registraciju. A došlo mi smešno, nemam pojma ni koje je boje auto, pokušavam da ne ispadnem baš totalni debil. Bio udarac, motor neoštećen i nema pada, noga kao krofna. Toga dana se treći motor iz našeg društva zaputio od mora ka BG, i javlja mi se kasnije da je neko u kanjonu tog dana poginuo... Ne možemo znati koliko nam je dana ostalo na zemlji. Nadam se da će pisanija o ovom iskustvu nekome pomoći da sebe bolje sačuva, vozite srećno i pametno. Pametno kalkulišite rizik koga uvek de fakto ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ponoćni jahač 1912 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 981 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
spredrag 1130 Napisano Avgust 20, 2009 Zainteresovan, 914 postova Motocikl: BMW R50/5 Prijavi odgovor kao problematičan Tvrd si ti orah skolski druze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Avgust 20, 2009 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ovo stho se tebi desilo je moja NAJGORA nocna mora na motoru. Zbog konstrukcije (i tezine) mog motora i mog neiskustva tema bih bila otvorena sa mojim imenom u nazivu iste :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
istankov 1043 Napisano Avgust 20, 2009 Zainteresovan, 503 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao si sreće! Pretpostavljam na kom mestu si imao kontakt, i imao si pravu sreću da ga izbegneš. Čestitke na prisebnosti. Pamet u glavu i na CG putevima računajte da svi koriste srednju traku. Redovno se krate krivine, i ne obraća se pažnja da za pola sekunda neko iz suprotnog pravca može da naleti i sa 50m/s. Čisto informativno, ograničenje na toj deonici je 50km/h do polovine i 60km/h do prevoja. Sa druge strane, do mosta je 60, posle valjda 50. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Avgust 21, 2009 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko su mi samo puta izletale kamikaze... Danas na novom obrenovackom putu izmedju Ostruznice i Umke, skoro sam jahao bankinu, jer je jedna vrlo slatka klinkica cca 18-22godine, u golfu tri, j**** je svi resila do obidje auto koji je vec preticao kamion, sto ce reci na onoliko sirokom putu mi je ostalo mesta taman izmedju nje i bankine > Inace ogranicenje na tom delu je 80km/h, kamion je isao jbmliga 70kmh, covek ga je obilazio sa ~ 100, a plavusica je prozujala kako samo raspad od golfa moze zujati... Koliko je ljudi ove godine poginulo, sve sam se pitao kako uspevaju, danas sam shvatio da je ta mala recept za crnu hroniku... I mnogi koji imaju premalo godina, premalo iskustva, i previse konja... Slobodno slavite taj dan kao rodjendan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vlada GS 190 Napisano Avgust 21, 2009 Zainteresovan, 709 postova Lokacija: Banovo Brdo - Beograd Motocikl: BMW 1200RT Prijavi odgovor kao problematičan Ja nemam reci ime moje.....ne da te je pogledao ''ovaj gore'', nego taj dan da svake godine obelezis na neki nacin.....prvo u Crkvu....neka nas Bog cuva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GhostMile 4614 Napisano Avgust 21, 2009 Lord Sidious Tamni, 4841 postova Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam sreo na Crnogorskim duplim trakama manijaka. Cetinje - Podgorica, ja kao peglam, a on me prestize (autom) pred kraj duple trake i nastavlja u suprotnoj traci (puna linija) prestizati druge. S druge strane izvire auto....Mislio sam "gotovo", ali se nekako provukao. Brzina je bila stravicna. U Bosni, desna krivina, brdo, puna linija...Ja cekam veselog bosanca i docekam ga. Izvire Alfa u mojoj traci, ide brzinom svjetlosti i prolazi pored mene, koji sam skoro u jarku.... Uvijek im se treba nadati.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lazić 129 Napisano Avgust 24, 2009 Drug član, 1558 postova Lokacija: Mlecni put, Zemlja, Beograd, Zvezdara Motocikl: Cigareta skraćuje život za 2 minuta, buteljka vina za 4 minuta, a jedan radni dan skraćuje život za 8 sati !!! Ah, da KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam sreo na Crnogorskim duplim trakama manijaka. Cetinje - Podgorica, ja kao peglam, a on me prestize (autom) pred kraj duple trake i nastavlja u suprotnoj traci (puna linija) prestizati druge. S druge strane izvire auto....Mislio sam "gotovo", ali se nekako provukao. Brzina je bila stravicna. U Bosni, desna krivina, brdo, puna linija...Ja cekam veselog bosanca i docekam ga. Izvire Alfa u mojoj traci, ide brzinom svjetlosti i prolazi pored mene, koji sam skoro u jarku.... Uvijek im se treba nadati.... Da, da, pre ili kasnije su u crnoj hronici... Juce i danas igrom slucaja sam 2 puta bio u Vrnjackoj Banji, istim putem, juce motorom, danas kolima(sa skuterom u gepeku, cega sam se sve nagledao, Gospode Boze... A ja za sebe mislio da brzo vozim... ??? ??? ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZZ 424 Napisano Avgust 24, 2009 Svrati ponekad, 197 postova Lokacija: Luzern Motocikl: Kawasaki VN800A Prijavi odgovor kao problematičan To se i meni isto desilo kad sam bio sad na Ohridsko jezero...kao da ja opisujem :-X Noc, cale vozi kola i isto tako istrchava lik...ja se o'ladi... :o Cuti...sva sreca da ste dobro proshli Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DzOkS 1174 Napisano Avgust 25, 2009 NW, 2593 postova Lokacija: НОВИ САД Motocikl: R 1200 GS Prijavi odgovor kao problematičan Kada procitam ovako nesto odmah pomislim da batalim motor, kupim sebi onaj skuter za vozanje po vodi i da tako uzivam. Vozis se motorom, more pored tebe uzivas u svakom momentu dok te voljena osoba grli od pozadi sa suvozackog mesta a onda jedno BUM i nema ta vise, nema tebe nema nje roditelji tuga sve sto ostaje za tobom .... a ti si bio skroz ispravan motor dobar i kvalitetan, put jos bolji uzivanje i opustencija, nisi nista uradio da dodje do ovoga. Dupla puna linija, kao sav normalan svet ne ocekujes da ce neko da je predje da bi pretekao nekog jer zuri da popije kaficu u svom miljenom lokalu jer kasni......BUM sve prestaje...u jednoj sekundi, delu sekunde.... Nek ti je taj dan srecan i nemoj zaboraviti sta ti se dogodilo i sta je moglo da ti se dogodi! Pazljivo vozite.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baneBP 1269 Napisano Avgust 25, 2009 Drug član, 929 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: Suzuki VStrom 650XT M0 Prijavi odgovor kao problematičan Kada procitam ovako nesto odmah pomislim da batalim motor, kupim sebi onaj skuter za vozanje po vodi i da tako uzivam. Vozis se motorom, more pored tebe uzivas u svakom momentu dok te voljena osoba grli od pozadi sa suvozackog mesta a onda jedno BUM i nema ta vise, nema tebe nema nje roditelji tuga sve sto ostaje za tobom .... a ti si bio skroz ispravan motor dobar i kvalitetan, put jos bolji uzivanje i opustencija, nisi nista uradio da dodje do ovoga. Dupla puna linija, kao sav normalan svet ne ocekujes da ce neko da je predje da bi pretekao nekog jer zuri da popije kaficu u svom miljenom lokalu jer kasni......BUM sve prestaje...u jednoj sekundi, delu sekunde.... Nek ti je taj dan srecan i nemoj zaboraviti sta ti se dogodilo i sta je moglo da ti se dogodi! Pazljivo vozite.... Kupis lepo crossa pa udri kroz sume i livade po ceo dan Ako i padnes bar ces sam biti kriv Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1392 Napisano Avgust 25, 2009 Ne silazi, 6314 postova Lokacija: Meljak Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Dok ne naletis na neciju sajlu da te obezglavi ili te ne upuca gazda Joca sto mu gazis oranje Jbg, nigde nismo sigurni 100% Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djomla 53 Napisano Avgust 25, 2009 Svrati ponekad, 477 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GS 1150 Prijavi odgovor kao problematičan uh, samo da je dobro proslo. Paraglajder ceka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
HoochieMan 30 Napisano Avgust 16, 2010 Svrati ponekad, 413 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vfr 750 Prijavi odgovor kao problematičan Još jednu godinu smo gledali izlaske i zalaske sunca, budili se na novim mestima, prošli kroz mnoge gradove, nove države. Srećan sam što su deo mog života postali i neki novi ljudi, što smo se smejali i tugovali zajedno, što su točkovi nastavili da se okreću. Planeta je još godinu dana krstarila galaksijom, još jednom udahnula, i zahvalan sam što smo imali priliku da i dalje budemo deo tog udaha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kissellii 1 Napisano Avgust 16, 2010 U prolazu, 66 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM Duke 2 Prijavi odgovor kao problematičan Sreć i refleksi, nema druge. Budala ima svuda, crnogorci mozda malo prednjace. Ja zato i necu u CG vise na more kolima (a za sad ni avionom haha) , jer su u ulozili u tehniku da mene disciplinuju sto prekoracujem brzinu....npr tivat do jaza relacija uvek ih ima...kazne po celu kolonu degenerici jer vozimo 100 umesto 80.... A svoje kamikaze se ni ne trude da malo ukanališu, valjda po onim brdima jeste normalno da vozis ko pavijan. Sa druge strane, pre neki dan sam dolazio na posao obilaznicom pored kalemegdana ka da dorcolu.... dečko sa nekim golfom (sto vole da gasiraju te golfove to je fenomen) u krivini preko pune usao u moju traku (ja imam dve u tom pravcu ka gradu). Malo sam drzao traku cisto da ga vidim pa otisao u desno, on se malo zaneo, uleteo u svoju i nastavio dalje.... tako da ima kretena i u nas. Doduse, bio je mlad, dvadesetak godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17430 Napisano Avgust 16, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3708 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Još jednu godinu smo gledali izlaske i zalaske sunca, budili se na novim mestima, prošli kroz mnoge gradove, nove države. Srećan sam što su deo mog života postali i neki novi ljudi, što smo se smejali i tugovali zajedno, što su točkovi nastavili da se okreću. Planeta je još godinu dana krstarila galaksijom, još jednom udahnula, i zahvalan sam što smo imali priliku da i dalje budemo deo tog udaha. Eee, baš lepo rečeno. Tek kad čovek doživi nešto što ga dovede do "ivice", shvati koliko su lepe male i obične (svakodnevne) stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...