Bivši forumaš 14980 Napisano Avgust 14, 2019 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @Pavke_88 Dovoljan je alu lim 1.5mm izmedju ploce i rukohvatada ( u obliku ploce sa izbusenim rupama kroz koje ce proci vijci ) da nebi doslo do uvijanja plastike prilikom zatezanja vijaka. Naravno moze izmedju lima i rukohvata parce tanke gume da se boja na rukohvatu ne osteti. Moj ex TDM sa tako montiranom plocom: 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10281 Napisano Avgust 15, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Oprana lančuga bitcoin atm locations near me Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12765 Napisano Avgust 15, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zakon je sve što si poskidao. Opere se viljuška, lanac, sve. Ja kad vidim musavu viljušku dođe mi da pobacem sve. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 15, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Podmazivac lanca usere viljusku. Ne mos mu nista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12765 Napisano Avgust 15, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam zato prodao Scottoiler. Musavio mi. Posle sam pokajao ali gotovo... Ako budem kupovao ponovo podmazivač, uzeću onu Kobru što se vrti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 15, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ako je lanac vlazan, bice musavo oko njega. Zato ga i kvasis, da bi prasina otpadala posto se zalepi za ulje. Razlika je samo hoce li biti usrano viise ili manje. Tako je sa podmazivacem koji god da uzmes. Mnogi ne mazu lanac u opste, mislim da su oni cak i najpametniji. Voleo vih da znam traje li krace. Mislim da ne. Da mi svi zivimo u zabludi. Odkada postoje Oring gume u clancima,mislim da je bilo kakvo podmazivanje suvisno. Podmazivanje je imalo smisla samo kada je lanac bio bez O ili X ringa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10281 Napisano Avgust 15, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Svidja mi se ovaj Mol-ov sprej, kao da manje skuplja prljavštinu dok onaj Motulov sačuvaj Bože... ili sam vozio po lošem drumu... pre će biti ovo drugo ali ajd Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10281 Napisano Avgust 15, 2019 Drug član, 3384 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: Zakon je sve što si poskidao. Opere se viljuška, lanac, sve. Ja kad vidim musavu viljušku dođe mi da pobacem sve. Veruj lakše ovako... i kolko ima jada ispod ove gumene vodjice lanca, kako li se već zove... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4826 Napisano Avgust 15, 2019 Drug član, 1549 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Astral said: Ako je lanac vlazan, bice musavo oko njega. Zato ga i kvasis, da bi prasina otpadala posto se zalepi za ulje. Razlika je samo hoce li biti usrano viise ili manje. Tako je sa podmazivacem koji god da uzmes. Mnogi ne mazu lanac u opste, mislim da su oni cak i najpametniji. Voleo vih da znam traje li krace. Mislim da ne. Da mi svi zivimo u zabludi. Odkada postoje Oring gume u clancima,mislim da je bilo kakvo podmazivanje suvisno. Podmazivanje je imalo smisla samo kada je lanac bio bez O ili X ringa. Moram da priznam da se slazem sa tobom. Vec skoro 20 godina se koriste lanci koji imaju ulje unutar samog lanca. Ovo sto mi namazemo spolja, sluzi samo da sacuva lanac od vlazosti, i da poboljsa frikciju lanca o lancanike, sto.znaci da je dovoljno malo naprskati lancanik, i ovlas po lancu. Ja tako radim, i motor mi je uvek cist, pa makar trajao duplo krace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12765 Napisano Avgust 16, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan SAE80W90 je sasvim okej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 16, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, bocca_bastard said: Niie nije. Ja na tdm-u podmazivao lanac od kad je bio nov. Prvi put mu je trebalo.zatezanje posle 25k. Honda pre toga je bila druga prica skroz. Ja zalivam lanac obilato pa makar to bio i mit. Ima frikcije i od metala je. Zalivaj uljem!! Zalivam. Sve je masno. Samo mislim da gresimo. Maltretiramo se bez potrebe i prljamo pola motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14512 Napisano Avgust 16, 2019 moto merkat °°, 4898 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ja jos uvek ovako radim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam odavno odustao od automatskog podmazivača lanca. Sada bukvalno u praonici kad perem motor, lanac naprskam akrom (za pranje motora) i operem pištoljem. Sve se lepo skine, nema masnih tragova... Posle prosušim lanac tako što motor vozim do kuće, tamo ga naprskam Ipone sprejom za lanac (primetio sam da nije toliko lepljiv kao Motulov sprej, a masnije je od Motula), ostavim pola sata- sat da se mast "stegne" i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan Ja koristim Ipone. Na sprwju pise ostaviti 2h. Mada se ja rijetko.toga pridrzavam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markone88 4826 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 1549 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Čekam Zlatkovog Bandita Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, ThePainkiller said: Ja sam odavno odustao od automatskog podmazivača lanca. Sada bukvalno u praonici kad perem motor, lanac naprskam akrom (za pranje motora) i operem pištoljem. Sve se lepo skine, nema masnih tragova... Posle prosušim lanac tako što motor vozim do kuće, tamo ga naprskam Ipone sprejom za lanac (primetio sam da nije toliko lepljiv kao Motulov sprej, a masnije je od Motula), ostavim pola sata- sat da se mast "stegne" i to je to... Slicno i ja, samo sto ga u garazi operem, i akra naravno. Izvezem na sunce pola sata, pa onda Ipone, dignem na stender, i dva kruga isprskam sa unutrasnje strane samo. Onda ostavim motor do sutra, da se zalepi sto bolje, da ne prska po motoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Provereno, već posle pola sata stajanja se dovoljno stvrdne, da mast ne otpada po felni i viljušci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kol 17 Napisano Avgust 16, 2019 U prolazu, 42 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Z750 Prijavi odgovor kao problematičan da li neko kojim slucajem prodaje plastiku koja ide iza kormana oko satova i crash barove za 850 1997? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 16, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan 55 minutes ago, kol said: da li neko kojim slucajem prodaje plastiku koja ide iza kormana oko satova i crash barove za 850 1997? Plastiku ima Brka iz Mladenovca. Pravi zamenske. Nije kao originalna ali moz da prodje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomyB 117 Napisano Avgust 16, 2019 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Subotica Motocikl: (Ex) Yamaha TDM 850 3VD, Aprilia Mana, Yamaha FZS1000 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Astral said: Plastiku ima Brka iz Mladenovca. Pravi zamenske. Nije kao originalna ali moz da prodje. Jel ima neki kontakt tog brke? I meni treba isto ta plastika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2420 Napisano Avgust 16, 2019 Andragog, 4992 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga Motocikli | Oprema i delovi : Yamaha FZS 1000 Fazer 1000 27.07.2019 - ID 71135466 - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Na prodaju zadnji blatobran sa stitnikom za lanac za ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Posle pranja i voskiranja... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12765 Napisano Avgust 16, 2019 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Navukli i tebe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Alekre je napisao: Navukli i tebe Ni ne znaš još kako... Čak i na autu mora posle svakog pranja da padne vosak i glancanje... Jest da nije za ovu temu, al evo da vidite kako izgleda auto star 20 godina, ako se temeljno i adekvatno održava: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8854 Napisano Avgust 16, 2019 Drug član, 1892 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ozbiljan sam aljkavitis kad je podmazivanje u pitanju, podmazujem lanac samo kad se setim i ako u tom trenutku imam vremena. Pre 11 000km sam stavio Reginin lanac, prosek podmazivanja mi je na 500-800km, stim sto sam skoro uvek probao nesto drugo. Na prethodnom fabrickom lancu, kojeg sam vozio 10 000km (20 XXX km do 30 XXX km) koristio sam Motul sprej. Rezultat je da nisam zadovoljan, jer nesto imam utisak da nije postojan,lepi se pesak za njega, a pesak plus trenje po linkovima i gumicama, rezultat moze biti samo smrt. Od kada sam zamenio lanac (30 XXXkm), do sada (42 XXXkm) , koristio sam: Menjacko ulje 75W80 - Najaca stvar, ali sam štrokav ceo,nanosio sam ga cetkicom i krpicom, a nemam centralni, pa je i mucenje. NO NAME(Brio), sprej za ekstremna trenja - osusi se lanac za 100km kao da nikad podmazan nije. Wurth Bela mast - ovo ne znam ni sam zasto sam prskao, mozda iz radoznalosti, neznanja, ili mozda zato sto je najvise slicno Motul spreju.. a mozda i zato sto mi je delovalo kao postojano, rezultat mlitav. Wurth HHS2000 - sprej namenjen za velika opterecenja. Izuzetno sam bio zadovoljan kako se pokazao u praksi kod automobila. Postojanost mu je vrlina, nije preterano lepljiv. Sa njim lagano izguram od petka do petka ( 500-800km), a pritom je lanac vidljivo podmazan i dalje. Ipak se sve svodi na to da se kupi kvalitetan lanac, i izbegnu kopije. Dareta, Satelisa, znate svi po pedantnosti oko motora, podmazivac mu radi punom parom, a opet ga muči lanac, jer je izgleda naleteo na kopiju DID-a, pritop platio regulare, verovatno ce pisati jos o tome, ali eto iz ugla dva sveta, mene koga zabole za lanac i njega koji ga titra.. Sent from my SM-N950F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano Avgust 17, 2019 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Cuo sam za te kopije DID-a. Kod dilera u Srb sam dobio povoljne ponude za set lanac-lancanik. U to vreme u Louisu akcija na lance, ja porucim u Louisu. Reko manja mi je sansa da mi uvale DiD sa Aliexpressa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...