Jump to content

Moto Zajednica

TDM Srbija

Recommended Posts

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Moze,mozemo i lokacije da damo na glasanje :) predlazite!

Sa telefonskog aparata koji nije iPhone

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

Beše 3-ći april i lepa vožnja po Fruškoj gori.

Tako da bi moglo opet da bude prvi vikend aprila!  :moto3:

ok ajd da napravimo neku klopu kod nas na domu Kisaccrowsa....prihvatam organizaciju kuvanja ....nekog jela sa kasikom ---pasulj ili paprikas

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Malo sam se preračunao!

Od 24.03 do 02.04. je sajam motora u Beogradu.

Ja sam za Janko, uvek si bio dobra domaćin.

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Yamaha XJ 900 diversion

Ево већ ће фебруар, а ми полако да почнемо смишљати где ћемо ове године организовати ТДМ скуп на почетку сезоне. Па да пређе у - "Традиционални" :)  :takoje:

Него, јел прошле године беше у марту или априлу?

U kisacu klopa....

• motordzija opste prakse, 700 postova
  • Motocikl: Tomos, Sprint (Jonway) Explorer 150, Yamaha TDM 850

Hvala prijatelji, i Vama svima takodje! A sto se slike tice, ma jos gora mi u vozackoj dozvoli, pozutela nesto... :Bandolero:

Ovde ima jos novosti za Lepu Vlajnu, na njoj su gume koje jos mogu da idu ali ove nove sada ima da se kupe. Dunlop Sportmax RoadSmart 3 ,kupljene kod Pilot Sport-a.

post-11754-0-41092000-1485811870.jpg

post-11754-0-84335900-1485811895.jpg

post-11754-0-45808800-1485811917.jpg

post-11754-0-90746700-1485811947.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 173 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

Ovde ima jos novosti za Lepu Vlajnu, na njoj su gume koje jos mogu da idu ali ove nove sada ima da se kupe. Dunlop Sportmax RoadSmart 3 ,kupljene kod Pilot Sport-a.

Druze koliko su para bile ove gume , ja sam se pre neki dan obnovio sa Michelin PILOT ROAD 4 , one su bile predhodno na motoru pa nisam hteo da menjam , a za ovu sto si ti uzeo sam cuo dosta dobre kritike od par ljudi koje znam pa me bas zanima ima li kakva razlika u ceni .

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Prilikom menjanja antifriza kod tdm 900 ozracuje li se gde sistem?

Za TDM 850 znam da ne mora da se ozracuje jer termostat ima rupicu (ne zatvara skroz protok antifriza) pa ne mora da se ozracuje. Mislim da je isto reseno i na 900-ki...

Druze koliko su para bile ove gume , ja sam se pre neki dan obnovio sa Michelin PILOT ROAD 4 , one su bile predhodno na motoru pa nisam hteo da menjam , a za ovu sto si ti uzeo sam cuo dosta dobre kritike od par ljudi koje znam pa me bas zanima ima li kakva razlika u ceni .

Placene su 15000 i 17000 plus 250 din. za prenos novca prodavcu.

Druze koliko su para bile ove gume , ja sam se pre neki dan obnovio sa Michelin PILOT ROAD 4 , one su bile predhodno na motoru pa nisam hteo da menjam , a za ovu sto si ti uzeo sam cuo dosta dobre kritike od par ljudi koje znam pa me bas zanima ima li kakva razlika u ceni .

32000 dinara za 2 gume?! Ufff...mnogo je, kume, mnogo...

• I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova
  • Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu.

Na zalost toliko kosta set dobrih.. Mogu se naci pr3 za oko 25-28 000 s vremena na vreme.. Al pr4 kazu da je bolja.

Sa telefonskog aparata koji nije iPhone

Evo najzad granulo sunce malo pa sam mogao istestirati novi prenos 16-42. Vrlo sam zadovoljan učinkom, naime, motor nije dobio nešto puno na startnosti (ne diže se na zadnjaka i ne čupa korman iz ruku, a ni leđa ne bole...:D ), ali je dobio na elastičnosti, tj. vrlo lako se odaziva na gas i lako krene u dizanje obrtaja u vožnji (par puta mi je zaplesao zadnji točak na vlažnom asfaltu, što mi se  do sada nije nikad desilo). Maximalna brzina na 8000 obrtaja je 200 km/h, verovatno bi mogao još koji km i više na 9000 obrtaja, ali je to već daleko u crvenom, tako da nisam hteo dotle da idem...

Sve u svemu, današnja vožnja od nekih 50 km mi je izmamila veliki osmeh na licu, a nema sumnje da će druženje i osmeh da se nastavi sa ovim TDM-om...;)

A dali se smanjilo ono trzanje kada se vozi u niskim obrtaima

Rekao bih da jeste, vozio sam na 1800 obrtaja u 4.toj po gradu, ide opušteno bez trzanja... To trzanje na malim obrtajima je često i ishod neuštelanih i nesinhronizovanih karbova...

Gume kao gume, ici ce po gradu i one jeftinije, to je potpuno tacno. Bio bih srecan da sam ubo premiju kao kolega joker-ns. Medjutim nista od te jeftinije ponude na sajtovima nije zaista bilo u prodavnicama, Za Michelin PR3 i 4 trazili su znatno vise novca, kao i za Metzeler Z8, Z6, Pirelli Angel GT, Dunlop Roadsmart, RS 2 i slicne iz te kategorije. Kada mi je ponudjeno Dunlop Roadsmart 3 (najnoviji model), pristao sam odmah. Inace sav potrosni materijal spremim unapred u vansezoni jer sam vise puta izvisio kada mi zatreba iznenada u punoj sezoni. Moze se desiti da nove Dunlop gume uskoro i montiram iako nije preka potreba, ici ce i one stare jos. Samo po redu i prioritetu. Nameracio sam se na servis ovih dana.

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250

Moj TDM sam još pre zime odvezao na servis i nakon toga garažirao kako bi bio spreman dočekao novu sezonu.

Par meseci kasnije pazario sam F800ST od kolege sa foruma. Neplanirana kupovina, povuklo me nešto i ponovih se.

Danas sam otišao da fotografišem TDM kako bih ga ponudio na prodaju. Međutim ništa od oglasa...

Drugar od drugara koji  je bio zainteresovan da ga pogleda pre oglašavanja pazario ga je odmah, nisam čak stigao ni da skinem slike sa fotoaparata.

TDM rules!!!  :takoje:

Bravo, to se zove posao! Novom vlasniku TDM-a puno uzivanja a kolega Strider da ga dobro sluzi novi GRAMOFON (taj BMW ima gumicni prenos)!!! :jee:

• Svrati ponekad, 286 postova
  • Motocikl: BMW F800ST Honda NX 250

HaHaaha odo ja za Lakijem u bemwejaše!!! Sad će da vidimo dal" će pre meni da pukne kaiš ili njemu kardan  :D

I  moram nekako da se navikavam da se ne javljam na drumu i dižem cuflu u nebo. Da gledam svet sa visine još ne mogu jer je moj BMW mali. Kažu da oće da otpadne propeler ako radiš suprotno :tras2:

I bez zezanja: odista sam imao sreću da se slatko navozam sa ovim fenomenalnim motorom. Žao mi je što nije naletela neka 900tka da me osvoji ali valjda će se u nekoj budućnosti naći neki MT koji ću moći da pazarim bez da mi porodica gladuje. Ili bar STenera :D

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1200 Explorer XC

Drugari, ima li neko ili zna ko ima unutrašnju crnu plastiku oko sata za 900-ku?

Morao sam da otvorim sezonu, pa sam se izvrnuo kao svinjče u mestu (sklopila se ćopava) i grob bar je uradio posao, ali mi je pukla ova plastika, a ne bih da je lepim!

• Svrati ponekad, 173 postova

Ok to je to toliko sam i ja platio ove moje mada su mi pre 4 meseca trazili 36.000 sad sam dobio isto za 32000,predpostavljam da su sad jeftinije posto im je DOT iz 2015 pa se oslobadjaju starih zaliha . 

• Svrati ponekad, 390 postova

Drugari, ima li neko ili zna ko ima unutrašnju crnu plastiku oko sata za 900-ku?

Morao sam da otvorim sezonu, pa sam se izvrnuo kao svinjče u mestu (sklopila se ćopava) i grob bar je uradio posao, ali mi je pukla ova plastika, a ne bih da je lepim!

Mislim da sam video na kupujem prodajem

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja