Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 274 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900 (u srcu), FJR 1300 ispod guzice

Sve je to tako kako ste napisali i u potpunosti se slažem sa vama. Do vikenda pada odluka ostajem li pri TDM-u, idem na VARADERO 1000 ili na patike.

http://malioglasi.co.rs/oglasi/honda-xl1000v-varadero/

Zakačio sam se za ovu:

http://www.polovniautomobili.com/motori/7065372/honda-varadero

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Сервис по ресурсима?

Prema rečima prodavca, svaka sitnica na koju se sumnja i kojoj je istekao rok trajanja menja se. Meni do sada nepoznat termin ali dobro. Videćemo uživo kakva je. Poznavajuči sebe i kolika sam "picajzla" i tražim dlaku u jajetu,  ako ga kupim, znajte da je dobar. Lični uvoz iz CH, kompletna dokumentacija, sve na svom mestu osim 2 žabice, nove gume, pločice....

• Šumadinac, 1581 postova
  • Motocikl: Yamaha xj 900S Diversion

Desna strana lepo izgleda, ali sam skeptičan prema prodavcima koji slikaju samo jednu stranu motora. Pre nekoliko dana je bila preporuka na BJB za xj 900. Lik isto slikao samo jednu stranu. Obećao je da će slikati i drugu - i slikao je - ali do pola! 

Na ponovno traženje, izbrisao oglas :neznam:

Desna strana lepo izgleda, ali sam skeptičan prema prodavcima koji slikaju samo jednu stranu motora. Pre nekoliko dana je bila preporuka na BJB za xj 900. Lik isto slikao samo jednu stranu. Obećao je da će slikati i drugu - i slikao je - ali do pola! 

Na ponovno traženje, izbrisao oglas :neznam:

Znam, ona zelena... Videćemo kakva je ova. 

• Svrati ponekad, 301 postova
  • Motocikl: KTM EXC, TA 650

Mislim da kilometraza na motoru ne treba da te plasi, lepo su ti rekli sve zavisi gde je vozen i kako je odrzavan. Jedan drugar iz Slovenije kupi novog varadera 1000 i za 3 sezone predje sa njim oko 120.000km, oko 40k godisnje :stabre:.

Posle je kupio Super teneru 1200(novu), a dao varadera i doplatio dileru. Taj isti varadero je vracena kilpmetraza na 40-50k i tako prodat :tras2: .

On je pretezno vozio otvoren put i odrzavao motor u fullu. Pre bih kupio takav motor nego neki sumnjiv sa kilometrazom, po stanju motora vidis da je presao vise, a sat govri manje.

• Svrati ponekad, 239 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850 3vd,mz etz 251,mz ts 150, BMW R1100RT,yamaha TDM900,BMW R1200RT

Mislis da su ovi drugi iz uvoza presli manje? Ako je dobar, uzimaj. Bolje i 100k na otvorenom nego 30-40k po gradu

Slazemo se u potpunosti... Meni je bar tako logicnije... Pa prosjecan motorista kod nas predje 10k godišnje, ovi na zapadu mogu samo vise jer su bolje pozicionirani od nas... Puta 10 godina npr. eto ih 100k.

Sa druge strane motor koji na zapadu prelazi 10k tesko da nije odrzavan. Niko tamo nece staviti glavu u torbu zbog redovno servisa, lanca isl.

Ne bih ja tek tako odustao od tog motora, cim je stavio originalnu km, dovoljno je da se vidi da je covjek pošten... Gledaj logicno, za 10-15e je mogao i tamo da je vrati na 50-60k i ti bi je uzeo... I ne misli da tamo to ne rade...

Sent from my iPhone using Tapatalk

:takoje:

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Imam jedno pitanje za vas iskusne motoriste.Odustao si od kupovine zbog 108.000km.Ovde sam nasao jednog bmw-a sa 80 i kusur hiljada i nahvalise ga na sva usta.Ispade da je bmw kao nov a yamaha potrosena masina pa se pitam (i vas)zar je taj bmw stvarno toliko bolji od ostalih motora?

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Више комплекс него добар.

Ти исти би за ону F4 са 300.000 миља рекли да је навијан сат унапред, само зато што је јапанац.

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Po meni bitnije je kako se dodje do neke kilometraze nego koliko je na satu.. Jer nije isto 80 000 u gradu i isto na otvorenom, gras vise haba. A odrzavanje i preventivne zamene da ne pominjem, samim tim jad god sam kupovao masinu, nisam sat u opste ni gledao, iskljucivo fizicko stanje vozila i cao..

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: BMW R1100R BMW R1200GS

Ja drugari tako ne kupujem motor mislim da tražim dlaku u jajetu ( za dlaku je lek samo jedan i jedini u salon po nov i rešen problem).Slažem se da za pare koje treba dati za korišćeno vozilo moraš pogledati u kakvom stanju je ono ali ključne stvari mislim na ram,agregat,diskove itd.Ali ako bih tražio da nema tačkicu ogrebotinu ili bilo koji drugi detalj kao posledicu korišćenja onda bih to morao da platim dooobro ali takve stvari dodju jedan ili dva puta u životu osim ako nisi potencijalni dobitnik lotoa.Ima još jedan momenat a to je cena brate pa samo pajser moše da traži više od 50% novog  (na primer TDM_a) a on star 12 godina a još kad je prešao 15 000 km a još kad je iz CH  qq lele .Ja samo mogu da kažem da ga je loše odnosno po nepovoljnim uslovima gore pazario kad se kune da mu na njemu ne ostaje ni 50 eura.

E ljudi ako sam smorio izvinite imam kijavicu puca mi glava i ne znam šta ću sa sobom .

• 8-bit, 1890 postova
  • Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650

Većina nas vozi motore preko 100.000, pa im ništa ne fali.

Ako je suditi po oglasima, motora preko 500cc sa više od 100.000km ima oko 40 u srbiji, od ukupno 2200  :lol3:

• Svrati ponekad, 349 postova
  • Motocikl: suzuki dl-650 L7

Većina nas vozi motore preko 100.000, pa im ništa ne fali.

Ako je suditi po oglasima, motora preko 500cc sa više od 100.000km ima oko 40 u srbiji, od ukupno 2200  :lol3:

Bravo

• Svrati ponekad, 427 postova
  • Motocikl: Scarabeo 250ie

Sve je to tako kako ste napisali i u potpunosti se slažem sa vama. Do vikenda pada odluka ostajem li pri TDM-u, idem na VARADERO 1000 ili na patike.

Da se vratimo na ona dva "slovenca", nisam razumeo tvoju dilemu. Ako uzmemo da su obe kilometraže tačne, ja to gledam ovako: drugi motor je 2 godine stariji, ima 40K manje kilometara, u opremi bolji za oko 400E, u gumama bolji bar za 200E, u lancu bolji za recimo 50E i jevtiniji za oko 300E. Po meni taj motor sa ovih 950E razlike je bolja kupovina, bez obzira na ABS.

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Ja ne verujem da ijedan motor koji je stariji od 2000-tog godista ima manje od 100000 realne kilometraze. Pa samo ako se uzme neka cifra od 10000 kilometara godisnje (a neko i vise napravi) pa ako se to pomnozi sa brojem godina koliko ima motor, dolazimo do pozamasne cifre realne predjene kilometraze...

Samo sam ja za 3 i po godine, koliko je Tenera bila kod mene, napravio 40000 km...

Sasvim je verovatno da su svi ti satovi obrnuli na 100000 pa mi ih pazarimo kad imaju 150000 km a prodavac kaze ima "samo" 50000 km na satu.

Ja licno, sa tom cinjenicom nemam problem dok god motor lepo radi i lepo vuce...kilometraza odavno nije merilo ocuvanosti i stanja motora...

• Ne silazi, 1816 postova
  • Motocikl: mali strom

Ja sam kupio motor sa 94000 na satu.Cena u skladu sa godinama i kilometrazom.Osim sto se malo cuje druk lager(a bice da je i korpa kvacila)dok je hladan,ne pokazuje neke preterane znake potrosenosti,a posle 5000km dolio jedva 150ml ulja.Toliko o VELIKOJ kilometrazi.

• moto merkat °°, 4942 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Jednostavno ukucajte na neki sajt "od preko" model i kilometrazu pa cete videti razliku u ceni i cudnu matematiku da su ovde motori sa "malom" kilometrazom jeftiniji.

• ..., 2427 postova
  • Motocikl: Honda VFR 800 Vtec

Јел има неко на свом тдм-у штитнике ручки, чисто да видим како то изгледа као модни детаљ? :)

• moto merkat °°, 4942 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 3VD

Јел има неко на свом тдм-у штитнике ручки, чисто да видим како то изгледа као модни детаљ? :)

Ja danas stavio,imao neke male pa stavio vece sto se kace i na tegove (kao striderovi) ali moram ih sutra probusiti,kada sve zavrsim slikacu.

Otvorih Pandorinu kutiju. :D Ali valjda za to između ostalog i služi ovaj forum. :) Elem, znam ja dobro da nijedna od tih kilometraža nije realna. Ili tačnije vrlo mali broj. Imaju motori koji mogu da pređu dosta kilometara i imaju koji pređu astronomski mnogo kilometara. Da me ne shvatite pogrešno, ja sam motor u top stanju koji mi je ulivao takvo poverenje da sa njim smem na put oko sveta prodao samo da bih kupio 900-tku. TDM je meni broj 1 motor jer mi odgovara za sve i mnogo mi je lep. Jednostavno ga volim. Kao i sve YAMAHA modele. Ali mi nešto ne uliva utisak da baš može da pređe kilometražu kao Honda Varadero 1000. Za nju mi nije problem 100k jer oni prelaze u 200-300 000km bez problema. Jednostavno smatram da je većina TDM-ova iskidana jer ga dosta ljudi vozi kao da je R1. Ne krivim ih, može on to ali nije pravljen baš za to. Vođen tom logikom, jednostavno imam mentalnu blokadu da gledam 6 cifara na kilometar satu.  Varadero bar posle 99 999k kreće od 1. :D I da, znam šta znači održavanje za kilometražu, ali sam detaljno obrazložio moje razmišljenje. Možda je i pogrešno, ali u ovom momentu ga zastupam i kraj. Da motor ne može da ima ogrebotinu, to ne tražim jer ih sredim multi stage poliranjem ili touch up-om. Ali napuknute plastike i slično, baš i ne bih da "progutam" za teško zarađene 4000e koliko planiram da odvojim za motor. I logično je da za taj novac želim maksimalno. 

Takođe, cenim iskrenost člana "n5rovic". Čovek mi je sve rekao o njegovom TDM-u. Ali ja u motor moram da se zaljubim. Neka Vam to izgleda čudno, ali čitav motociklizam je baziran na strasti i ljubavi prema motoru, zar ne? Logičan splet je da voliš taj motor koji voziš. Ako mi se motor ne svidi, da mi ga daju džabe, ne treba mi. Svi mi vozimo motor iz nekog ubeđenja, neko voli adrenalin pa vozi R ili cross po šumama, neko vozi čopera zbog zvuka i pozeraja po gradu (takođe sam jedan od tih), neko touring zbog putovanja. A sve je to jedan vid emocija i strasti. Ako nema toga, zašto vozimo uopšte?

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Mislim da generalno puno lupaš glavu. Motocikli, kao i auto kupujem  po osećaju, a ne po pređenim kilometrima. Obično se ne podudaraju kilometraža sa stanjem motora i zvukom mašine!

Neke sitnice nastaju od samog korišćenja, ali kada vidim da je neko pazio u tehničkom smislu i kada čujem da lepo radi, kilometraža mi je manje bitna.

A na konstataciju da je Varaderova mašina mnogo izdržljivija se ne bih složio, tačnije ni za jednu "V" mašinu. Kod V mašina je uvek sporan zadnji cilindar koji uvek trpi veće grejanje, jer je upakovan ispod vozača i kupi toplotu od prednjeg cilindra.

To je moje viđenje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja