Stole_018 70 Napisano Octobar 5, 2018 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran jer nemam ispravan sraf tj maticu ali cini mi se da je loza ostecena ?Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Octobar 5, 2018 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Hahah da, navoj. Mi Nišlije tako kažemo loza, a moze i navoj normalno Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Octobar 5, 2018 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Navoj na matici je skroz unisten ali se plasim i da je na osovini. Nemam ispravnu maticu da proverimPoslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3056 Napisano Octobar 5, 2018 8-bit, 1882 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Na slici izgleda kao da su vrhovi navoja osovine malo "zatupljeni". Matica može i da se napravi, ako ne možeš da nabaviš. To može da uradi većina strugara. Nema ti druge nego da probaš da zavrneš drugu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Octobar 5, 2018 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Prvi korak mi je da nadjem maticu, ima li neko ili zna li neko nekog ko ima tj prodaje ? Jos jedan problem je sto sam ja ovo rasturao pre mesec dana, onda nisam bio kod kuće i matica se sad zagubila, ne mogu da je nadjem da mi bude uzorak kod strugaraPoslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14832 Napisano Octobar 5, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nije ostecena loza na osovini, imas u Platneru da narucis nov, ja sam pre par godina uzeo za 8€ jedino sto sam cekao dve nedelje, verujem da je sada krace. Kada budes stavljao ako nisi vican idi kod nekog dobrog, pazljivog majstora, ocas posla ode navoj, lepak se podrazumeva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14832 Napisano Octobar 5, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne moze kod strugara, tj moze ali ce izaci skuplje zbog navoja i nije to to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stole_018 70 Napisano Octobar 5, 2018 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha TDM 850 4CN/3VD Prijavi odgovor kao problematičan Nije ostecena loza na osovini, imas u Platneru da narucis nov, ja sam pre par godina uzeo za 8€ jedino sto sam cekao dve nedelje, verujem da je sada krace. Kada budes stavljao ako nisi vican idi kod nekog dobrog, pazljivog majstora, ocas posla ode navoj, lepak se podrazumeva.Sta da im kazem u platneru, sta trazim konkretno posto mozda postoji neki strucniji naziv ?Poslato sa STF-L09 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14832 Napisano Octobar 5, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Maticu osovine prednjeg lancanika, obavezno i podlosku uzmi msm da je 1€ ,znaju , ucestalo je to na 850. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14832 Napisano Octobar 5, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Kontaktiraj Barel tu u Nisu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14832 Napisano Octobar 5, 2018 moto merkat °°, 4929 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, N.F.S. je napisao: Znam, bice zbunjenih, navikli da voze prljavo i kvarno, staro...Prosecno... Da ti pomognem i podrzim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 5, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Matica može da se napravi kod strugara. Ja sam pravio za Teneru i to 2 puta. Izašla me je 300 din. Sigurnosne podloške sam vrv morao da poručim, u MRG Shop-u, original japanske izadju 20 evra za 5 komada u pakovanju. Edit: po rečima strugara, matica se i pravi od dosta mekšeg materijala nego izlazna osovina, baš zbog ovakvih situacija gde se odvije matica i onda da se ne bi sjebao navoj na osovini, sjebe se u matici. Plus toga, osovina je kaljena i na njoj navoj (loza) se ne sjebava baš tako lako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NIKOLA 1 834 Napisano Octobar 5, 2018 MK Obrenovac, 564 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Pocelo prikupljanje i porucivanje delova za zimsko sredjivanje masine za novu sezonu U planu su stelovanje ventila i provera lanca bregaste (dihtung poklopca ventila vec uzet), sinhronizacija karburatora (necu ih rasturati jer motor odlicno ide a trosi malo), zamena lamela (iste kupljene kao i dihtung dekle), redovan servis (ulje u masini i filter, svecice, antifriz, filter vazduha), takodje i zamena ulja u stapovima i ulje u kocnicama (prosle zime odradjena klesta i jos se razmisljam da li da se pocastiti pancir crevima, naravno ako nadjem neka kvalitetna ali da nisu preskupa), takodje montaza novih guma (zadnju sam uzeo odavno novu Continetal Roadatack2 ispod cene a jurio sam mesecima i predju novu dobru a da nije preskupa i izleti ista takva prednja za 50e) To je sto se tice mehanike, a u planu je i malo estetika: Uzeti stitnici ruku, precaga za volan, tankpad, trakice za felne, xenon (trenutno je pojacana sijalica u faru ali jos uvek nije to to), od sestre ostali givi wingrack nosaci kofera ali nikako da ih montiram tako da ce i oni doci na red i to bi bilo to.... U planu je i povisen vizir ali to na prolece kod Ivana I sad je dobar a bice jos bolji Evo i koja slika sestrinog i mog motora 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 5, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako vam na 900 crkne sijalica bolje ga zapalite. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Octobar 5, 2018 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Alekre je napisao: Ako vam na 900 crkne sijalica bolje ga zapalite. Eh, da mi je TDM900, mislim da mi ta sijalica ne bi uopšte bila problem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Octobar 5, 2018 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Sent from my iPhone using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 5, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ejjj pa ja sam vam svirnuo sa pumpe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 9144 Napisano Octobar 5, 2018 Drug član, 1919 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Da li je moguce na TDM900 menjati felne?Konkretno neki drugi dizajn, da ne budu trokrake, nego recimo kao kod CBF-a... Crnom jos nekako i stoje, ali ovi svetlih boja sa ovakvim felnama, jezim se... Sent from my SM-N950F using Tapatalk Edit: Da odgovorim sam sebi.. Ovo je nešto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sachmo 1314 Napisano Octobar 5, 2018 Zainteresovan, 487 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 GS, Yamaha TDM 900, Yamaha RD 250, Honda CB500, Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Ejjj pa ja sam vam svirnuo sa pumpe Sledeci put se pridruzi, pa sviramo iz gulas. Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Svaler 1990 Napisano Octobar 5, 2018 ..., 2427 postova Lokacija: Tемерин Motocikl: Honda VFR 800 Vtec Prijavi odgovor kao problematičan Da li je moguce na TDM900 menjati felne?Konkretno neki drugi dizajn, da ne budu trokrake, nego recimo kao kod CBF-a... Crnom jos nekako i stoje, ali ovi svetlih boja sa ovakvim felnama, jezim se... Sent from my SM-N950F using Tapatalk Edit: Da odgovorim sam sebi.. Ovo je nešto... Па видиш да може Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13017 Napisano Octobar 5, 2018 Ne silazi, 7436 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Felne vam odgovaraju sa FZ1, R6, R1... Idu direktno bez ikakvih modifikacija. Tu je izbor ogroman. Fabričke varijante, nalazio sam po oglasima polovne magnezijumske, Marchesini, svašta. Tipa od 100 eur. pa četvorocifrene brojke. Za konverziju prednjeg oslanjanja... Pa treba proveriti ležajeve, Tracer 900 bi bio dobar donor. Ima ih dosta, biće i delova kroz koju godinu sigurno. Danas sam se malo bavio, oprao sam ga, zamenio privezak, sredio prekidač maglenki, zamenio sijalicu kratkog svetla. Psovali me ljudi što sam mesec dana vozio maglenke u kombinaciji sa dugim. Ruke sam odrao i skontao kako se menjaju. Kako mrzim kada neka banalna operacija zahteva performans! Taman kada sam zamenio, skontam da sam zamenio ispravnu sijalicu, posle sam psovao, konstruktora. Svi kontakti kao novi ali sam ih sve tretirao kontakt sprejem, zaštitio, zaptivnu gumu fara isprskao sprejićem za zaštitu plastike i gume, sada je sve perfekt. Interesantno, upalim dugo i kratko, kada ono ista svetlost. MotoVision ima žut reflekt u faru, pogledam staru sijalicu kad i ona Philips. Izgleda da je Herzog stavio iste sijalice kao i ja zamensku :)))) Sredio sam i prekidač, idealno je hvatao za fabričke retrovizore ali novi fensi su tanji pa sam morao "nešto" da smislim. Na primer izolir traka. Kako to nije lepo nabavio sam gumeni adapter. Malo ću da podesim da šelnica hvata više gore kada nabavim tako sitne lepe šrafiće. Naravno, uvek posle peranjca mora slikica. Sutra ću probati naftom da perem grube delove agregata kao što NFS radi. Ostalo naravno, krpica, petrolej, četkica za zube, pa detaljno felne, diskove dok ne dovedem u vizuelno dopadljiv sadržim. Imam tu još par stvari na umu od kozmetike, da ispoliram ručice kvačila i kočnice, zamenim njihove šrafove titanijumskim, imam nov alu upravljač koji nikako da zamenim. Nisam još smislio kako da izbušim lepo otvore za prekidače. Desi li se da omanem poziciju prekidača ili da nije fiksiran lepo sve ću da pobacam. Plastične podloške nema nigde u Smederevu da se kupe. Koji klošari svi redom. Ove matice takođe od Garmina, M6 ali neki nestandardan američki korak. Kada osneži šaljem tegiće i štender ponovo na plastificaranje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Octobar 5, 2018 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da vas TDM-ase 900 bacim malo u razmisljanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan @Alekre Imam filc i coju, posalji mi preko zime rucice da ti ispoliram! To i mene ceka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, Branko je napisao: Ajde da vas TDM-ase 900 bacim malo u razmisljanje. Brutalnoooo! Postoji kit za prepravku, sa usisnicima za vazduh, sada cu probati da nadjem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22265 Napisano Octobar 5, 2018 Integrisan, 9587 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan "Boxer kit" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...