Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 197 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900
Pre 10 sati, igogitar je napisao:

P.S. za Renthal se takođe slažem,i rajzere bih stavio one koji malo pomaknu prema vozaču korman,nekako mi djeluje daleko. Jel probao neko,da li su dovoljno duge sajle i instalacija?

Kod mene na TDM su rejzeri od 3 cm i to je maksimum da kod skretanja ne španaju sajlu kvačila koja je dosta kratka. Što se tiče sajli gasa i instalacije, išlo bi to još koji cm gore, ali nema potrebe. 😉 Vide se ovdje na slici.

5.jpg

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

pre 9 minuta, Djokic je napisao:

Zanima me ko je menjao auspuhe na 850? Mozda neka preporuka? Stavio bi nesto da se cuje malo dublje i malo jace, nikakvo vristanje me ne zanima.

Ima u oglasima ovde mivv suono dva komada, pa se razmisljam kako li ce to da se cuje i kako ce da radi?

Kod TDM teško da ćeš dobiti vrištanje, tako da se nećeš prevariti kod većine zamjenskih auspuha.

Što je volumen topa veći + ako je još i promjer na izlazu dobar, odmah je i grmljavina bolja i dublja.😉 

Imaš na Mivv stranici za svaki njihov auspuh snimku kako zvuči.

MIVV.COM

Mivv Suono Black stainless steel exhaust for YAMAHA TDM 900 2002 > 2014 is designed to improve the aestethics, sound and performance of your bike.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 789 postova
  • Motocikl: Honda NT 1100, Tdm 900
Pre 16 sati, igogitar je napisao:

@Alekre hvala,sve što si nabrojao stoji i slažem se da to sve treba uraditi. Vidim da su svjećice neke NGK ali nisma siguran da je to oznaka baš za TDM. Prioritet je naravno ulje, filteri i svjećice. Kočnice rade savršeno i baš mi daju osjećaj sigurnosti tako da ne bih baš odmah dirao,shvati me,željan sam vožnje. Iz istog razloga bih sačekao sa ležajevima. Teško je jer sam u tuđini i nemam garažu ni drugi prigodan prostor da radim na motoru da,recimo,iskoristim kad pada kiša. Grane su različite boje,jedna kao malo više smeđa,druga sjajnija ali plavkasta. U radu ne primjećujem nikakve nepravilnosti radi kao sat što bi se reklo  Jel se to šta popravlja onim CO štelovanjem i da li uopšte treba da se brinem zbog toga? Vidim da su ventili štelovani na 76000 km i tad je zamijenjen i "napenjalec" što bi bio španer faznog lanca. Sad motor ima 102 000 km. Sipan motul 7100,ja mislim da ću sipati Shell Advance jer mi je to ovde dostupno a cijena ok. Nervira me što je sjedište vlasnik snizio zbog ćerke koja je vozila i to rekao bih amaterski ali to će mi kum riješiti kad odem dole kući. Momak pravi čuda sa sjedištima,radi Korvete i Mercedese za Tikt performance tim. Druga stvar koja mi baš smeta je kofer. Givi nosač i Givi ploča. Ja imam Coocase i pripadajuću ploču ali problem je što se rupe ne gađaju odnosno moja ploča je malo manja od Givi i ne mogu je zavrnuti na nosač. Kako to rješavate? Da pravim neku adapter ploču? Nešto mi žao da siječem one zakačke sa Givi ploče da je napravim ravnu i montiram svoju na nju. Kofer mi baš treba da ne nosim kacigu u ruci po gradu. I da,treba mu jedno dobro pranje a i poliranje. :D

IMG20250319193232.jpgP.S. za Renthal se takođe slažem,i rajzere bih stavio one koji malo pomaknu prema vozaču korman,nekako mi djeluje daleko. Jel probao neko,da li su dovoljno duge sajle i instalacija?

Ja sam kod mene stavio Renthal 755 i kose podizace... sve je leglo i dobio sam fenomenalan polozaj za voznju... uzivao dok sam ga vozio... kupio novu Hondu ali ponekad sednem na tedisu da me zelja mine... moram da ga prodajem a nikako da se nakanim... zena mi se penje na glavu svaki dan sto placam dve registracije ali... jbg...

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 403 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Hvala @salem, znači ganjam Renthal 755. 

Uspio sam staviti kofer i malo ga oprao. Evo slika gdje se vide i ogrebotine.

IMG20250320162307.jpg

Je li ovo originalni amortizer?

IMG20250320161037.jpg

Mislim da je ovo originalni alat.

IMG20250320160423.jpg

Promenio član igogitar
  • Sviđa mi se 1

Original amortizer za taj motor, kao i alat. Novija godišta imaju crveni feder. Nije strašno ogreban, ali da je moj, prvo ulaganje bilo bi u Sebin (ili neki drugi dobar) crash bar.😉

• Svrati ponekad, 403 postova
  • Motocikl: trenutno bez motora

Gato ja ga danas ispustih na praoni. Stao i gurnem nogom ćopavu i odmah spuštam motor na stranu i čujem "tup". Shvatim da nisam dovoljno gurnuo ćopavu i da se sklopila ali prekasno da zadržim motor. Ipak zadržao sam ga i polako spustio tako da ni ogrebotine ali crash bar ili bar oni slajderi se moraju staviti. Polako sad jedno po jedno. Recimo bodu mi oči hrđavi šrafovi na diskovima pa bi i to zamijenio ali to ću morati naručiti iz originala,ne igram se sa tim. Veliki mi spiska šta bih sve pa mora polako,jedno po jedno. :) Inače nisam znao kako će se ponašati kad stavim kofer ali ispalo je super,nema voblinga nikakvog bar na brzinama do 140 ,više nisam smio ne zbog motora nego zbog da me ne snime pajkani nekim dronom ili helikopterom. :D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja